Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én 2 éve szedek Joint-x -et pedig nem vagyok ropi..
Nagyon jót tesz az izületeknek régebben ropogott már a vállam kezdett a térdem is azóta semmi bajom. Nekem bevált.
Ha megy, de fokozni akarod, na akkor gondolkozz el az egyéb extrákon.
Gracie Barra
Tirozin, nem érdemes szerintem nem népszerû termék.
Tribu-x, majd 40 évesen
ALC, ugyanaz a kategória, mint a tirozin
Joint-x, csak ha ropi vagy
FLAX, minek, ott a sima lenmagolaj
Q10, majd idõsebben
MyoMeth, egy doboz kell egy napra, hogy használjon (úgy tudom)
A MyoMax mellé csak egy Multi-X, C-vitamin
Nekem nagyon bevált: Calcium-Magnesium, olcsó, mint a baszás.
Én mindössze ennyit fûznék hozzá :o)
zsírégetõkbõl melyiket ajánlanátok?
kezdõ vagyok nem nagyon ismerem a szereket.. vagy még nem is kéne nekem szedni ilyen cuccot???
A többinek csak minimális értelmét látom, hisz a MyoMax már magában is igen komplex.
Gracie Barra
Tyrosine
Tibu-x 90% vagy ALC
Join-X
valamint egyéb kategóriában néztem a:
FLAX
Q10(50mg)
Myo Meth-et
Vélemény? Szerintetek melyik a legfontosabb ezek közül, ha van egy jó tömegnövelõ formulám mellé... Elõre is köszi!
Ma megyek délután "felöltésre" aztán egyszerre megvennék akkor már mindent... 😄
Thx.
Szóval, mellre az ilyen tárogatás, áthúzás, vállra az oldalemelés, elõemelés, lábra a saját testsúlyos gyaksik mellett a lábfeszítõ-hajlító gép, ilyen izoláló meg csigás gyakorlatok.
Nem azt mondtam, hogy ezeket csinálja, és gyúrjon, hanem kérdéseket vet fel bennem 😊
Csak emlékszem, hogy volt valami 14 éves forma, írt Dragzbaninak, és írta, hogy a válla nem fejlõdik, nyomásokat nem csinálhat még rá, mert túl fiatal, de szokott mindhárom fejére dolgozni.
Aztán innen gondoltam, hogy "esetleg" lehetnek gyakorlatok, amik nem "állítják meg a növekedést"
Valaki tud esetleg errõl valamit? :o)
Sárkány, nem tudom. Én is most, 16 évesen kezdtem végülis, de én már eleve 190 cm-esen, rajtam otikailag magasított, mert korábban szarhanyag tartásom volt. De ahogy a többiek körülöttem nõnek, mint a gomba, egyre kisebbnek érzem magam. :-S
Szóval, nem kéne erõltetni ezt a gyurmázást. Én fenntartom álláspontom, saját testsúlyos gyaksikkal jó alapot lehet teremteni, úszással fejleszteni fõleg a hátat-vállövet, esetleg atlétika, mert ezzel vagyok megbaszva 😄
Csak nálunk a terem hemzseg a 11-12 évesektõl, valamelyikük bazze 55 kg-al szériázik fekve (10) guggolásban 60 kg-al 25-ös szériákat csinál, talajtornázik, meg minden. Bár magasabb most, mint az átlagparasztja a korosztályából, de valami kész a gyerek. 😄 képzelhetitek, a sok 35-40 kg-os oszttársa közt hogy mutat :S 😄
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
több orvostól megkérdeztem annak idején és az összes azt mondta, hogy a nem megfelelõ terhelés (a konditeremben végzett súlyzós gyakorlatok nagy része ilyen) nagy valószínûséggel növekedés leállást okoz.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Aki nõni akar az nõni fog az edzés közben is.
Aki meg úgy fogja fel hogy megáll az meg meg áll.
Akit nem izgat azt nem érdekli.
Nem szignifikáns ez a növekedés leállás, mert mind két vélemény mellett fel lehet hozni nagyon erõs példákat is.
Az is lehet hogy van aki hajlamos megálni, van aki meg pont attól nõ.
Azt tudom,hogy én 18 évesen a kondizástól nõttem még +5 centit.
Pár hónap alatt. De akartam is nõni, az is volt a cél. Ennyi.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Na akkor én vagyok a hihetetlen vagy mi?
MJ rulz Pink Team The Only One
Ilye fiatalon nem hinném hogy ártalmas lenne egy kis súly terhelés, az étrendet meg nem kell bolygatni ilyen fiatalon, egyen amennyit akar.
Ha meg hízékony max annyit lehet tenni,hogy a kalóriák arányát eltólni a fehérjék felé, annyi hogy több húst eszik, máris kevesebb szénhidrtátot kíván.
A szatyros dolog azért vonzz, mert azt mondták, hogy "EGYEK ANNYIT AMENNYIT CSAK BÍROK." A saját testúllyal való edzésnél, pedig csak soványhús rizzsel, nos sztem az anyám nem fog fõzni külön nekem, nem vagyok még nagykorú hogy ilyenekre kérjem meg.(1hónapig tûrné akár többig is de.. mert kedves velem, de nem szeretném feszegetni.)
Viszont mint mondtam, nem szeretnék törpe maradni.. neem, nem is feszítésbõl akarok saját izmot, de kimegyek a strandra és szégyellem magam.(picit.)
Nos ha meg ezt csinálnám, amit Roman mondott a videólinkkel lehetne bajom?-Hatásos lenne-e úgy, hogy normálisan kajálok?-
Tudom sokat kérdezek, de plz próbáljatok segíteni és válaszolni rájuk.Mert nekem eléggé fontos.
Nagyon szépen köszönöm kedvességeteket!😊
- Menj úszni!
- Menj vizilabdázni!
Ezek sokkal jobban fejlesztenek 13 évesen mintha szatyrokkal bohóckodsz.
Nem, nem lesz nagy bicepszed, nagy lábizmod, sõt még kockás hasad sem attól, hogy heti pár órát fekvõtámaszozol meg lépcsõzöl, de nem is kell.
Ha rám hallgatsz most egyelõre elsõsorban a csontjaidra figyelsz, ha nekiállsz úszni edzésszerûen és 18 évesen elkezdesz helyette edzeni akkora vállad lesz hogy ki kell verni a falat azért hogy beférj az ajtón.
Emellett a szatyorral gugolászást megunod max 2 héten belül, viszont ha elmész egy úszóedzésre ott szétrúgja a segged az edzõ ha nem mész. Ez kitartást ad, és késõbb hálás leszel érte.
szóval emelett sokat jelent hogyha lelkesedéssel csinálod, és nemunsz bele 1-2 hét után 😉
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
A sittes dolog is tetszik, mert azt mondták amelett lehet enni sok mindent, sõt kell is.E mellett meg nem lehet gondolom, mert azt írtad.Azért akarom azt jobban, mert én sokmindent eszek 😄 és eléggé sokat..
meg hasonlók. Home workout-ra kereshetsz youtube-on. A saját testsúlyos gyaksik aranyosak hehehe 😄
Szóval, úszás az jó hátra meg hátsó vállra. Atlétika se rossz, szerintem, legalábbis nekem van csaj ismerõsöm, aki csak atlétikázik, azt kajak izmosabb meg jobban néz ki, mint a fiúk 90%-a.
Fekvõtámaszok, húzódzkodások, tolódzkodások..hmm ezektõl is nõni fog, fõleg karok, mellek, hát. ^^
Van egy szélhámos. Egy idióta. Aki sufni csodaedzéstervekkel nyóckockás hasat meg szálkás melleket ígér hat hét alatt asszem. Linkelem pár videóját. :o) Nem leszel tõlük hûûdenagydarab, de ha úgy csinálod a gyakorlatokat, ahogyírja, látod, akkor eléggé hatásos otthoni izomlázat tudsz szerezni, ami pozitív =)
http://www.youtube.com/watch?v=R-iWDwImP2Y&feature=related 😊 hehehe
Am köszönöm mindenkinek a válaszát.68kg vagyok, 168cm.😊 Nem vagyok egy cérnaszál, de nem is egy "szekrény".
A szatyros dologtól tehát nem állna le a növésem, viszont úgy fejlõdnék mint "atom"? Biztos?Õseim nem törpék, sõõt 😄 apám 190cm..
Meg orvosom szerint minden rendben van velem, szoktam járni kivizsgálásra.Azt mondta nem leszek szerinte törpe, mert már koromhoz nézve jól növök!😊
Ha télleg jó a szatyros dolog, akkor azt elvállalom.. vagy inkább menjek biztosra és csináljam a vádlizást meg a felülés, fekvõtámaszt?(lábam székre és lejjebb megy a kezem mint a padló?^^)
Vagy hogy?
Melyiket javasoljátok?Frayer látom nagyon nagyon otthon van a témában, meg Roman, nah meg a többiek is.Ezért szeretném a véleményeteket kéri.😊))))
THX.
Mellesleg azért nem kevés múlik a genetikán is... Lauternek mekkorák (voltak) az õsei? Mert ha alacsonyak, akkor nem a gyúrástól kicsi... ha meg magasak, akkor egyértelmû...
Én is 13,5 évesen kezdtem edzeni, de nem nõttem magasra, mert olyanok az õseim is... mindenki apró ember volt. Viszont a csontjaim tutter vastagabbak, mint az átlag ilyen testalkatú embereknek. Meg a vállam is szélesebb. Egyszeráen masszívabbá vált a csontvázam...
Amúgy én is a sajátsúlyos szimmetrikus gyakorlatokat ajánlanám és mindenképp valami aerob jellegû valamit. Az úszás qrvajó cucc vagy valami futkározós. Aztán ha ezek nem jöttek be, akkor maradhat a kondi 16 éves korára... Amúgy meg ha otthon súlyzózik 5-10 kilóval (ez egy 13 évesnek sztem még elég), akkor azzal simán szép eredményeket el lehet érni. Nem lesz kétajtós szekrény, de a kockahas és a szép formályú, lányok által összecsókolgatott bicepsz garantált! 😛
Nah és persze az sem egy utolsó szempont, hogy most 13 évesen milyen testfelépítéssel rendelkezik? Mert nem mindegy, hogy egy vérszegény penészvirág vagy egy ducibb emberke. Amúgy a kifejezette gyúrást én sem ajánlom...
Sõt, vannak akiknek kinõ a mellük meg már 16 évesen impotensek lesznek és egész életükre megmarad a potencia zavaruk.
Miért álna meg a növésben ha nem terheli agyon a gerincét?
Egyébként a csontok akkor nõnek jobban ha terhelés éri õket idõnként. A túlterhelés nemjó. A fiatalok a gyenge csontvázat könnyen túl terhelhetik, ebben az életkorban sokaknak még a gerince sem egyenes.
Ha ülve elkezd bicepszezni, vagy fekve a széken tárogatni, mi baja lehetne a gerincének és sip csontjainek?
Semmi. Nem áll le a növésben.
Szerintem kérdezzük meg blogos colost arról, õ mikor kezdett edzeni. Akkor kéne a fiúnak is elkezdenie, és akkor õ is 199 cm lenne ^^
Amúgy énis a szabadsúlyos gyakorlatokat pártolom. Fekvõtámasz, húzódszkodás, guggolás, tolódzkodás stb.
És h mennyit? Amennyit csak tud az ember, és utána még annyit😊
Gracie Barra
De szerintem, kurvára mindegy hogy sódert vagy homokot teszel bele, mégha ezért mások megköveznek is.
Ez a növekés leállás tényleg valós veszély, de csak akkor ha nagyon nagy súlyokat teszel magadra, úgyértem NE GUGGOLJ még 80 kilóval, se ne végezz még nagy súlyú felhúzásokat se.
A szatyrokba max csak 15-20 kiló anyagot tudsz tenni, attól meg nem kell félned. Te nem le álsz majd a növekedéssel hanem épp hogy nagyobra fogsz nöni.
A növekedés leállását az ösztrogén okozza, ami férfiban is termelõdik egy aromatáz enzim és sok szabályozó folyamat közre mûködésével.
De ha súlyzós edzéseket végzel, és nem terheled túl a gerincedet akkor az edzés hatására a tesztoszteron hormon lesz inkább a dominánsabb a szervezetedben, csökken az ösztrogén és éppen ezért lasabban záródnak össze a fugák a csontok végén.
Wikiben nézz utánna.
A nõk pont az ösztrogén miatt állnak le elõbb a növekedésben.
Amúgy lauter Viktor meg egy csomó jó és magas testépítõ is 13 éves kor körül kezdte a dolgot.
A sittes, szatyros dologtól nem kell félned nem fogsz leálni a növésben.
Guggolásnál is használhatod, hátizsákba is paklhatsz súlyokat, de ne rakj bele nagy súlyokat, 20 kiló az nem olyan sok, azzal biztonsággal csinálhatod.
Én elõsször 15 évesen mentem le terembe. Hozzá teszem kollégiamnak volt ez a saját terme a pincében. Minden este lejártam karra edzeni xD meg néha fekve nyomni. Azt meg azért sejtitek hogy a kaja egy koleszban nem az a tipikus tömegnövelõ étrend. reggelire fél paradicsom 2 tojásos rántotta. vagy 2 zsömle disznósajt 😄 ebéd a suliban valami jó zsíros pirkölt. vagy két kakaóscsiga. vagy valami fõzelék. vacsora meg mondjuk 2 zsömle megint+ valami jam hozzá. A karom mégis nõtt. Bár elég lassan de korosztályomhoz képest nagy volt. kb36 cm. szóval nem kell még 13 éves korban úgy kajálni mint ahogy azt mi tesszük most.
Én inkább azt mondom hogy ne edzz. Nem lehet tudni hogy valóban megállsz e a növekedésben, de ha igen, lehet hogy örök életedre bánni fogod. Inkább azt javaslom hogy menj el valamilyen külön órára. Mikor én voltam általános iskolás akkor még volt tömegsport minden héten, dse vagy mi a tököm, meg persze góliát foci is ^^ Futás, úszás is nagyon jó. ha van rá bármilyen lehetõség használd ki. A súlyzók nélküli gyakorlatokat csinálhatod szerintem. Ezektõl nem hiszem hogy bajod lenne. majd ráérsz még 17-18 évesen elkezeni komolyanb edzeni. Bár elméletileg az ember 21 éves koráig nõ/nõhet. a fülünk meg az orrunk meg folyamatosan nõ. ezért van az öregeknek olyan nagy fülük 😄 Szóval várj még 1 pár évet, addig meg ne izgulj azon hogy a haverodnak mekkora karja van.
Gracie Barra
Amúgy fogalmam sincs, hogy megállítja-e a növekedést, mert nagyon kétpólusú a dolog. Egyrészt megemeli az intenzív edzés a növekedési hormon szintet, vagyis növekedhetne, másrészt meg, ha nagy a terhelés, akkor lezáródik a csöves csontok vége, ha jól tudom.
Szóval, a döntés rajtad áll, elkezdel-e edzeni, vagy nem. Én minden esetre jó ötletnek tartom, hogy saját testsúlyos gyakorlatokkal meg ilyen atlétika, úszás meg hasonló sportokkal valamiféle alapot szerzel.
A jó test, ahol az egész test jó. Vastag karok, széles, v alakú hát, féllabdányi vállak s mellek, fatörzs vastagságú combok és lábszár, keskeny derék és kicsi, kerek segg. 😄 😄 😄
Meg egy poén:
http://titimanus.blog.hu/2008/06/22/a_husfogyasztas_veszelyei
Látjátok, pont a grillezett, fõtt, sült husikban nincs semmi aminosav, vagyis semmi értelme húst enni, mert olyan, mintha zsíros vizet innál 😄 😄
Akkor Ronnie Coleman biztos a csokisfánktól nõtt meg akkorára :o) :o)
Ha lennél olyan kedves, megkeresnéd nekem ezekhez az izmokhoz a gyakorlatot a szatyorral: ?
-Kockás hasat akarok(Has)
-Nagy Bicepsz-et.
-Jó mellizmot.
-Meg még nem tudom mi kell a testhez, hogy "jól" nézzen ki.
UI:Ha tudsz akkor videót is linkelj.
Nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!😊