Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zocsi
És úgy tudtam, hogy bár a C-vitamin hozzájárul, de azért kell hozzá más is. Pl. calcium. Ezért nagyon nem ajánlják egyszerre szedni õket. De ha 2-3 liter folyadékot iszol naponta, akkor nem hinném hogy gond lehet... de ez is persze egyénenként változó. Nagyban függ attól, hogy milyen állapotban van az anyagcseréd, és a veséid mennyire "polírozottak"...

És ez a vesekö mennyi idö után alakul ki?Mert nálam csak nem akar kialakulni.Lehet valamit rosszul csinálok :DD
Ellenben a gyóccer mellékhatásokat már nagyon jól ismerem

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

jazzy
Jaa nem én csak "hobbiszinten" foglalkozok ezzel, nem szeretnék ezen a szakterületen dolgozni, esetleg csak másodállásban, bár abban szivesen.

Persze azért ez a hobbiszint ez kicsit túlmutat egy sima hobbin.

Milyen edzõ szeretnél lenni?
Már hogy mit nem kéne bizonygatni ? Hogy a vitamin jobb mint a gyóccer ? Azt nem kell bizonygatni,bar van akinek mégis

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

jazzy
Napi 4L víz mellett nem hiszem, hogy sok vesekövem lesz ;)

Igen, egy szóval sem mondom, hogy nem cseszi el az érrendszert, csak azt mondom, hogy ez emberfüggõ is.
Én speciel azért nem vagyok hajlandó olyan gyógyszert szedni ( mert nekem is fel akarták írni ) Mert akárhányszor mérem itthon 120-130 / 80 szokott lenni.
Akárhányszor méri orvos 150-160 / 85 kb.. Nekem valami gyermekkori traumám lehetett mert ha orvos méri a vérnyomásom akkor mindig magas és érzem is magamon..

Ezzel az átlagembernek 200mg a normális ezzel nem értek egyet, ugyanakkor errõl még az okosok is vitáznak.
Láttam már olyat ahol azt írták napi 60g az optimális, láttam 200ban, 500ban 2000ben, tehát elég sokfélét..
bens
csak mert én a testnevelés és sporttudományi intézetbe járok tesi-edzõ szakra. gondoltam hátha ismerjük 1mást, de akkor nem.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Zocsi
Jah és amennyire olvasom mindenki a Volumass 35 Pro-ra esküszik...

Kérdés: MyoMax-ot próbált már valaki, mert most hogy fogytán az Ultra Whey Pro-m tervezem, hogy valami jobb cuccot vegyek. Érdemes kipróbálni a Myo-t??? (én eddig csak jót hallottam róla, de jobb-e mint a Vm. 35 Pro?

jazzy
Már nem járok oda :/

Programtervezõ infón voltam de felejtõs, sose akartam ezzel foglalkozni, nem is tudom miért mentem arra.

Szolnokon vagyok Szeptembertõl vendéglátón, miért kérded?
jazzy
Az már tõled és a pénztárcádtól függ. van 30 fajta dolog amit jó szedni és dob a teljesítményeden.

Nekem most van itthon 2 fajta Multivitamin, c vitamin, 2 fajta fehérje, glutamin.

Ha fáradt idõszakom van akkor valami energizáló.. néha jól tud jönni egy kis NO a bedurranáshoz, amino sem egy rossz dolog, tömegnövelõ, kreatin stbstb
bens
milyen szakra jársz amúgy szegeden?

Csáó!
Láttam sok gyakorlatot tricepszre, de nemtudom melyikkel ""válathatnám"" ki a lórúgást. Szóval örülnék ha találnék egy oylan gyakorlatot amit szívesebben végzek helyette és elhagyhatnám a lórúgást. Az egyetlen oka az hogy utálom csinálni vmiért :) vannak még gyakorlatok amiket nem szeretek de azok olyanok hogy elhagyhatatlan, viszont szerintem e helyett lehetne mást is csinálni, vagy nem?
bens
átlagembernek napi 200mg C-vitamin az optimális, sportolóknak több. errõl nem kéne vitát nyitni. viszont ha normálisan kajál valaki, és még multivitamint is szed, akkor ez kb a háromszorosa, tehát nagyjából 5-600mg, ami untig elég még egy sportolónak is. hozzátenném, hogy a tartós, napi 1000mg-nál több C-vitamin elég gyakran vesekövet okoz, tehát én azért vigyáznék azzal a napi 6g-al, de nekem mind1.
mondjuk én nem fizetek a vitaminért, mert ingyen kapom úgyhogy a kinek a zsebébe vándorol a lóvém téma nem is nagyon érint.
az tuti h szar dolog gyógyszerezni magam, de még szarabb ha tönkremegy az érrendszer. márpedig ha magas a vérnyomás akkor tönkremegy, ez kb alapmûveltség.

Zocsi
Amúgy... akkor ha már itt tartunk, mit érdemes a kaja és a turmix mellé szedni?
Mert én jelenleg ezeket szedem (CaliVita-s cuccok): Full Spektrum, Power Mins (ásványianyag kombó), meg Calcium-Mg. Továbbá néha A-vit. meg Cink. Külön C-t most nem szedek.
De van még valami magic cucc, ami gyúrás mellé jól jön? Teszem azt aminósav tabletták?

jazzy
A napi 220mg, hát, az átlagembernek is kevés, nemhogy sportolónak, élsportolónak meg aztán vicc.

A kávé emeli a vérnyomást ebben mondjuk egyetértek, kinek jobban kinek kevésbé, de emeli mind a vérnyomást mind a pulzust.

Ez a 140 feletti vérnyomás szétbassza, hát ez viszont kétséges. Ez egy csúnya általánosítás.
Másrészrõl pedig véleményem szerint ha egész életedben gyógyszerezed magad sokkal jobban tönkremész, mintha valamivel magasabb lenne a vérnyomásod, persze ez szintén emberfüggõ.
Nekem speciel szétbassza a gyomrom a gyógyszer.. persze nem mind.

Vitamint pedig nem a patikában kell venni mert ott feleolyan minõségût kapsz dupla annyiért.
bens
és az mennyivel jobb?

Zocsi
Normális vitamint az ember nem patikában veszi... tehát a kess a forgalmazó, valamint a gyártó zsebébe vándorol.

bens
szedek vitamint, mint ahogy minden élsportoló szed vitaminokat napi rendszerességgel. C-vitaminból napi 220mg az adagom. de olyant még nem tapasztaltam h vitamintól lemegy a vérnyomás, bár nem kétkedkedem h lehet ilyen hatása, nem tudom. viszont ha kávét iszok, amiben sok a koffein, akkor emelkedik, és ez teljesen evidens. ha viszont azt akarod bizonygatni h a vérnyomást nem emeli a koffein, akkor mérd meg a vérnyomásod egy jó erõs kávé után. doktorbácsi pedig azért írt fel vérnyomáscsökkentõt, mert a 140 feletti vérnyomás tönkrevágja a kardiovaszkuláris rendszert. (mellesleg szerinted ha vitamint veszel a patikában akkor a lóvé nem az államnak meg ugyan úgy?) én elhiszem h elolvastál egy könyvet amiben sok okos dolog van írva, de azért nem kéne hülyeségeket bizonygatni.

jazzy
Csak 5-öt mert még bekapok mellé multit is :)
Zocsi
Jah, én is azt toltam anno...
De akkor te abból begyûrsz 6db-ot par nap?

jazzy
Én a VitaLife -os C vitamint veszem.
100 kapszula, 1000mg / kapszula, 2690 Forint.
Ha kevés tolhatsz többet is...ez csak egy alapminta

Zocsi
Bszki, nekem eddig a max ~1,5 gr volt per nap.. plusz, ami a kajában volt...
Hol lehet nagy dózisban C-t kapni?

jazzy
Jól érted.
Bár én a magam részérõl 6g-al meg vagyok elégedve.
Zocsi
Jól értem, 10gr C-vitamin per nap? <#merges2>

Nem hiszed ? Próbáld ki ,mi bajod lehetne ?
Multi-X+10 gr C lassan növelve a C adagot különben megfosat+sok wasser De addig is Lenkei 2. könyv

Jah és a hot blood íze engem a redbullra emlékeztet, és annyira nem is szar íze ahogy egyesek mondják. 2-3 mp alatt megkell inni és kész.

huhh 1 nap alatt lett vagy 80 új hozzászólás sajna nem akarom mindet végig olvasni, a végét elolvasgattam. Csak annyt hogy aki írta hogy kb 20 kiló szín izom jött rá az azért elég durva, szerintem annak egy nagy része csak víz, ha tényleg ilyen könnyú lenne akkor aszem midnenki lejárna 2-3hónapot és kigyúrt állat lenne (pont múltkor volt a tv-ben mikor úszó wb vagy eb-volt hogy valami új cuccot dobtak piacra mitõl az úszók évi 8kg-t szedtek fel ez ugye megseközelíti a 20at, mondjuk erre azt mondták hogy ezek nem oylan merev izmok mint a testépítõké :)), de mind1 nem akarok ebbe beleszólni meg kötekedni...

MÁS: Ma próbáltam ki elõször a hot blood-ot én is és bár nem nagyon pörgetett (bár lehet hogy azért mert hülyén szedtem be) mivel átöltözés alatt bevettem majd futógépen sétáltam egy 10percet és utánna elöcsörögtem a bárpultnál egy 15-20percet és utánna kezdtem edzeni. Viszont azt éreztem hogy durrant rendesen, és remélem a második adag már jobban felpörget mert ilyen állati melegbe nagyon nehéz edzeni.

Zocsi
Höh, a C-vitamin jó a magas vérnyomásra??

Mellesleg egyszer régesrég olvastam egy cikket, hogy pl. az vadállatok nem kapnak szívinfarktust, mert olyan a szervezetük van, ami termel C-vitamint. Egyedül az ember van úgy összerakva, hogy nem termelünk C-vitamint.

Latom doktorbácsi jól teletömte a fejed a szokásos baromsággal.Es gyóccert irni se felejtett el.Mer az aztán nagyon jó a szervezetnek, meg jó lóve az államnak.Nem ajánlott neked valami nagy dózisu vitamin pakkot ill. sok-sok C-vitamint a gyóccer helyett ? Tudom naiv vagyok...

bens
hát engem azért érdekel h 20 év múlva mi lesz velem.

FOXX supreme
50 évesen már úgyse érdekel, sztem megse élem:D meg hát magyarországon?:)

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

bens
mármint h ki mondta h a koffeines cuccok nem használnak a magas vérnyomásnak? kissé evidens dolog, de bármelyik orvos meg tudja mondani.

bens
140/70 felett már magasnak számít. nekem 150/80 körül van ha nem szedek ß-blokkolót. rövidtávon nem lesz semmi bajod, csak 50 év körül esélyed lesz arra h tönkremegy a szíved és fekhetsz be a kórházba, meg asszem a vesének se tesz jót.

PyRex
nem, ez nem a szokásos hozzáállás. megvan, hogy kilónként mennyi fehérje / szénhidrát szükséges egy nap. ennek semmi köze ahhoz, hogy kezdõ vagy-e vagy sem. ahhoz, hogy fejlõdj, be kell vinni a megfelelõ mennyiséget. lehet, hogy az ember 90 kilósan (nem zsírosan) "kezdõ" és akkor nem elég a napi 1-2 kanál. sajnos :)

természetesen a kaja az mindig alap.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Különc
Ezen hangosan röhögtem... igen télen megéri, de csak akkor mikor már megy otthon a fûtés, mert addig nincs elég hideg kint... Menj már.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

alapmû! <#eljen>

nekem 151/70 az alapp reggel.....

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w

Japep
??? <#confused>

(Ennyire nagy hülyeség? :D )

CHELSEA FOOTBALL CLUB

mint mondtam maragyunk a témánál .. ÉN csak egy alternatívát írtam le , hogy hogy szeggye és nem hiszem, hogy az jobb lenne ha 6 kanálal szedne egy nap fel, hirtelen akkor is sok lenne annyi cucc , ha oan a szervezet hasmenés lesz vagy egyebek ÉN Nálam volt osn hogy 5 kanálal szedtem is a wc-t épppen hogy elértem szal ennyi, szépen lassan építse csak befele, szokja a cucccot...... úgy látom szeretsz minden egyes mondatba belekötni... szokásos hozzá álás vegyünk elõ egy lapátot oszt ami belefér... a srác 1 doboz egy kilós v35 öt nyomott fel eccer mert azt hitte hogy az úgy jó oszt kanalazta befele.... 2 napig ült a wc-n .. szervezet függõ a túl sok fehérje.. kreatin.. kiüt rendesen pattanás hasmenés meg egyebek ..... szal nem jó az ha csak úgy beleugrik is nyomatja felfele...

Ki mondta ezt neked ? Lenkei 2. könyvét olvasd el ez ügyben mindenképpen...

Te ez most komoly vagy szopacc minket ??

FOXX supreme
Nekem átlagosan 130-35/80, viszont nagyon kemény edzések közbe se megy 145-50 felé, Régebben azt mondta biosz tanárom is, hogy akinek eleve magasabb, annak terhelés hatására se "leng ki" annyira...sose semmi bajom nem szokott lenni, pedig szoktam nyomni magamba a dolgokat:D

bens
mérd meg a vérnyomásod, és ha 130/60 felett van, akkor ne fogyassz koffeines cuccokat, mert szétcseszed a szíved. nekem is magas a vérnyomásom és én se ihatok még kólát sem.

Japep
Azt akarom még kérdezni, hogy az igaz, hogy nyáron nem éri meg tömegnövelõt szedni, mert nem olyan hatásos, mint ha hidegben szedném, vagy ez hülyeség.

(Azért gondolnám, hogy van benne valami, mert nyáron azért minden emberbõl több víz párolog el.)

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Ezzel egyetértek, de csak ha a kaja ok:)

Gracie Barra

De a kaja az alap:) Aki már ott tart, h tényleg nem elég, nem tud, az már úgyis tudja mi a pálya.

Amúgy egyszer kiszámoltam, és fehérjére vetítve a 100% whex pro pont ugyanannyi volt, mint a csirke:)

Gracie Barra

FOXX supreme
" Biotech USA-tól a Sterol Complex-et nézegettem, valaki ismeri-e, esetleg vélemény? "

PyRex
annak mi köze ehhez, hogy kezdõ-e valaki? ugyanúgy hatásosabb egy kezdõnek is ha úgy issza, ahogy leírtam :)

TE dolgod váltsd ki ahogy érzed .. mikor idõszükébe vagyok akkor ÉN is turmixolok ,de kezdõrõl van szó aki vszínû élete elsõ tömegnövelõjét veszi, maragyunk a témánál .. nehogy má itt 3 adagot szeggyen az elején... a téma meg eleve hogy meik éri meg jobban és hát a volumass 35 akkor is a legjobb kezdõknek... ár / érték szerint...

PyRex
hát mondok valamit, egy idõ után NEM TUDSZ annyit enni, mint amennyi fehérje / szénhidrát szükséges lenne a további növekedéshez, azon kívül a kaja sokkal drágább. Nekem meg kéne enni minimum 1 kiló csirkemellet naponta és az is havonta közel 30 ezer forint lenne... Ehhez még adjuk a rizst meg a többi kaja árát. Simán elköltenék 50-et kajára. Na akkor talán elég lenne csak edzés után turmixot inni. A másik meg az idõ: sokszor nincs idõm kaját csinálni / elmenni vásárolni, de ott a turmix, azzal ki tudok váltani 1-2 kaját naponta.