Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dragon11
Értem mit akarsz mondani, de már említettem, hogy hogyan védeném meg magam.:) Nah, de Én edzeni szeretnék.. mert nem 1 rossz dolog, ha formás tested van!

köszi.:)

UI.: Én nem vagyok olyan, hogyha kifizetem a havi bérletet, akkor nézelõdök és nem edzem.;-)

SeanJRRussel
Dragon én is csak azt tudom ajánlani h iratkozz be vilyen küzdõ sportra,mert én is úgy kezdtem.Ott szívós leszel,erõsödsz és magában a bodizás nem eléh ahoz h megvédd magad.
Én Miskolcon az Avasra járok gimibe(aki nem ismerné a helyet az miskolc gettója pár ezer roma család van ott és még 10000 et akarnak betelepíteni) és azért elnézve az ott lévõ napbarnított emberkéket,hát... nehéz lenne vmi is csinálni ellenük.A legrossazbb az h csoportosan támadnak úgy is ha egyedül van valamelyik annak úgy se lesz akkora pofája meg nem köt beléd.
Én a kondizás elött 8 évig kempoztam és majdnem mester fokozatig jutottam amikor abbahagytam és úgy döntöttem h mostmár ideje nagyon megerõsödni mert azért a 100kg-s emebrt is meg kell tudni dobni ha arról van szó.
Én is 16 voltam mikor elkezdtem terembe járni és most 2 éve h ott vagyok,én nem jaánlanám hamarabb mert sztem se az izületednek nem tenne még jót ha elkezdenéd meg hát vaéamiylen szinten azét ehez agyailag is fel kell nõni.
Rengeteg fuiatal 14 év körüli srác jár le hozzánk is és röhögcsélnek beszélgetnek és csak foglalják a helet az ember elöl mert csak divatból járnak le meg azt se tudják h mit csinálnak.Lehet h te nem vagy iylen...

egy a lényeg h ha megakarod magad védeni akko elmész vmiylen harcmûvészetri irányzatra,mert a gyúrás magában nem elég ahhoz h megvédd magad!!!!

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

sadvagabond
én pont most akarok venni otthonra egy padot,meg kombinált edzõgépet,mert munka mellett nem tudok eljárni edzeni.a motivációval nem lesz gond,otthon most is csinálom kézi súlyokkal.terembe járni nekem körülményes,tulajdonképpen ebben a hónapban is kidobtam az ablakon 5000-et.ezt csak arra mondom,hogy sztem mindenkinek máshogy jön le az otthoni,vagy termi edzés.
fõleg suli mellett,ugye elméletileg azzal,hogy hazamegy,még nincs vége,készülni kell,fõleg vizsgaidõszak húzós.olyankor sokat számít az a kis idõ,amíg elmész a terembe,meg vissza,öltözöl,zuhi,ilyesmi,vagy helyben elintézed.

jazzy
Konditeremmel mindenképp jobban jössz ki és több a motiváció is mint otthon.
dragon11
Nem szeretnék belebonyolódni azokban. Leírtam mit szeretnék, hogyan.. szerintem elég nekem.:) azért kösz.

Azért várom a véleményeiteket hogy itthonra egy ilyen pad 2egykezes súlyzókkal nyomni.. v. konditerem..(konditerem macerásabb lenne, mert 1 héten 3x menni isi mellett nem biztos jó dolog lenne, bár nem tudom..)

köszi.:)

jó8 nektek.

sz4bolcs
Békepipa! :-)

Jobb ötletnek valami küzdõsport, vagy hasonló és az mellé testépítés, én ezt tenném.

Bocs az offért, többet nem írok errõl a témáról.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Roger6
Mindenképpen konditerem.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

dragon11
Jól van, ne légy ilyen..:) említést tett róla, ennyi.:) Ne légy haragos.

Roger6
Ezt akár egy másik topicban is folytathatnátok, mert ennek aztán semmi köze az izomformáláshoz. Menjetek az önvédelem topicba, aztán ott beszéljétek ezt szépen ki.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

dragon11
Jah és 9.tõl konditerembe járhatok, de nem feltétlenül szükséges, ha itthon is meg tudom csinálni a gyakorlatokat úgy, hogy eredményes legyen!:) Szép testet szeretnék.. ami vonzó is egyúttal.:) ezért kérdezlek Titeket, hogy az itthoni v. a konditermes jobb megoldás-e?:)

dragon11
Elnézésedet kérem akkor. Remélem nem haragszol meg érte.:)

Ez a streetfight komoly, de Én nem szeretnék ennyire belemenni.. marad a testépítés. Nem szerettem volna elmondani, de boxer lenne nálam és akkor könnyebben meg tudom védeni magam, ha gond akad.Meg ha erõ áll a "birtokomban" könnyebb a dolog. Remélem megérted.. de ha van jobb ötleted, akkor írd le légyszíves.:)

jazzy: Köszönöm a részletes leírást..:) adnál linket, honnan tudnék beszerezni egy padot és hozzá való kisebb súlyzókat?:) annyira ne legyen drága..:D

sz4bolcs
Rosszul fogalmaztam:
elkerülj helyett -> te gyere ki belõle gyõztesen.

A kidolgozott izmok nem garantálják, hogy olyan hatékonysággal vigyen be az ember ütéseket, mint egy boxoló, vagy kivédje õket, mert más mûfaj.

jazzy
Nem. Ahhoz, hogy egy valós támadást elkerülj, normális embernek kell lenned.
Erre megtanít a testépítés. A feszültséget arra kell kiadnod, hogy széttéped a súlyokat, nem pedig félrészeg barmokba kötsz bele.

Másfelõl aki edz, erõs, és tudja, hogy mekkora erõ birtokában van.
Belém is kötöttek már, ütöttek is meg, ugyanakkor nem ütöttem vissza, mert több eszem volt. Tudom ez húdehülyeség, de lehet, hogy 25 haverja áll mögöttem, vagy csak szimplán véletlen nagyobbra sikerül a kelleténél és baj történik, csínján kell bánni ezzel a dologgal.
Engem nem alázott meg, emelt fõvel távozhattam, mert tudtam, hogy õ a hülye és ennyit ér az élete, ha boldog, legyen az, máskor elõvigyázatosabb leszek. De nem ér meg egy esetleges rendõrségi ügyet az, hogy jól pofánverjem.
sz4bolcs
Hogy egy valós támadást (ami nem csak arcolás) elkerülj, ahhoz ilyet kell tudnod, és ezt soha a büdös életben nem fogod megtanulni onnan, hogy súlyokat emelgetsz, meg kajálsz.

sz4bolcs
Én az Ormánságban élek, és itt is van pár arc, akinek hasonló elképzeléseik vannak a témáról. Általában õket szoktam elõször meglátni véres arccal egy-egy buli után.

Ha valaki meg akarja védeni magát, akkor boxol, krav magát, vagy valami használhatót tanul, megtanul fegyvert éles helyzetben használni, de a testépítés az utolsó, amibe ilyen célzattal belevágnék.

jazzy
Nem hiszem, hogy be akart szólni, igaza van annyiból, hogy kinézettel nem feltétlen ûzöd el õket.. aki beléd akar kötni.. az úgy is többen van mint te :)
sz4bolcs
Nem leoltottalak, hanem kérdeztem. Mit szedsz te?

jazzy
Nos felsõtestre súlyózval gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni.
Kell hozzá egy pad.

Csinálhatsz felülést.
Csinálhatsz fekvõtámaszt.
Elõször kezdd kisebb mennyiséggel, amennyi után fáradsz, de nem kell széthajtanod magad, majd növeld a mennyiséget, de nem kell rohamosan, csak szép lassan.

Most pedig Linkelgetni fogok, mert így jobban megérted.

Mellre - nyomás egy kezes súlyzókkal
Tárogatás - szintén mellre
vállra - csinálhatod ülve állva, ahogy tetszik
Szintén vállra - Oldalemelés, ülve, állva, akár fekve, szintén ahogy tetszik, azért fekve ne részesítsd elõnyben..
Hátra - döntött törzsû evezés egykezes súlyzóval.
Ennél a gyakorlatnál fontos, hogy érezd a hátizmodat, a lapockád mozogjon, ne karból emeld, ezt gyakorolni kell.
Ugyanezt csinálhatod úgy, hogy elõre döntöd a törzsed vízszintesig állva, és mind a 2 súlyzóval "tárogatsz" Ez így néz ki rúddal.. 2 db egy kezes súlyzóval sem olyan marha nehéz elképzelni.
Hátra ezenkívül még csinálhatsz húzódzkodást ha van rá lehetõséged. Ne a mennyiségre menj, hanem a minõségre. Kezeket szét, lapocka mozogjon.
Bicepsz - Lehet egyszerre, vagy váltva a karokat.
Ugyanezt csinálhatod ülve is, koncentráltan.
Tricepszgyakorlat. Ezt csak akkor ajánlom ha nincs normális pad, nekem szétbassza a vállam, inkább a következõt ajánlanám
Tricepsznyújtás fekve, Én ezt ugyan fej fölé szoktam engedni, nem mellé.
avagy döntött törzsû tricepsznyújtás is egy jó gyakorlat.
Törzsre. Ha gyengének érzed, Hiperhajlítás, ne vidd túlzásba, jó gyakorlat, én szeretem
Szintén törzsre, én nem kedvelem

Ezekbõl válogathatsz kedvedre, ha csak egy kezes súlyzóid vannak.
De mindenekelõtt, JÓL MELEGÍTS BE!!!
Ne sajnáld az idõt a bemelegítésre mert nagyon fontos!

Ha van még kérdésed szólj.
dragon11
Most komolyan, írok egyet, Te egybõl leoltasz és akkor még vágjak jópofát hozzá? Nem értem mi a bajod velem.. Én tudtommal nem szóltam be Neked soha.

Igen, mondták.. de attól még kikérem a véleményüket.

sz4bolcs
Csak egy kérdés volt egy ténymegállapítással.
A második mondatod után viszont te mellõzd, hogy tõlem bármit is kérj.

Mellesleg egy éve már megmondták neked a tuttifrankót. A Karib-szigeteki a király.

Rash87
Nekem is lenne egy kérdésem. Júniusi hónap alatt felszedtem pár kg-t hasra,izom mellett jött zsír is,bár lehet ezt csak én látom így,nah mindegy :) Eddig is edzettem a hasam,igaz nem nagyon,mert azzal úgy nagyon nincs gond,bár semmi se tökéletes :) Hasprés,meg hasonlók mentek néha-néha. De Ti milyen edzésmódot ajánlotok hasra? Utóbbi hetekben felüléseket is csináltam,pár kg-os súllyal,de úgy olvastam régebben,hogy ez a hátnak nem tesz jót, lehet hanyagolom is. De azért érdekelne,ki hogy szokta? :)

Glory, Glory Man. United!

dragon11
Beszólogatásaid mellõzd plz, ha nem szeretnél segíteni. Vannak rajtad kívül rendes emberek is.:)

sz4bolcs
Te a kinézeteddel akarod elijeszteni a tirpákokat? Cozmanak sem sikerült..

dragon11
Sziasztok. Elgondolkodtam írjak-e, de írok. Anno, még tavaly ilyenkor kb. kezdtem érdeklõdni az edézés után. E nyár augusztus 17-én leszek 14 és szeretnék megerõsödni.(Felvettek Miskolcon a Zrínyi Ilona Gimnázium haladó angol tagozatára) mellékesen..:D:D szóval mire be kellesz járnom Miskolcra és ott akadhatnak gondok, ezért szeretnék megerõsödni.

Tavaly ilyenkor, nagyon rendes emberek segítettek Nekem, mint Pl.: Roman,Frayer és még sokan mások.:)

#10250hsz-t komplett lementettem egy txtbe, mert nem kis meló lehetett Frayernek.:)

Most már tartom magam olyan idõsnek, hogy elkezdjek edzeni.(Ám abban egyeztünk meg, hogy 16évesen..) ezért nem olyan keményen, de erõsödni akarok a nyár végére.:)

Remélem segítetek újra rajtam.:)

Nos, mostanság 1 hónapja elkezdtem felüléseket csinálni, 50et.. meg egy 5kg-os körüli súlyzóval kezenként 50et úgy, hogy teljesen leteszed a súlyzót és fel..hajlítva ugye.

Annyira nem hozza a "gyümölcsét" ezért szeretnék komolyabb segítséget kérni Tõletek.:)

Igen, valóban fiatal vagyok, de jövõre már adódhatnak gondjaim. Most 175cm körül lehetek, de még növök, ezért nem szeretnék nagyon erõs edzéstervbe belemenni.

Köszönöm elõre a segítségeiteket!:)

Panzermeyer
Ez nem stimuláns, mint a koffein, úgyhogy szerintem hozzászokástól és emiatti adagnöveléstõl nem kell tartani. A kreatinból sem kell egyre több és több, h ugyanazt a hatást érje el. Én egyébként 3 g-ot szedek, egyelõre ennyire futotta, de simán megennék 5-öt a kb. 110 kilómhoz. Egyébként most kreatint is szedek mellette.

mov ah,4ch int 21h end

En ugy hogy olyan 3-5gr lefekves elottt es jobban alszik tole az ember

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Lazarus
Taurin nyugtató hatását mennyire lehet érzékelni? Ez is olyan hogyha huzamosabb ideig fogyasztjuk a szervezet hozzászokik és egyre több kell?
Panzermeyer

mov ah,4ch int 21h end

A vanadium szulfatra is kerdeznem ugyanezt...

Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473

Mire jo ez a taurin egyebkent , es mennyit kell belole tolni/nap ?

Hûû én brutálmód nyomnám a kieget, ha lenne pénzem.. CLA-ALA alap lenne, gyakorlatilag CLA-ból 2 kapszula kajánként, ALA-ból 1. ezen felül használnék még vanádium szulfátot, l-karnitint, arginint és taurint.. esetleg leucint..

Ezekkel szvsz kicsit javíthatnék az egéybként fos inzulinérzékenységemen. Meg még ami javít rajta, az a rendszeres intenzív mozgás :P Azt eddig is toltam, a fenti sztekk meg álom marad..
Panzermeyer
Vanádiumból és ALA-ból mennyit szedsz, Frayer kollega?

mov ah,4ch int 21h end

SeanJRRussel
Hát õõ naplóm nem igen van de az edzéstervre mindig ráírom a gyajkorlat mellé h mennyivel bírom aztán nyilazgatom ha sikerül fentebb menni benne.Amúgy elfelejteném a súlyokat,bár ez a módszer motivál vmennyire bár leginkább nem ez a fõ mozgató rugó h most mennyit bírok mibõl,törexem a szabályosságra:D

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Lazarus
Én nem tudok edzésnapló nélkül edzeni (egyedül), mert 2 hét alatt megunom. Ha van napló akkor képes vagyok hónapokon keresztül csinálni csak hogy jobb eredményeket tudjak beleírni :)
Csapattal más a helyzet, ott motiváljuk egymást annyira hogy ne kelljen ilyesmivel foglalkozni.
Panzermeyer
Igen, 200 mg plusz ami még a multivitaminban van.

mov ah,4ch int 21h end

amúgy az edzésnaplóról kinek mi a véleménye? szerintem aranyos, mert motiválja a gyereket, rendesen várja a tréninget, hogy "hûû nézd, múltkor 12-õt guggoltam evvel a súllyal, ma 15-öt fogok vele" :)
Meyer, 200 mg cink? Én 30 mg-ot eszek egy nap. Lehet növelni fogom az adagot. Cink-magnézium-b6, úgy vélem ez a ZMA.

Az anabolic diet? :D Én is azt olvastam s döntöttem úgy, hogy adok neki 1 lövést. De külföldön van egy mondás az anabolic dietrõl:

"mindig minden kövér ember elkezdi és 2 hétig írnak a fórumba, hogy dejó, diétáznak és szalonnás tojást esznek egész nap, aztán eltûnnek s soha senki nem hall róluk semmit"..

olt egy fórum, voltak olyan tagok akik ÉVEK ÓTA az anabolic dieten vannak, mások csak most kóstolgatják. Egyénfüggõ a dolog, legalább nem szektáznak, mint a KBK-sok. a DC-s fiúkat meg azért szeretem, mert õk meg nem is reklámozzák a dolgaikat, megvannak magukban, ellentétben a sok waterbury fangyerekkel, azok már kereszteslovagok, de cserébe nem izmosak.

Most kicsit szénhidrátozok, gyakorlatilag a reggeli-edzés körüli idõpontokban tolom a cuccot, edzés alatt 30 gr dextróz, utána 30 gr dextróz fehérgyével, rá 1 órára zabkása, szóval van benne valami cukros. Meg nyár van, rákaptam a gyümölcsre is.. csak a derekamon van szignifikáns mennyiségû zsír, majd leszedem.. asszem.. remélem.. :D
SeanJRRussel
Jó mondjuk biztos nem vok akkora mint imre báttyád de én is 100g rizst ettem egész nap miko diétáztam + 500g csirke csecs meg a fehérje és 104kg-ról-97-re fogytam úgy, h az erõszintem megmaradt.
Szóval lehet h elég neki annyi ch meg ki tudja h másból hogyan illetve mennyit visz még be.

Panzermeyer
Szedtem izületvédõt, egy általam elég komolynak gondoltat: Peak Performance Arthro Stack napi 2 adagot (8 kapszula), és valóban használ is, de csak addig és még utána egy kis ideig, aztán minden a régi.

mov ah,4ch int 21h end

mit kell olyankor tenni ha elfogyasztom a napi elõírt mennyiséget fehérje/ch) de a kalória nincs meg?

diétánál mennyi kalóriát lehet bevinni?

hogy lehet hogy Bodó Imi a legutóbbi bb.tv-ben 150g rizst készített magnának egész napra?

joint-x (scitec) az ízületekre, olcsó és használ (haverom használta, azt mondta kiváló)
Frayer
meg az alfa lipon-savat
ALA

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Frayer
Ugye milyen jó? És még nem beszélve az egyéb pozitív tulajdonságairól.
Nekem is van most itthon két doboz taurinem. 1gram / tab.
Próbáld még ki a vanádium szulfátot.

Panzermeyer
Hú, milyen sokmindenrõl volt szó míg nem néztem be ide :)
1-2 gondolatot én is hozzátennék:
- A tej az eredeti formájában tényleg nem jó, lehet tõle nõni, de rettentõ sok zsír is feljön vele, és marha gyorsan elfogynak a tejbõl épített izmok. Ezt tapasztalatból mondom, bár anno én csak 2 litert ittam naponta.

- Ha már szóbajött a tesztoszteron fokozás... Egy olcsó termék amit most én használok az a BTU-s Zinc 100, reggel 1 szem, és délután edzés elõtt másfél órával 1 szem (a vitaminok és ásványi anyagok úgy mennek, mint régen). Nem hiszem, h placebo hatásról lenne szó, mert tényleg kicsit dühösebb vagyok (anno puhányabb, beletörõdõsebb voltam), borotválkoznom is gyakrabban kell és a libidó is olyan, mintha megint 17 éves lennék :) Már szedem egy ideje, de csak 1 kellemetlenebb dologról tudok beszámolni, a fokozottabb anyagcsere.

- Érdekes dolog ez a fehérje-zsír diéta. Ez egyébként külföldön már hódít, és itthon is elvétve találkozni vele, könyvet is írtak róla a "The Anabolic Diet" címmel (azt hiszem), nekem megvan valahol PDF-ben. Lehet télen én is kipróbálom kísérleti jelleggel, ha mégis zsírosodnék tõle, akkor úgysem rögtön olyan szembetûnõ. De nem szalonnázás meg zsíroskenyerezés lesz, hanem jó zsírokat fogok alkalmazni :)

- Egy másik (nekem) csoda táplálék kiegészítõ amit felfedeztem az a taurin, most a Scitec új termékei között lehet olcsón kapni. Olvasni róla sok pozitívumot, én tulajdonképpen a sejtvolumenizálás miatt vettem, de olyan dolgot tapasztaltam, amit döbbentem vettem észre. A térdizületeim recsegtek-ropogtak már talán évek óta is. Semmit se változtattam a kajálásomon, csak a taurin került be a képbe. Mikor elkezdtem szedni, másnap megyek fel a lépcsõn és a közepén járva arra lettem figyelmes, hogy a térdeim nem recsegnek. Azóta tiszta boldog vagyok! :) Még nem 100%-osak, lehet nem is lesznek, de én már ezt is nagy elõrelépésnek érzem. Lehet, hogy szuperhidratáltságot okoz az izületekben is? Érdekes módon találtam taurint az egyik izületi készítményben is, amikor a neten kutattam az ok miatt, biztosan nem véletlenül rakták bele.

mov ah,4ch int 21h end

http://www.fitnessexpress.hu/scitec_creatine.php
Itt 1 táblazát a kreatin szedésével kapcsolatban, ezt fogom követni:)
sz4bolcs
Ja. :) Én nem tudtam volna ilyen szépen kifejezni.

Frayer
A nõnemû egyedekre gondolsz, akik tocsognak az ösztrogénben?

sz4bolcs
"Melyik épeszû emlõs az, aki még ezután is „szopni” akar?"

-Legyek obszcén? =8^)

dronkZero
"Melyik épeszû emlõs az, aki még ezután is „szopni” akar? Az állatvilágban ez ismeretlen, csak az emberek fogyasztanak késõbb is tejet, ráadásul egy más fajét."

Mondjuk ennyi erõvel a csirkét is nyersen illene elmajszolnod...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ja, már felmerült bennem a kérdés többször is, ez a csirkés rizs ilyen izomnövelõ placebó? Hinni kell benne, és akkor jobban nõ az ember? :P

Ha az ember rendesen hajtja magát és növekszik, nem pedig zsírosodik, akkor nem ugyantökmindegy, hogy a rengeteg fehérje mellett becsúszik egy kis zsír is, mondjuk oldalas vagy steak formájában?

Csak mert egyrészt unalmas, másrészt az egyoldalú táplálkozás is kurvára egészségtelen... (Jó, mondjuk onnantól kezdve, hogy hormont vagy szteroidot kezd el tolni az ember, nincs értelme egészségrõl beszélni...)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN