Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja bocs vannak sulyok is
Mar ismertem ezt az oldalt te ezt meg is nezted ?
Mer en lehet hogy figyelmetlen vagyok de tarcsakat nem latok csak kondigepeket 1000rel.
Roger6
Tudom, hogy állandóan rinyálok (amire még mindig nem emlékszem), de a neten kb. 13 másodperc volt, mire rátaláltam erre. Kapcsolatoknál megtalálod a bolt címét is. Menjél el, aztán nézzél körül, mert azt már nem tudom megtenni helyetted...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Kecskemeten lakom
Roger6
"Rinyálni te szoktál" - kérlek, idézd ezt a részt a hozzászólásaim között, valahogy hiányos a memóriám, és nem ugrik be. Köszönöm.

Szóval vidéki vagy. Mégis merrefele tengeted napjaid? (Hátha tudok segíteni.)

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nem sulyzot valasztok hanem tarcsat es kurvara nem mindegy a kombinalhatosag szempontjabol es ebbol kovetkezoen hogy milyen
gyakran kell nagyobb tarcsat venned.
Videki vagyok ugyhogy mehetek a boltba fel pestre ott meg azt se tudom merre menjek rinyalni te szoktal.En csak kerdeztem valakit hatha tud seigteni.
Roger6
Én nem hiszem el, hogy ennyire bonyolult kiválasztani egy kurva súlyzót! Egész nap itt rinyálsz, hogy ilyen meg olyan legyen, meg mittudomén! Az eszem megáll! Bemész egy boltba, aztán kipróbálod õket! Egyébként meg olyan baromi nagy különbségeket nem fogsz találni a súlyzók között.

Más: most vásároltam be 30.000 Ft értékben kiegészítõket az akció keretein belül (tömegnövelõ, fehérje, Nitrox, Glutamin + vitaminok). Asszem ezt minden hónapban el tudnám költeni, ha lenne ennyim rá...

ti melyik gyarto kezi sulyzojat hasznaljatok ? vagy linekeld be
ha noname vagy nme tudom mi
Met
õõõ, a széri a mit jelent?<#zavart1> 6x 10 fekvõtámasz?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

FOXX supreme
Pont ma csináltam, akassz magadra plusz 30 kg-t, kibaszott jó, csak az a szar amikor beling a súly.

Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától.

Koszi az otletet a gumis tarcsajuk egesz korrekt.
3 db felmegy egy oldalra.
Ismerem azt az oldalt, de igy egy kis kepbol vagy nagybol nem tudod megallapitani hogy milyen szeles. Nekem minel vekonyabb kellene.
Frayer
a body bulder shopban vannak, több féle is, és több márka

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Leci segitsetek olyan tarcsat keresek ami 5kg os es a szabvany
egykezes 30mm es rud egy oldalara 3mat fel lehet belole rakni.
Leci mailba irjatok mar meg melyik marka ez.
Koszi : [email protected]
Én 6-8 szériát csinálnék tricepszre, ha csak néhány gyakorlatra van lehetõség. Hasra szintén, mondjuk ha felülésen kívül meg tudod oldani pl. amiket írtam, akkor kevesebb is elég, úgy 3 sori. Ismétlésekkel kapcsolatban kb. 8-10 az ajánlott karra, de kísérletezz nyugodtan, hogy mennyi a jobb. Hasra felmehetsz 20-25ig is, többnek nincs igazán értelme ha valaki jól hajtja végre a gyakorlatokat.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

áh nekem kedvenc gyaksim lett a tolódzkodás súllyal.

jó mélyre beengeded, szétszedi melled-tricepszed, aztán robbanékonyan fel, és szép lassan le. Szép dolgokat tud mûvelni, utolsó ismétléseknél már markolsz, feszíted a segged, hajlítód, csuklyád, már teljes testbõl tolod magad, de iszonyat bedurrantja a melled 😄
Metwork
Köszi, és mibõl mennyit? Inkább tricepsz kellene mert az gyakorlatilag nincsen 😊 Meg felülés...

I will use google before asking stupid questions.

Nálam nulla edzés van már egy pár hete és sajnos még egy jó darabig így lesz. Épp házfelújítás folyik és eszméletlenül leszív.

nekem is kéne már pihiznem, de az elmúlt idõszakom iszonyat.. motivált volt.. szinte remegve várom az edzéseket, nem tudom, miért.

Ajj, pedig papír szerint már pihennem kéne bõven. aucs.

Most jön a nyár, kénytelen leszek a strandizmokra rámenni. Vádli-kar-vállak. Azt hiszem. Bár ezek eddig is el votlak maradozva
www.t-nation.com
www.tesztoszteron.hu

és egy torrent
http://isohunt.com/torrent_details/74928989/charles+poliquin?tab=summary

olvasni és olvasni. Amíg a szem ki nem folyik. nagy ettõl se leszel, de legalább megtudod, miért nem leszel nagy 😄
Frayer
Ne biotech katalógusokat bújjál, hanem a tesztoszteront.

Szerintem még holnap ilyenkor is ébren leszek majd. Lassan kezd elmúlni a remegés. Az ujjaimmal alig tudom eltalálni a betûket is. 😞(

Aquir
nem szabad semmit túladagolni..
én sem aludtam ma mert lazán elment a biotech jegyzõkönyvre az idõ

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Frayer
gecc.. benyomtam 500 mg koffeint tablettában, hogy ébren tudjak maradni.
De már látom,hogy nagyon rossz ötlet volt.
Senkinek nem ajánlom ekkora dózisban.
Úgy remegek mint a kocsonya, és kurvára fáj a fejem.
Baszottúl remegek áááá, még a fogam is vacog 😞(

Aquir
okés 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Frayer
Nem. Nem mehet a megszokott edzés.
Teljesen más kurzus megy ilyenkor mint amikor abbahagytad.

Faszom, én nem akarok élõ kisokos lenni.
A miérteket, és a hogyanokat, olvassátok el a tesztoszteronon.
Teli van direkt csak az edzés elméletekkel foglalkozó, kompetens cikkekkel.

Amikor újra kezded az edzést, akkor alacsonyabb súllyal kezd, olyannal amivel megy a 12-14 ismétlés. Aztán szépen az idõ haladtával növeled a súlyokat, és csökkented az ismétlés számot, hogy egy folyamatos ütemû fejlõdést tudj elérni, azzal, hogy újra és újra ÚJ ingert adsz az izmoknak, ami a fejlõdést váltja ki, azzal, hogy az izom sejtek az újabb, nehezebb terheléshez aképpen alkalmazkodnak, hogy megnövelik térfogatukat, és több proteint vonzanak a sejtplazmába, ahol újabb miozin és aktin fehérje szálakat hoznak létre, amely közvetlenül felelõsek az izomsejt összehúzódásáért. Tehát erõsebbek, és nagyobbak lesznek. De csak úgy maguktól nem fog ez bekövetkezni.

Ha 3 évig 20 kilós súlyokkal edzel állandóan, akkor a 3 év elején lesz egy ugrás szerû fejlõdés, ami pár hónap után, megáll, és a 3 év alatt az 20 kilós súly, és az általa elért inger, egy állandó állapotba konzerválja a testet.
Ezt a hatást meg lehet nézni az útépítõ munkásokon, és az útszéli kõmûves segédeken, hogy ugyan van némi izomzatuk, noha napi 8 órát nehéz téglákat, és nehéz építõ anyagokat emelgetnek, de közel sincsenek olyan fizikum birtokában, amit egy okos testépítõ a nulláról, pár hónap alatt ne tudna elérni, vagy túlszárnyalni.

Ez van.
Olvassatok, és tanuljatok.
Én kiszálltam...

Aquir
kösz.
mert egyébként valamennyire bemelegítõ edzéssel kezdtem volna, csak nem fél súlyokkal.
max két ilyen edzés után már mehet a megszokott edzés gondolom.

és az edzésterv átírás mennyire kell ilyenkor?

Pesten melyik a legnagyobb sulyzokkal (is) foglalkozo ceg ?
ja 30 mm es luku , es a 15kg sak kozt ?
Szerintetek 25kgos tarcsak kozul melyiknek a keresztmetszete a legvekonyabb ? Ti melyik markara eskusztok ?koszi
Frayer
Igen, érdemes idõközönként pihenõket beikatatni. 12 nap, vagy két hét.

De azért a vége felé, fele súllyal, fele ismétlés számmal érdemes átmozgatni az izmokat, nem azért hogy fejlõdjenek, hanem hogy ne épüljenek le.
Viccesen könnyû lesz, DE ilyenkor még csak meg se próbáld normális súllyal. Elbaszod az egész pihenõ értelmét. A pihenõ értelme az hogy újra érzékenyek legyenek az izom sejtek, a viccesen könnyû súlyokra is.

A pihenõ után, a vigyorogva fel emelt, nagyon könnyû súlyokra is fejlõdéssel fog válaszolni az izom.
Ennyi. Csak kábé, ennek a tudásnak a birtokában, a testépítõk csak nagyon kis, elhanyagolható része van. A többiek, meg egész évben nagy súlyokkal erõltetik magukat, és csodálkoznak, hogy hogy lehet az, hogy õk csak 5-6 kilót tudnak izom tömegben fejlõdni, vagy semennyit sem adott esetben, és miért tudnak más okos testépítõl, egy éven belül, felmenni +20 kilóval, majd visszajönni szálkásan -10 kilóval. Minden féle szteroid nélkül.

A sok munka nem helyettesíti azt, hogy másképpen kellene csinálnod.

Frayer
Ha otthon edzel, minimális költségen, akkor neked a börtön edzés való.
A böriben bevált, mert vannak ott is hatalmas állatok.

Veszel kér katonai zsákot, ilyen szütyõt. Nem táskát.

Pakolsz bele súlyokat, téglákat, köveket, szatyorba csomagolt nagy szemû sódert. Mind a kettõbe, és leméred õket a házi mérlegen hogy egyformák legyenek.

Ez jól helyettesíti a kézi súlyzót.
Két parfisnyél, összeszigszalagozva, a két végére a zsákok felerõsítése, csodákra képes, és jól helyettesíti a rudas szabadsúlyoz gyakorlatokat.

A zsákokba akár 60-60 kilóig is simán pakolhatsz.

Én annak idején két baszott nagy 380 V as ipari elektro motorokat használtam, megvoltak fejenként vagy 35 kilósak. Mellé egy kis építõ anyag, és csak úgy dagadnak az izmok.

Elõször is sokkal több minden szóba jöhet, és kell is hogy szóba jöjjön, ha komolyan gondolod az edzést(igen, otthon is). Ha már csak ezekre akarsz gyúrni, legalább ne legyen aránytalanság az adott izmokban. A fekvõtámasz és variáció jók tricepszre, nade mellé nem ártana bicepszet is tolni. Ha nincs súly, keress vmit, amin viszonylag jó fogás van, és bicepszezz vele! Karra így nyomhatod akár heti 3X is, mivel az intenzitás relatíve alacsony. Hasra lehet gyakrabban is edzeni, akár minden nap, ha gondolod. Arra felülésen kívül tolhatsz lábemelést, fordított hasprést, lebegõülést.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Met
Hello!

Szeretnék kicsit karra és hasra erõsíteni, itthon (konditeremre nincs idõm, kedvem, pénzem), számításaim szerint a felülés és a fekvõtámasz jöhet szóba. A kérdés az lenne, hogy mibõl mennyit és milyen gyakran.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nem tudja véletlenül vki h hogy hívják ezt a testépítõt? kép

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Aquir
<#buck>

Aquir
Egyébként ezt az 1 mSv-t nem egy-két hónapba kerül amíg (természetes körülmények között) összeszedjük, hanem azért több idõbe. Mindezzel együtt ez az elvi kockázatot jelöli.
nyilván R=1 ha biztos a halál bekövetkezése (az R tartalmazza a bekövetkezés valószínûségét, és a bekövetkezés súlyosságát)

Mivel a saját testünk öndózisa 0,2 mSv/év, átlagos 60 éves élettartam mellett 12mSv dózis ér, ennek kockázata 600 μR.
Ez azt jelenti, hogy saját magunknak minden egyes évben 10 nap élettartam-rövidülést okozunk.
(Innen látható, hogy a rákesetek 1/4 százalékát közvetlenül saját testünknek köszönhetjük)

Az élet során sok kockázatot nem tudunk kiküszöbölni. Átlagosan egy emberi élet 3500$/fõ*év = 800.000 Ft ráfordításig éri meg.

"Egy közút-vasút átjáró fénysorompós-félsorompós biztosítása kb. 1-1,5 millió forint.
Ez alapján akkor éri meg biztosítani az átjárót, ha ott az adott évben történik - legalább egy - haláleset.

Figyelembe véve a közúti-vasúti közlekedés 30 μR kockázatát, évi átlagos számú balesetet feltételezve "áldozatonként" 50.000 Ft adódik.
A kollektív ár pedig 1,5*10^6*30*10^-6 = 45 Ft

Az emberi élet ára:

szülési higiénia fejlesztése 50$
fertõtlenítés 100$
modern röntgenkészülékek 2.000$
orvosi szûrõvizsgálatok 50.000$
légzsák 320.000$
atomhulladék-üvegesítés 10.000.000$"

Roger6
Holnap és holnapután a BioTech-es boltokban 20% kedvezménnyel vásárolhat mindenki, aki törzsvásárlói kártyával rendelkezik. Csak gondoltam szólok. <#vigyor3>

Aquir
és az #13040? 😊

Frayer
meg

Aquir

Az ICPR (Nemzetközi Sugárvédelmi Bizottság) által használt érték az embert ért dózis kockázatának meghatározására:

R=16,5*10^-6 [/msv (milliSievert)]
Tehát 1 mSv hatásos dózis 16,5*10^-6 kockázatot jelent.

Lefordítva: 10 millió emberbõl 165-en halnak meg 1 mSv dózis következtében (míg pl. a természetes rák halálozások száma: 28400!!)

Ezzel egyenértékû:
egy pakli cigit elszívni
8L bort meginni
200 km hosszan kerékpározni
1000 km hosszan autózni
200-szor átkelni egy forgalmas úttesten
1 vesemûködés-röntgenvizsgálaton átesni

Namármost az emberi test kibocsájtása: 0,18 mSv/év
Vagyis: 84 éves idõtartammal számolva 200x10^-6 kockázata van annak, hogy a saját testünk által leadott sugárzás miatt halunk meg (2000 ember évente)

De! Önként vállalt kockázat: 50kg hölgy + 75 kg úr egy 8 órás éjszakája:
8600 bomlás másodpercenként
a szoros kapcsolat során (és óvszer nélkül): 8% nyelõdik el a hölgyben = 5 nSv hatásos dózis
(ez 1001 éjszaka alatt 0,005 mSv)

Megéri? <#buck>

Aquir
😊

Isten áldja a fõnökeimet, amiért átvariálták a munkabeosztásom!
most hogy más idõben tudok edzeni, pár hetes holtpont után végre újra megindult a fejlõdésem <#worship><#vigyor2>

Aquir
Azt meg szeretném kérdezni, hogy az #12806-ban leírt edzéstervet február óta csinálom, heti kétszer - többre többnyire az egyetem miatt nem telik, ezt a kettõt meg már minden esetben tartani akarom -, és azt mondták hogy ilyenkor érdemes váltani edzéstervet, de akkor ennyi hónap után érdemes egy-két hét pihenõt beiktatni? (mondjuk most szünetre úgyis hazamegyek, de akkor pihenjek e még egy hetet?)

Másrészt ha az a válasz hogy igen, majd váltsak, akkor az edzõt kérjem hogy ugyanezeket a testrészeket átmozgató, de az összes eddigit leváltó gyakorlatokkal írjon új edzéstervet fel?

Frayer
Nemtom, de az nem lenne rossz, ha az ilyen e-coli módosított mikrók állítanák elõ a drága proteint.
Megöntözöd õket vízzel, meg egy kis cukorral és folyamatosan gyártják a proteineket. Az jó lenne. Egy kilót ki lehetne hozni 100 forintból.
Kár,hogy nem jut eszükbe a kutatóknak.

Aquir
Biotechnológia tananyagban volt hogy az egysejtfehérje (Single cell protein) olyan mikrobiális fehérjekivonat, amit mikróbákból állítanak elõ. Humán táplálékként nem terjedt el, de állatok tápjába belekeverik.

De ha ez színtiszta fehérje, akkor készítményben miért nem terjedt el? Más forrásból olcsóbb megcsinálni? Akkor állati takarmánynak miért jobb használni?

slime001
Személyi edzõ

AVIRA - \"More than security.\"

Risu Führer
szevasztok
tudnátok ajánlani egy olyan oldalt ahol lehet kérni személyes edzéstervet?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

iko
Mestermunka!

spam. sry

Aquir
ez nagyon kész xD