Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dragon11
Értem, és az is van olyan hatású, mint a súlyzó?

Akkor fekvõtámasz/felülésekkel el leszek.. 16éves koromig csak az, aztán súlyzó?

Hector Troy
Hi!

13 évesen én fekvõtámaszokat meg felüléseket csinálnék alapozásnak. Szerintem még fiatal vagy a súlyzókhoz, meg a tömegnöveléshez. Ha jó sportember leszel és 16 évesen elkezded, 20 éves korodra nagyon faszán fogsz kinézni! Csak legyél szorgalmas meg TÜRELMES. Üdv.

every_body_tells_a_story

dragon11
Sziasztok. Nem volt 1 ideig netem ,de visszatértem.😊

Igaz, hogy 13vagyok de mértékkel súlyzózom, ez lehet hogy bajt tesz a csontjaimnak? 4-5kg-os súlyzóm van.

Ha nem, akkor szeretnék valami látványosat elérni, az tömegnövelõ v. inkább a rendes erõs gyakorlatot ajánljátok?

Danny1987
Én eddig 1 héten 1 izmot 1szer edzettem.(kivéve has vádli)
A jõvõ héten 2 nap megyek edzeni mind a két nap egy teljes testet edzek.
Remélem birni fogom.

Live for nothing or die for something.

CeeZee
Évek óta "tejberizst" reggelizek. Én amúgyis mindig ízetlenül fõzöm a rizst, függetlenül attól hogy csirke mellé eszem vagy leöntöm (utólag!) fehérjeturmix-szal. Én nem bízom abban hogy a hõ hatására ne sérülne a fehérjeszerkezet. Sztem igenis sérül és mivel ez nem csirke (ahol kénytelen vagy megsütni/fõzni) ezért én nem kockáztatok. Hülyeség is lenne mivel nekem így is megfelel. Ja és vízzel keverem.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

a kurva életbe mostmár..

2-3-1? hány edzés a legjobb egy izomra egy héten?

tapasztalatok:
1: ezt nem tudom, soha sem csináltam
2: jó ez, 4 napra
3: erõ nagyon nõ, meg jön izomka is, fõleg oda, ahol eddig is volt, de az edzés kurva kimerítõ, de idõtakarékos (3*45 perc egy héten elég)

Csak most úgy néz ki, simán megoldható lesz a 4 nap is, hogy kicsit "megtanultam menedzselni magam", és erõsen gondolkozok, hogy a "teremtulajbandibá" 4 edzés 2 részre bontva dologra térjek vissza, vagy maradjak a 3 teljes testné.

hihi, ezek érdekes gondolatok. az 1 edzést nem szeressem, mert gyûlölök úgy szétbaszni valamit, hogy egy hétig ordítsak ha megmozdítom..
FOXX supreme
?😊 Aranyos😄

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Amúgy a csirkében/tojásban 180 fokon sem megy tönkre a fehérje, 100 fokot is kibír akkor a tejsavó talán.

Gracie Barra

Sztem tömegeléskor nyugodtan meg lehet csinálni a tejberizst tejjel, aztán utána belekeverni a csokis port ízesítésnek😛

Gracie Barra

Panzermeyer
Miért ne lehetne? Csak szerintem valahogy a vége felé öntsd bele, amikor már nem akarod sokáig fõzni, hogy minimálissá tedd a fehérje sérülését. Én is gondolkodtam már whey pros tejberizsen. Tömegeléskor ínycsiklandó csemege lehet 😊 Ja és persze édesítõvel, nem cukorral.

mov ah,4ch int 21h end

Az anyag nem vész el, csak átalakul.

Gracie Barra

sziasztok!! az Anabolic whey-t lehet fõzni? pl tejberizsbe vagy zabpehelybe?

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w

Frayer, pár hónapja 1200ért vettem kg-onként a tecsóban, mostmár 2000 kg-ja, néha leárazzák 1500ra.

vigyázzatok. lidl zabpehely, 150 ft fél kg. állandóan tele van a polc, soha nem láttam, hogy bárki is hozzányúlt volna a készlethez rajtam kívül.

leárazzák, azt sehol egy db se.. itt az átlagparaszt. azt se tudja mi az, csak látja, hogy 50 ft-tal olcsóbb, azt elviszi az összeset.. hát nemcsodálatos? 😄
Frayer
Repül a bálna, repül a bálna, mindenki áljon vigyázba.
Repül a bálna, repül a bálna, beleköpök a nagy dunába.

Repül a bálna, repül a bálna, körbe körbe repül a földön.
Holnaptól repül a bálna, megírta a magyarközlöny.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Frayer
Energiatartalom (KJ)
700 KJ/170 Kcal
a Trappistánál 57,5 %-al kevesebb
energiatartalom,
80 %-al kevesebb zsír és
33 %-al magasabb fehérjetartalom

* Óvári sovány sajt

Tápanyag (g)/100g
Fehérje 36
Zsír 6
Cukor 1,5

Ebbõl napi 200 gram szépen lereszelve, ami +72 gramm kiváló minõségû proteint jelent némi +12 gramm zsíradék mellett, tömegeléskor elhanyagolható.

Most keressetek nekem boltokat ahol olcsón be lehet szerezni.

Frayer
Még egyszer felhozom a témát, ha jó pizzákat akartok csinálni, akkor jó sajtot kell hozzá választani, ami minimálisan zsíros csak és maximálisan fehérje dús.
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=3

Frayer
Pontosan ezért, minden nehéz. Tömegeléskor is nehéz mert a "zsír el akarja szívni a táplálékot az izom elõl" azaz könnyen bezsírosodhatsz, ezért csak lassan tudod növelni a tömegedet. Diéta alatt meg könyebben vesztesz izmot, és nehezebben zsírt.
Egyszóval SZAR, sokkal nehezebb ilyen alkattal formába kerülni.
De ahogy telik az idõ, évek alatt a zsír is elveszíti emlékezetét, egyre könyebb lesz, attól is függ, mennyi idõt töltöttél az életben hatalmas testzsíros állapotban.

Miért mondtok ilyet hogy 4-5-6-7 év?

Ti csak pár dekát tudtok felszedni havonta?
Kérdezem én? Ha jól kajáltok fel tudtok szedni ha akartok havi +2 kilót?
Ugye hogy igen?

Frayer
Miért lenne olyan hihetetlen??

Tömegelés idõszakban kényelmesen be tud építeni havi 2 kilót, az elején még hármat is, mivel edzetlen menni fog.
Ha én tényleg el kezdenék zabálni, még a havi 5 kiló is menne, amibõl ki lehet találni mennyi az izom. De azért a havi 2-3 kiló az reális mennyiség, mivel bõven 100 kiló alatt gondolkodunk. A gondok 110-120 kiló felett jelentkeznek, addig eljutni gyerekjáték.

Rendszeresen edzel, okosan, okosan étkezel, megfelelõ mennyiséget, jó elosztásban, megeszed azt a napi egy kiló csirkét, vagy fél kiló és a többit kipótolod tejsavóval, plusz némi sovány túró, bab, borsó, lencse hüvelyesek "lány is hüvelyes az is jó 😄". Meglegyen a 2.5-3 gramm /tskg protein, meglegyen a megfelõ kalória.
SIMÁN menni fog a havi 2-3 kiló, persze genetikától is függ, de inkább az étkezéstõl. Ha lehet egész nap csipegess, folyamatosan egyél. Így nagyon sokat meg tudsz enni. Próbálj megmaradni az izomépítõ sávban.
Ha eléred a határt, visszadiétázol, heti -1 kilójával.
Lehetetlen? Abszolut de nem az. Kényelmesen végrehajtható, ha ráálsz könnyû mint az 1x1.
70 kilóról, átlagos genetikával jó étkezéssel, 1.5 év alatt megvalósítható egy 85 kilós 8 % os testzsír.

A legnagyobb rizikót a diéta jelenti. Mert ott könnyen el lehet baszni, a már megszerzett izomállományt a buták könnyen leépítik a zsírral együtt.
Diéta alatt is edz intenzíven, ne vegyél vissza a súlyból, de vegyél vissza a mennyiségbõl, idõbõl.
Kezd laza kardióval, idõvel emeld az intenzitást, közepes intenzitásnál meg térj rá a sprintelõk intervallum edzésére.
6 hét diéta kb így, 3 hét növekményes intenzitású kardió, utánna 3 hét intervallum edzés amikor már nehezebben megy a zsírvesztés és észreveszed hogy csökkenni kezd az izomállomány.
Alacsony kalórián maradj, de hullámoztasd, zavard össze az anyagcserédet, ne tudjon beálni a takaréküzemmódba.
Ez a legnehezebb, én azért javaslok egy kis clenbuterolt, ami nem kox, nagyon silány kis antikatabolikus zsírégetõ, de az tény hogy "asztma" gyógyszer ezért boltban nem tudod beszerezni, de ezzel frankón megõrizhetõ diéta alatt az izomszövet.

Szóval mindenféle képpen meg lehet csinálni, nem olyan nagy dolog. 85 kiló az nagyon könnyen elérhetõ.

ajjajajj.. szerintem átlagosan ez 6-7 év. szerintem.

Amúgy miért mondod azt h ha zsíros vki, azt kemény és hosszú munka formába hozni? mondjuk úgy, nehezebb tömegelnie, mert nagyon pengeélen és önuralommal kell tennie..
SeanJRRussel
Sztem is 4-5 év kell hozzá.Mondjuk én 1 év alatt 12kg-t híztam így most vagyok 188cm/100kg nem mondanám magam zsírosnak,de full szálkás se vagyok,valahol az arany középút,persze zsír azért van a hasamon meg a combomon egy kevés.Nekem a példakép Vin Diesel,lehet hülyén hangzik de ha nekem olyan testem lesz akkor elégedett leszek,a motiválást meg Coleman adja.Igaz a 2 srác nem egy testsúly és teljesen mást csinálnak de nekem õk a "mérvadóak"

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

csuszi
még 3 évet se hinnék...

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
ez egy év...már ne haragudj de az életben se.

Panzermeyer
4-5 év kitartó edzéssel ez elérhetõ.

mov ah,4ch int 21h end

Ismerek olyat, aki két év alatt elérte ezt. Edzett, de nem izmos 70 kilóról kb 85 kilóra.

Gracie Barra

Frayer
Elég magas vagy, viszont sovány is ahoz képest.
Olvass el minden fellelhetõ anyagoot a neten, fõleg a builderen, alapszabályokat, aztán menj át a tesztoszteron.hu-ra pár napot elleszel ott. Ha kiokosodtál gyere vissza ide, és ha valami homályos megbeszéljük.
Közben olvashatsz más külföldi nagy lapokat is, de ne a kommerszeket.
Hanem ahol tényleg segíteni akarnak. Edzõk, testépítõk blogjait olvasgathatod, vannak online elérhetõ jó könyvek a témában.

Inkább szánj rá pár napot,hogy kiokosodj, minthogy éveket lehúzz a konditeremben erõlködve, küszködve és mellette ne jöjjön eredmény.
Szóval megéri mindenképpen.
Kb azt mondom egy óra szak-cikk olvasás "hozzáértõ a szerzõ" megfelel 10 órával a konditeremben, persze hosszú távon.

értem és nagyon köszi a tanácsokat! 😊 nemrég kezdtem bele, de mindenképp szeretnék egy optimális, jól kinézõ alkatra szert tenni (ideális példakép lett számomra a feka csávó 😄 ), most vagyok átlagos alkatú 183/71kg-os emberke, tehát nincsenek zsírral problémáim 😊 köszi mégegyszer

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Frayer
Buta embernek jó genetikával is 10 év minimum. Ha nem figyel magára és félválról veszi.
Amúgy meg átlagos genetikával szerintem 1-2 év alatt megvan egy ilyen alkat szerintem, ezt olyan 85 kiló, 8-10 % os testzsírnak saccolom, nem tûnik nagyon magasnak, feszít.
Egy kb 80 kilóról 15-16 % átlagos testzsírral egy év alatt össze lehet hozni szerintem.

Az elsõ két hónap kis tömegelés, ilyenkor úgy is sokat fejlõdik az izom, az elején. Így 80-ról gyorsan fel lehet ugrani kb 90-re.
Aztán jöhet a pucolás, max 7-8 hetes ciklusokban, ha egyszerre nem sikerül lefaragni, álj meg és kezd el ovatosan tömegelni.
Majd 1-2 hónap után megint próbálj egy pár hetes pucoló diétát.
Próbálj mindig az optimális izomépítõ testzsír sávban maradni ami 10-17 %, Itt fejlõdsz a legjobban, kb 14 környékén. De gyorsan át is lendülsz ezen a ponton sajnos, önKONTROL. Irányíts te mindent, irányítsd a testedet. Ha képes vagy rá 1 év alatt tiéd lehet ez a forma. Persze ha nem a disznóólból jössz közvetlen. Mert ha zsíros vagy, az kemény és hosszú munka formába hozni.

ha a közelébe kerülnék már elégedett lennék, remélem a kitartás meglesz 😄 köszi

FOXX supreme
Tudok olyan embert aki 4-5 év alatt már ilyen lett kb. Ez ahány ember annyi idõ

csuszi
ezek nehéz kérdések annyi mindentõl függ.
6-8-10 év. nem mindegy mi a kiindulási alap; mennyi edzés; milyen kaja; mennyi kitartás; milyen genetika; mennyi pénz; stb stb 😊 6 és a 10 is extrém. 8 a legtöbb embernek elég. de a legtöbb aki ezt kérdezi 2 hónap után abbahagyja😊

bocsi h énis ilyet kérdezek 😊 ilyen izmokat natúrban hány év alatt lehet felszedni kitartó munkával?

Frayer
ehun e
Hallolajj. Omega-3-melytengeri-halolaj
Fél liter 1800 é. Nem rossz biznisz.
Megkaparintom, aztán beszámolok,hogy lehet e nektek e venni ilyett.
Remélem nem az a szar higított silány minõség. Halszagú vizet itthon is tudok csinálni tök ingyen.
De ha korrekt termék lesz akkor nagyon jó vétel. Kötelezõ éllelmiszer.

BADE
van eladó Muscletech Musclebuilding Stackem,az új Hardcore technológiás
(Gakic HC,Leukic HC,Creakic HC)
Nálnk ezt a fajtát még nem árulják.
Ha érdekel írj privit,hogy ne itt flameljünk.

Stack

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

SeanJRRussel
Naggyon bolond<#buck>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

FOXX supreme
Mobil 1-es jó lesz?😄

Énis gondolkoztam ezzen a power proteinen, de aztmondják vízzel valami bórzasztó. Azthiszem a Bitechtol a No.1 proteint próbálom majd ki. Vitamin helyett mostmár fehérjét inkább.
Frayer
olajatot adjatok, kicsavarom a halat, az nem jó?

Frayer
olajat, olajaaaaaaaaaat

Panzermeyer
A Soy Pro az Proformos. Ebbõl ittam már csokisat, rumpuncsosat, meg most az epreset. A csoki az nem tudom, nem a legjobb, de végülis elmegy. A rumpuncsot az elején finomnak találtam, de aztán piszkos gyorsan meguntam. Ha azt mondod, h neked bejön a rumos íz, akkor lehet neked jó lesz, én többet biztos nem veszek abból az ízesítésbõl 😊 Azonban, ha csokis ízû fehérjével kevertem, akkor nekem nagyon bejött. Az epressel semmi gond. Jobb, mint a Power Protein epres verziója.

mov ah,4ch int 21h end

Danny, annyi, hogy én sose ittam még szóját, csak ilyen kemény "krémmé/pudinggá" kevertem kanállal meg kevés vízzel-újabban 3.6-os tejjel. Fincsi és lehet kanalazni. Meg reggel ráugrik a fõtt zab tetejére, sajnos nem tudom megunni.

Meyer, a soy az a powertrackes vagy proformos? Mert utóbbiból egy rumpuncsot bepróbálnék, annyi rumaromát használtam el az utóbbi idõben ízesítésre.

:S le kéne szoknom a szojazabálásrol. miér van az, hogy a tejsavót meg annyira eldugva tartom, hgy egy héten ha két adagot iszok, mán sokat mondok? szójából meg akár naponta v napi 2õt is...
Panzermeyer
Én is ittam az epres power proteint, szerintem finom. Most soy prot iszom, igaz ici-picit drágább, mint a power protein, de sokkal jobb cucc.

mov ah,4ch int 21h end

Danny1987
Te is power proteint használsz nem?
Én most állok neki 4kg-os epresnek.
A shopban olvastam a hozzászolásokat sokan kritizálták az izét nos az epres nagyon finom.
Egyedül az oldodással vannak gondok.

hjajj én sajnos szójázni fogok, de saját döntés.

nem folyik úgy át rajtam mint a savó, meg finomabb is. csak hát így lenéznek, de söbaj 😊

anyukám kicsit berágott rám mikor tegnap meglátott.. "kezd összeérni a combod, tudod ki fog új nadrágot venni neked te.."

észrevettem mondjuk.. érzem h súrlódik össze, ezt kb. 2 éve nem éreztem, kibaszott jó érzés újra 😊
Anabolic Whey tolok most, és teljesen meg vagyok vele elégedve!

semmi mellékhatást nem érzek, ami igen ritka az esetemben 😊

szóval én nyugodt szívvel ajánlom, csak az ára húzós kicsit szerintem..

SeanJRRussel
Labrada ProV60 én azt tömtem legutóbb.

FOXX supreme
Én a helyedbe az animalos termékcsaládból az animal MAX ot venném. 1 kg csak, de nagyon jó, meg hát van vagy 10 ezer vagy hogy.
Nemtudom már rég vettem, de emlékszek hogy nekem nagyon bejött.

sziasztok !! maradt 15000 em fehérjére meik fehérjét vegyem? Cyto Pro , Whey Pro, Anabolic Whey - de ebbõl csak a 2.3 mas tom venni egy hónapra...

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w

jazzy
Nekem az Erõ Mûhelyében könyv van csak meg.. de az nem csak róla szól
Danny1987
Schwarzenegger milyen étrendet nyomatott.
A builderen csak annyit találtam hogy 300g fehérjé-t nyomott napi 5000kcal és ez 6 étkezésre volt elosztva 3 nagyobb 3 kisebb.

"kedvence két pohár tej sovány fehérjével, tojással és fél csésze fagyival összekverve. Ez a turmix kiváltott egy kisebb étkezést."

Vkinek nincs schwarzeneggerrõl egy könyve?

iko
menza mellé sztem vmi olcsó protein nem ártana, pl ha sztracsatella, vagy mákostészta féle 0 protein menük is lesznek.

spam. sry