Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince of Máté
nem

Probalj a csuklyara koncentralni, hatha...a remeny hal meg utoljara.
DarkHorSe
Ha azt erzed utana, akkor biztos.

Swedish people are albino monkeys

Fülüke
Húzódzkodással lehet a csuklyát edzeni?

De k*rvajó géped van istenem....

oliwwer
Kell egy fekpad, egy hátgép, meg a kézisúlyzó. Fekpadot lehet venni 50-ért (tolódszkodós, guggoló állványos, negatívos és 30°-os). Hátgépet használtan 50-bõl, vettünk egykezes súlyzókat (csavaros) + franciarudat, súlyokat lehet csináltatni esztergályossal. Húzódszkodórudat hajlíttatok, felfúrom 3000forintból. 130-ból van egy termed. Ez egy évi teremköltéség, és egy életre meglesz.

Melyik az az izomcsoport amelyiket nem lehet leedzeni ezekkel?
DarkHorSe
Ez butaság

Darth Sith
el lehet otthoni is érni dolgokat, csak szimplán nem éri meg. Mennyi most magyarországon átlagosan egy havi korlátlan bérlet, 10 rongy? Bp-n mondjuk 10-15 között, de legyen országosan átlag 10. Azzal mondjuk heti 5xör, havi 4-4.5 héten keresztül ahogy kijön, mondjuk 20-23szor letudsz menni. Egy jobb teremben van kb 20 féle gép, komplett kézisúlyzó szett. Tehát 20 géphez és egy kézisúlyzószetthez férsz hozzá (plusz kardio gépek). A gépek átlagosan olyan bõ fél millió, mivel vannak 50-100ezres fekpadok és milliós csigás gépek, számoljunk fél millióval.
Az azt jelenti, hogy 20x0.5=10 milliónyi gép és mondjuk 1.5 milliónyi kézisúlyzó készlethez férsz hozzá, de ez inkább a 3-4szerese a gyakorlatban, mert 50-100 millió alatt nem rendezel be termet. De vegyük, hogy használtak, olcsók. Tehát havi 10 ezer forintért, heti 23 alkalommal hozzáférsz 12 milliónyi géphez. Csak a gépparkot otthonra összerakni 12000 havi bérlet ára lenne, ami 100 év.
Ergo nem éri meg otthonra gépeket venni. Mert vagy lesz 1-2 géped amin nem tudsz rendesen leedzeni, de kiadtál érte csomót, vagy veszel egy olcsóbb bérletet és lejársz egy rendes teremben ahol van minden.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

DarkHorSe
Ez butaság

oliwwer
Ez butaság
DarkHorSe
A trabant is kocsi, meg a mercedes is. Na azert dragabb. Ha edzeni szeretnel jarj terembe, otthon (szerintem) felesleges baszakodni, ugysem ersz el semmit

Sippie
Üdvözlet!
Totál laikusként kérdezném, hogy mi a különbség Eközött és Eközött a gép között? Pontosabban az egyik mitõl a 50, a másik mitõl 180ezer forint? Ugyanazt a feladatot képes ellátni az olcsóbb is, vagy ez olyan olcsó húsnak híg a leve effektus, és még rám dõl az egész edzés közben?
Elõre is kösz a válaszokat.
ha nem ragaszkodsz az ízéhez, hanem a hatékonyságra hajtasz, akkor vegyél koffeintablettát (én vettem scitecest, 100 kapszula 2ezer ft. 1 kapszulában 100mg koffein van), nagy kávés vagyok, de sokszor ezzel helyettesítem a kávét (amikor épp nincs kedvem fõzni / suliban vagyok / úton vagyok, etc)

Dizson
Kicsit off, de tudja valaki, hogy melyik kávét érdemes venni egészség szempontjából? A lehetõ legnaturálisabb dolgot keresem ami a boltokban is elérhetõ. Friss kávézó vagyok. Elõre is köszönöm.

ha 20 kilóssal nyomod 1 kézzel<#idiota>
Tyler1
Eleve nem kompetens a kérdés. Mindkét gyakorlat hatékony, a fejlõdés teljesen más dolgok függvénye.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

mindenkinek más.

sidenote: amióta francia rúddal kezdem az edzést, sokkal jobban fejlõdik a bicepszem.

Fülüke
Üdv!

Hogy a hatékonyabb? Ha 10 kilós súllyal bicepszezem egy kézzel, vagy 20 kilós súlyt emelek két kézzel?

De k*rvajó géped van istenem....

Breki33
képet
veszelka
mondjuk nekem nem érzékeny. gondolom akkor simán zsíros vagyok még 😊

veszelka
gynecomastiáról hallott már valaki? igazából, hiába edzek mellre, sose lesz olyan, ahogy elképzeltem...azon hezitálok, ez még a maradék háj, vagy valami más...

Szép teljesítmények.
Darth Sith
ha így nyomja, sztem 2 év alatt ha nem is gyõzelemmel, de gyûjtött pontokkal fogja tudni magát kvalifikálni az olimpiára, ami azért elég meredek lenne 😛

Tyler1
Igen, nem is gyenge mezõnyben. Tavalyhoz képest sokat fejlõdött Dani, ha így halad elõbb-utóbb megszorongatja a nagyokat is a dobogóért.

Vaxi
elképesztõ teljesítmény! Tóth Dani pedig a 6. helyen végzett.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Tyler1
Zsuzsi nyerte a Bodypowert, amivel kvalifikálta magát az Olympiára a 2. profi versenye után.

oliwwer
Tyler1
Ja nem, az Jasztrab Katalin

Tyler1
Azért Dwayne Johnson lájkolgatja a képeit 😊 Vagy nem õ az?

veszelka
kb odaragad a kamera a seggéhez 😄

Darth Sith
akkor már inkább ez 😛

Prince of Máté
Nyugi, már régóta telefossa a facebook oldalát 😊

Renjike
nem szóltam <#vigyor><#finom>

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Breki33
Darth Sith
nekem bejön, de mivel ez verseny elõtti mérlegelési forma, azért messze áll a hétköznapoktól, nézz meg róla pár sima képet (Békefi Brigitta ha érdekel)

Verseny miatt ennyire dehidratált.
Renjike
Van aki szerint ez szép / nõies? Értékelem én a kemény munkát és hajrá de érdekel hogy van-e akinek ez tetszik is . 😄

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Egy újabb gyöngyszem, aki napi 30 fotót be fog rakni magáról fb-ra. Hurrá.
Breki33
adam46
Kirakhattad volna, hogy +18, gyerekek is nézhetik a topikot. 😄
shaba23
Nem tudom, hogy mi a gond, de ma a bal tenyerem kurvára fáj edzés után...szanaszét törték a súlyok, pedig semmi sem változott. Az összes bõrkeményedésem bedurrant 😊
Tyler1
<#idiota>

LocalPatriot
Roger6
Tegnap csináltam tejfölös-fokhagymás pácot, másfél napot állt a hûtõben. Baromi finom lett, a napi adag nagy része már le is csúszott, így a fél kg hús kevés lesz.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

0Fritz0
Köszi, ez kurvajó!
Már megyek is a ...

😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Breki33
Breki33
1.

Nálunk ilyesmi van
http://img.jofogas.hu/images/Atlas_Tolodzkodo_Gep_uj_0243316496.jpg

Általában az utolsóra rakjuk sokan fordítva ülnek bele
kezdõknél ki kell próbálni mennyivel megy szabályosan, de ha lehet inkább próbáld ezt ha megy

http://bodysport.hu/tolodzkodas

Könnyített
http://www.metalozott-testek.hu/index.php?page=fooldal&cont=calisthenicsgyakorlatok&more=371

Videó róla
https://www.youtube.com/watch?v=GiMPsWsP3zk

2. szerintem ilyesmi gépet keress

Coral Springs
Most találtam, komoly ez a kép. <#vigyor0>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni 3 gyakorlattal/géppel kapcsolatban. Az egyik a "tolódzkodás gépen". A teremben egy cybex tolódzkodó/húzódzkodó állvány van, ezt fogom használni, de a súllyal bajban vagyok, hogy mennyit állítsak be. 55 kg vagyok, kezdõ. Milyen súlyt javasolnátok a gépnél?

Másik kérdés: Nyakból nyomás gépen. Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, melyik lehet ez a gép. Smith keretre gondolt az edzõ, mikor ezt odaírta nekem? Vagy..? Nem tudom, valaki jár-e közületek Pesten a Gildába, és ismeri-e konkrétan az ottani gépparkot, pár termükben cybex gépek vannak szinte csak, nekem most egy ilyen helyre szól a bérletem, tehát ott kellene ezeket a gépeket megtalálnom.

Harmadik kérdés: Cybex treadmill 750t. Valaki képben van, hogyan kell ezen a futópadon beállítani azt, hogy 5 perc 5 km/h 10 fokos emelkedõn és 5 perc 10 km/h 5 fokos emelkedõn váltogatva? Lehet manuálisan beállítani ilyet, hogy 5 percenként váltson? Egyáltalán emelkedõt hogyan lehet? Utánanéztem mindennek, legalábbis megpróbáltam, de kész, nem sikerült rájönni.

Bocs a gyépés kérdésekért, de megnéztem vagy 500 videót, képet, leírást és sehogy nem sikerült megvilágosodnom ezek terén.

Elõre is köszi a segítséget.