Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SeanJRRussel
Egyet értek a két vitatkozóval vmilyen szinten de azért a bmx meg a body két külön fogalom,mind a 2 nek megvana szépsége és hátránya.Nem akarom leszólni a bmx et se mert minden sportágban csak szenvedéssel lehet elõre jutni még akkor is ha nem csak zsíroskenyéren hízlaljamagát az ember.A bodysokat én valamilyen szinten tisztelem,pláne aki az élvonalban van mert azért napi 5-6 szor lemenni 1-1,5 órákat ezdeni pláne még többet azért ahoz elég nagy elszántság kell és akarat erõ.Különben mindneki tudja h nagy izomtömeget cuccok nélkül nem lehet növeszteni,de ez ugyan úgy jelen van más sportban is mint a testépítésben.Mindneki maga választja meg a számára megfelelõ sportágot amit tudása és kitartása alapján mûvelni tud.De azért egymást legalább ITT ne szóljuk már le és az h off season ben zsírosabbak a bodysok az természetes.Azért kezdenek el hónapokkal a MR.O elõtt beléehúzni h lemennyen a felesleg esetleg plusz izom jöjjön fel.Különben aki vitázni akar az egész anyagozásról és h a testépítõk izomagyú köcsögök(kis százalékuk télleg az és elég baj h miattuk a többit is annak nézik) az nézze meg a Bigger,Stronger,Faster címû dokumentum filmet ami errõl szól és elég érdekes,bármely torrentrõl lekaparható,némi angoltudást igényel.Ezzel a hozzászólással nem akartam senkit se megsérteni vagy leszólni de azért jó lenne ha nem mondanánk olyanokat amihez nem értünk vagy csak sejtjük a hátterét.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Öh bocs. Na, szóval ez "egyéni", én úgy vettem észre, minnél több zsírt viszek be szh rovására, annál szálkásabb vagyok.

Meg. Ha 50 gr esszenciális zsírt akarsz bevinni, hogy az "arány meglegyen", jobb elosztva, mert egyben én se bírnám benyelni az akkora szintû cupákot. 😊

most visszaolvasok, mi ez a sok hozzászólás itt.
Vaxi
hát azért nem vagy semmi ezekkel az ugrabugrálásaiddal 😄
én megmaradok a magam kis xc szintjén, ha meg nagyon kell az izgalom, ott a dh, csak hát alföldön :/
viszont ehhez is kell dolgozni, hogy ne dögölj meg 20 km után 😄
bár most sajna el vagyok tiltva minden sporttól kivéve az úszástól tavaszig =( már hiányzik.. és hogy ne csak off legyen, tavasztól szinte kötelezõen el kell kezdenem a testedzést 😄D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

VRSDM
<#eljen>nem visszavágni flémelni stb.t akarok mert ahogy elnézem normális társaság van itt normális beszélgetésekkel és hozzáállásal. én csak leírtama véleményem. valószínüleg ti sem gondoltok engem (mint vaxi írta) sportolónak azért mert bmx ezni szoktam és ezt sem kevés munka elérni hogy az ember úgy tudjon biciklizni ahogy valójában akar. sok sok egész napos szenvedés és kínlódás mire összejön valami, sok sok esés sok sok méter magasról mire stablian tud biciklizni (jelen esetben ugrálni) sok sok forró nyári, vagy fagyos téli hétvégég kellenek mire megássa az ember a pályát, és folyamatosan szintentartja.

legalább annyi kitartás kell ehhez mint máshoz, csak ehhez kell egy fokú megborult õrültség is hogy egyáltalán nekiáljon az ember fia.

egy két kép (remélem nincs harag és elfér itt) itt van pár kép a pályánkról amit így "fiatalon" ásunk folyton, és szenvedünk hogy legyen valami magyarországon is . ahol ezt mint ugrálósdit totálisan elítéli mindenki. mert hogy rombolás, és értelmetlen stb. támogatás nulla (kivéve bár biciklis bolt) csak magára számíthat aki belevág...

és végezetül magyarország legnagyobb (és egyetlen) extreme sport, urbán és kulturális életmóddal foglalkozó újság - weboldal és programszervezõ szervezet vagy hogyhívjam no 😄 is megtisztelt minket hogy eljött és ottvolt és segített az elsõ DTLF (csapatnevünk) trails jam-en...

köszöntem a részvételt 😄

u dont have to listen anybody else but me

Vaxi
bocsi, nem akarok belepofázni, de ha nem ismered VRSDMet, pláne, hogy sportol-e és ha igen mit, akkor ne írd azt rá, hogy gép elõtt ülõ gyökér.
bár elhiszem, hogy a kerékpározást nem sokat tekintik sportnak, meg kaptam már én is sokszor 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bens
kár a gõzért. a sportolókat mindig is fikázták azok akik egész nap csak gép elõtt ülnek és seggnövelésen kívül semmilyen fizikai munkát nem végeznek. egyrészt mert irigyek, másrészt mert õk nem ilyen körökben mozognak, így meglepõdnek ha látnak egy embert akin izom is van. rögtön azt hiszik h ez nem normális. én a magam részérõl elítélem a koxolást így szerintem a testépítés egy kicsit ilyen szempontból gáz, de ezzel együtt többre tartok egy testépítõt mint egy lusta dögöt aki csak beszólogatni meg fikázni tud.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

jazzy
1, Nem mondtam egy szóval sem, hogy én milyen edzõket ismerek, emellett " nem "habogtam".

2, Attól, hogy a súlyemelõ szövetség elnökét ismered, még nem biztos, hogy tudod mi, hogy van, elmondtam, ha téged ez felháborít, akkor nincs mirõl beszélnünk.

3, A hozzáállásod begyepesedett. Vitázni nem lehet úgy ha azzal kezded, hogy " DE NE AKARD MEGVÁLTOZTATNI A VÉLEMÉNYEM". Jólvan, ha ennyire tellett, akkor rendben, nem akarom megváltoztatni, gondold róla, hogy felfújt köcsög.

De legalább abba belegondolhatnál, hogy õ elért valamit, és most ne gyere azzal, hogy én sem értem el semmit, mivel én nem is fikáztam senkit.
VRSDM
egyik mr. beszóló...
személyesen ismerem a magyar súlyemelõ szövetség elnökét. ne nekem habogj jobbra balra hogy te milyen edzõket ismersz. meg hogy mi hogy van. leírtam a véleményem, fogadd el vagy ne, de ne akard megváltoztatni!

u dont have to listen anybody else but me

BADE
Ezzel kapcsolatban:
Scitec Flax , Omega3 vagy inkább más?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

jazzy
A büntetéstopicban beszólóknak, Tóth Danit leszólóknak pedig, hátha benéznek:

Igen, ez nyílt titok, hogy a testépítésben mint élsportban van kox, ugyanúgy mint mindenhol, a fociban sem véletlen halnak meg a fiatalabbnál fiatalabbak, Phelps nem véletlen szerez 8 aranyat, több mint felét világcsúccsal.

Természetesen kifulladna fél nap favágás után.. Az izom nem egyenesen arányos az erõvel. Persze valamilyen szinten igen, de nem áll 100%os arányban. A terhelés sem ugyanaz. Gondolkodjunk már el, hogy az a favágó mikor nyom ki 200 kg-ot fekve. Szóval vice versa ez a megállapítás baromság.

Másfelõl természetesen versenyen kívül "felfújt" állapotban vannak. Na kérem ez nem felfújt állapot, hanem ahhoz, hogy tömeget építsenek, kell beléjük a szénhidrát, egy rakat kaja, amivel ugye jön a zsír, fedettebb lesz az izom.

Gondolom egyikõtök sem látott még életében sem 120kg fölötti testépítõt szezonon kívül, hát nem úgy néznek ki mint képen, meglepõdnétek. Sosem beszéltetek még testépítõvel, mert aki már beszélt, az többé nem mond ilyet, hogy felfújt kispöcsû idióták. A testépítõk 95%-a mûveltebb mint azok, akik mindenféle kigyúrt pöcsnek állítják be õket.

That's all folks.
jazzy
el nem rontom vele a turmixot mégegyszer

Egyszer próbáltam de szörnyû lett csokis fehérjével.. 😊
lehet csak én vagyok válogatós.

Fogom magam letolom gyorsan rá egybõl mehet a csirke és viszonthallásra már nem is érzem 😊
iko
turmixba nem érzed 😊

spam. sry

iko
Gondolom zsírmentes a többi étkezése és amellé kell kiegészítésnek a lenmagolaj, hogy meglegyen a zsír arány.

spam. sry

CeeZee
nem értetted a kérdésemet vagy én tettem fel félreérthetõen. azzal tisztában vagyok hogy miért használunk minõségi olajat/zsírt a táplálkozásunk során. én azt nem értem, hogy miért használsz ennyit, de ami igazán meghökkentett az az hogy edzés után is viszel be.

"(gyakran hallom, hogy a szénhidrát az a 83as oktánszámú benzin míg a jó zsír az f1es keverék)" --> ezzel meg abszolút nem tudok egyetérteni, hiszen 2 különbözõ makrotápanyagról van szó, ilyen formán teljesen hülyeség õket összehasonlítani

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee, különösebb oka nincs, valamiért így szoktam meg, s szerintem be is vált, mert viszonylag zsírmentesen tudom a tömegem növelni..

meg aztán, a jó zsír a legjobb táp (gyakran hallom, hogy a szénhidrát az a 83as oktánszámú benzin míg a jó zsír az f1es keverék). legalábbis én elég sok efát viszek be ilyen-olyan formában (kapszula kilõve, csakis olaj, mag vagy krém formában)
CeeZee
"reggel-délben-este meg edzés után iszom 1 kortyot az üvegbõl." -->ok, de miért? az edzés utánit meg pláne nem értem.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

már ezerszer leírtam s unjátok, de én imádom s reggel-délben-este meg edzés után iszom 1 kortyot az üvegbõl. Áltag 7-8 nap egy üveg.. 😞

ma vettem olívát is, ezt étkezések közt, napi 2-3szor tervezem meghúzni.
Ez a fényképes dolog nem hülyeség, még ha csak magunknak is, de látható a fejlõdés legalább!

Lenmagolajat én is este lefekvés elõtt egy evõkanállal, esetleg reggel még egy kávéskanállal.( de azt már csak az eredendõen lassú emésztésem miatt)

www.vitaminszabadság.com, www.zeitgeistmovie.com, www.korszellem.hu

jazzy
Az íze mindenhogy borzasztó 😊 Én napi 1 kanállal tolok utsó kajáláshoz
SeanJRRussel
Elmentem edzeni negyed 5 köröl.Odaérek a teremhez nagy sötétség csak elõl égnek a lámpák és egyedül a pultos csaj van.gondoltam de jó nem lesz senki milyen jót fogk edzeni.Bemegyek,a csaj döbbenten néz rám,erre megkérdezem h
-Mi van zárva vagytok?
-Ahha 4 ig voltunk nyitva mert szombati nnyitva tartás volt ma.De ki is volt írva mért nem nézted
-Nah bazzeg,akkor majd holnap,szia
Néztem én de ki emlékezett már rá meg gondolta h ezek ilyen idióták h pénteken szombati nyitva tartást csinálnak.Nah mind1

Különben ma vettem lenmagolajat soliosat és arra lennék kíváncsi h hogyan adagoljam mennyit vegyek be belõle és mikor??????
mikor hazahoztam be is vertem egy evõkanálnyit.(az íze borzasztó magában)

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

SeanJRRussel
Akár lehetne mától kezdeni mindneki aki szeretne az rakna fel képet h év eején h indul neki,ha akarja a fejét kitakarja, ha akarja nem(ha nagyon gáz max nevetünk egyet<#buck>) Mindenképpen jó lenne ha nem csak beszélnánk róla hanem csinálnánk én is megpróbálok mihamarabb feltölteni.

FOXX supreme
Én tõlem...

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Igen, ennek lenne jövõje. Végülis, edzésterv-mód-kép-étrend megosztása, egymásnak tippek adása, meg a kialakuló kis vetélkedés felpezsdíthetné az állóvizet. Mert igazság szerint ahogy Frayer is mondta, a fõbb témákat kitárgyalták már, s néha jön elõ 1-2 új, aztán annyi.
SeanJRRussel
Én már ezelõtt x hónappal is mondtam h töltsünk fel magunkról képeket mert lehet motiváló meg meglátni h ki hol tart.Sztem annyira nem hülyeség az ötlet mert leeht h egy versenyláz kialakulna,ami jót tenne a fejlõdésnek.Meg esteleg lehetne mondani h kinek hol kéne fejlõdnie h minnél arányosabb leygen.

Háóóhá

BÚÉK mindenkinek 😊

egyúttal ötlettel állék elõ vala. Motivációs ötlet. Hogy a vastagok ide írogatva rendszeresen számolnának be a fejlõdésükrõl, s mondjuk kéthavonta még képet is megosztanának, kilogrammokkal, esetleg centikkel.

Ez azért lenne tûrhetõ ötlet, mert lehetne 1mástot motiválni vagy mifene, meg az emberben benne lenne a "versenyláz" is kicsit. Kicsit. Ha teljesen meddõ hülyeség, szóljatokle. 😊
Lazarus
Ok, kipróbálom. Köszi a válaszokat 😊
Frayer
Jól hangzott amíg meg nem láttam, hogy ilyen magas ismétléseket csinálsz. Mi vagy te, férfi fittnes?
Akkor lennél a jó,ha keményen le mennél még 3 ismétlésre is, nem fáj az csak egy kicsit, és kis ideig, na attól majd felébredsz az edzéshez.

A tömegnövelõ sáv az változik, attól függõen,hogy épp mire vannak berendezkedve az izmaid.
De az úgy szokás,hogy veszel adott ismétlést, megcsinálsz belõlle 8-at.
Következõ héten, 9-et vagy tizet.
De aztán már a rá következõ héten nem emeled az ismétlést, azzal csak a munkát növeled, az izmot meg a teljesítmény növeli. Tehát, pakolsz fel plusz súlyokat, hogy nehezebb legye. És abba próbálsz belenyomni megint 5-6-ot, ha majd elérsz mondjuk 8-10 re akkor megint pakolsz fel. De hidd el 3-5 ös ismétlésnek is van értelme, a legtöbb értelme van, nagyon jól erõsít, ergó, baszott jól fog hozni tömegben késõbb.
Ugyan így van értelme max súllyal megcsinálni 20 x 1 et.
Ha kell fél perces pihenõkkel, pihenõ szakasz elõtt, mert ezzel a módszerrel meglátogatod a poklot, de aztán már pihenni kell. 😄

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Ja, próbálkozz, hogy hogy jó. Egyébként az se hülyeség, ha közben az ember váltogatja a módszereket. Nem tudom mennyire vagy haladó, akkor ugye jöhetnének az intenzitásnövelõ, sokkoló technikák. De mondjuk ha pár hétig alacsonyabb ismétléseket csinlsz, aztán váltasz vissza magasabbra, az is adhat lökést a továbbjutáshoz.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Lazarus
Az a baj hogy a 8-12es ismétlésbe beleremeg az egész testem, elég nehéz belõle szabályosan megcsinálni olyan (számomra) nagy súlyal :/ De ha ez tényleg gyorsít akkor megpróbálom
BUÉK!

#12030: A fejlõdés nem mindig egyenletes mértékû, van hogy közben leáll, aztán beindul. Szerintem addig jó, ameddig hétrõl-hétre tudod növelni a terhelést valamilyen formában, súly vagy ismétlés. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy tömegeléshez a 8-12 körüli ismétlésszám az ideális. Persze ha szálkázol, akkor nem szóltam, lehet kisérletezni magasabb számokkal is.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Roger6
BUÉK mindenkinek

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Lazarus
Egyszerûen csak: BUÉK! 😊

Szerintetek az elegendõ ha minden egyes héten egyel több ismétlésszámot tudok elérni fekvenyomásban? Aztán amikor elérem a 15-16 ismétlést akkor növelem a súlyt és kezdõdik az egész elölrõl 10 ismétléssel. Vagy ennél gyorsabban kéne fejlõdnöm? Kb ugyan így haladok minden gyakorlattal. az elmúlt 9 hét alatt nagyjából 50-100%-al teljesítek többet a különféle gyakorlatokban mint amikor elkezdtem. De másokhoz képest elég apró súlyokkal edzek. Egy kezdõnek mennyire kéne fejlõdnie hétrõl hétre?
SeanJRRussel
íyg kicsivel éjfél után szeretnék mindnekinek sikerekben,szálkás izomtömegben és lóvéban gazdag boldog és betegségektõl mentes ÚJ ÉVET KÍVÁNNI.(REM MINDEN BENNE VOLT)

BADE
Gyúrásban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Ez a Solio teljesen jó, én is ezt iszom! Miskolcon a Centrummal szemben van egy kis herbária, ott 405Ft egy üveggel(2dl) 😊

Frayer
Omega-3
Lenmag olaj - bioszállító Ilyenem van most.
Szõlõmag olaj Ilyenem is van, ezt használom saláta olajnak, és mit mondjak, nagyon jó, ne felejtsük el milyen egészséges a szõlõmag.

Frayer
Hát igen. Halolaj, nekem van, elég büdi, elcseszi a leheletedet.
A halolajat az omeg3 zsírsav miatt szedjük elvileg.
De akkor már inkább együnk kétszer több lenmagot, az jobb ízû, könnyen lemegy, annak 50% omega 3, a másik fele meg szintén eszenciális zsírsavakat tartalmaz, minden csepje kincs.
Hogy mire jó elsõsorban? Szív érrendszer rendben tartása, sejt membrán mûködése, tápanyag beépülés, és szerintem jótékonyan hat az anyagcserére. Kis mennyiségben. A zsír az pörget, és ha már választani lehet akkor ne már disznó zsírt nyomassak már, hanem arra ott van a lenolaj, 1g / 1ft körüli árral. Napi két evõkanál az arcba és te vagy az arc. A bõrnek is jót tesz, úgy vettem észre.

ez az Attack ienjo? Én csak 1 tasakot próbáltam ki de semmi bedurranás.
Üdv!

Hát az attack kúra lecsengett...+5kg, ebbõl 1,5 zsír. átlag 10%-al jobb erõnlét. DE ami a lényeg + derékfájás, váll és a régi csukló. Remek, pedig igyekszem szabályosan végezni a gyakorlatokat(sõt). Most elkezdtem szedni egy CHONDRO-AID direct nevû kapszulát és kenõcsöt használni hozzá(glucosamine tartalmú). Mit ajánlotok még esetleg? Pihenjek, vagy csak az érintett gyakorlatokat hagyjam ki?

3 hét pihi után szerintem egy kis biotech-es Ethyl-ester kúrát csinálok még tömegelésen belül 2 hónapig, aztán jöhet a zsír lepucolása áprilistól, abban majd kérem a tanácsotokat.

tegnap csináltam 1 teljes tetstes edzést:d Jó volt, elõl fel, hátul le, a bicepszeim azthittem szétszakadnak😄 am énis 188-190 kozott vagyok.
SeanJRRussel
Nah bazdd,194 magas vagy?Akko én nem szólok semmit a 188 ammal.Pedig a fekvenyomás meg mellrõl nyomások igen szarok mert baromi hosszú a kezem.Meg hát nekünk jóval több izmot kell felszedni h formásak legyünk mint pl egy 170centis emberkének.Ez nem baj csak többet kell dolgozni meg kicsit nehezebb 1-2 gyakorlat de hát ez van.Vmitõl nõni kell😊

btw, Frayer, továbbra is várom a reportot a halolajról akcióban. Tudni akarom, (valójában tudom, csak nem hiszem) hogy amerikában, meg nyugatibb helyeken miért tömik úgy, mint nálunk a cukorkát..

Egyébként bõrre vitamin, nem tudom. Nálunk a doktorok inkább cinket javasolnak, nem tûnik el, de halványodhat. Ja, a cink elég fontos szerepet kap a normális hormontermelés mûködésében, szóval elvileg más haszna is van. nem is drága.

De én most nem veszek tápkieget egy jóideig.. lehet, hogy most karácsonyra kaptam péánzt dögivel, de november 2-ig egy fillért se fogok kapni, az fix. 😊

tegnap hónapok óta elõször edzettem úgy, mint egy testépítõ (pl. nem mellrevételes lökéseket csinátam, hanem ülve nyomást, csigás evezéseket meg iesmik) és már fáj a derekam 😄 bár 194 centisen tudom kurvajó állva nyomni, de azt az iszonyat törzserõt, ami stabilizál, azt elveszíteni nem akarom, mert nagyon követel a testedtõl. Egyébként a szálkásságot keresõ cfb-knek üzenem ffb-ként, hogy érdemes a többízületes, teljes testes alapgyakorlatokkal menni, meg állva szabadsúllyal mindenben. Egyszerûen több izmot használ-->kalóriát éget, ha állva nyomtok, mintha seggre ülnétek. smith gép és egyéb hülyeségek messzirõl legyenek kerülve. Izolációval majd ráérünk akkor szarakodni, ha nagyon koncentráltan akarunk egy területre menni (mint most én.. hehe) addig csak az alapok,
FOXX supreme
A mellem, vállam, combom, bicepsz, tricepsz, pillangómnál...

Igen van egy két helyen😊

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

SeanJRRussel
Nekem a hónomaljánál van egy pár 2 oldalt máshol nem.Hallottam olyanról aki testápolózza magát az iylen feszülõs helyeken edzés elõtt és nem szakad annyira.Vmi vitamint szeggyél h múljon a színe csak azt nem tom melyiket majd megmondja vki.

van valamelyikõtöknek problámája a növekedési csíkokkal? Nálam sajnos több helyen is jelentkezik, a legtöbb nem zavaró viszont a tricepsz tájékon egy 6-7cm hosszú, 2-3cm széles börterületen igen erõs hegesedés alakult ki, sajnos ez az a kategória amit már nem visel büszkén az ember. Lehet valamit tenni?

hmm én húst 2-3szor vettem tecsóban, azok mind finomak voltak (villámakciós marhahusik, elvileg aznap kellett volna romlaniuk, így féláron voltak, de iszonyat jó sült lett belõlük)

zöldségek is jók voltak amiket onnan hoztunk. annyi, hogy gyümölcsöt ált. lidl-aldi-penny vonalban veszünk, tecsóban még sose vettem ezelõtt. aszittem a hús-zöldség az jó indikátor, de tévedtem.

😞 este -15 fok volt, tiszta dér-zimankó minden, búcsút mondhatok annak, hogy a piacon most majd zöldséget veszek. ^^
Panzermeyer
Én eddig csak 1x vettem a tescoban nyers húst. Na annyiszor elég is volt. Azóta csak hentesboltban veszem.

mov ah,4ch int 21h end

Aki tescoban húst, zöldséget vesz, sikeres nem lehet😊
jazzy
Ez a kép 750 * 260. De ettõl kis mértékben eltérhet.
Sean, jobbulást! :o) Jó tanár, jó badis a vakáción beteg 😊

Az új banner nagyszerû ötlet. Jó ez, csak már megszokott 😊

BTW, valaki készít házi joghurtokat, sajtokat, kefireket? pár ötlet kéne hozzájuk.

Amúgy óvatosan a tecsóval. tegnap vettem egy sárgadinnyét (ilyenkor.. haha, okos vagyok én is.) egy kis szeletet ettem belõle délben, kb. az egész délutánt végighánytam-szédültem. Nem tudom, mi volt benne, de imádom.. Azt hiszem, a többi részét nem kockáztatom be. Maradok a többi gyüminél, bár most a kiwit váltom ananászra.