Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A C-vitamin tudja elrontani az ízét nagyon😊 Azthittem elõször megromlott. Azóta inkább az edzés elõttibe teszem.

Amúgy vicces ez a dextróz. Fél órát tántorgok utána úgy megdobja az inzulint😄 Villamoson hazafelé csak bambultam és koncentráltam h el ne essek😊

Gracie Barra

a szabadsúlyost csinálom, mint a hülye, rohadtul emelek a súlyokon, de kellenek vastagabb sonkák. eddig lábtoló volt a második gyakorlat, de azt utálom, azt ezért gondoltam,hogy második gyaksinak jó lehet egy keretes guggolás 😊
Én úgy szoktam, hogy fogom a whey-es kanált, azt adok gazdagon 😊

egy kanál whey (nem púpozott az a kanál, inkább csak háromnegyedig van..) ugyanennyi szója, ugyanennyi dextróz (a cukor ugyebár nehezebb, annyi biztos, hogy 40-50 gr megvan, mert nehezebb sokkal, mint a túrórudi 😄) meg 5 gr krea, ami az ízét ugyan teljesen elrontja, sós undorító valami lesz, de hát 2 mp-ig érzem, utána már nem 😄

sajnos mérleg nincs. De eddig nem ártott ez a turmix negatívan a testkompra, pedig volt mán, hogy este 9kor ittam meg, szinte lefekvés elõtt (mert unatkozó gyerek ilyenkor edz 😊
Naigen. Igazából azt mondom van valami a "függõségben". Ha abbahagyod, könnyebben megbetegszel. Nade ki mondta hogy abba kell hagyni?😄 Amíg szeded sokkal ellenállóbb vagy, mint bárki más.

A guggolást pedig akkor jó keretben, ha konkrétan tényleg csak a combodat akarod bombázni. Mivel nagyobb súlyt tudsz rátenni.
Viszont a szabadsúlyos guggolásnak van még ezenkívül jópár jótékony hatása, ami szépen eltûnik a keretben. Magyarul a bicepszed a szabadsúlyostól nõ, nem a keretben😄

Gracie Barra

Az én turmixom úgy néz ki edzés utánra, hogy 1 adag 100wheypro, asszem 30g körül van. 2 púpos evõkanál dextróz, gõzöm sincs mennyi😄 de úgy 40g lehet. 10g kreatinnal fûszerezve.
A kalcium+magnézium italomat pedig edzés közben szopogatom.

Gracie Barra

köszönöm szépen neked is!

aki a hasat kérdezte, neki én is azt mondom, hogy mehet nyugodtan heti 3-szor is. én hasprést és lábemelést szoktam csinálni rá. ha nehezen veszed rá magad a hasazásra, akkor csináld meg edzés elején, és akko rnem lógod el 😉

keretben guggolás jó dolog, szerintem fõleg elölguggolásra.
Amúgy érdemes kipróbálni a keretben való guggolást? S HST-vel van már valakinek némi tp-je?

Csodálatos, sikerült lebetegednem 😞 Orrom eldugulva, fejfájás, ég a torkom, minden bajom van. Csak érdekességkép, mindig akkor van valami bajom, amikor elfogy a multi, s 3-4 napig nem tudok venni ilyen-olyan okok miatt.. 😞

Anyám meg pénzt se akar rá adni, mert "nem lehet mindig ezen élni. most beszéltük apáddal, õ orvos, s õ is azt mondta, hogy nem szabad mindig szedni! mert olyan, mint a narkó, hogy rászoksz és neked most elvonási tüneteid vannak, mint egy függõnek"

😞 😞 az bazdmeg, drogos vagyok 😞
Frayer
Szerintem az otthoni, home made volumass 50 az jobb a boltinál.
50 gramm tejsavó, 50 dext vagy malto.
4 gramm taurin, lehet venni olcsón cinkel együtt.
1 gramm kalcium. Végülis sok mindent lehet rakni bele, glutamint, kreatint, arginint, épp mire van szükség.
Szerintem 50-50 arányban jobb mint a 30 as.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Tedd be ahova tetszik. Tökmind1.
De a has nyugodtan mehet 3x is. Akármikor, akár pihinapokon. Nincs szabály, ahogy tetszik.

Gracie Barra

Ha valaki tud segítene?

jelenleg így néz ki az edzésem
1, mell-kar
2, hát-váll
3, láb
és a baj hogy nem tudom a hasat hova tegyem be (azt is külön 1 napra vagy azt heti 3szor csináljam csak más más gyakorlatokat) illetve ha csak heti 1 szer edzem akkor melyik napra tegyem be?

Másik kérdés hogy edzés után a fehérjéhez milyen szénhidrátot jobb keverni maltodextrint fruktózt vagy dextrózt mert ugye ezeknek elvileg más afelszívódási sebessége...

PyRex
hmm. kutyulgass magadnak, de meglepne, ha megközelítenéd azt a hatást, amit mondjuk egy VM35prof tud nyújtani. egy dolog, hogy ezek mindig túl vannak hájpolva, de azért elég sok lóvét beleölnek abba, hogy minél komplexebb formulát állítsanak össze és mondjuk én eléggé kételkedek abban, hogy te otthon ezt überelni tudnád (vagy akár csak hasonlót össze tudnál magadnak keverni)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Ez célzás volt?😄
Najó:

1., Scitec, mert ez a legelismertebb.
2., Jó minõség, olcsóbb ár mellett.
3., Semennyire, kb el sem olvasom.
4., Igen, jó dolog ha valami esztétikus, de a választásban abszolút nem befolyásol.
5., Passz, nem emlékszem különösebben rájuk😊

Gracie Barra

Kocsma után elsõ a család:-)))

mégeccer köszi az eddigi válaszokat, ha még valaki késztetést érez, akkor hajrá!
kocsma? Miaz?😊

Gracie Barra

Frayer
Ezt mond el a kocsmában is.

Na igen ez a beszéd, nem azért isszuk mert finom, hanem mert gecinagyok leszünk tõle😄

Gracie Barra

Én a Volu35 profban azt nem értem, mire jó annyira? 😞 Állítólag tiszta sós a palatinóztól, ami a nagy rejtély számomra. Egy 30-as glikémiás és 31-es vércukorindexû anyagról van szó, ez adja a professional szénhidrát-részét (a négy gramm cukor mellett).

Edzés utáni ital? Ilyen alacsony GI-je a lencsének meg zöldségeknek van, ha jól tudom. Na mindegy, nem akarok okos lenni, az biztos, hogy van még benne pár dolog, ami miatt jobb lehet, mint a mezei 35, itt a kreatin-glutamin részére gondolok. Meg esetleg aki könnyen zsírosodik (én 😛) találhatja hasznosnak (?? edzés utánra?) a szénhidrát részét.

De az ára a vödrösnek viszonylag baráti. Bár ott van a cytogen whey gainer, 45 gramm szénhidrát, 33 gramm fehérje, 5 gramm kreatin, 2.5 gramm taurin adagonként, 60 adag, 16000 Ft, elég baráti ár.

De én inkább magamnak kutyulgatok, így kb. be tudom lõni azokat az arányokat, amik számomra optimálisak (no nem két turmix után persze 😊 )
PyRex
inkább orromat befogom és legurítom gyorsan 😊))

Nem néztem meg, de aszittem van 3 kilós is belõle, de látom az sincs a shopban:S
És ha nem professionalt veszel?
Haverom most kipróbálta a cytogen megfelelõ termékét, és azt mondja h jó.

Hát ilyen a piacgazdaság, el kell adni a régit is😄 Bár normálisabb helyeken ilyenkor leárazás van...

Gracie Barra

PyRex
1-2 ezer? LOL, talán számolj utána picit... ^^

1,2 kilós kerül 5990 forintba... 1 gramm = 4,991 forint
6 kilós kerül 21090 forintba... 1 gramm = 3,515 forint

...ami csak azt jelenti, hogy ha a kisebb kiszerelésben veszem meg (amiben amúgy a csoki mellett van vanília, SLUSSZ!) akkor 7 rugóval kerül többe, mert 27966 forintra jönne ki 6 kiló. Ez nem pár ezer forint és attól mert nincsenek filléres gondjaim, nem fogom ilyenekre elszórni a pénzem. Egyszerûen ez szemétség a Scitectõl. de egyértelmû, hogy azért csinálják, hogy a régi fajta Volumass 35 ill. a Delite is elfogyjon...

Mi az, hog CSAK úgy? Ha már 1-2 ezerrel drágább, meg se veszed?😊
Szóval ha más ízt akarsz, fizess rá kicsit, nem szakadsz bele. (és persze a jó édes anyját)

Gracie Barra

Frayer
LOL, tudom mirõl beszélsz.
Az a helyzet hogy információs társadalomban élünk, a mi generációnk egy része megfelelõen tudja használni a netet és ha van affinitása az ebmernek annyi szakirodalmat találhat amennyi egy életre is elég olvasni valóval láthat el bárkit.
Komolyan mondom,hogy ha nagyon neki álnék be tudnék szerezni minden doksit ahoz hogy kitanuljam az idegsebészetet is akár elméletileg, csupán az internet segítségével.
A többiek akik nem értenek a nethez, azoknak marad a pump-flex, meg a többi újság amikben gyakran vannak hülyeségek is, nem autentikus források onnantól fogva hogy el akarnak adni és gyakorlatilag egy hatalmas hirdetési felület maga az újság, marad még a könyvtár, ott meg ha van is irodalom a témában az elavult.
Szakkönyvek is vannak, amiket hozzá nemértõ "szakemberek" írnak (lásd subert norbert) akik általában megint csak profit orientált megfontolásokból írnak könyvet.
A legjobb, leghitelesebb források az a mások tapasztalata, vagy pártatlan tesztek, tanulmányok. Még jó forrás olyan bajnokok szavai akik tényleg profin értenek az elmélethez is és a gyakorlathoz is.
Pl, szívesen elbeszélgetnék Jay, és Coleman-el és edzõikkel hogy többet tanuljak. Az okosok el vannak foglalva, felkészítéssel vagy felkészüléssel, aki meg nem ért hozzá az meg tanítja.

PyRex
Scitecnek viszont a jó édes anyját, azt. A legnagyobb kiszerelésben (ugye csak úgy éri meg!) KIZÁRÓLAG csokis Volumass 35 prof van... Remek. 2,5 hónap alatt a 2.-at fogyasztom el és kb. hányingerem van tõle... 😊

Mondjuk a BSN ért hozzá, mivel hívja fel a figyelmed 😊 A vörös szín eleve figyelemfelkeltõ. Azt hiszem, ez a Hot Bloodra is igaz. Mellesleg a BSN termékeire csak pozitív visszajelzések érkeztek minden vásárlói véleményben. Ezzel kell nagyon vigyáznom, mert szívem szerint venném az elsõ doboz NO-Xplode-ot, holott tudom, hogy számomra teljesen felesleges.

Amúgy tegnap érdekes dolognak voltam szemtanúja. A helyi táplálékkiegészítõ-üzletben egy 50 körüli férfi szeretett volna venni valami tömegnövelõt, hogy ne csússzon szét. A boltos ajánlotta a Volumass35-öt, de a vevõ ragaszkodott a Mass20-hoz, valami különös oknál fogva. Kiderült, hogy már nem is edz, mert "a mai fiúkkal lehetetlen edzeni, mert piskóták", de régen a Mass20-tól 3 kg-ot gyarapodott, s ezért venné megint. Nem szóltam már, hogy bocsánat, de ha nem edzel, minek a tömény cukor, ráadásul minek olyan drágán, ha ott van a sima dextróz 800 Ft-ért, de inkább csendben maradtam, mert biztos, hogy megkérdezte volna, hányszoros bajnok vagyok (mert hogy õ háromszoros volt), hogy tanácsot adok neki. 😊 Szóval inkább megvettem, amire szükségem volt s kisétáltam.

Izommegtartásra majd én is cukrot fogok enni, csak aztán nehogy hengerkarom nõjön 😉
BADE
1., Van-e kedvenc, jól bevált táplálékkiegészítõ márkád, és ha igen, akkor miért pont ez?
Scitec,BSN
Mindkettõ gyártó termékei hozták azt,amit elvártam tõlük.Hivatalos teszteken is megmérettetik magukat(gondolok itt a mostani Scitec nagy tesztre).

2., Mi tud mégis rávenni arra, hogy másik gyártótól próbálj ki egy terméket?
Elsõdleges szempont,hogy ugyanolyan hatásért olcsóbban juthatok más gyártó termékéhez ill. hogy hiteles bodybuilderek a reklámarcok.

3., Mennyire veszed figyelembe, milyen hatással vannak rád a táplálékkiegészítõk hangzatos, óriási izmokat ígérõ hirdetései?
Megfelelõ edzés,táplálkozás nélkül nem lehet óriási izmokat építeni...
Mindig utánajárok a vásárlói véleményeknek,vakon sosem veszek semmilyen terméket,hiába hírdetik ezerrel minden magazinban.

4., Számít-e nálad a külcsín, egy termék csomagolása?
persze elsõdleges a hatás,de igen fontos szerepe van a termék kinézetének is(pl. elsõként vettem észre a polcokon a BSN termékeit)

5., Melyik kiegészítõ csomagolását tartod a legszebbnek, legvonzóbbnak?
1.NO-Xplode 2.Pump-Fx 3.Hot Blood,G-Bomb

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

köszönöm az eddigi válaszokat!
aki esetleg késztetést érz még, ne tartsa magában 😊
Frayer
1., Van-e kedvenc, jól bevált táplálékkiegészítõ márkád, és ha igen, akkor miért pont ez?
Van, azért kedvenc mert hozta azt a szintet amit elvártam. Ez az oka csupán.

Nem csak a kiváncsiság, hanem az is, hogy tartalmához képest olcsónak bizonyúl és ez megér nekem egy próbát. Tehát költség hatékonysági szempontból idõnként átrendezõdik a piac a verseny miatt és ilyenkor mi okos fogyasztók is számolgatunk hogy mibe mi van mennyi, milyen minõségben és mennyibe kerül és ezek függvényében ugrálgatunk pár évente, fél évente gyártóról gyártóra. De egyébként is, több j gyártó is van nem csak egy márkát használok. Mindegyik jó valamiben.

3., Mennyire veszed figyelembe, milyen hatással vannak rád a táplálékkiegészítõk hangzatos, óriási izmokat ígérõ hirdetései?
Nem szabad hinni, mivel a reklámokat a marketingesek csinálják akiknek fingjuk sincs általában a testépítésrõl és azt hiszik hogy majd õk átverik, megszédítik a tapasztalt testépítõket, max csak a kezdõk dõlnek be.

Tudatosan nem szabadna, de lehet hogy tudat alatt hatással van ránk szerintem, a jó csomagolást szivesebben veszi meg valahogy az meber.

No-Xplode

1. Van, minõ meglepõ, 100% whey protein professional-scitec nutrition cégtõl.
2. Az árak s a vásárlói vélemények
3. Leszarom, mert nem hiszek a csodaszerekben, a kaja-edzés-pihenés szentháromságban hiszek, a táplálékkiegészítõk közül csak a normális élelmiszernek minõsülõket kéne erõltetni.. (fehérje, vitamin, ásványi anyag) kajának számít
4. Igen, pl. nem vennék meg olyan proteint, amit disznózsírral kikent szenesvödörben árulnak, még ha ultracsúcshiperfasza izolátum hozzáadott iparimennyiségûglutaminbécéáával
5. Szépek lettek az új tasakos scitec cuccok, nomeg a BSN és American Muscle ért a csomagolásokhoz nagyon, Anator pl. nagyon szép 😄 (de ilyesmikre nem költök, szemem legeltetem rajta csak 😊 )

TESSÉK 😄
Különc
A kérdésekbõl ítélve te is ellene fogsz tüntetni a tápkiegeknek...
Végülis jól teszed, nehogy mellette mert végül beégsz a tanárnéninél.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Sziasztok!
Bocs,hogy ilyen kérdésel fordulok hozzátok de a VIII.ker Klinikákhoz metró vonalon keresnék kimondottan Nõi Konditermet!!!!Ha valaki tud kérném írjon.
Köszi Vica<#confused>
sziasztok srácok!
egy reklámszociológia nevû tárgybl kell egy dolgozatot beadnom, témának pedig a tápkiegeket választottam. megtennétek, hogy válaszoltok ezzel kapcsolatban pár rövid kérdésre? ezek lennének azok:

elõre is köszi mindenkinek aki válaszol, vagy csak elolvassa 😊
köszi,ki fogom próbálni ezeket

na, ma kis félrekajolások lesznek, édességek hegyei 😊

elsõ volt ma a pudding, édesítõvel, 1.5 tej-víz 40-60 arányú keverékével lefõzve (édesanyám ötlete volt.. kicsit tud? 😄) iszonyat jó epres-vanília íze volt ennek, elhihetitek

következõ tételt is imádom, tojásfehérjék felverve habnak, édesítõ s bele vmilyen whey elkeverve. Én szeretem =)

Meg a zabpalacsinta, persze csak ésszel.

Imádom a szombati napok édesszájúságát. S még relatíve nem is kajálok nagyon félre. 2 deci tejbe senki se halt még bele 😊 A puding meg végülis 40 grammnyi keményítõ. :\

Tegnap pedig iszonyat mókásat lábaztam, egy óra alatt megvolt, ami másnak hármat is eltart, vagyis az intenzitásra nem volt panasz, s legalább maradt idõm olvasni és kockulni is, mielõtt összeestem volna az ágyamban 😉 Ma mell-váll edzése következik, s még azt a luxust is megengedhettem magamnak, hogy vegyek 1 tasak hotbloodot. :\ 1szer kaptam ajándékba, akkor nagyon bevált (úgymond eltörölte a fáradtság s pihenõidõ fogalmát), most kipróbálom normális körülmények közt is 😛 havi szinten 1-2 tasak belefér.. jók ezek a tasakos ötletek, csak sajnos iszonyat drágák.. 😞
Frayer
Expanderrel?
Egyesek melleznek vele. 😄DDDDDDDD

Zocsi
Egyik kezed lent, hátul a hátsódnál, a másikat pedig fölfele nyújtod ki.A rugók így a hátad mögött feszülnek ki átlósan. Ebbe sztem megy váll meg tricepsz. Talán van még benne fûrészizom + alkar...

A vállakat tudod úgy is erõsíteni, hogy fölnyújtod mindkét kezed és úgy feszíted szét a fejed fölött oldalra. Elöl vagy a hátad mögött...

Vagy belelépsz és vállazol vele.

Bicepszezni lehet betámasztott (csípõcsonthoz) könyökkel, ill. anélkül.

Továbbá sztem az is módosít, hogy kívülrõl markolsz rá (a kézfejed kint) vagy belülrõl (kézfejed befelé) és úgy feszíted szét.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe...

expanderrel miket lehet csinálni?
most azokat csinálom hogy kifeszitem a mellem elõtt meg a hátam mögött,meg beledugom az egyik lábam és huzom fel.
ezen kivül még valamit lehet vele?

Zocsi
Tudom ajánlani a 4 Life vagy ugyanez a CaliVita-tól. Elég jó cucc. Kb. 10 évvel ezelõtt még létezett olyan a california fitness-ben, hogy Mega 100! Nah, az lórugás volt! Be is tiltották itthon a forgalmazását, mert a gyógyszergyártók csõdbe mentek vna. ha széles körben elterjed! <#eplus2> Az 50-es meg nagyon faja gyúrás mellé, tapasztalalt.

juzusch: Köszi a tippeket!

Frayer: Igen, Bp-en lakom albiban. A korizás még kérdõjeles, mert most van szorgalmi idõszak vége és kezdõdnek a vizsgák is, és még ezek mellett az irodába is be kéne járni... <#wow3>

Amúgy ha egy nagyobb kihagyás után szállok megint ringbe gyúrmázni, akkor érdemes mondjuk 4-6 hétig átmozgató tervet követni? Régebben 3napros osztott tervet követtem... Olvastam azonban egy cikket, amiben az volt, hogy szummázva jobban lehet fejlõdni, ha az egész testet stimuláljuk. Tehát az általános erõnlét jobban kijön az osztatlan programoknál... Vélemény?

oksa köszöntem

http://csuknorisz.mybrute.com

HITMAN, próbálkozz azzal, hogy széles terpeszben guggolsz.. ez a segged-belsõ combod (puncizom) tudja nagyon megdolgozni 😊

ha meg egymás melletti lábfejekkel a térdeidet egymásnak szorítva guggolsz, akkor a "könnycsepp" kap szépen 😊

néha szoktam ezeket a guggolásokat is alkalmazni, második gyakorlatnak max 😛
tudnátok olyan combedzést mondani ami a comb belsõ részét "fejleszti" mert gugolásnál én úgyérzem hogy csak az elülsõ rész fejlõdik.

drágák, rossz ár-érték arány, s egy vöröshangyára lettek tervezve az adagok. 😊

emlékszem anno volt, hogy elfogyott a multim, s édesanyám javaslatára hat szem aktivált vettem be egyszerre 😄
tud vki vmit a kommerszebb vitaminokról, lásd Actival Energia?
És ahogy átfutottam a számokat, a legtöbb összetevõbõl megvan benne a multix 50%-ának megfelelõ mennyiség. Szóval akár hogy is nézem, mindenképp veri a multix-et.

Egyébként itt a tavasz, elkezdtem nagy mennyiségben zabálni a zöldséget, lassan énis átállok erre a multix-rõl.

Gracie Barra

Na ezt most nem értem. Miért kéne vernie? Ha a dailyben feleannyi van, mint a multiban, már jól járt.
És ekkor még nem említettük, hogy így is olcsóbb, és hogy folyamatosabb ellátás miatt sokkal jobban felszívódik, kevesebbet pisil ki.

Gracie Barra

Danny1987
Szerintem a 2 naponta multi-xel jár jobban.
Ha a mennyiséget nézed.
A daily talán csak a B vitaminban veri a multi-x-et.

Live for nothing or die for something.

Ha két naponta akarod, sztem jobban jársz a daily vita-minnel. (asszem ez a neve). Inkább szedj kevesebbet naponta.

Amúgy a betegségek valószínûségét csökkenti, javítja a regenerációt, kb ennyi.

Gracie Barra

Hello. A multi-x -rõl mondjatok már pár dolgot. (aki szedi)
Egy doboz 1 hónapra elég?, ésha 2 naponta szedem akkor is hat valamennyire? Edzéshez segit? elõre kössz

Na igen. A diéta kb csak abban más, h kevesebb rizs, és nincs csalás😊

Gracie Barra

Ma veszek lenmagolajat, persze ha anyám megengedi -.-

Mert mindig azt mondja, hogy "azt ígérted, hogy csak március végéig diétázol, minek az neked?" .. szeretnék egy konyhai mérleget, "nem vehetsz, mert nem lehet ezt csinálni amit te csinálsz"..

nem érti meg, hogy a tömegnövelés alatt is csirkét eszek rizzsel és zöldségekkel, csak eszek gyümölcsöt többet, meg több rizst.. Azt gondolta, hogy csak addig fogok normálisan enni, amíg diétázom.

Amúgy ez a testtömegnövelés eddig beválik nálam.. elsõ két hétben rohadtul bevizesedhettem, mert anyámék is megjegyezték, hogy rengeteget híztam, mindenki ezzel cseszegetett. Most meg mindenki azzal cseszeget, hogy minek fogyok még, hova fogyok már, holott a mérleg kúszik felfele.. 89-ról indulva már 93. =) Nem értem miért látnak kicsinek 😞 A "kosaras" beszólásokat rendszerint megkaptam a diétám vége felé mondjuk.. 😄
Hülye kérdés, hogy mennyivel rosszabb, mivel az olíva is nagyon jó, kérdés, h a lenmagolaj mennyivel jobb?
De ha mindenki az egyébként nehezebben beszerezhetõ lenmagolajat ajánlja, sztem nem véletlen...

Gracie Barra