Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát utazáshoz jó lehetett az a kocogás. Ha a szomszéd törzshöz át kellett szaladni.
Frayer
Szerintem a kocogó embert megölte az evolúció, mert az ilyen mindig az oroszlán, gepárd, tigris, netán óriás kigyó gyomrában végezte.
De akik gyorsak voltak, és okosak, hogy felmeneküljenek egy fára, azok életben maradtak, sokat basztak, sok gyerekük született, és így jöttünk létre mi Fórumozók.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Külön kiemeltem, h TESTÉPÍTÉS. Tehát a fölöslegesen nagy izomtömeg lebontásáról van szó, ami valszeg a mamutüldözésben is csak akadályoz. Ha az ember a genetikai súlya körül van, akkor már megint más a helyzet. És épp ezért ajánlottam neki a kettlebellt:)
Frayer
Tényleg.
Gondolkoztatok már azon,hogy mire való az adrenalin?
Amikor meglát valami állat ami azt hiszi,hogy most milyen jól bevacsorázik belõled, és el kezd rohanni feléd.
Milyen jó is amikor egy pillanat alatt felfokozott állapotba kerülsz, erõsebb leszel, kitartóbb, jobban mûködik a keringésed. Jobban el tudsz menekülni.

Most azon gondolkodom, hogy az õskorban mire volt a jó a kocogás, ha egyáltalán jó volt e valamire, és hogy azt milyen fiziológiás mechanizmusok támogatták.

Frayer
Magyarul.
Úgy kell tenned mintha a kõkorban éhinség idején gyorsan mozgó állatokra vadásznál. De nem üldözheted õket órákon át.
De ha meglátsz egyet, mindent bele kell adnod, és vagy el kapod vagy nem. <#gonosz1> Ha pár perc alatt nem sikerül elkapnod, akkor nem érdemes tovább üldöznöd, mert valószínû az az állat sokkal gyorsabb nálad, és szívósabb is. Álj meg és pihend ki magad, sétálj, és ha meglátsz megint valami állatot, uccu neki.
De akkor is teljes erõbedobással kell futnod amikor az oroszlán kerget.
Nincs értelme a kocogásnak.

A szervezeted tudja már ezeket a folyamatokat, hiszen évmilliók alatt megtanulta, hogy ha éhezel, és vadászol a táplálék után, akkor ne hiúsítsa meg a vadászatod sikerét azzal,hogy lebontja az izomállományodat, hiszen attól csak gyengébb és lassabb lennél.

Ezért találta ki a szervezet a zsír raktárakat.

Ezek a mostani kutatási eredmények. Úh ne velem vitatkozz errõl:)
Frayer
"Egy kissebb izomtömegû embernél, aki nem akar testépítõi babérokra törni, sokkal jobb a nagy intenzitású intervallumedzés"

Az intervallum edzés mióta bontja az izmokat?
Egyáltalán mi az ami izmot bont?
Az intervallum edzés égeti a legjobban a zsírt, és mivel kevés munkát igényel ez õrzi meg legjobban az izomállományt, az edzés nem igényel nagy kalóriákat.

30 perces intervallumban 15 perc a tényleges munka.
60 perces lassú aerób folyamatos munkát igényel.
Mégis az intervallum éget el több zsírt, mivel utána még egész nap gyors anyagcseréd van ami inkább zsírból éget, és az intervallum edzés ingere szavatolja, hogy ne izomból épülj le.

ugyanakkor Illés csinált nagy intenzitású intervalt is, sõt, banánt, almát is evett diétában.

Mikor meg lett mondva, hogy gyümölcs, interval tilos és hülyeség is. De Illés ugyanazon az évben megnyerte az SB-t athleticben. De akkor sem szabad :P
Edzéstechnikai hiba is lehet az oka. Ne feszítsd a talpad:)
Õk testépítõk. Ahhoz aerob kell. Az a legkevésbé hatékony zsírégetõ edzés, viszont az izmot nem bontja annyira.
Egy kissebb izomtömegû embernél, aki nem akar testépítõi babérokra törni, sokkal jobb a nagy intenzitású intervallumedzés, az aerob pedig csak idõkidobás.
Frayer
szeggyé izomlazítót

iko
Nem tudom, néztem pár naturál bodys felkészülést és Lénárd Lajos és Illés Norbert is aerobozott diéta alatt.

spam. sry

igen, mostmár hetek óta úgy edzem hogy közben KalMag-gal teli vizet iszom, de ezek úgy tûnik, nem segít :(

Frayer
szeggyé magnéziumot

srácok, az mitõl lehet hogy gyakran begörcsöl a talpam az edzés vége felé? <#zavart2>

Frayer
Hibás az ember.
Ha változást akar, akkor ahhoz nagyon komoly szinten kell szervezõdni, és már rájöttem,hogy nem éri meg egy arcot oda rakni, és mögé felsorakozni, mert az emberbe iránt mindig vannak kritikák.
Ha nem is akkor az,hogy õ miért jobb mint mi.
Hülye politikában is azt csinálják, benyomnak egy barompofát, és az mögé sorakozik fel a többi barom meg a tõke és a média.
Nemcsoda, hogy így megoszlanak a vélemények.

Az ember rossz reklám, maga az ügy viszont lehet, jó, és akkor a közösséget kell bemutatni akik részt vesznek benne, mindenkit, a maga különbözõségével.

Ezt tanítják az iskolában roman?

hülye videókat néztem youtube-on.. és mit találtam 1 óra után? :)

http://runningraw.com

jézus.. ássam bele magam, vagy röhögjem körbe? :)
Lazarus
Azthiszem kiderült mitõl öklendeztem, a gyomorsavammal volt gond. Az utóbbi idõben kerültem a savas ételeket, mert kevés bennük a kalória. Nem volt jó ötlet :)

Egy citrom és egy adag uborkalé elfogyasztása után már sokkal jobban vagyok :D
Daweo, a lábat MINDENKÉPP tedd bele :) Combfeszítõ-hajlító-fenék-vádli.. áá istentelen tömegû részek, amik jó nagyra nõnek s ezért nagyon energiaigényes az edzésük.

Nemhiába hánynak be sokan lábedzéseken. A felhúzást is! Iszonyat stabil alapokat, törzset kreál, s meglásd jó lesz.

Van vidéken is. Illetve ha egy edzõ mellett megtanulod a gyakorlatokat (nem sok idõ), veszel otthonra és csinálhatod a szobában. nagyon kis hely elég neki.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, ha van még akkor jöhet! :-) Közben még két kérdés jutott eszembe, egy gyakorlatot hányszor érdemes megismételni egy edzés alatt? és most olyan 4*15öt szoktam csinálni az egyes gyakorlatokból. másik kérdés meg, hogy szénhidrátot mibõl érdemes bevinni? mindegy? mert pl átálltam a teljes kiörlésû rozskenyérre, itthon megsütöm magamnak.

Roman: Az edzésemet eddig is így csináltam, 1 óra intenzív edzés, igyekszem mindent megdolgoztatni deréktól felfelé, de most majd beleveszem a guggolást is. de örülök, hogy írtad, mert így legalább tudom hogy nem csinálok hülyeséget! :-)

JuzoGB: megnéztem a kettlebellt. még érdekelne is a dolog, de vidéki vagyok, pestre járok be, sajnos azt már tényleg nem tudom beleszorítani az idõmbe. de köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni!
Az aerobicot énis utálom. Semmire se jó igazán.
Daweo, és ami még aranyos:

felpörgetõ teljes testes súlyzózás! Csináld azokat, amiket JuzoGB már említett, a teljes testes alapgyakorlatokat, egy edzés alatt megdolgozol mindent, s kevés pihenõ (30 mp körüli) valamint viszonylag magas ismétlésszám (12 körül) hihetetlen "energia-deficitet" tudsz létrehozni, 40-50 perc alatt.

Jól lepucol, ilyen totyogós "aerob" nélkül.. Mert utóbbit én utálom, mert amatõrök között szerintem 2 típus csinál aerobot:

1. "a bani aszonta"
2. amelyik lusta valami intenzívebb munkát végezni.

Plusz, ha vidéki vagy, próbálhatsz "rockys" hülyeségeket, amolyan crossfit jelleggel, szántolás, sprintek, bõröndcipelés lépcsõn meg társaik. Nagyon jók, de csak akkor csinálj ilyesmit, ha a nagy izomtömeg nem célod. :)

Lehet én vagyok szadista, de szerintem intenzív edzés-több kaja formásabb testet épít, mint a tötyögõ rehab "edzés" és kevesebb kaja. Én még Frayer véleményét várnám meg, mert bármily meglepõ, nem mond hülyeségeket testépítéssel-alakformálással kapcsolatban. :P
És bár ez nem testépítés, de nagyon ajánlom a kettlebellt egy jobb edzõnél. Nagy izomtömeget nem lehet vele építeni, de neked lehet nem is ez a célod. A zsírt viszont kegyetlenül képes égetni (a leghatásosabb amit eddig tapasztaltam, és nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel) és nagyon jó erõ-állóképességet ad.
1,5-2g/tkg fehérje ami fix. Szénhidrátot olyan 2-3g körül érdemes elkezdeni, majd a testkompozíció-változásod alapján korrigálni. (ez ugyanis nagyon egyénfüggõ) Nagyon alacsonyra nem érdemes vinni, mert lelassul az anyagcseréd.
A minõségi zsírbevitel fontos, abból ne adj, a mocsok állati zsírokat viszont kerüld.

Edzésnél pedig törekedj a komplex, nagysúlyos gyakorlatokra. Guggolás, felhúzás elsõdlegesen, aztán fekvenyomás, lehúzás, döntöttörzsû, vállbólnyomás...

Kiegészítõnek pedig a tiszta fehérje az ami biztosítja a tápanyagot az izmaidnak plusz kalória nélkül. És valami jófajta multivitamin mindenképp jót tesz.
Sziasztok!

Elég kezdõ vagyok, most szeretném kicsit átrendezni az életem, életmódom. elkezdtem heti 4 alkalommal edzeni járni, nem terembe, csak egyik havernak vannak jó gépei, eszközei. Elsõsorban fogynom kellene, olyan 20kg felesleg lehet most rajtam. a kérdésem csak annyi lenne hozzátok, hogy ilyenkor milyen arányban kellene fehérjét és szénhidrátot ennem, hogy fogyjak is meg azért legyen erõm is. esetleg valami kiegészítõket tudtok ajánlani? Köszi a válaszokat!
Frayer
A hányinger lehet sok mindentõl, de ha egy meghatározott szituációban következik be akkor már nagy valószínûséggel lehet is tudni a kiváltó okát.
Ez olyan mint a köhögés, vagy viszketés.
Ez egy Reflux reakció.
Hogy ez mi?
Mint a köhögõs embereknél, nincs semmi baja, de valamiért ingert kapnak azok az idegek amik a köhögést kiváltják, a szimpatikus idegrendszerrel van valami.
Vagy valakinek viszket a tüdeje, torka, hasa belülrõl. :S
A hányinger is ilyen lehet, nyomásnál, a feszített izmok, erõlködés, ingerelhetik azokat a receptorokat amik összeköttetésben állnak a hányást kiváltó idegekkel. Ha kellõ ideig, folyamatosan ingerled ezeket az idegeket, akkor bekövetkezik a reflux tevékenység és elhányod magad.

Nem hiszem, hogy gyógyszeres kezeléssel érdemes próbálkozni, mert az ilyesmi kezelés letompíthatja az egész szimpatikus élet mûködésedet, nagy károkat okozhat.

Helyette inkább hagyatkozz, a szervezet alkalmazkodó képességére.
Erõltesd meg magad, amíg érzed hogy jön az inger, de ne menj tovább, tartsd az ingert kordában. Az agy okos jószág, egy idõ után megtanulja, hogy becsapja ez az inger és nincs is szükség a gyomor kiürítésére, de ehhez állandó kondicionálás kell, mert csak akkor tanul.
Lehet,hogy sokáig fog tartani, de elméletileg teljesen elmúlhat a hányingered. Persze gyakorlatilag nem találkoztam ilyenrõl.
Nemtom Pavlov mennyi idõ alatt kondicionálta a kutyáját.

CeeZee
A következõket nem kötekedésbõl mondom, hidd el, bár lehet, hogy néha nem jön át a stílusom a sorok között. Ráadásul úgy értelmezem, hogy ez nem egyszeri alkalom és ennek fényében írom amit írok. Ha nem így van akkor ne vedd magadra.

Szóval hagyd a f#szba azt a sz@rt! Ilyen meg pláne nincs hogy "rendes" vagy "rendetlen" pizza. Ez az "ad-e energiát" sztori pedig halott ötlet(már csak ha azt nézem, hogy a disznózsírban is hûû de sok energia van, akkor talán érted, hogy nem mindegy hogy honnan jön az az energia). Fõleg hogy ha utánanézel, hogy mennyi idõ kell a tápanyagoknak, hogy felszívódjanak. Nem 1 étkezésen múlik az edzõtermi teljesítményed, fõleg nem egy ilyenen.
De tovább megyek. Nincs benne megfelelõ fehérjeforrás. A szénhidrát részét pedig egyenesen sz@rnak mondanám.
Elõfordul nálam is, hogy eszem pizzát, de általában olyan esetekben amikor rohadtul ennem kéne már és semmi szénhidrátforrás nincs itthon(pl rizs vagy zabpehely) viszont a csirkém le van fõzve és van a fagyasztóban egy pizza. Bár ez csakis tömegeléskor, azt sietve hozzátenném. Semmi vész, szalámit levakarom, azt megkapja vagy a kutya vagy az öcskös:) be a pizzát a sütõbe és az utolsó néhány percnél kiveszem és rádobálom a csirkét, aztán még visszaküldöm kicsit. De ezt sosem edzés elõtt teszem. Nem bírom olyan jól emészteni ugyanis, mint a tiszta kaját és ez zavarna erõlködés közben.

Ha ötlet kell, hogy hogyan old meg az edzés elõtti RENDES kaját akkor segítek szívesen. Suliba jársz még? Nincs lóvéd? Nem tudsz fõzni? Nem akarsz ennyire komolyan foglalkozni ezzel vagy csak simán lusta vagy?

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
nekem diéta alatt volt hasonló(de nem ugyanaz), úgy markoltam a kapaszkodót a buszon mintha az életem múlott volna rajta

idegrendszeri kimerültség sem lehet, mert az nem "oldódik" meg ilyen hamar

lehet hogy csak nagyon odacsaptad magad edzésen

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

redbull0304
Pizza az mennyire "jó" kaja? (Rendes pizza, rajta kukorica, paradicsom, paprika stb. nem ilyen gyorsfagyasztott) Kondi elõtt, ha megeszek egy szeletet az jó, add elég energiát?

CeeZee, elsõ blikkre én is erre gondoltam, csak többször néztünk cukrot ilyen esetekben, s mindig normális volt, 4-4.5 mmol közt. :S
CeeZee
a te esetedben ez lehet attól is, hogy leesik a vércukrod.

jazzy
A túledzésnek van egy rakás tünete ami sokkal jelentõsebb mint hogy "csak" nyomásnál van hányingered, úgyhogy nem hinném, hogy túledzés, azt már észlelted volna..

De egy kis pihenés sosem árt.. meg egy doki.
Lazarus
Okés, köszi a válaszokat :)
Lazarus, szerintem kicsit pihenj, lehet túledzés is, nem? :S

Mert nálam gyakran van, hogy edzésrõl hazaérve szédülök, émelygek, hányingerem van s nem bírok a lábamon állni. De kaja, alvás után mintha kicseréltek volna, kutyabajom.

Szóval mindenképp doki, de sanszos egy túledzés. :(
SeanJRRussel
Úgy edzettem majd be szartam,te meg elmondhatod h úgy edzettem h be is hánytam.<#mf2> Viccet félre téve télleg mennyél dokihoz mert vmi nem klappol nálad.Én még ilyenrõl nem is hallottam csak olyanról h vki beszart de az érthetõ.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Roger6
Húha, ez elég komolyan hangzik (bár nem értek hozzá). Szerintem egy orvosnak is mutasd meg magad, hátha õ jobb tanácsot ad, mint itt a fórumozók.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Lazarus
Thx hatalmas segítség volt -_-
túl animál vagy

Lazarus
Tegnapi edzésen öklendeztem, de nem foglalkoztam vele aztán kihánytam a reggelit. Azt hittem csak romlott volt a kaja, de ma is öklendeztem amikor nagyobb erõt kellett volna kifejteni a 6-7. ismétésnél, szinte az összes gyakorlatnak ez vetett véget :(

Mi lehet a bajom, talán hiányzik valamilyen vitamin? Vagy túlhajtom magam? Esetleg nem elég a másfél órás emésztés edzés elõtt?
redbull0304
Nem, egyik nap délelõtt másik nap délután megyek! :D Durva lenne a napi két edzés! :D Azt írja HB, hogy elsõ nap fél tasak... Mehet nyugodtan egy egész is?

könnyû reggeli:

zabkása gyümölccsel s tejsavóval. fél óra múlva edzésre kész a test. (nálam)

egyél.. éhgyomor kb. az, hogy elõtte 1 órával eszel. Két edzés egy nap? jól bírod.. hetente hány nap? :S 3-4?
A HB viszont szar, 5 tasak kell, hogy érezz némi energiát, amúgy semmi plusz. Stimu nélkül kõ edzeni, akkor nekem jobban megy. Ha nem stimuzok jobb a kedvem, rövidebbek a pihenõk, s nagyobbak a súlyok, egyszerûen ráállok agyban s a pénzem is megmarad. :D
redbull0304
Sziasztok! Holnap fogom elõször kipróbálni a Hot Blood-ot! Az írj a használati utasítás, hogy "edzés elõtt éhgyomorra." Én holnap kb 1kor fogok lemenni a konditerembe, kb. 9-10kor felek fel, akkor ne is egyek kondi elõtt vagy csak keveset?

Még egy kérdés; Délelõttönként és délutánonként is járok le! Délelõttönként sokkal nehezebben megy, sokkal fáradékonyabb vagyok és kedvtelenebb, fõleg a megfelelõ kaja hiánya lehet ennek az oka, mert reggelire nem nagyon birok sokat enni, így nincs elég energiám! Viszont ebéd után sokkal több energiám van és kedvbõl sincs hiány! :) Tudtok valami olyan reggelit ajánlani ami "könnyûnek" nevezhetõ de mégis sok energiáz tud biztosítani?!

Elõre is köszönöm a segítséget! <#integet2>

Nem tudom, mi bajotok van az ízével, én speciel imádom a lenmagolajét. Nem szarakszom kanállal meg salátával, meghúzom az üveget, azt jólvan, most miért kell bohóckodni? :)

Az olíva más tészta, mert azt kerülöm, nagyívben. Az olajbogyónak is szar íze van, szóval egykutya
Frayer
Nemtom,hogy a gyógyszertári milyen. Olyan kell ami hidegen sajtolt, fényvédett hûvös helyen van tárolva, mert könnyen bomlik az omega zsírsav.

Gyógyszertárban mennyi 200 ml?

Én úgy szoktam enni, hogy salátára, vagy ha van olyan ételre.
De ha szar az íze, két evõkanálnyit kenyérrel felmártogatsz, azt meg gyorsan lenyeled, oszt kész. Nem is érzed szinte az ízét, persze nem kell rágódni rajta, gyorsan lecsúszik az.

A gyóccertári lenmagolaj is jó ? Mer az elég óccsó

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

jazzy
jah csak kurva szar az íze. Én csak úgy tudom megenni, hogy 1 kanál, zutty le, rá meg fehérje..
Általában énis a kart hagyom el elõször. Az dolgozik máshol is. És növekszik is tõle:)

Persze azis igaz, h én nem testépítek, szóval az izolációs gyakorlatok nálam eleve kiesnek:)
1. combfeszítõ-hajlító
2. hát-mell szuperszetben (ez van, így vált be vérbõségre)
3. váll-vádli

ennyi. Direkt kar munkát én személy szerint nem csinálok.

Frayer, nem.. aki "porozik meg mindne szar", az "abbahagyja azt leereszt" de aki "tisztességesen kenyeret eszik" az nem ereszt le. Nõknek mindig igazuk van, ne feledd. ;)
Nálatok hogy zajlik le egy ien teljes tested edzés? gyakorlatok, ismétlésekre, sorozatkora kivetítve? elég szerintettek heti 1szer vállazni? ugy hogy elülsö deltára nem edzek, fekvenyomásnál ugyis megy arra.