Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frayer
<#gonosz1> <#hehe>

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

PyRex
soha ne toljatok 2 hot blood-ot egyszerre 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Frayer
Találj ki valamit a rízsre is, valamit ki kellene találni hogy változatosabb legyen, én múltkor csináltam rízs-pürét, olyat próbáltam mint a krumpli püré, de nem lett az igazi, nagyon sok vízet szívott fel, utólag ledarálni sem jó. Nem tom mit kellene csinálni vele, ez a szemes dolog már nagyon unalmas. Esetleg valami kenyér félét ha lehetne belõlle csinálni. A tesztek alapján úgy sem számít nagyon a glikémiás index. Csak ne legyen nagyon magas.

hehe, ma egy hirtelen ötlettõl vezérelve beáztattam a zabpelyhet édesítõszeres vízbe, dobtam hozzá diót-mogyorót, tettem hozzá 1 kis fahéjat, összegyúrtam ilyen korongnak és betettem a mikróba.. fraszán kiszáradt, ropogós lett, mint egy keksz vagy nemtudom.. érdekes.

a brant kivan a poweresekkel.. vagyis eggyel, akit ismerek, az egyetlennel, akit ismerek.. guggolgatok, erre jön õ is.. na de kész.. a szokásos 1-2 perces pihik helyett várhattam jó sokat, mert nem lehet levenni egy üres rudat s a terem közepén melegíteni, hanem mindenképp le kell pakolni mindent a keretbõl és húszmillió ismétléssel melegíteni.

amúgy a powereseknek hogy a faszba nem megy ki a derekuk attól a guggolástól? én meg se mernémpróbálni, kreccs lenne.

Frayer
Ez tényleg jó lenne, mert olcsó. De azt gyanítom hogy valamit mahináltak ezek az aminósav profilon, kiszûrték belõlle az értékesebb minõségi aminósavakat. Mert amit mutattál abban 0.7 gramm arginin van, a proform félében meg 1.7 .
Nem valószínû hogy sok szója fehérje lenne benne, inkább valami más.

Danny1987
Soy protein helyett inkább Power Protein-t.
Ez is szója olcsobb is és még van benne kis kazein meg tejsavó is.

Live for nothing or die for something.

Frayer
Ha jót akarsz vegyél ilyeneket.
100% whey protein Pro
Soy Protein proform
Nem mindig a legdrágább a jobb.
Ezek olcsó termékek, és nagyon jó minõségûek.
A szója nagyon jó extra glutamin és arginin forrásnak.

Frayer
20 ezer 3 kiló, és teli van zsírral, én nem venném meg

csuszi
ezt ismeri valaki?
elég drága de sikerült elég jó áron szereznem. az íze pocsék, de elvileg nagyon fasza. (meg az árából kiindulva is😉)

MJ rulz Pink Team The Only One

Gyerekek, most kóstoltam meg az új alpa túrót, ami kb. 100% krémtúró, egész nap el tudnám eszegetni, bejön. 😊 Ha egy kis citromos boleroval meg egy mokkáskanálnyi édesítõvel megspékeled, jól lehûtöd, akkor simán ver bármilyen sorbet fagyit ^^

Most fõztem le a kaját holnapra, érdekes lesz úgy beosztani a dolgokat, hogy nem suliban kell kajolnom. 😮 Edzés utáni prolimassomba most toltam 3 gr fahéjat, nemtommé, egyrészt az íze, másrészt az állítólagos inzulin maximalizáló hatásai miatt.. a cellmass krejatinban is van valami cinnulin nevû adalék, a neve alapján fahéj kivonat lehet.

ejjdeháziasak lettünk..
Brolly
Hát eddig nyomtam, de mivel alul aránytalanul több a tömeg mint felül így kihagyom és csak 30fok, vízszintesen szûken, tolóckodás, 30fok egykezes és tárogatás 30fokban😄
azt a mellreengedést már próbáltam, de a vállamat nyírja:/
a Joint x-et próbálta már vki, ahogyelnéztem igen sok a jó vélemény róla, nekem meg igen sok a problémás izületem:S

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Frayer
2005 májusi tanulmány szerint:

Az elfogyasztott ételek glikémiás indexét (GI) sok kutatás összefüggésbe hozza a testösszetétellel és különösen a zsírsavak oxidációjával, elégetésével, illetve a zsír raktározással. A hipotézis alapja, hogy a feltételezések szerint a magasabb szérum glükóz szint, a magas glikémiás indexû szénhidrátok által kiváltott inzulin válasz alacsonyabb zsírsav oxidációval és magasabb zsír raktározással jár együtt összehasonlítva az alacsonyabb glikémiás indexû szénhidrátok zsírsav oxidációra és zsír raktározásra gyakorolt hatásával. Az elmélet szerint tehát a magas glikémiás indexû ételek elõsegítik az elhízást, a testtömeg növekedést, míg az alacsony GI-jû ételek gátolják, esetleg csökkenthetik azt. A nézet népszerûségével szemben az idáig elvégzett tanulmányok mégsem támasztják alá ezt: a kutatások szerint az eltérõ glikémiás indexû szénhidrátok órák, napok és hetek alatt sem idéztek elõ igazolható változásokat a szubsztrát oxidációban, tehát a különbözõ tápanyagok elégetésében, vagy a testösszetételben. A glikémiás index által kiváltott szérum inzulinszint különbségek, vagy nagyságukban, vagy hosszukban nem elégségesek a tápanyag oxidáció módosításához. Ez persze nem jelenti azt, hogy az egyszerû szénhidrátok és magas glikémiás indexû finomított, értékes tápanyagoktól megfosztott komplex szénhidrátok túlzott fogyasztása elõnyös volna számunkra, de erõsen megkérdõjelezi az alacsony glikémiás indexre épülõ diéták és termékek elõnyeit egészséges, vagy elhízott emberek számára. A GI diétáknak a vizsgálatok egy részében mutatott eredményessége mögött egészen más okok lehetnek: magyarázat lehet a nagyobb rosttartalom, a több elfogyasztott emészthetetlen szénhidrát, az alacsonyabb zsírtartalom, vagy az alacsonyabb energiasûrûségû ételek fogyasztása. További érdekessége ennek a tanulmánynak, hogy újra felhívja a figyelmet az alacsony GI-jû szénhidrátok közé sorolt fruktóz kérdéses helyzetére.

Következtetés:
Egyes elméletek szerint a magas glikémiás indexû ételek elõsegítik az elhízást, míg az alacsony GI-jû ételek gátolják, esetleg csökkenthetik azt. Tanulmányok mégsem támasztják alá ezt: az eltérõ glikémiás indexû szénhidrátok órák, napok és hetek alatt sem idéztek elõ igazolható változásokat a különbözõ tápanyagok elégetésében, vagy a testösszetételben.

by tesztoszteron

Tehát inkább figyeljük a táplálékok TELÍTETSÉGI indexét.
Azaz diéta alatt az a jó amibõl sokat ehetsz mégsem viszel ve sok kalórát tipusú ételeket kell enni, ilyen a krumpli, zöldségek, de még a csirke hús is és egyes halak is. Tészták nem olyanok.

PyRex
csomóan nem nyomnak simán, bár igaz, hogy azok már a nagy állatok 😊

Nem nyomsz simán fekve? Az hiba, az az alap tömegnövelõ gyakorlat, és most elõszöris tömegre van szükséged. Ha az megvan, lehet formálni is.

Gracie Barra

hmm értve.

Azért Tito nem egy hobbigyúrós, még ha nem is "látszik rajta teljesen", hogy profi, meg mióta csinálja :o)

De utánaolvasgattam a wininek, clennek, a "szakirodalom" azt támasztotta alá, amit Frayer is írt róluk. A "vásárlói vélemények" is nagyrészt hasonlóak. Szépszép.

Bájdövéj, azért a "legális kiegészítõk" közül nézzétek meg a Yellow Hornet-et 😄 900 mg-os pörgetõkeverék yohimbe alkaloidokból és még pluszba 300 mg koffein egy tabiba 😄

1600 ft 20 tabi, ennyiért adod el a szíved 😄
Frayer
Én nem szeretem a tejet.
Minek adsz ki külön omega szírsavra?
Én vennék heti 2 szer halat, és minden nap elcsipegetném az adagomat, és jót tesz a változatosságnak is.
Veszel egy kis diót, azt is csipegetheted, mandulát, szotyit.
Nekem a szálkásítás mindig olcsóbban jött ki, ami a legdrágább az a pulykamell. De másból már nem kell sok.

Ja azt elfelejtettem leírni,hogy wini-clen el ha szálkásítasz kb az elveszett tömeg 1/8 az izom. Ami annyira kevés hogy meg sem fog látszódni. Leadsz 8 kilót abból 7 kiló szín zsír, és csak egy kiló izom.
Ha most egy ciklusban ledobsz 10 kilót magadról, aztán felszed 15 kilót, majd megint ledobsz 5-10 kilót istenül fogsz kinézni. Jó sok meló és kaja mellett de nagyon látvános lesz az eredmény.
Nézzétek meg Tito Raymondot, õ világ életében nem használt semmit, csak ételt eszik. Évek óta benne van a testépítésben és kb még mindig egy hobby gyúrós szintjét hozza. Ez csak egy negatív példa, a genetikára. Mert szerintem ha már ennyi idelye benne van nem így kellene mostanra kinéznie.

ja, és szerintem a diéta drágább, mint a tömegelés :S azért a soksok jóminõségû fehérje és kevés rohadtjóminõségû szénhidrát meg esszenciális zsírok pénzesebbek, mint a sok ch, közepes fehérje, nemtúlsokzsír

még zsírokról. véleményetek a tejzsírról. rengeteg kutatásban olvasni mostság, hogy nem is annyira szar zsír, sõt, szükséges, és könnyebbé teszi az izomnövelést-fogyást is, szóval némi tejtermék fogyasztása ajánlott.

ti hogy viszonyultok a tejzsírhoz? a musclebuilderen nem teszem fel a kérdést, mert ott teljesen felesleges ilyesmit kérdezni, a válasz túl egyértelmû lesz 😄
na, este felteszek én is egy képet, amit így 7 hónap alatt összeszenvedtem, szerintem szarul.

tippeket, tanácsokat szívesbe fogadok, fõleg kritika kéne, mert a teremben csak azt hallom,hogy gyorsan fejlõdök, micsinálok, et cetera. ja, meg röhögést, az edzésmódszereim miatt (nem csinálok minden gyakorlatból 50 ismétlést minden edzésen, nem edzek 3 órákat csak 1-et, szal ilyesmik miatt röhögõstárgynak szolgálok 😄 )

Neked meg tömegelned kell fiam, erõsen 😄 ha oldalsó has látszik, miafaszér diétázol tovább? 😊 Az én mellprogramom az elmúlt két hétben, kényszerbõl ez volt:
45 fok egykezesekkel, 5*8
vízszintes pad egykezesekkel 4*8
tolódzkodás 4*8
tárogatás 45 fokon 4*12 (itt már csak lenyújtok)

amúgy mindig rudas ferdepaddal kezdek, de valamiért az elmúlt kjét hétben állandóan foglaltak voltak a rudak, szóval szopiszopi 😊

tipp még: az egykezes nyomásokat úgy csináld, hogy a tenyered elõre néz, nem befele fordítva. úgy jobban érzed a kulccsonti részeket (én legalábbis). meg van még egy elmebeteg gyakorlat, ezt is a "nagyoktól" lestem el, és elõszeretettel alkalmazom.. 😄 sima fekvenyomás, csak nem a melledre ereszted vissza a súlyt, hanem szépen a nyakadra, vmivel az állad alá. ezzel is szépen izolálod a felsõ melled. :S

amúgy apám gyönyörû orvos.. halolaj kapszulára nem adott pénzt, ellenben a clenbutot felírta.. asszem saját zsebbe kell nyúlnom, scitec-es omega3 kapszula az jó, nem? a leírás szerint 1.2 gr halolaj van benne 😊
Brolly
ööö köszköszkösz, ilyeneket vártam, simán fekve nem szotkam nyomni, mostmá csak 30fokban vagy szûken(belsõ miatt), me fentre meg belsõre kell pakolni még vagy 2x ennyi mellett😄 a "bordám" egy része az odlalsó hasizom:$ csak közte van szóval az a rész az valójában izom igaz kicsi de próbálok rajta csiszolni, me felül jó má alul még semmi:/ de az vmiért eszméletlenûl gyengén fejlõdik:/
tömegelést azt õsszre, ezt leginkább pénztõl függ, me csak akkor lesz úgy annyi, hogy minden be tudjak szerezni, teljesítményfokzoó meglesz, keménebb cucctól se tartózkodok, persze csak olyan amilyet Frayer mond, a többi nem érdekel
a súly pakolással az a bajm, hogy nagyon nem érdekle, hogy mennyivel nyomok, az a lényeg, hogy nyírjam ki az adott izmot, az persze megvan, csak hát ez édes kevés sajna:/
de kösz szépen, ilyenekre vártam😊

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

PyRex
winstrol tabi (Stanazolol) egyszerûen ISTEN! 94,5 kiló voltam tömegezés után (az volt a max.), most kb. 91 vagyok, de sokkal szebb és erõsebb! Na ez a nem mindegy 😊

Zocsi
Jah, negatívpaddal szoktál "szórakozni"??
Szerintem az a legjobb fekvenyomó módszer. Anno imádtam csinálni, nagyon hozza az össz mellerõt, csak sajnos a mostani teremben nincs negatív pad! <#rinya>
Meg persze a tárogatás - szerintem szabad súlyokkal...

Zocsi
Akkor azt mondod, hogy intenzív tömegnövelés csak kb. 2 hónapig mûködik? Csak mert akkor eszerint állítom majd be az edzésemet. Báár, egy kis zsír talán még elférne rajtam...

Zocsi
Mell belsõ és felsõ része, hátsó váll, bicepsz szélessége - kevés!
Nekem ezek tûntek fel elsõre, de maximálisan egyet értek csuszi kollegával! 😉
Amúgy jó lesz... Több fehérjét!!!, kevesebb ch-t! Akkor talán megy még fel pár kiló, de szépen formásodsz majd. A súlyokat meg pakoljad fölfelé! 😄

Frayer
Én, nem szarakodnék. Elkezdenék tömegelni, nem aggódnék ha jön fel egy kis zsír is. Most 85 kilóról elkezdenéd, sok kajával felvinéd pár hónap alatt 95-100 kilóra, de rendesen zabálj. 100 kiló után már nehéz lesz izmot építeni, fõleg hogy pár hónapja még 85 voltál, semmi tartalék nem marad már, mivel mindent kihoztál magadból rövid idõ alatt.
Esetleg valami jó kis "teljesítmény fokozóhoz" nyúlnék, tényleg valami nagyon enyhéhez, ami kicsit anabolikus, de semmi androgén hatása nincsen.
Valahogy sok idõ alatt felküzdeném magam 105-110 kilóra.
Na és onnan indulnék vissza, szálkásítani, egy 90-95 kilóra.
Naturálban ha egy kilót fogysz annak kb fele lesz az izomveszteség.
Ez baromi nagy luxus. Vannak ismerõseim akik winstrol tablettával próbálkoztak, a legenyhébb cucc, mert nagyon kicsi a hatásos adag. És mégis kifarag mint egy szobrot. Nem baszogatja a hormon rendszert. HÁL ISTENNEK, ezért a vele megörzött izom a szálkásítás után TARTÓS marad, nem vész el. Tömegezésre nem használják mert annyira nagyon gyenge cucc oda már. De szálkásításra nagyon kiváló izom megörzõnek egy olyan anti-katabolikus cuccal mint a clen. Azt én évekig szedtem, már 8 évesen is. Zaditen néven. Mivel asztmás voltam, de ezt már írtam.
Soha semmi negatív hatást nem váltott ki a hosszú évek alatt.
Persze a metiltesztóról, anapolonról, meg minden androgénrõl és erõs anabolikus cuccról lebeszélnék mindenkit. Egyébként a boltban kapható izomépítõ szerek is anabolikusak, mivel izomépítõ hatásuk van. Szóval az anabolikus szó nem azt jelenti hogy tiltott szer, meg drog, kox. Az azt jelenti hogy serkenti a protein szintézist az izomsejtekben.

Frayer
Azért írtam 20 szoros szorzót mert attól minden féle képpen fogyni fog.
Nem kockáztattam. Ez egy jó szám még, mert éhen nem fog halni, és a zsír nem engedi teljesen leálni az anyagcserét, és valami brutális szinten elkezd fogyni, 123 Kilót írt, az nem gyerek méret, ott még simán le lehet dobni heti 2 kilót is, kényelmesen, minden kellemetlenség nélkül.

Gunnersboy
példakép nektek

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

Õ kérte😄
És ha valakinek komoly tervei vannak, mindenképp szükséges az építõ jellegû kritika. Csak bírni kell hallgatni, de asszem semmi szörnyûség nem hangzott el😊

Gracie Barra

Különc
Na én ezért nem rakok be képet: a földbe döngölnének a versenybírák xD

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Kevés a váll. Tömeget rá, meg a csuklyára is😊

Gracie Barra

csuszi
ja ésd nem szálkásítanék ember kilátszik a bordád😄😄v toljad a tömeget min. 10 kilát

csuszi
mell nincs egyensúlyban.
több középre//alulra/felülre. --->gondolom fekve megy, de ferde? tárogatás?
bicepsz genetikailag szép hosszú, de hiányzik tömeg és méret és csúcs😊
de nincs harag, te kérted😉
a fejeden van valanmi izé...azt nemtom. talán sebész kéne?😉😊

Hát túl sokat szolizol fejre.
Amúgy igazi mûvészkép😄

Gracie Barra

Brolly
nah nagy nehezen öszeszenvedtem egy képet, 85kg vagyok és még 1,5-2 hónapot tervezek szálkásítani, majd õsszel tömegelni, kritikákat várok me azok mindig jól jönnek, bár igaz sokminden nem látszik a képen, de próba cseresznye😊

20szal? Akkot én 80 kilóval 1600 kalóriát egyek? Az iszonyú kevés nem? Most eszek 3000 körül és ez még csak nem is tömegnövelés. 2500-zal már lazán szálkásodok.
A csajok szoktak 1200-1500 körüli kalóriamennyiséggel fogyni.

Gracie Barra

Palinko
ok. receptek nincsenek? body.builder.hu eléggé szegényes...
Frayer
Na, ha már tudod mi az a kalória táblázat. Mondok olyat amitõl garantáltan fogyni fogsz ha nem csalsz.
Mérd meg reggel hugyozás, szarás után a súlyodat, szorozd be 20-al.
És napi annyi ÁTLAG kalóriát egyél. Abból minél több legyen a fehérje, csirke, hal. Legyen egy kis növényi zsír, magvak, amit eleszegélsz.
Azt is számold bele, szigorúan. És a ch szintet vidd le amennyire csak bírod, persze ne ess össze, annyira nem kell. Egy kénylemes heti , 1.5 - 1 kilós minuszt érj el.
Közben hullámoztasd a kalória bevitelt, fõleg a CH aránnyal, úgy k.b 200-300 + - eltéréseket csinálj, 3-4 naponta, egyenletes hullámzásban. Hól megemeled, hól alámész az átlagnak. Mint amikor egy dombos tájon sétálgatsz. Mint a szinusz jel.

Mink szeretnénk majd power proteint berendelni, egy adagja 4.6 gramm glutaminnal van megáldva, s úgy emlékszem, amikor megittam, rá 15 percre éhségroham jött rám, vagyis tuti,hgy jól emésztem. Majd wheyel együtt lenne jó, picivel több maltodextrint tennék bele, mert ma mértem megin 1 kanállal, 44 gramm csak.. sztem 55-60-ig mehetnék nyugodtba
Na most ha te diétában vedeled a Trans-X-et akkor csak gratulálni tudok 😄D
Szerintem a Johnnys "Igyatok turmixot !" már lejárt itt a 2008-as modell "Egyetek fehérkenyeret ! " LOL
Lökd már be a Bunnynak is hátha válaszol rá valami szépet 😄D

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

shõt, a zabpehely is magas glikémiás indexû (a kék csomagos 😄 )

sokfajta magas gi-jû cucc van, ami jó. Mazsola-zabpehely-banán, ezek mehetnek az edzés utáni turmixba szerintem. 😮
a szacharóz azért szar, mert 1-1 arányban van benne glükóz és fruktóz. És utóbbi része miatt. Mert a fruktóz (Norbi kedvence) a májban használódik fel, nem kerül a véráramba, a májban tárolódik rohadt kicsi mennyiségben. S a szervezeted nem is tudja úgy felhasználni, mint izmoknak üzemanyag. Szóval ha a máj fruktóztára telítve van, megy szépen a zsírba.

A fehér rizs gi-je van olyan magas, sõt, tudtommal magasabb is, mint a fehér kenyéré. Finomabb. Nem puffaszt meg fúj fej, mint a kenyér. 😄

Amúgy állítólag teljesen helytálló egys kijelentés, miszerint csak a kalória mennyisége számíít, minõsége nem. De semmiképp sem egészséges a minõséggel játszani, az emésztõrendszert rohadtul terheli. Mármint, aki tiszta kajáról szemétre vált ilyen-olyan okok miatt, az szenvedni fog, garantáltan. És szálkásodni is, mert a szervezete nem tudja normálisan feldolgozni azokat a szarokat. ALig emészted õket.

Én a fentit "saját tapasztalatból írom", bár a szemétre váltás inkább csak minõségi vátlás volt, fejben folyton ketyegettt a kalorikalkulátor, hogy azért túl sokat ne egyek. És szálkásodtam szeméttõl is, csak épp puffadtam, rosszul volta, minden bajom volt. 😊
honnan is gondoltam hogy egybõl ugrani fog erre vki? 😊

elhiszem hogy gyúrógép neked bármit el tudnak adni ezek a cégek, de kérlek meséld már el, hogy pl. a trans-x-emben 50 grammos adagból mi az a 38 gramm cukor? (és trans-xet nyilván a kutya sem használ, csak pár ezren, és ez a cukros készítmény csak egy a sok közül)

és vahj miért írják minden szakirodalomban hogy pl. a fehér kenyér edzés után sokkal jobb mint a rizs vagy zabpehely?
Brolly
*írnál

Brolly
hmm, lehet rosszul értelmeztem a mondatodat, ha igen akkor kérlek javíts ki, de nekem az jött le, hogy szted az a ch ami a fehér kenyérben és hasonló szarokban van és az ami a tömegnövelõben van az egy és ugyanaz? Mert ha igen akkor inkább olvass utána mielõtt ilyen daniságokat írjál.

Ha nem vetted volna észre én DIÉTÁROL beszéltem nem pedig tömegelésrõl.De mind1 😄D
Egyébként az általad említett "mocskosul cukros és CH-s kreatin-transzportrendszerek" fényévekkel ezelõtt voltak divatosak, manapság a kutya nem használ már ilyeneket ,kicsit le vagy maradva

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

azt imádom a legjobban, hogy fehér kenyér, cukor, szinte minden tilos, miközben ezerrel buzdítanak hogy 'igyad paraszt ezek helyett az

mocskosul cukros és CH-s

kreatin-transzportrendszereket és tömegnövelõket.....'
http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45

Palinko
Számolást tudom hogy kéne de nem szoktam. Hol is találhatók ezek az alapismeretek? A tesztoszteront szoktam olvasni nagyon jó csak nagyon molekuláris szintre van lebontva ami engem nem annyira érdekel, úgyis elfelejtem az ilyen dolgokat.
Bunny irja az alapismeretekben
"A mennyiségeket a fent megadott értékek alapján KI KELL SZÁMOLNI az ételek mennyiségét MÉRNI kell!
A kaja tetszõleges módon elkészíthetõ, fûszerezhetõ és sózzunk! Finom legyen! Kevés gyümölcs megengedett, édesség, cukor, liszt tilos! Szószok és egyéb dzsuvák tilosak!"
Te is kiszámoltal és mérsz is mindent min. digitális mérleggel ?

Zocsi
És akkor most honnan lehet majd jófajta vitamint és ásványianyagokat szerezni? Ezzel kb. kivágják az egészségre törekvõk "erdejét". Fogadni mernék, hogy ez is a gyógyszerlobby és az általános közegészségügyi érdekszféra mûködésének eredménye. Ha már nem lesz vizitdíj, akkor legyen több beteg vagy mi a fasz???

Palinko
ok akkor nagy vonalakban. csirke mell, hal, vagy néha valami szárazabb marha hús, rizs, mostanában van sok rostos zöltség az is jöhet pl paprika paradicsom, akkor kevés kenyér, ami meg igen az teljes kiõrlésû, néha valami magvak az izületekre, nasira pl valami túrós édességet összehozok, gyömölcsökkel.
próbálok naponta minnél többször kevesebbet enni, ami sajna nem éri el a 4-5 öt amennyit kéne de igyekszem 😊
régebben csináltam akkor inkább híztam, igaz a zsír százalék csökkent de még mindég hatalmas az is sajna. 23% ha jól emlékszem 125 kgre és 185cm re, ha jó a mérleg nem igen bízok ebbe sem mert máshol pl más volt a súly.