Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frayer
Ennek az embernek, ezekért a sorokért meg kellett halnia. Úgy olvassátok.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Frayer
Aki ki akarja tágítani a tudását, és el akar indulni ezen az úton, annak érdemes utána nézni ezeknek a soroknak.
Ki mondta, miért mondta. Mirõl beszélt.

" the very word secrecy is repugnant, in a free and open society, and we are as a people, inherently and historically, opposed to secret societies, to secret oaths and secret proceedings.

We decided long ago that the dangers of excessive and unwarranted concealment of pertinent facts far outweigh the dangers which are cited to justify it.
... And there is very grave danger that an announced need for increased security will be seized upon by those anxious who wish to expand it's meaning to the very limits of official censorship and concealment.
... For we are opposed, around the world, by a monolithic and ruthless conspiracy, that relies primarily on covet means for expanding it's fear of influence,

on infiltration instead of invasion,
on subversion instead of elections,
on intimidation, instead of free choice,
on guerrillas by night, instead of armies by day,

It is a system which has conscripted, vast material and human resources into the building of a tightly knit, highly efficient machine that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific, and political operations.

Its preparations are concealed, not published.
It's mistakes are buried, not headlined.
Its dissenters silenced, not praised.

...not primarily to amuse or entertain,
not to emphasise the trivial and sentimental,
not to simply give the public what it wants,
but to inform, to arouse, and to reflect
to state our dangers and our opportunities,
to indicate our crises and our choices,
to lead, mould, and educate and sometimes even anger public opinion.

...And so it is to the priniting press, to the recorder of man's deeds, the keeper of his conscience, the carrier of his news, that we look for strength, and his assistance, confident that with your help, Man will be what he was born to be..

Free and independent.

Nyugaton is vannak hivatalos gyoccer tesztek amiert meg fizetnek is, kb. ft-ba olyan 300-450 ezer kozott egy 4-5 napos tesztert...

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Aquir
IPM, a gondolkodó ember lapja. Júniusi szám: "Ki miben függõ?" cikk. Honlap / Aktuális számunk / Ki miben függõ (rövid részletek, de ezekben az idézet nem szerepel)
Azért volt megemlítve ebben a témában, mert a cukorfüggõség (ilyen is van), a sok cukorfogyasztás ajtót nyitott más függõségek elõtt kísérletekben.

"Úgy tûnik tehát, hogy a mértéktelen cukorfogyasztás változást idéz elõ az agyban, mintegy "hatalmában tartja azt". S hogy miért kell egyre több? Mert amikor a jutalmazó köröket elárasztja a dopamin, az itt lévõ idegsejtek azzal védekeznek, hogy mindinkább "behúzzák" érzékelõ receptoraikat (jelfogó molekuláikat), így egyre érzéketlenebbé válnak erre az anyagra. Ugyanaz az adag már nem okoz eufóriát, egy idõ után pedig nem eredményez semmit. A jutalmazó körök mûködése tartósan csökken."

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Tyler1
mint a hülye amcsik akik 10 év alatt 100 millió embert szoktattak rá az édesítõszerre a cukor helyett. és most dolgozhatnak újra h a szar édesítõszerrõl, ami szétbassza a gyomrot, epét, mindent, visszatérjenek a kevésbé ártalmas sima cukorra!!! god bless america

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Danny1987
Ez komoly?

Tudnal adni egy linket?

Live for nothing or die for something.

Aquir
hát jah. Amíg az elõzõ generáció életében egy év alatt 5kg cukrot evett meg (az elõtte lévõ pedig még kevesebbet), a mostani generáció egy év alatt 40kg-ot eszik. Édes élet... :|

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Frayer
Nem is hinnéd, hogy milyen hatékonyak a manipulatív tudatmódosító, átnevelõ média tréningek.

Afrikában is a népet egy évtized alatt könnyen kezes birkává lehetne tenni, akik dolgoznak, fogyasztanak. Könnyen kinevelhetõ belõlük a profitot hozó fogyasztói társadalom a maga kapitalista értékrendjével.

Mint ahogyan ezt velünk is megtették.

Ha egy átlagmagyartól a kamatról kérdezel, vagy a monetáris politikáról, vagy nem tud hozzászólni, vagy helyeseli a kamatot, mert hogy az milyen jó is amikor összegyûlik sok pénze az embernek, és munka nélkül gazdagszik.

Emlékezzünk, a biblia szerint is az amúgy jámbor jézus csak egyszer folyamodott erõszakhoz, amikor kiûzte a pénzváltókat "bankárokat" a templomból. Csak a ortodox keresztény értékrendre akartam rámutatni.

Ha jobban bele gondolsz az egész rendszerbe, nem a pénz dolgozik helyetted. " hiába is akarják ezt bemesélni egyes bankok reklámja - húszezresekbõl álló ember-"

A pénzen lévõ kamat nem a semmibõl teremti az értéket, hanem más emberek által létrehozott értekeibõl LOP el értéket. Mint az infláció.

Ez rendben is van akkor ha gazdag vagy. De máris nincs rendben azok számára akik naphosszat dolgoznak, hogy a következõ hónapba is betudjanak menni dolgozni.

Most azt is képzeld el, hogy vannak olyan családi dinasztiák, amelyek family trustjének ~450 ezer milliárd $ vagyona van. Nem mondom ki melyik ez, egy õs régi nemzetközi bankár dinasztia.

Ennyi pénz után a kamatot, a profitot "interesting", tõke érdekeltséget valakinek, valakiknek elõ kell teremteniük, munkával.

Na itt a nagy válasz arra, hogy miért van az, hogy ugyan annyi vagy több munkával kevesebb érték jut nekünk mint nyugati társainknak.
Nem azért mert õket nem szipolyozza ki a magán-pénzrendszer, hanem mert minket sokkal de sokkal jobban szívnak le anyagilag.

Sajnos off voltam.
De sajnos azért mert meg merem írni az igazságot már sok helyrõl ki vagyok cenzúrázva. Origó, Index, népszabadság, demokrata, most már SG is, bizonyos topikokban. Mivel nem jó egyes érdekeknek, hogy mindenki tudja az igazságot.

Hogy ne legyen törölve a hozászólásom, hogy egy kicsit on is maradjak beköpök némi a topikhoz releváns információt is.

Néhány fontos alapelv. Jótanács.

- Eddz gyakran.

- Ne eddz bukásig! Ha gyakran akarsz edzeni, akkor az idegrendszert meg kell kímélni attól a túlzott kifáradástól, amit a bukásig, vagy azon túl való edzés (erõltetett ismétlések) jelent.

- maximális terhelést a minimális idõ alatt.

- addig végezz egy gyakorlatot, amíg ki nem hoztad belõle a maximumot.
Ez az idõpont bárhol lehet a 3-6 hétig terjedõ intervallumban. De egyéni, ki hogy érzi.

Danny1987
Már megint offolunk de ezt afrikában nem tudnad megcsinalni.
Mit akarsz olyan emberekekl kezdeni aki már 10 évesen szétbaszta magát drogokkal 11 évesen meg gépfegyvert adtak a kezébe.
Angliaban 215 bünõzõbül 185 fekete aki afrikából jött nem tudnak velük mit kezdeni.
Ez van.

Szerintem pénzkidobás még az élelmiszer adományok is csak az evoluciót probáljuk meg késleltetni.

Frayer
Ha már szóba került.
Afrikába nem élelmiszer segélyeket kell küldeni, amit szétlopnak amúgy is.
Meg nem gyógyszercsomagokat, és korház és keresztényi missziókat kell küldeni, hanem az infrastruktúrát kell létrehozni. Átadni a "Know How"-t, a módszereket, a licenszeket amivel traktorokat építhetnek, feldolgozó gyárakat építhetnek, saját termõföldeket munkálhatnak meg, tömeges termelést valósíthatnak meg. Gyógyszer iparukat létrehozhatják stb stb.

De ezt nem hogy nem erõltetik, hanem akadályozzák tudatosan.
Most hosszú lenne bele menni hogy miért ez a könyörtelenség. Legyen elég annyi, hogy az üzleti érdek másként diktálja.

Sok mindent lehetne, ha akarnák az emberek.

Csupán akarat kérdése lenne az is, hogy az országban mindenki egészségesen táplálkozzék, és a betegek száma a tizedére essen vissza.

Danny1987
Afrika igy jó ahogy van.
Gondolj bele az új gyógyszereket embereken is lehet tesztelni.

Danny1987
85kg felett milyen testmagasággal?

Amerika le se szarja a sok afrikai egesz nap tancolo, dolgozni szaro, a hussben az orrat piszkalo ehes fekat.Neki OLAJ kell.Sok-sok OLAJ...

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

fook
föcitanárunk mondta hogy amit iraki háborúra költött amerika , abból simán helyre lehetett volna hozni az egész afrikai helyzetet :)

Szóval, most jó 11% tézsével 96 kg-osan a kétfelé bontásom (mellválltrichát) (bicalkarvádlicomb) heti 3 nap edzésem nem megfelelõs? :)

Olyan érdekesen csinálom, elmegyek szépen bukásig, rest-pause technika, intenzív nyújtások, folyamatosan növelem a terhelést (ezért jó naplózni, mindig tudom, mit kell megvernem)

és kibaszott kimerítõ az edzés. utána általában alszok, hétfõn például délután 5tõl másnap reggel 6-ig folyamaotsan aludtam, most is ki vagyok ütve. Durva. :)
Hector Troy
Már bocsi Frayer, de izomtömeg helyett nem víztömegre gondoltál? (Fõleg 85 fölött) <#eplus2>

every_body_tells_a_story

Frayer
Teljes testet akkor preferálom mikor még nincs túl sok izomtömeged. Azaz olyan 85-90 kg-ig szálkásan. Ez alatt szerintem értelmetlen olyan dolgokról beszélni, hogy "ne csináld túl sokat, túl sokszor mert kiégeted az izmot, túledzed magad"
Valós tapasztalatok, hogy ha nincs meg a kellõ izomtömeged és akár heti 5 napot is minden nap ugyan úgy végig dolgozod a teljes testedet, nemhogy nem leszel túledzett, de rögtön hozzászoksz a starpához, és megindul a fejlõdés valami brutális módon. De nem azt mondom, hogy ez mûködõképes is marad folyamatosan, és vagy egy meghatározott izomtömeg felett.
De a többségnek itt, megfelelõ.

85 felett én így bontottam el.
Mell, tricepsz, váll-csukja, + apróságok.
----
Hát, bicepsz-alkar , láb

Csak kétfelé. Hétfõ-kedd, csüt-péntek.

Frayer, emlékeim szerint elég nagy teljes test fan vagy, de mi a helyzet a bontásokkal? Használtál már bontásokat, mi a kedvenced, blabla. Kétfelé? Húzó-nyomó-alsótest? Mit szeretsz elyen téren?
szinte mindegy, a lényeg, hogy a izmokba jusson, ehhez kell transzportrendszer, hogy felbassza az inzulinodat! Régebben a szénhindrát (szõlõcukor) volt a menõ, de mostanában már olvastam olyan cikket is, hogy a fehérje is nyomja fel. Ha most veszel elõször sztem tökmindegy vegyél egy monohidrátot és kész , olcsó és elsõre simán dob.
+ nem az a lényeg
1; vitamin, ásványok
2, fehérje ha ez megvan, akkor jöhet a kreatin
slime001
Most szeretnék venni kreatint. Szerintetek melyik lenne a jobb? Scitec Crea-bomb vagy Scitec Pump-FX? Akiknek vannak tapasztalatai azok ne tartsák magukba!

AVIRA - \"More than security.\"

plck
oké

Haha, ez j. Leszokok és többet eszek? Újdonság. Nem kell rászokni. Vagy csak az eszik többet, aki gyenge fejben.

Amúgy nem kell mindent elhinni a biosztanároknak, nekem pl. csak ilyenrõl tudnak spekulálni, hogy lehet beindítani egy férfi tejelválasztását az emlõkben. Háhá, vicces, mi?

Edzés elõtti szénhidráttal vigyáznék, engem úgy elálmosít, mint a retek. Sõt, én mondjuk nem vagyok normális, teljesen kiiktattam az étrendembõl a szénhidrátot, csak zsírt tömök, ipari mennyiségben, azóta olyan nemálmos-élénk gyerek vagyok.

HC! :
plck
hát aza baj hogy én se nagyon.Meg cigizek is és tudtommal aki leszokik a cigirõl többet fog enni, tehát meghízik.Tegyük fel leszokok és ha nem hízok tõle feleslegesen szenvedtem<#confused><#duma>

Roger6
Én speciel 1 órával edzés elõtt mindig eszek szénhidrátos kaját, fél órával elõtte meg szénhidrátos turmixot. Mondjuk nem is vagyok hajlamos a hízásra. <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

plck
Oké köszi hiszek nektek!De milyen érdekes hogy a biosztanárom azt mondta hogy kajálni kell edzés elõtt mert ha nem akkor ugye nem lessz energiád és a saját izmaidat éled fel edzés közben, magyarul így nem fog nõni az izom<#nemtudom>
De hiszek nektek!

Bye

Magam se mondtam volna precízebben, mester:) Ja, nálam úgy néz ki, hogy edzés után közvetlen fehérje, rá 30-40 percre meg jön a vacsi.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Frayer
Nem ilyen fekete fehér a helyzet.

Van akinek jót tesz egy kis ch edzés elõtt. Sõt, egy kis fehérje is, bcaa.

Én úgy vagyok vele, hogy elõtte is, persze nem közvetlenül elõtte.
Mert ugye azt is tudni kell, hogy a szimpatikus idegrendszer módosul evés után. Ha sokat eszel, fõleg sok CH-t, akkor elálmosodsz, gyengébb leszel, megnyugszol. Mert ilyenkor az emésztésre koncentrál a szervezet, és nem arra készül fel, hogy hatalmas erõt fejtsen ki.

Õsidõkben is, miután elkapta az ember a zsákmányt, jól belakmározott, és utána már nemigen ugrált közvetlen utána..ugyebár minek?

Ugyanígy..erõkifejtés elõtt nem érdemes sokat enni, mert nem tud optimálisan a szervezet egyszerre emészteni, és erõt kifejteni megfelelõen, vagy az egyik vagy a másik.

Közvetlen edzés után le lehet nyomni egy gyors felszívódó turmixot. De semmi féle képpen sem nehezen emészthetõ ételeket.

Persze láttam én már olyat aki közvetlen edzés után nekiállt a sült csirkének, és ott a terem elõszobájában belakmározott isteniesen..
Majd az egész visszajött neki pár perc múlva.
A tanulság az, hogy edzés után közvetlenül még nincs felkészülve a szervezet, sem a szimpatikus idegrendszer, hogy neki kezdjen a táplálkozási, emésztési folyamatoknak.
Kell egy fél-egy óra hogy megnyugodjon a szervezet és, hogy HATÉKONYAN lásson neki az emésztési folyamatoknak.

Mindkettõt utána kell, ha nagyvonalakban vázoljuk a dolgot. Persze vannak, akik pl. szénhidráttartalmú sportitalt vagy ilyesmit isznak edzés közben, "legyen energia" címszóval. De ez a taktika endomorf, vagyis hízásra hajlamos alkatúaknak nem ajánlott.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

plck
fehérjét*<#beka3>

plck
sziasztok.Az igaz hogy szénhidrátot gyúrás elõtt, fehárjét pedig gyúrás után kell juttani a szervezetedbe?
Elõre is köszönöm

Én is küzdõsportolok, de kb ugyanazokat teszem bele, mint amikor csak gyúrtam. Fehérje, cvitamin, kreatin, meg valami ch.
A kaja az kaja, bármit csinálsz:) Maximum a mennyiségek térhetnek el, de azt meg te látod magadon, és nem a turmixon múlik, hanem a teljes kaján.

A tej az szar folog turmixban , kulonosen edzzes utan ,mivel a tejzsir lassitja a felszivodast
Pont azt veszted el amiert iszod , a sok egyszeru cukor miatti magas inzulin reakciot, es ezaltal a gyors tapanyag bejutast az izomsejtbe

Minden gyakorlatot azzal kezdesz hogy kifujod a levegot...majd a negativ szakaszban belegzes

Vízzel még nem próbáltam, majd a köv adagnál...
Kellene egy kis tanács. Én nem testépítek, küzdelmi sportolok. Mit érdemes még beletenni? Hallottam hogy van aki mindenféle magot, joghurtot, fagyasztott gyümi tesz bele. Annak van értelme?

Nem tudjatok veletlenul hogy hany % testzsirnal jonnek elo az elso kockak a hason ? 10-15 ?

Jah, kiskanállal is megeheted a port, ha tudod:)
Szóval, ha vízzel öntenéd föl, akkor tökmind1.
A tejben viszont van mindenféle anyag, amibõl nem mind1, hogy mennyit viszel be.

Ráadásul hiába érzed erõsnek magad, pl a kreatintól. Az izom lehet erõs is. De szoktatni kell a terheléshez a csontozatot, és az inakat is. Fõképp a kényes pontokon, mint a gerinc, derék, térd, csukló.

Úgyhogy énis ezt az elvet vallom, hogy elõször kis súllyal, inkább lassan/több ismétlést. Szabályosság az elsõ. És még hozzátenném, h amíg nincs nagy súly, a lehetõ legkevesebb segédeszközt használom. PL egy jódarabig semmi szükség, hogy pl egy öv levegye a terhelést, hisz erre megvannak a testnek a saját eszközei, ha azt nem használjuk, csak elgyengülnek.
Haladó szinten, extrém terhelés leadásához aztán ezt ki lehet egészíteni védõeszközökkel, gépekkel.

Hali.
Mikor fehérjeturmixot készítek, azt mindegy mennyi tejjel öntöm fel?
Mert azt írják hogy 35gr port toljak össze 170ml tejjel. Mit számít mennyi tejet öntök hozzá? A por a lényeg nem?

Frayer
Nem te lennél az egyetlen aki becsípõdéssel hagyja el a kondi termet, csúszva mászva.
Könnyen kibaszhatsz magaddal guggolás közben.
Egyszerûen nem erre van tervezve az emberi test, hogy ilyen hatalmas terhekkel sokkolja a gerinc alsó részét.
Szoktatni kell a csontvázat, apránként. Nem érdemes elsietni, mert ezek a sérülések idõvel kiújulnak. Itt nem az izmokban keletkezik a mikrósérülés ami az ideális, hanem a csontos szövetekben. Ahhoz nem értek, de mindenki szerint is, ez nem kívánatos ha a csontozatot sokkoljuk.

Én inkább gépekkel szoktatnám a gerincet, szabadsúlyos guggolásnál meg csökkenteném a súlyt és inkább több ismétléssel végezném el.
Kisebb a teher, és a sokszor sok mozdulatot könnyebben optimalizálja az agy, és amihez a szervezet is könnyebben alkalmazkodik.
Az a lényeg, hogy ne bassz ki magaddal, csak szép fokozatosan. Lassan.

Ha erõsödtél a kreatintól, azt könnyen tömeggé tudod alakítani, ha jól étkezel. A tömeg és az erõszint hosszú távon egymás mellett növekszik.
Egymást erõsíti. Az egyik növekedésébõl tudsz profitálni és növelni a másikat.

Az se baj, ha pár hónap az a pár hét:)
Próbáld meg egyébként az elõlguggolást.

Roger6
Én is ettõl féltem, hogy a derekam a rossz... Nem volt még soha terhelve ennyire, valószínû akkor ez less a hiba forrása. Pedig még pakolni akartam rá holnap egy + 5-10 kg-ot, de akkor hagyom. Erõsítek derékra, aztán majd pár hét múlva visszatérek a nagyobb súlyokhoz (a guggolást a terem tulaja mutatta - erõemelõ -, talán jó technikát mutatott). Kösz a tippeket.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

És biztos jó a technikád? Mindenképp nézesd meg valakivel a guggolásodat, aki ért hozzá.
Másrészt lehet gyenge a derekad. Szóval azt erõsítsd, és csak azután menj feljebb a súllyal, addig jó lesz a kisebb súly is.
De az is lehet, h simán rossz a derekad, és nem is szabad terhelned:S

Roger6
Ja igen, pont a lényeget hagytam ki, hogy guggolásnál is jelentkezik ez a probléma, tehát nem a támasszal van a gond.<#fejvakaras>

Lábtolót én sem szeretem emiatt. Ha megtaláltam a megfelelõ pozíciót, akkor nem volt gond, szóval próbáld máshogy helyezni a derekad közben.

Egyébként elsõsorban a guggolást ajánlom lábtoló helyett, sztem sokkal jobb gyakorlat, és nincs támla, ami rosszul támaszthat alá.

Roger6
Elkezdtem idén a második (és egyben utolsó) kreatin kúrámat is. Súlyban eddig egy hét alatt (feltöltési idõszakban) 1 kg jött rám, de ez látszik is, fõleg a melleimen, mintha tényleg lenne mellizmom! <#hehe> Erõben viszont rengeteget dobott már most ezután a pár nap után, fekvenyomásban +10 kg <#guluszem1> ment ki az eddigi maximumhoz képest, bicepszben meg levertem az összes edzõtársamat, azokat is, akik 10-15 kilóval nehezebbek nálam. Hát ez durva... Elõzõ kúra nem volt ilyen hatásos, pedig ott még figyeltem a kreatin szedésére (éhgyomorra reggel, meg szõlõcukor), most meg csak belevágom a tömegnõvelõbe, oszt hadd szóljon!<#nezze> Remélem folytatódik tovább a jótékony hatás a feltöltési idõszak után is.
Viszont elõjött egy kisebb gond, és nem tudok mit kezdeni vele. Nagyon szeretek lábazni, igaz, még csak 1-2 hónapja foglalkozom komolyabban ezzel a testrésszel (a többiek nem is csinálják). Szóval most olyan 150-165 kg-ot tolok ki lábbal 7-8 x, de ilyenkor rettentõen fáj a hátam. Nem is a hátam, inkább lejjebb a csípõmnél. Edzés után hajolni, felemelni dolgokat elég nehezemre esik. Elkezdtem használni övet, addig segít, amíg rajtam van, de ha leveszem, akkor ugyanolyan rossz a helyzet. Nem tudjátok, hogy mitõl lehet ez? Hogyan tudnék ez ellen tenni? Nem szeretnék lesérülni...<#wilting>

BADE
ha vkinek szüksége van bolti ár alatt Gaspari Halodrol-ra,SizeOn,MHp Dark Rage(EPO vérdopping),Labrada CHARGE zsírégetõre,akkor priviben megtalál

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Frayer
Amúgy mi van felétek a gyesznóval? Meg van még a szuszis gyesznó? Hogy fejlõdik?

Vékony, nekem.. lassú az anyagcserém. Mégis naponta 2szer megyek. S szó szerint ektomorfkodom.. nem bírok megülni a seggemen, izgek-mozgok egész nap, suliban felalá rohangászok-mászkálok a lépcsõkön szünetekben, órán dobolok, meg a lábammal verem a fõdet, fészkelõdök..

mindenki hiperaktívnak tart, de nem érdekel.. így tudom elkerülni, hogy behízzak mint a disznó.. mert a tréning az heti 4-5 óra kb.. de egy hét 168 órás.. ha a többi órában ülök a tv elõtt, elhízok, ennyi. Neked ektomorfként PONT az ellenkezõjét kell csinálnod annak, amit én teszek..

Én minden ektó osztálytársam látom hogy felalá rohangálnak szünetekben, egymással bírkóznak, egymásnak rohannak, hülyülnek.. de kipirulnak, látszik rajtuk, hogy azt a sok curkos energiaitalt ott helyben égetik el. Ezért nem híznak :D
Tyler1
srácok hasprésnél a levegõt kifújják miközben emelik magukat vagy kifújva kell csinálni?? meg melyik a leghatékonyabb helyezkedés? ha nyújtva van a láb, vagy ha a comb igy merõlegesen mintha ülnél?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Frayer
A gyors anyagcsere az nem rossz dolog.
Lehetõvé teszi, hogy a sok bevitt kalóriákból ne rakódjon le annyi zsír tömegelés alatt.
Ha kellõ mennyiséget bezabálsz, úgy fogsz nõni mint a disznó. E felõl ne aggódj. Csak jó féle ételeket egyél, itt most nem az árára gondolok az ételnek. Egyé halat is, csirkébõl a húst. Bõrét meg add a kutyának. stb stb már leírtam..