Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sean, jó Neked. :-\ Nálam a fejlõdést "rostokban és szálkákban" lehet csak mérni, egyszer álltam neki nagy tömegelésnek, 1 hét alatt 10 kg, meg beszólások a suliban, hogy, hogy a faszba lehet így eldisznósodni ilyen rövid idõ alatt. :\ Szóval én a nagyon-nagyon minimális 2-3 dkg-os növekedéseket célzom, néha még ennyi se megy mondjuk. De ez a reggeli edzés dolog bevált, így besûrítem a ch-t reggelre, 300-350 grammot 3 étkezésben, utána meg egész nap pörög az anyagcserém, meg építõdik a test is elvileg (úgy tudom, ha töltõdött a glikogén-tár, utána mindenképp beépülnek a fehérjék, pluszba a májglikogén "ki tud ürülni más sejtekért", vagyis a máj a tárolt ch-ját más szervek-sejtek (izom, agy etcetera) rendelkezésére tudja bocsájtani.
Így talán nem pusztulnak agysejtjeim, épülnek az izmaim, meg minden. Végülis, húzódzkodásban-guggolásban fejlõdtem, fekvenyomásban a változatosság kedvéért nem, de hát 2 hete nyûzöm ezt a termet, s teljesen más a pad dõlésszöge, szélessége, villa magassága, rúd szélessége, fogásszélesség, minden.
"kvantumlépésekben haladok".. magyarán: kb. semmit se fejlõdök, de a sok kb. semmi egy idõ után már sok ^^
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
Köszi, én nem élek a lehetôséggel, koxot kihagyom az életembôl, inkább keményen és lelkiismeretesen edzek, szerszámommal meg az ég világon semmi gond nincs így 25 évesen. Sok sikert a vállalkozásodhoz (csak vigyázz, nehogy valami illegális anyaggal elkapjanak... <#hehe>#hehe>).
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Én jónak érzem, bár még csak kb. 3 hete csinálom, de anyu tegnap szólt, hogy rosszban leszünk, mert szerinte lassan-lassan túlzottan összedörzsölõdnek a combjaim. Szóval ami lábra jó, az elvben jó mindenre nálam 😄
Nem hiszem hogy ahhoz a házi orvoshoz jár mint rozi néni.
Live for nothing or die for something.
én a hármat se ajánlom diákszinten. Nem a vesére káros, a pénztárcára. 😊 A kreatint még az orvos faterom helyeselte is "inzulincsúcsolóturmixhoz", szerinte csökkenti a vércukorszintet, ezért érdemes napi szinten 4-5 grammot használni. :|
A HST meg egy lenézett és körberöhögött edzésterv-rendszer, amit ugyan én is hülyeségnek tartottam, de a teremben annyian dicsérik, meg netes fórumokon is annyira el vannak tõle szállva, hogy egy próbát mindenképp megér.
A lényege röviden, hogy heti háromszor edzel egy izmot, kis stimulusokkal, folyamatosan növekvõ terheléssel, változó ismétlésszámokkal.
Nemsokára élesben fogom tesztelni.
Nagyjából ezekre építek:
Cél: Idõegység alatt legnagyobb fejlõdés a kontraktilis, összehúzódásra képes szövetállományban. Persze sokkal látványosabb lenne rövid távon egy glikogén raktár edzés, de azzal csak max 20% növekedés lehetséges, és kifújt,ezt csak versenyek elõtt a prekompozíciós idõszakban van értelme végezni.
Szóval, ilyen dolgokat teszek majd bele, sorrendben:
1. bemelegítés, majd közepes súllyal, maximális gyorsasággal, óriási robbanékonysággal végzett szabad súlyos edzés, esetleg némi csigás történet.
Ez arra jó,hogy megtanítja az agyat,hogyan legyen képes irányítottan fókuszálni az erõt. Pontosan azt a képességet edzi,hogy az agykéreg motoros "mozgató" központjából az ingerületek robbanásszerûen terjedjenek ki.
Ez, hosszabb távon erõsebbé tesz, mivel képesebbek leszünk egy adott idõpontban több izomrost összehúzódását kikényszeríteni tudatosan.
Ha nagy súlyokat emelsz, akkor szükség van arra hogy át tudd emelni a súlyt a holtponton, ahol is rövid ideig hatalmas munkát kell végeznünk.
Erõemelõk is végeznek ilyen tréninget.
2. Utána jöhetnek a nagy súlyos emelések, hst-hez hasonlóan fokozatosan nehezedõ történettel. Plusz egyéb intenzitás növelõ teknikával, mint halmozott ismétlések. Mindeközben figyelembe vesszük az idegrendszert is, és direkt nem égetjük ki. Gyakori edzések lesznek, fasz vár egy hétig hogy újra edzhessem az izomcsoportot, így folyamatosan fog felépülni az izom.
3. Egy szükséges kiegészítõ eleme a programnak ami biztosítja az intenzitás mellé a kellõ izomfeszülési idõt is.
Eddig még nem volt olyan program ami jól meg tudta volna oldani a nagy súly kevés ismétlés , vagy sok ismétlés de kis súly dillemát.
Hát most meg lesz ez, de még ki kell kisérletezni hogy milyen arányban lesz ez is optimális.
Szóval ez egy pár 8-12 es ismétlésû könnyített szettet jelent amivel, meglesz a heti 120-160 as "kinek melyik" optimális heti ismétlésszám az adott izomra.
És szerintem nekem elég lesz a heti 3-om teljes test edzés.
Mivel nem sok idõm van, de ha már lemegyek, mindent jól megedzek majd.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
amúgy hog halad az edzésterved papíron? Mert szvsz lennének emberek, akik szívesen bevetnék élesben is.
Más: megérkezett a gyönyörû esõs idõ. a mai kinti programoknak szvsz lõttek 😞 óó..
Elég egyszerû a válasz, bár kicsit összetett.
Koxos gyúrós, aki táplálék kiegészítõt is szed, az esetek nagy többségében, valami általános vagy speciális dolog miatt beutalják vérvételre, ahol mérnek májfunkciókat is. Amibõl megállapítja az orvos a májfunkciós faktorok, Got, shgot stb megemelkedett értékét.
Egybõl megkérdezi,hogy milyen alkilált gyógyszereket szed, esetleg koxot ami ilyen hatással van a májra. A pali nem mondhatja el hogy tiltott szereket szed, mivel törvény tiltja , illegális, és az orvosnak is kötelessége jelentést tennie a szerveknél. Szóval letagadja, és beadagolja az orvosnak, hogy tejsavót, volumass-t vagy más egyéb igazából ártalmatlan dolgokat szed, gyógyszert nem.
Az emberek nagy része meg elég naiv ahhoz hogy bevegye a rizsát.
Így hát egy részük arra fog gondolni hogy biztos akkor a tápokban van valami. És már útjára is indult a pletyka.
Amik ízletesek.. azok az olcsó lidl-ös, penny-s vizecskék, kitudja honnan. Meg a csapvíz, na az nálunk finom.
Amiket különösen utálok ízre: NaturAqua, Margitszigeti.
A Sztkirályi az jó, legalábbis ízre. A külföldi vizekért nem rajongok, alig van jó köztük.
A Borsodi víz nagyon "ütõs", érezni rajta hogy benne van, ami rá van írva 😄 A Borszéki vizek nem tudom.. nem bízom én a szomszédokban 😄
nálunk a csapvíz szép fehér, de leülepszik, néha megtöltök 2-3 palackot, aztán hagyom egy éjszakát állni a hûtõben. Kiváló víz.
Meg olcsóbb is csapvizet inni, mint állandóan ásványvizet. Fõleg az én szomjúságommal, amikor ilyen kánikulában 8-9 litert képes vagyok benyelni.
:\ rohadt fáradt vagyok most is :S nem értem mi van velem, amióta ezt a reggeli edzést toljuk, azóta mosottfost játszom egész nap.
jah és köszi 😄
Ice
és azt, hogy nem akar növekedni, fogadjunk hogy max 6 hónap után szûrted le. 😉
MJ rulz Pink Team The Only One
Ice
MJ rulz Pink Team The Only One
hasra mien edzést ajánlotok? milyen gyakorisággal.és mennyi idõ alatt láthatok fejlõdést?
24 - Exile -Nov.23
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
Haveromnak mégis igaza lesz, hogy megérjük még azt is hogy az oxigént is pénzért kell majd venni.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
aki használta már...
kimondottan a tieitekre vagyok kiváncsi, vagy valami ismerõsötökére.. fórumokat olvastam már.
leszarom a konfigod...
Valamiért rohadtlelkes vagyok edzéseken. Lehet az új hely (termet váltottam) s a környezet, meg a kihívások (teljesen más padok, állványok, rudak, tárcsák, kézik, gépek).
A hátedzéseim pedig nagyon feldobta a szerény véleményem szerint sokkal jobban használható húzódzkodóállvány.
eddig nagyon jólesõ érzés ez a reggeli fröccs.
Aztán estig már csak kisebb ch adagok, némi gyümölcs (1-2 barack) zöldségek jósok, zõdbabhüvely, aminek 100 gr-jában valami 5 gr ch van csak, meg rohadtsok zsír (olcsó a tökmag, meg akciós a mogyi-mandula, lehet jó zsírosan étkezni) Vasárnap mondjuk orgiázok pudinggal, csokival, lecsóval, meg "amivannal", de szerintem tömegnöveléshez ennyi kell.
Ez így egy endógecinek nagyon bejövõs dolog, mert reggel meg edzés után úgyis szarrá van merülve, így egybe betömheti az adagot, amikor a legérzékenyebbek az izmok a felvételükre, s mivel ugyebár a izom tud nõni ha már be van töltõdve, s a sok zsír miatt a kalória is megvan lazán 3500, így lehetséges egy jóminõségû tömegnövekedés, jelentõsebb zsírosodás nélkül.
Más: állítólag a mangalica zsírja egészen pofásan jó. A vörös hús meg még jobb. Mangalica kevésbé zsíros részei (tarja pl) jó husiféle lehet? Mondjuk jó kérdezi, kb. 6 éve nem eszek sertést, mert undorodok az ízétõl. Bár a kismalacok szépek meg aranyosak 😄
Ha rákészülsz, jobb lesz az, azért teljesen másképp terhel, mint a súlyzó.
:S AKi nagoyn könnyen hízik (most nem rólam van szó, egy ismerõsrõl.. ) s pont lefekvés elõtt edz, az hogy oldja a ch bevitelét meg? Mert ugyebár edzés után KELL a sok ch (én már ilyen 180-190 grammokat tolok, amibõl 50 az egyszerû, a többi poliszacharid ^^ ) de hát neki pont lefekvés elõtt kell edzenie.. nálam könnyû sokat bevinni, mert reggel edzem, azt az jó, mert elõtte nagyonsok ch-s reggeli, utána nagyonsok ch-s kaja, azt jónapot, de nála ezt így nem lehet megoldani..
ráadásul az edzés utáni turmix után már kajálni se kajál :|