Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de azért azt se felejtsük el, hogy Hide fejlõdését sem segítette éppen az a letartóztatási mizéria annó. ezt csak zárójelben jegyzem meg, a bírókat nyilván ez nem hatja meg és nem is kell
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
De lassan már penge leszek:D
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
Hide 4 nappal az Ironman '09 elõtt
Aki szemfüles az láthatja, hogy ki segítette a kis songoku-t a felkészülésében! <#wink>#wink>
Videó Hide edzésérõl
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
A továbbiakban berakok néhány fotót az indulókról, kedvcsinálónak és ha jól olvastam akkor lesz élõ közvetítés, de ennek még utánajárok.
persze nincs is ezzel gond
s nekem sem tetszenek a nagyonizmos nõk, cserébe a szép kis fitnessek nem rossz bõrök szvsz.
Na de Hagyjuk a témát, benéz ide valaki, azt azt hinné, hogy "melyik fitnessmodelt húznám meg" szintû diskuráció folyik itten. :D
na nem fikázok, mert még ki leszek tiltva innen, az meg nem lenne jó, ki adja nekem a jó kis tippeket zsírégetésügyileg<#zavart1>#zavart1>
Amúgy jókat írsz, hogy kell a kaja terhesség alatt, de azért nem kellett volna 52-rõl 78 kg-ra pumpálnom magamon a zsírréteget. Volt olyan hét, hogy 4 kg-ot híztam, a dokim megcsináltatta velem még1szer a terheléses cukorvizsgálatot, mert azt hitte hogy terhességi diabéteszem van........lósz@rt, csak egész nap faltam az édességeket.....
lenolaj, halolaj....na utánanézek.
energiabevitelt nem lecsökkenteni, mellesleg megjegyzem, "jól tetted", hogy terhesség alatt zabáltál, mert elvileg a magzatra is áthatnak ezek a dolgok, hogy pl. éhezõ kismama, lelassult anyagcsere, pajzsmirigy alulmûködés, "vészjelzés", s a magzat már eleve úgy fejlõdik, hogy a külvilágban raktározzon s spóroljon a szervezete.
Úgy hallottam. :)
Edzés-diéta terén nem sokat tudok ezekhez hozzátenni, tényleg, vagy teljes testes súlyzózás vagy valami kemény interval-kardió a járható út, diétában meg sok zöldes, kevéske gyimes, sok-sok sovány hús meg izé, esetleg tengeri halak.
Kiegészítõkhöz még ajánlanék 1et. Szóval zsírégetõket nem is annyira, mert nem láttam sok értelmüket, de a lenolaj-halolaj az egy BULLDÓZER. Nekem nagyon szépen beváltak
http://raypeat.com höhö, bunkó biokémikus vagy csak magára a figyelmet felhívni akaró amatõr? :) Mi a véleményetek a fasziról, már csak 1-2 cikkje alapján..
és majd beszámolok ám, képekkel. persze ha már csinibini leszek.<#ravasz1>#ravasz1>
pl 30sec munka, 30sec pihenés. (hogy a 30 végére kifulladj:))
Lehet akár futással is. Pl egy szakasz sprint, egy szakasz séta.
Scitec ReForm reggel éhgyomorra + kávé (koffein)
Aztán rögtön utánna min. 60 perc aerob (gyaloglás, szobakerékpár kb. 120-as pulzus)
napi CH legyen mindenképp 100 g (kb. 120 g rizs) alatt és lehetõleg este 6 után már ne legyen sok.
napi max. kcal maradhat 1500.
Amit nem szabad: cukor, sok gyümölcs (a fruktóz hajlamos zsírként elraktározódni), egyszerûszénhidrátok (fehérkenyér, péksütemények)
Amit lehet: rizs, zabpehely, krumpli, sok zöldség, teljeskiörlésû dolgok (figyelve a 100grmos korlátra).
Zsír az legyen magvakból pl 40 gr dió (telítetlen zsírok)
Vaj, Joghurt, Tejföl nem a legjobb zsírforrás (telített zsírok), a joghurtban van cukor is mellesleg.
Pulykasonka sem igazán jó...
Multivitamin nem árt diéta alatt.
Ez mehet mindennap, míg nem éred el a kívánt súlyt.
Ha nagyon nem tudsz ellenállni, akkor jelölj ki 1, azaz 1 napot a héten amikor lelkiismeretfurdalás nélkül bûnbe eshetsz (HCA mehet ezen a napon). Ez jobb mint ha a hét alatt néha néha csalsz mert ez együtt több lesz mint az egynapi csalás, és így a bûntudat miatt sem kell majd rosszul érzed magad.
spam. sry
intervallumozás alatt mit értesz? (bocsika, de sajna ostobenkó vagyok ám ehhez, régebben mozognom sem kellett és jól néztem ki..........)
És nyomjam ezt az Alpha Burn-t is? napi hányat? 1-3-mat írt asszem, ahol rákerestem a neten.
Tízórai: 1 Danone könnyû és finom joghurt
Ebéd: 20dkg csirkemell, 10dkg barnarizs
Uszonna: 1 alma + 1 narancs
Vacsora: 20dkg tõkehalfilé, 20dkg fejes saláta, fél doboz 12%-os Danone tejföl"
Azért ezen van még mit javítani. Ami ezek közül szemét kaja (a tökéletes étrendhez képest): zsemle, pulykasonka, vaj, Danone könnyû és finom joghurt, alma, narancs (gyümölcs helyett a zöldséget erõltetném).
Inkább ezt a csirke, hal, zöldség, tojás vonalat erõltetném. Nézegesd a testépítõ étrendeket, az jó alap.
És mint írtam, ne kardiózz. Helyette intervallumozz, súlyzózz. Jobban fogyaszt, és még fittebb is leszel tõle. És nem unalmas:)
ha vitamincsomag,akkor ez a legjobb(shop.builder-en elég sok vélemény van)
De jövõhéten jön Optimum Nutrition - Opti-Men 180 kapszulás vitamincsomag 7,5ezerért.
Aztán, a kalóriákat számolom, nem vészes, mert max 1500-t eszem meg. És hogy miért?
Az interneten olvastam, hogy egy fogyni vágyó napi 1000 kcal bevitel mellett 2 órás kardioedzéssel akarja elérni az álomsúlyt. Na nézzük..........
1000 kcal elég körülbelül az alapanyagcserére, mint légzés, alap mozgások....stb.
Vannak olyan drasztikus esetek, hogy 600 kcal bevitellel is prbálkoznak a fogyni vágyók....na most testünk napi 600kcal (nézzük is meg, mennyi az a 600Kcal: 10db óriás túró rudi, azaz semmi!) bevitelbõl is képes raktározni! Ugyanis a hosszas alacsony kalóriabevitel miatt csökken (mondhatni leáll) az anyagcsere. Egy 60kg-s ülõ munkát végzõ nõnek 1800kcal-t ennie kell!
A titok: nem mindegy, hogy ez az 1800kcal mibõl áll. Rostdús zöldség és gyümölcs és fehérje, vagy csoki, cukorka, nyalóka, keksz, túró rudi, mogyorókrém...
Reggeli: 2 tojás, 1 zsemle, 10dkg pulykasonka, 5dkg vaj
Tízórai: 1 Danone könnyû és finom joghurt
Ebéd: 20dkg csirkemell, 10dkg barnarizs
Uszonna: 1 alma + 1 narancs
Vacsora: 20dkg tõkehalfilé, 20dkg fejes saláta, fél doboz 12%-os Danone tejföl
1790kcal, 34% fehérje, 40% szénhidrát, 26% zsír
Zsírokra szükség van a vitaminok felszívódásához, szénhidrátra pedig egyszerûen a mûködéshez (ez a testünk energiaforrása, pl az agynak is!!!)
E mellett még egy óra futás 529Kcal vagy lépcsõzés 500Kcal...
...Ahogy nézem ez a kaja még kevés is ennyi mozgáshoz! Még kb 200Kcal simán elmegy.
A lassan, de biztosan a fogyásnál is követendõ stratégia!
Sok sikert és rengeteg kitartást!
Egy kicsit tudományosabban így néz ki a dolog: a tartósan túl alacsony energiabevitel látszólagos pajzsmirigy-alulmûködéshez (a pajzsmirigyhormonok vérszintje normális, de nagyobb arányú azok inaktiválása
Az izomszövet csökkenése nagyon alacsony energia- és szénhidrátbevitel mellett nagy arányú. A túlzottan megszorított energiabevitel több ponton (pajzsmirigy- és anabolikus hormonokon, növekedési faktorokon keresztül) gátol bizonyos folyamatokat (pl. fehérjeszintézis - szövetek megújulása, hormonális mûködés, immunrendszer stb. ).
A diéta abbahagyása után valamivel magasabb energiabevitel mellett hízást indulhat meg, persze ha az ember a diéta után is erejét megfeszítve alig eszik és/vagy sokat mozog (és közben elhiteti magával, hogy teljesen rendben van minden), nem hízza vissza, de nem egészséges. Tehát a vissza nem hízás nem érv egy ilyen diéta mellett.
Napi 1200 kcal alatti étrend otthoni körülmények között semmilyen esetben sem megengedhetõ. Ez a mennyiség (1200 kcal/nap) mozgás nélkül is fogyást eredményez, nem okos dolog viszont nagy mennyiségû mozgással kiegészíteni. Intenzív mozgás mellé legalább napi 1600 kcal (bár ez függ a mozgás mennyiségétõl) bevitel ajánlott.
2 órás kardióedzés rendszeresen senkinek sem ajánlott (kivéve élsportolók esetében), de fõleg nem hirtelen ehhez hasonló mennyiséggel kezdeni.
Már kis felesleg esetén is komoly megterhelés az ízületeknek és a keringésnek. Intenzív mozgás csakis szakértõi (kardiológus) vélemény után és függvényében.
Az edzõ nem dietetikus, étrend-összeállítás tekintetében nem kompetens (amint azt ez az eset is mutatja). Konkrét étrendügyben dietetikus megkeresése a megfelelõ út nagy felesleg esetén (ill. orvosi kivizsgálás - aminek eredménye jelentõsen módosíthatja az elõírt diétát - de ezt a dietetikusnak is kérnie kell).
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ami mindenképp kell neked, az valami ennél sokkal intenzívebb.
Vagy relatíve nagy súlyos edzés (tehát a te erõdhöz képest nagy súly:)), vagy intervallum edzés. Utóbbinak esküszöm a kettlebellre, nagyon jól fogynak tõle az emberek:) De gyakorlatilag bármilyen sport jó, amiben kiköpöd a tüdõd, azaz jól felturbózza az anyagcseréd.
Másik, pedig hogy számold a kalóriákat. Minden egyes gramm anyagot amit a szádba teszel. Ha elhivatott vagy akkor nem kifogás, h túl bonyolult:)
"(juhar-diéta, grapefruit diéta, káposzta diéta.....mozgás, minimális evés.......semmi nem jön be"
Ezek közül a mozgás az egyetlen értelmes, de ugye abban se mind1, h mit csinálsz:)
Mivel kisebbik fiam még csak 10 hós, nehéz a terembe járás, ezért kérdezném, itthonra mit javasolsz kardio alatt. Úgy szoktam mostanában csinálni, hogy leg magi felváltva felülésekkel. Pl 50 leg m. majd 30 felülés így tovább 300-ig, majd 20 perc lépcsõzõgép. Más gépem nincs itthon. Meg szoktam ugrabugrálni.......van vmi kardiós aerobic dvd.....
Most jelenleg fehérjén kívül semmit nem tolok,majd februártól PlasmaJet-et.
De majd a többiek is véleményezik a dolgot:)
Magamról röviden annyit, hogy 63 kg-os nõ vagyok (169 cm), szeretnék fogyni kb 10 kg-ot. Korábban 52 voltam mindig, csak a második terhességemmel igen sokat híztam (9 hó alatt sikerült 78-ra dagasztanom magam......) A baba már nem szopizik, de amíg nem választotta el magát, Norbi diétáztam minimális torna mellett, és nyár óta így fogytam 63-ra. Nyárig jó lenne elérnem az álomsúlyt, most már mindent bevetettem, de 3 hónapja stagnál a súlyom. (juhar-diéta, grapefruit diéta, káposzta diéta.....mozgás, minimális evés.......semmi nem jön be)
Baromi lúzernek érzem magam, mert világ életemben vékony voltam, elsõ gyerek után is még modellkedtem és már kezdek bekattanni. találtam a neten egy "anyagot", gondoltam, megpróbálnám. Na errõl kéne a véleményetek.
Új, szabadalmaztatott formula, mely 24 órás zsírégetést tesz lehetõvé!
A THYRO-SLIM AM/PM forradalmi áttörést jelent a természetes fogyasztókészítmények területén. A szabadalom által védett THYRO-SLIM AM/PM a testzsír raktározásáért felelõs metabolikus funkciókat befolyásolja, emellett segíti a szervezetet a kalóriák elégetésében és testzsír csökkentésében.
Amennyire tudok angolul, no meg biológus volnék, az feltûnt, hogy keserûnarancs, aminosavak, króm, szelén, HCA (garcinia kivonat)......stb van benne. Az is vili, hogy a szénhidrát zsírrá való beépülését blokkolja (mármint az ezért felelõs enzimet), vannak benne fosató, vízhajtó anygaok, meg amik a pajzsmirigy mûködésbe beleszólnak, de mivel az is fitoszteroid, nem tûnik rossznak. (guggulszteron konkrétan)
Van értelme megvenni, ez a kérdésem, mennyire ismeritek, illetve milyen mozgás ajánlott mellé. (nem vagyok az a gyúrós fajta, de a cél érdekében bármit)
köszike elõre is<#szeret>#szeret>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Még ha tudnám Frayerrõl, hogy hozzám hasonló gyümölcsbuzi, tanácsolnám, hogy banán-narancskrémet tegyen a süti tetejére, mert az jó.
Nálam valahogy a gyümölcsevés "bevált módszerr".. téliszünetben 2 hétig nem ettem keményítõs szh-t, csak gyümölcsöket, s a súlyom tartottam, az erõm is megmaradt, s zsír se jött fel. Ennek örülök. s ráadásul kilókat meg bírok zabálni belõle
140 gr vollkornrogggenliszt (németesen aranyosabb, úgyis tudod, hogy telj. kiörl. rozsliszt, egy éve romlott, de sütni jó)
140 gr darált zab
5 tojás
élesztõ meg 1.5 dl tej
meg ízesítés tetszés szerint
na bazze, ez a tészta, jó szellõs, omlós, felfújt, kívül ropogós, belül puha, tisztára mint a bolti cuccok. btw, 40 percet "dagasztottam", mert a sütõben sült a csirkemejj, s a sütõ tetejére tettem lefedve a tésztát. itt az alulról jövõ hõtõl jól megduzzadt, 30 perc alatt szépen megsült, most megg a fele sincs meg, mert a család rá van kattanva :@
mostanában sok tésztát gyúrtam-süttem, aztán a családdal is harcolok, ugyanúgy, mikor kakaót iszok (3.5-ös tej, édesítõ, zsírszegény kakaópor)
szóval szerintem jól felfújt házikenyér kis mogyivajjal leöblítve vmi fehérjével, amit ofkorsz 3.5ös tejben oldasz fel, s jön a kalória, ráadásul egészségesen.
dejó, ma egy haver lemérte a kezem colossal, és 41 jött ki.. legutóbb, mikor mértem, 35 volt, bár akkor magamnak mértem le, nem segítõvel :D az a legutóbb az ilyen 5 hónapja volt
Nem akarok hallani a rízsáról.
Esetleg ha pizza sütõben kisütnék egy nagy kilós pizzatésztát? És, azt csipegetném álló nap, mikor úgy tartja kedvem?
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Ja, nemtóm ez mennyit számít, heti 5 napot tartok, 2 a pihenõ.
Elõre is köszönöm a segítséget
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.
Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.