Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
Újra szeretném kezdeni a hobbiszerû súlyzózást,és az elsõ kérdésem az lenne (mivel a piac az utóbbi idõben kicsit telített), hogy melyik tömegnövelõ az amit a legintemónzívebb tömegnövelésre ajánlotok. Magyarul: melyik a leghatékonyabb az ezernyi közül? 😊
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
http://csuknorisz.mybrute.com
Majd ha vagy 80 kiló, lehet gondolkozni a szálkásításon. Addig zabálj.
Gracie Barra
spam. sry
Szóval, a kaja csak egy példa volt, számolgasd ki, számodra mi az otimális.
3 gr per testtömegkilogramm fehérje, és indulhatsz mondjuk 2 gramm per ttkg. szénhidrátról, amit folyamatosan csökkentel, vagy ciklizálhatod is, csinálhatsz szh visszatöltéseket (überbrutál, fõleg hogy senki sem érti körülötted, miért eresedsz, szálkásodsz ki órák alatt)
a zsírt tartsd alacsonyan, a teljes energiabevitelednek maximum 20%a származzon zsírokból, azok is telítetlen és többszörösen telítetlen (MUFA és PUFA ^^ ) legyenek, de soha ne vidd nullára a zsírt, mert a hormontermeléshez, ízületek egészségéhez, vitaminok felszívódásához nélkülözhetetlen.
Kiegészítésként tejsavófehérje, multivitamincsomag, és ha hardkór vagy, mint én, akkor lenmag és halolaj betol az arcba kanállal (én megszerettem az ízét 😄 )
az ilyen 5 km-es futásokat felejtsd el, intervallum-kardió kell Neked 😊 Rövid sprintek váltogatva rövid lazsálós szakaszokkal (pl. 100 méter sprint, visszaséta a rajthoz, és ismét sprint) napi 15-20 percben, egy héten 2-3 alkalommal.
Súlyzózásban csakis alapgyakorlatok, ezek metabolikus felpörgetõ hatása jóval übereli az izolációs faszságokét. Használhatsz szuperszetteket, rövid pihenõidõket, ez is pörgeti az anyagcserét. Egy edzés 1 óra.. kb.
Alapgyakorlatok:
comb: Guggolás, frontguggolás, merevlábas elemelés
hát: húzódzkodás, evezés döntött törzzsel, elemelés
mell: fekvenyomás, ferdepad
váll: felvétel lökés, mellrevétel, nyomások
tric: tolódzkodás, koponyatörõ
bic: állva rúd, csuklóforgatós
ezek alapján magadnak is össze tudsz dobni egy fasza étrend-edzéstervezetet. Sok sikert hozzá 😉 Ne felejts el vádlizni és hasazni se, trapézra lehet csinálni vállvonogatást 😛
A kaját párszor leírtuk már itt érdemes kicsit visszaolvasni, ha minõségi tömeget szeretnél aszerint étkezz.
Ha nem tudod megoldani akkor törekedj rá, hogy a lehetõ legtöbbet betartsd.
😄 jajj ez a stílus a maszlbíderen a krumplié 😊
szóval, az étrended úgy, ahogy van, egy nagy nulla.
Napi 5-6 étkezés kéne. Az ilyen joghurt tej, margarin rohadtul nem jó, és nem is egészséges.
Fehérjeforrások:
-csirkemell, pulykamell, tengeri halak (pangasius istentelen finom 😉 ) tojásfehérje, sovány túró, proteinturmixok (tejsavó, szójaizolátumok)
szénhidrátforrások:
rizs, barnarizs, zabpehely, vollkornbrot, némi gyümölcs, hüvelyesek (lencse, bab)
zsírforrások:
állati zsírokat kerüld. lenmagolaj, halolaj, olajos magvak, olívaolaj, mindenféle "madárkaja"
a margarin ugyan növényi zsír, de hidrogénezéssel mesterségesen telítetté teszik, az ilyen zsírok még ártalmasabbak a keringési és érrendszerednek, mint az állati zsírok (disznaj cumbájspíl)
Én a helyedben:
1. zabpehely+alma+tejsavófehérje
2. lencse-csirkemellfilé
3. lencse-csirkemellfilé
edzés után: 30 gr tejsavófehérje 30 gr szõlõcukor 5 gr kreatin (ez mehet szálkásításkor is, 30 gr cukor semmiség, a kreatin pedig segít még több szénhidrátot az izomba vonzani, energizál kaloria nélkül)
3. rizs-csirkemellfilé
5. csirkemell-zöldség-tökmag
6. lenmagolaj-vizes tonhal v. csirkemellfilé
nekem bevált.. 😉
spam. sry
Kb. egy nap:
Reggel 1 doboz activia joghurt valamilyen gyümölcs (banán, naracs, szilva stb..) és 2dl tej.
tízórai: gyümi.
Ebéd: változó, fõételnek amit fõznek de mellé kevés szénhidrát (ált. rizs), több zöldség és hús. uzsonna (futás elõtt 1-2 órával): általában joghurt v. gyümölcs.
Vacsora: teljeskiörlésû volkonbrot margarinnal sajttal esetleg felvágottal 1 szelet, vmi saláta, egy csirkemell szelet(lehet rántott). Napközben meg ásványvíz, amikor hirtelen éhes leszek és otthon vagyok valami sajt vagy gyümölcs és reggel actival max multivitamin.
Asszem ennyi, igazából nincs nagyon szigorú diétám ez a nagy átlag, mindig igyekszem egészségesen étkezni, bár becsúszhat néha ez az( egy kis sültkrumpli, töltött káposzta, zsíros hús de ezekbõl azért mértékkel).
Igyekszem érzéssel belõni a kalória mennyiséget, de mostanában igazából nem nagyon megyek lejjebb kis súlyzózással meg 5 km futással sem. Lehet, hogy nem is kell tovább erõltetni ezért szeretnék elkezdeni tömegnövelni, igaz hogy van még egy kis zsír a hasamon.
spam. sry
Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473
powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
Szerintetek ez az edzésterv jó lenne kb. 1-2 hónapig?
itt
Kicsit sokknak érzem a sorozatokat. Nem úgy van hogy tömegnövelésnél nagy súlyt kell inkább kevesebbszer mint kis súlyt sokszor? Vagy ez csak ilyen bemelegítõ edzések dolog. És ezalatt mennyire lesz tömegnövekedés?
spam. sry
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
De válassz valami soványabb húst.
Alapismeretek
Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473
Igazából szerintem tömegelésnél a genetika is nagyon közrejátszik hogy mennyire vagy hízékony...
ebéd, változó de mindig valami hús.
vacsóra vacsoára is ugyananyit eszek mint ebédre. pontosan nemtudom mennyit de kb 3-4 csirkemellet. riszel zöldségel. lefekvés elõtt krémturó.
Tmac akkor 8 rongyból most mit vegyek? mien az a 20 kilos savó? A whey gainerbe van adagonként 5 gram kreatin is!
A tömegnövelést a kalóriák fogják csinálni, nem a gain fast.
A gain fasttól én már láttam embert elzsírosodni edzés mellett, de valami kegyetlenül.
A legértékesebb kiegészítõ és amire a leginkább szükséged van az a tejsavó, és egyéb fehérjék.
A szénhidrátot meg ne ilyen cukros tömegnövelõkbõl vidd be, hanem természetes forrásokból. Sok fehérje, sok ch, némi jófajta zsírocska, növényi, többszörösen telítetlen,pl. lenmagolaj, és állatiból meg a halolaj, hogy meglegyenek az eszenciális zsírok.
Ha válsztanom kellene a kettõ közül akkor én egy harmadikat választanék, a sky-tech féle 20 kilós savót. szókat óccón
(elõször a vizet kell a shakerbe önteni majd utánna a cuccot és akkor tuti hogy összekeveredik)
Whey Gainer http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=2677
Gain FAst http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=507
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
szóval, õsztõl szeretnék kicsit atlétikázni meg úszni a súlyzózás mellé.. vagy csak válasszak 1 más sportot? hisz némi regeneráció kell, és hát 1 nap atlétika 1 nap úszás-- akkor max 2 nap marad súlyzóra, ami szerintem kevés.
szóval jobb lenne csak 1 kiegészítõ sportot választani, vagy mehet heti 3 súlyzózás is, másképp elosztva? ^^
Látom itt legalább vannak értelmes tájékozott emberek is a témában.Végre megtaláltam a topicot,igaz 1 éves tapasztalatom van az edzésekel kapcsolatban(tudom nem sok) de ha vmiben tudok segíteni valakinek akkor megteszem.Nah nem is szaporítom tovább a szót megyek edzeni,sziasztok!
Egy haver behozott egy MD-t, ahol Lénárd Lajost mutogatá, hogy nézzük meg, milyen fasza, amikor én mondtam, hogy fullnaturál, soha nem szedett semmit. A zsírgombócok egybõl nekiálltak, hogy "de ott a bocitápos reklám mellette, biztos van benne már egy pár vödörrel" "mit szed?" meg társaik. nem bírták felfogni, hogy a fehérje kaja, a glutamin se csodaszer, sõt, a szõlõcukorpor sem koksz.
sebaj, a lényeget megmondták, az igazi úgy edzeni,hogy semmit sem szednek és semmit sem "bocitápolnak", mert volt egy haverjuk, aki csinált egy 100 szemes kúrát 7000-bõl és leeresztett.. Kérdeztem, hogy mi köze a tápkieghez, de hát ezekrõl ennyit. Inkább hazahúztam a belem, úgyis végeztem már.
amúgy észrevettétek, hogy akik használnak is tápkieget, azoknak 90%-a nem az alapokat (vitamin, protein, szõlõcukker, esetleg egy kevés kreatin az edzés utániba) hanem mindig kreatin-kúra, transzport, glutamin, tesztoszteron fokozó, hmb meg egyéb finomságokat csinálnak. Aztán persze a kaja egy nagy nulla, felszednek vele x kilót, aminek a 90%-a aztán tovatûnik, s persze, hogy azt gondolják, ez is olyan, mint a koksz.
Én a testvéremre vagyok a legbüszkébb. Õ is hasonszõrû volt, de "elhülyült", és issza a turmixaim, zabálja a húst meg rizst és tönkölykenyeret, aztán ha nem jött rá 2 hónap alatt 5 kiló kb. 90% tisztán, akkor haljak meg. Bár néha aranyos, mikor vasárnap hullafáradtan felkel nyolckor, iszik egy mixet, aztán alszik tovább 😄 De amit összefejlõdött a felsõteste (csak arra edz.. erre nem tudok hatni) az már valami fantasztikum számomra 😉 A mi termünkben senki sem nõtt ennyit ilyen rövid idõ alatt, pedig nagyon meg vannak gyõzõdve, hogy máshol fejlõdni sem lehet, de ha valaki mégis, akkor biztos koksz és társik. 😞
http://tesztoszteron.hu/emagazin_05_116_Sulypontemelkedes.php
amúgy nagoyn jó oldal, nézelõdj rajta nyugodtan, az alapoktól kezdve a leghaladóbb programokig szinte minden van rajta 😉 Sok sikert
Igazából nyár alatt kéne valamit csinálni mert 1részt ekkor rendesen van most rá idõm 2részt nincsenek edzéseim szóval valamit addig is kéne csinálni. Egyébként atletizálok , magasugró vagyok elsõsorban. Combra kéne valamit erõsebben csinálni az ugrás miatt is, meg kosarazok is hobbiszinten és a figurázós zsákolásokhoz nagyobb súlypontemelkedésre van szükségem .( Ha figurázol akarva akaratlanul sem fogsz olyan csúcspontra jutni mint alapból, mert a mozgással lehúzod magad).
Felsõtestre meg mint átlagedzésre gondoltam. Egy alap, de szép beach-es test kiépítése a cél. (nem testépítõi célok 😊,szóval nem cardio, de fölösleges annyi izom ami lehúzza a teljesítményem)
Lehet hogy veszélyes de megkérdezem :
Mellesleg tömegnövelés közben szabad kardiózni?
(ezalatt 3x 30-60km tekerés/hét értendõ)
A szöveg esetleges amatõrságáért és a megformázásáért elõre is elnézést kérek.
Az alap gyakorlatokhoz nem kell kondigép, súlyok kellenek hozzá. ezért alapgyakorlatok. Súlyok pedig a legszarabb konditeremben is vannak. Tudom hogy nem mindenki akar edzõterembe járni. Valaki a pénz miatt, van aki zavarban érzi magát a többi ember között.
Az edzéseknek meglesz a hatása ha nem csak az edzésen csinálsz úgy mint az a valaki aki "gyúrni" szokott. Vannak alap dolgok amit szinte kötelezõ tudni errõl az egészrõl ahhoz hogy legyen elõrelépés. Na ezek azok amiket most nem írok le. Majd talán valaki más. Ha van kérdésed, kérdezz nyugodtan. Nem akarlak elszomorítani vagy hasonló. Szép sport ez.
Erre belövi majd a szusztákat is, és kész is van az életen át tartó impotencia.
Gondolom a haverod még 20-24 alatt van. Simán tönkre bassza a hormon rendszerét ezzel a két erõs cuccal.
Bazz, én soha nem cserélném be a szexel járó öreg koromig élvezhetõ gyönyöröket, csupán pár hétig tartó lufis kinézetért. :S
Az lenne a kérdésem hogy tudtok-e olyan edzésprogramot adni, ami:
-Nem kell hozzá különösebb kondigép (ergo otthon végezhetõ)
-Lehetõleg legyen valami rövid 1-2 hónapos (de örömmel fogadom a rendeseket is csak most egy gyors edzés kéne)
-Lehetõleg hatásos is legyen ^^
amúgy érdekes a srác. 60 kg volt már felszedett 6kg-ot. Nagyon el van szállva a szertõl. A kajálása az NULLA. Mikor kédeztem, hogy mit tud az alapokról , akkor azt monta, hogy mindent, mert utánna nézett a mellékhatásoknak. Érdekes. Sajna nem sikerül meggyõznöm. Ha a mostani oxynak vége, akkor áll neki a sustanonnak. Heti négy mell-bicepsz edzése van, mert ez a legtutibb edzésterv. Ilyenek is vannak.