Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danny1987
Fraeyr akkor ezek szerint a maraton futoknak is szükségük van 120 130 kg-os testre?

Live for nothing or die for something.

Frayer
Ne tettesd a hülyét, mert így már nincs vita alap. Én nem fogok,akarok most neked hülyeségekkel érvelni. "súlyzóznak keményen". Persze, tiszta eresek, deka zsír nincs rajtuk, és mindnek 56 os karja van.
Hányszor megbeszéltük már hogy maga a súly, az nem számít önmagában.
Most nehogy azzal gyere,hogy annyit edzenek, napi 40 órát,hogy nem marad meg rajtuk az a tömérdek izom. Minden csak a kalória egyensúlytól függ. Náluk meg szánalmas lehet, mert közel sincsenek még jó testi formában. Igenis pindurkák még ahoz képest mint amilyen nagyok és erõsek lehetnének még ennél is jobb kitartással.

"De ha valaki a szívósságra edz, annak egyenes következménye, h csökken az izomtömeg." - te írtad -

Ezt a baromságot meg honnét vetted?
Mondom hogy az izomtömeg a kalória enyensúlytól, tápanyagoktól és a belsõ anabolizmusodtól függ.
Ha én súlyzós edzés mellett, végzek még napi 4 órás evezést, és kiszámolom, hogy ez elégetett pluszban még ezer kalóriát, akkor megiszok egy ezer kalóriás turmixot pluszban és ezzel el van intézve a pozitív kalória egyensúlyom. Máskülönben meg tényleg leépülés lenne.
De ha valaki ilyen buta hogy ezt nem látja át, az meg is érdemli,hogy leépüljön.

Én azt mondom,hogy ha egy 90 kilós testépítõ ha átesik egy kemény fél éves állóképességi, glikogen maximalizáló és kardivaszkuláris edzésen.
90 kilósan közel kétszer jobb lesz az állóképessége, mint egy 70 kilós kenusnak, úgy hogy mindeközben közel kétszer erõsebb lesz tõle.
Amíg a kenus félidõben kiköpi a tüdejét és már rég tejsavasodnak az izmai és zabálják az oxigént, addig a másik még alacsony pulzusszámmal még vígan normális tempóban veszi a levegõt, és az izom saját glikogén raktárából veszi ki az energiát, amibõl atp-t szintetizál, ami hajtja az összehúzódó szövetet.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

zmeor
az szép tiszta szénhidráthoz jut és ettõl jó boldog lesz, mert tudja hogy akkor nagyon jól fog menni az edzés.

leszarom a konfigod...

dragon11
Miért mi van azzal aki zabpehelyt eszik mindig?😄

köszi, akkor a zab megoldva
már csak a túrót kellene....

Danny1987
zabpehely lidl 130-140 ft 0,5 kg.
Az alpha túrót nem használom.

Egy kérdés most, hogy a plus elspárosodott, hol lehet beszerezni a zabpelyhet és az alpa túrót? Remélem valaki tudja....

dragon11
Köszi a segítséget, amúgy igen, Õ akar hízni és erõsödni.;-)

De ha valaki a szívósságra edz, annak egyenes következménye, h csökken az izomtömeg.

Amúgy hány kajakos edzésen voltál? Mert nekem van kajakos ismerõsöm, szóval nem csak 1 edzésüket láttam/hallottam h mit csinálnak.

Gracie Barra

SeanJRRussel
Nem 21 hanem 2<#buck>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

SeanJRRussel
Úgy látom szétkell h csapjak köztetek<#pardon1> Mind a 2 nekl igaza van egy szempontból.Én voltam kajakos edzésen télleg idiótán edzenek de a szívósságra mennek.Ettõl eltekintve én is eltudnék képzelni egy bodyskenus korcs embert aki nagyobb az átlagnál de mégis bírja az adott hosszat húzni.Ehhez megfelelõ edzés kell a megfelelõ izmokra stb.Nem akarok vitát indítani de ott van a Kolonics vagy ki aki most halt meg nem rég.Túlhajszolta magát a sok edzés meg még ki tudja h mit evett a zsírpskenyeren kívül.A triatlon ugyan ez.Eszeveszetten úsznak,bicikliznek meg futnak egymás után és utána csodálkoznak hogy idejekorán kinyúlnak a szívük miatt.Különben egy bodybuilder is lehet hajlékony és szívós és szerintem van olyan kitartó mint egy kajakos,nem véletlenül edzenek 18-20 évet h az élvonalban legyenek(pl Coleman) és azért a hatalmas súlyok emeléséhez mint fizikailag és szellemileg kell az erõ.Tehát összességében sztem a 21 sportág egybegyúrható lenne és akkor a kajakosok is jobbak lennének de mindenki ragaszkodik a régi formákhoz és csak leszólják a másik felet.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Ezt most mire írtad? Ki nem próbál meg mit?

Ha arra gondolsz, h a kajakosok nem próbálnak súlyzózni, akkor el vagy nagyon tévedve. Mert súlyzóznak keményen. De ezt már leírtam, csak nem tudom miért nem olvastad el😊

Gracie Barra

Frayer
vagy mert meg sem próbálja

Miért, nem profitál?

Mondom, spanyolviasz😊

Gracie Barra

Hülyén néz ki rajtuk a ropi láb, az tény, de nekik lehet tényleg hátrány lenne a vastag comb😊 Legalábbis ha elõnye nincs, mindenképp csak plusz súly.

Gracie Barra

Frayer
Nem én találtam fel ezt, hanem próbálok naprakész lenni az infókban.
Nálam sokkal nagyobbak jöttek ezekre rá, nem én.
Én csak felismertem, hogy milyen jól lehetne ezeket használni más sportokban is.
Ha rákeresel a neten a bodybuilding szóra, rájössz hogy kurva sokan foglalkoznak ezzel, még orvosok is. Tudósok is.
Miért ne profitálhatna ebbõl egy kenus?

Nem tudom, én a kajakosokat mindig irigyeltem, és arra gondoltam:

"aszondják akinek ropi lábai vannak szar lesz a felsõteste is.. azt ezeknek hogy legyen nagy combjuk a félpicsányi hajóban? " 😄
"Csak közben sikerült rájönnöm,hogy együtt is megy ez."

Jajj. Akkor te egy zseni vagy, a világ elõtt jársz pár lépéssel😄 Elismert és sikeres szakemberek ezreit cáfolod most meg ezzel, szóval ideje publikálni😛

Szóval: Egy ideig mûködik a kettõ együtt, de itt most határesetekrõl van szó.

'Ha folyamatosan a vízen edzel, egy adott a vízhez beállított teljesítményt konzerválsz leginkább. Lassú fejlõdéssel maximum.'
Tehát ha jól értem, te azt hiszed, h a kajakosok folyton kajakoznak. Ezért mondtam, h elõször nézd meg, hogyan is edzenek, mielõtt hozzászólsz. MInt mondtam, a kajakosok nem keveset gyúrnak.

Úh fetaláltad a spanyolviaszt, gratula😛
/no offense/

Gracie Barra

Frayer
"Vagy kitartás, vagy erõ"
Na látod ez a különbség.
Amíg te még úgy látod,hogy nem megy csak a másik rovására, én veled szemben úgy tapasztalom, hogy lehet nagyon erõs is valaki, de vele párhuzamosan kitartóbb is.
Hogy hogyan? Úgy hogy az erõért felelõs faktorok nem hátráltatják a kitartásért felelõs faktorokat, és vicce versa.
Tudom,hogy manapság, meg régen is úgy gondolták,hogy vagy állóképességi edzést vagy erõedzést lehet csinálni.
Csak közben sikerült rájönnöm,hogy együtt is megy ez.
Sõt, együtt még jobban megy.
Már százszor írom le, de mindegy, majdcsak megtanuljátok, vagy rájöttök.
Erõsebb akkor leszel, ha a közel 1 RPM es súlyokat emelgetsz, kevésszer.
Egyet, emel, kicsit pihen, megint emel, kicsit pihen, halmozottan.
Ettõl leszel erõsebb, ez csak kevés ismétlést von el tõled.
És ezzel a módszerrel, ha figyelsz hogy ne erõltest akkor nem ég ki az agyad, és egyre csak erõsebb leszel túledzettség nélkül.
A többi ismélést meg fektetheted egy speciális mennyiségi edzésre amire nem nagyon látni példát a teremben, de létezik.
Az úgy néz ki,hogy idõre meg kell csinálnod adott mennyiségû ismétlést ami idõvel növekszik, vagy adott számú ismétlést egyre kevesebb idõegység alatt kell megcsinálni.
Ennek van egy jó tematikája, ami szerint váltogatni kell ezeket, és hullámzó terheléssel, idegrendszer kíméléssel, egyre gyorsabbá és gyorsabbá fogsz válni.
Idõ elteltével azt veszed észre hogy 5 percen át olyan gyorsan emeled a 30 kilós súlyzót mint amikor kezdted 10 kilóval.
Azért mert ez a metódus BELEKÉNYSZERÍTI az agyat és az izmot hogy alkalmazkodjon a felállított terheléshez.
Ahogy mondod a víznek van egy állandó ellenállása, tehát nem változik, minden húzás ugyan olyan nehéz lesz, idõben állandó.
Ha folyamatosan a vízen edzel, egy adott a vízhez beállított teljesítményt konzerválsz leginkább. Lassú fejlõdéssel maximum.
De ha meg tudnád változtatni a víz viszkozitását, mondjuk pudingban vagy rágógumiban is tudnál edzeni az lenne csak igazán látványos, de mivel ezt nehéz lenne megcsinálni, ezt ki lehet váltani egy speciális teremben elvégezhetõ metódus rendszerrel is.
De meg kell hogy mondjam,hogy én még senkit sem láttam ezzel a mennyiség-idõ rendszerrel edzeni egy teremben sem.
Testépítõnek nincs is rá szüksége.
De egy állóképességi-erõ sportolónak akinek meg lenne rá szüksége, nem végzi.
Helyette nyomja a 6x8 akat, vagy 4 x 12 õket.
Folyamatosan. Nem a leghatásosabb forma nekik.
Ahogy lehet hipertrófia specifikus edzést csinálni tudományosan ami tényleg hozza az elvártakat.
Ugyan úgy tudományosan lehet csinálni ERÕ-ÁLLÓKÉPESSÉG edzést is csinálni, ami megint mûködni fog.
Itt lehetne ma megreformálni ezt a fajta sportágat.

Más, hasonló példa. Fõldharc központú küzdõsportot tanulok. Meleltte kiegészítésnek gyúrok. Sokáig a max erõre mentem, de most rájöttem, h annak csak egy bizonyos szintig van értelme. Mert hiába tudok nagy erõt kifejteni 1 adott pillanatban, ha közben 1 perc alatt kipukkanok, és utána megmozdulni sem bírok. 1000x többet ér, ha annak az erõnek csak a 60-80%ára vagyok képest, de arra 5 percen keresztül folyamatosan.

És egyszerre kétfelé nem lehet végletekig fejleszteni az izomzatot. Vagy kitartás, vagy erõ. És az evezés az bizony kitartás, számold csak meg hányszor húzzák meg azt a lapátot.Az annyi ismétlésnek felel meg.

Gracie Barra

Õk pont olyan gyorsan húzzák azt a lapátot, amennyire csak lehet.
A víznek van egy ellenállása, de az nem olyan nagy.

Most gondolj bele egy példába. 60 kilóval kell fekvenyomni, mindél többet, minél gyorsabban. Biztos vagy benne, hogy elõnyt jelent, ha a max fekvenyomásod 140 kilóról 180ra növeled? Vagy az ebbe fektetett munkát nem éri meg jobban az erõállóképességbe fektetni?

Valamire specializálni kell az edzésedet. És a kajak kenu nem az a sport, ahol a maximális erõre kell. Ha elmész arra, akkor kipukkansz 100 méter után.
Ha ráedzel a kitartásra, akkor az a rengeteg izom szépen elfogy, mert fölösleges tömeg.

Mivel van kajakos ismerõsöm, tudom mit beszélek.

Gracie Barra

Blekk Síp
Ja hát ha bármilyen eszköz megengedett... (:

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Frayer
Ez egyáltalán nem vicces.
Útközben átnyúl a vízen a szomszédhoz és kettéhasítja a versenytársa hajóját, íjj módon kiesésen alapon is megnyerheti a versenyt.

Blekk Síp
Megnéznék egy kigyúrt állat kajakozót. 😄Dd
Már a gondolat is vicces.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Frayer
"De igazából nem is értem, hisz a kajakosok a telet már mostis végig a konditeremben töltik."

És ebbõl látszik hogy nem veszik komolyan az edzõtermet.
Mert nem ismerik a háttérben meglévõ összefüggéseket.
Nagyon sok ember lejár a terembe, sokat vannak ott mégsem olyan izmosak, mégsem olyan szálkásak. Ezt nem a teremtõl kapod meg, hanem a tudástól.
Súlyokat mindenki tud emelni, az csak egy eszköz.
Csupán a megfelelõ módszer amivel a súlyokat emeled, maga a rendszer, ami hónapokon át vezet egy szigorú tematikával vezet a célhoz.
Maga a módszer ami szerint táplálkozol, támogathat megfelelõen.

Ne legyetek olyan buták mint az átlag parasztja, aki ha megiszik egy light kólát, megeszik egy diétás chipszet, eszik egy kis diétás joghurtot és azt hiszi hogy ettõl fogyni fog.
Mint az emberek 90%, akik hatalmas tévedésben élnek.

Szerintem igenis gyorsabb lesz a kenud ha kétszer erõsebben tudod meghúzni a lapátot, kétszer gyorsabb csapásszámmal. Olyan egyértelmû szerintem.
De mi kell ehhez?
Megfelelõ eszközök, megfelelõ izomállomány, megfelelõ üzemanyaggal, megfelelõ oxigénellátással. Röviden - kontraktilis tömeg, szarkoplazma tömeg, magas intenzitással edzett hatalmas erõs szív.
A többi már fejben áll. Ahhoz megfelelõ mentalitás kell, amire nem tudok edzést, mert mindenkinek máshogy mûködik az agya.

Nem azt mondtam hogy a testépítõ jobb kenus lenne. Ez nem igaz.
Hanem azt,hogy ha egy jó kenus, testépítõ metódusokkal IS edzene, jobb kenus válna belõle.

Ha megpróbálsz beszélni egy kenussal a mitokondriális plazma állományról, vagy a miozin-aktin arányról, vagy a vére oxigénszállító képességérõl, hülyének nézne.
Csak annyit kérdezne hogy MIVA?
Ez azért van mert ÕK még nem veszik figyelembe ezeket a dolgokat, még nem maximalizálták ezeket a faktorokat, ezért még közel sem lehetnek a természetes határukhoz.
Csak beleadnak mindent amit tudnak és lapátolnak, lemennek a kondi terembe és emelgetik a súlyokat, valamiféle elavult metódus alapján.

Danny1987
Ezt már egyszer felhoztad régebben hogy te ulyan szintre edzenéd az embereket mint még soha senki.
A testépités jó dolog de ez nem azt jelenti hogy ha bedobsz egy bodyst egy masik sportágba akkor ott is bajnok lesz.
Meg az összehasonlitást se értem hogy most miért kellenének testépitõ nagyságú emberek kenusnak.
Õk is végeznek súlyzos edzést csak éppen még van más edzésük is ezért nem lehet 180 cm 125 kiló izom.
Amugy meg akkor a fociban a 11esekehez ronnie-t kéne állitani mert az még a hálót is szétlõvi😊))

Frayer
Egy átlagemberhez képest persze hogy nem nyeszlettek.
De egy átlag kenus igen is kisebb mint egy testépítõ és nem hozza azt a formát, se azt a letisztult zsírtalanított testet sem amit a testépítõ. Hogy lehet ilyet állítani, az eszem megáll. Nincs szemed? Nem látsz?
Az erejük sem kicsi, az ÁTLAGEMBERHEZ képest.
De állítom hogy egyazon súlyú kenus nem tudna beletolni olyan súlyokba mint egy testépítõ tud. A kitartást aláírom, mert az kell egy 500 méteres erõkifejtéshez.
DE, ezt a kitartást egy testépítõ is meg tudja szerezni, speciális tréningekkel, SÕT, olyan szivet és érrendszert is lehet csinál mint amilyen a sprinterek csinálnak maguknak a nagy intenzitású edzésekkel.
Nem lebécsmérelek senkit, csak állítom,hogy a kenusok még nem hozták ki az elérhetõ maximumot, amit elõ lehetne csalogatni tudományos edzési módszerekkel. Egyénre szabva. Bazz, kétszer nagyobb háttal és karral, kétszer erõsebben húzol, kétszer több raktározott glikogénnel kétszer lassabban fáradsz vagy kétszer tovább bírod. Ezek a faktorok lineáris pozitív korrelációt mutatnak.
De ez olyan egyértelmû szerintem. Nagyobb a karod, akkor erõsebb is vagy, magadhoz képest mint kisebb karral voltál. Amennyivel több glikogént tárolsz el annyivel tovább tudod csinálni a megterhelõ erõkifejtést. Ez olyan nyilvánvaló mint az 1*1.
Ne legyetek buták emberek.

Miazhogy, fizikálisan el vannak maradva? Ha egysíkuan nézzük, akkor jah. De akkor nézzünk egy másik síkot, és akkor a testépítõk vannak jelentõsen elmaradva fizikálisan a maratonfutóktól.

Igen, jól látod, a testépítõknél a kitartással van a gond, épp ezért nem lesz a testépítõbõl kajakos😊 És épp ezért tartom értelmetlennek a felvetésed😊
De igazából nem is értem, hisz a kajakosok a telet már mostis végig a konditeremben töltik.
Nagyobb izomméret meg nem sokat segít nekik, hisz a lapátba egy bizonyos határnál nem lehet több erõt beletenni.

Gracie Barra

Danny1987
Ne haragudj frayer de egy olimpiai érem az nem egy házi verseny.
A kenusok meg k.rvára nem nyeszlettek.Az álloképességük pedig többszöröse mint bármely testépitõnek.Sõt az erejûk sem kicsi.
Jó sport a testépités de attól hogy valaki ezt üzi még nem lesz superman.

Frayer
Ember, azért írtam ezt, mert megnéztem az olimpiát, aminek most lett vége, úgyhogy lehet következtetni már.
Megnéztem a kenusokat, és tényleg el vannak maradva egy testépítõhöz képest, fizikálisan, ezer százalék.
A kitartás már más kérdés, arra nincs szüksége egy testépítõnek, mivel mindig az izomnövelõ ismétléseket csinálja, nincs rá szükség.
De a kitartást is meg lehet edzeni olyan eszközökkel amiket a teremben meg lehet oldani, 100 ismétléses mennyiségi edzés, egyre gyorsabban elvégezve.

Hasonlíts össze egy profi testépítõt egy profi kenussal. Tessék
Kenus - http://www.youtube.com/watch?v=QBlkrYtBdao

Testépítõ a kisebb kategóriából - http://www.youtube.com/watch?v=F-0mlXL9qOM&feature=user

A kitartással van a gond a testépítõnél, de azt is tovább lehet tuningolni egy kenushoz képest testépítõ módszerekkel.
Egy kenusnak sosem lesz akkora szarkoplazmája súlyok emelgetése nélkül mint egy bodysnak van. Szarkoplazma = üzemanyag
És sosem lesz olyan szive mint egy sprinternek van az intervallum kardiótól.

Nyeszlett? Elõbb nézd meg õket közelebbrõl, h mekkorák és milyen erõsek, kitartóak egy testépítõhöz képest😊

Gracie Barra

Frayer
Lehet meg kéne próbálni valami olimpiai sport ágat, csak úgy másodlagosan.
A testépítésbõl és erõemelésbõl átvett edzésmetódusokkal.
Kihegyezve a robbanékony és a kellõ ideig tartó erõkifejtésre.
Szerintem ilyen tudás anyaggal ami a testépítés mögött van, elég esélyes lenne egy olimpiai gyõzelem.
Elnéztem a kenusokat, mind nyeszlett erõtlenek egy erõemelõhöz képest.
Olyen 70-85 kilósak lehetnek, 10% feletti testzsírral, kb 38-40 cm es karral.
Hogy mekkora erõvel tudod húzni a lapátot és hogy milyen kitartással ezeknek a függvénye szerintem:
Izomkeresztmetszet "tömeg", izomglikogén raktározási képesség "szarkoplazma, kitartás", agy-izom kapcsolat "robbanékonyság, erõ, kitartás", felesleges teher cipelésének minimalizálása " testzsír csökkentése".
Ezek azok a faktorok amik edzése szükséges ahhoz hogy a legjobb legyen valaki, és persze a tûz amit égetned kell magadban amitõl a legjobban akarsz gyõzni, az is nagyon fontos. De az eszközöket erõemelõ-testépítõ módszerekkel nagyon jól lehetne edzeni.
Meg persze a teknikákat elsajátítani ami a kenuzáshoz kell.

Most képzeljetek el egy olyan kenust az olimpiai rajtnál, aki 90 kilós, szálkás izomtömeggel rendelkezik 5-6 % testzsír.
200 kilókat emelget, nagyon robbanékony, hihetetlenül gyorsan mozgatja a 120 kilós súlyokat is a hátizmával, mintha 5 kilós teher lenne csak.
Nagyon vastag izmai vannak az izomtömegének köszönhetõen, 44-46 cm es felkarokkal mozgatja a lapátokat, amiben nagyon magas a glikogén szint azért mert egyrészt nagy mennyiségi edzésekkel maximalizálta a glikogén felvevõ képességét az izomnak és mert a verseny elõtt egy speciális módszerrel ami legális, túlkompenzálja a glikogénfelvevõ képességét az izomnak, csak úgy dagadnak az erek, hihetetlenül jól tolerálja a kardiovaszkuláris igénybevételt a magas intenzitású intervallum edzéseknek köszönhetõen, sprint alatt is alig emelkedik a pulzusa, nyugalmi fázisban is csak 50-60, hatalmas szívvel rendelkezik ami ha kell pumpál mint egy üzemi szivattyú.

És most képzeljétek el hogy magyar színekben van.

Nem nagyon látni ilyen kaliberû sportgépeket ebben a sportágban.
Pedig ilyen alkattal nem lenne nehéz gyõzni a többiekkel szemben.
Egy átlagos sportolóból másfél év alatt simán lehetne ilyen alkatot építeni naturál módszerekkel, csupán megfelelõ edzésmetódusokkal és táplálkozással.
Heti 4 edzéssel, és heti 3 fél órás intervallum edzéssel.
A nyakamat tenném rá, hogy sikerülni fog, csak legyen valaki aki megpróbálja velem.

ja és ez 3 év eredménye