Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdeklõdni szeretnék, hogy hogyan kezdjem el a sportot? Szeretnék leadni több mint 15 kilót, de nem ilyen sztárdiétákkal, hanem normális sporttal. Nem tehetem meg, hogy kondi terembe járjak, de van biciklim, taposóm, fekpadom, futok is ha kell, bár még a térdem nem bírja.
Adataim: 170 cm magas, és 85 kg.
Olvastam a http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=47 - oldalon az étrendet, meg mindent...
Hallottam még a Hydroxycut Max nevû zsírégetõrõl. Szeretném tényleg elkezdeni...
Valaki tud segíteni???
Valami tanács?
Elõre is köszönöm!
agica
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Télen én se szoktam, egyrészt hideg okádék idõ van, másrészt minek? Nyáron viszont imádok, jó idõ, szép utak, lehet nézelõdni, élvezni.
Azért mert alacsony a pulzusom-vérnyomásom.. viszont ha pörgetem a biciklit, akkor nincs ilyen gond. ^^
Amúgy ez sztem a melegtõl van me a kajálásom kb uygan az de a terembe rohadt meelg van és izzadok mint kurva a templompa, meg átálltam a 12-15 ös ismétlésekre<#ravasz1>#ravasz1>
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
gyümölcsöt bringa elõtt is eheted (alma, eper, sárgadinnye,citrom esetleg :D, stb) v után közvetlen(barack pl)
reggeli zabkása
délelõtt 2db gyümölcs (JÓ tudom szar)
ebéd csirke,zöldség
15:00 hal,zöldség
és most megyek egyet tekerni.
ennél egészségesebben nem fogok étkezni,mert ez így tökéletes számomra.így is bébi adag húst ettem és persze sok sok vízet ittam egésznap.
csuszi,pittyu mit szóltok? <#conf>#conf>
a jó minõségû kaja "szeret" izommá alakulni, a szar pedig zsírrá. a kondizás pedig védi az izomzatot. a hiit kegyetlen dolog, de gyorsítja az anyagcserét. ja és a hosszú monoton futás úszás nem csinál mást, csak megnöveli a napi energiaszükségletet, de az anyagcserét sehová nem pörgeti. tehát hiit-elni kellene diétsa alatt. hm...
MJ rulz Pink Team The Only One
futás: amíg aktívan sportoltam (hopp, másodosztály kosárlabda) naponta 10 km-ert futottam éveken át. és kurvára utáltam. és semmivel se voltam szálkásabb, mint most diétával, kumma futás, hiit nélkül.
kaja. pont alátámasztottam amit elõtte és utána is írtam, mert arra céloztam, hogy úgy kell cisnálni a diétát is, amit nem adsz fel hetek hónapok után, hanem a változatosság, finomság mellett nem éhezel, és nem kötsz kompromisszumot.
mit edzek? csak azt, amit tudom hogy nem adok fel pár hónap hét múlva.
lehet érvelni, nem csak leírni hogy hülye vagyok, de te aztán ziher hogy évek óta futsz kardiozol hiitelsz.
kezdjük azzal, hogy ahiit-et tilos 15 percnél tovább csinálni, vagy szarul csinálod. és nekem aztán nem fáj hog yhüyleségeket írogatsz másoknak, hogy akezdõket belelökitek az ideálotokba amit ti se csináltok rednesen, aztán meg csodálkozik az ember, hogy a kezdõk jelentõs része szart se csinál 1-2 hónap múlva...
kardió nem feltétlen jelent futást, lehet az bicikli, power walking, evezés, stb
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
ha már ennyire kardoskodsz amellett, hogy szart se csináljunk, csak amit te, legalább leírhattad volna, mik azok az ezer éves gyakorlatok, amiket csinálsz, hátha tanulnánk belõle
"kb 20 féle fûszerrel tolom a húst. csirke ha unom hal h aunom pulyka, néha marha. köretet variálom a lencse, rizs, brokkoli+kelbimbó, durum vagy penne tököm tudja tésztákkal.
túró: van vagy 20 féle bolero vagy step
ennyit az unásról." - ennyit arról, h kaja és testépítõ... hagyjuk már a faszomba ezt a sárdobálást, mert rohadtul nincs igazad szerintem
ha van rá lehetõséged, vegyél vitargot edzés elõttre mint energia meg után is mint ch bevitel
viszont ajánlom, h ne csak hasra koncentrálj, nem lehet így, külön egy testrészre figyelni, ha egésztestre edzel, jobban/hamarabb fejlõdik az is - nem kell ilyen hû de nagy gyúrásra gondolni, sztem ha ezt nem akarod, akkor heti kardio mellé mindennap általános erõsítõ gyakorlatokat végezhetsz (hasprés - és nem felülés, mer az fos, aztán fekvõtámasz is jó, mjind a két formája, karhajlításos meg a statikus is eléggé jól hat így általánosságban mindenre) - persze ezektõl nem kell azt várni, h hú de nagy izmaid lesznek
na jó, talán job lesz a kardiovaszkuláris rendszered :D
bocs a kettõsért
ha futás akkor: 20-30 másodperc sprint, ami a csövön kifér, utána 3-4 perc kocogás és ezt ismételgeted olyan 45 percen keresztül kb.
A kardió felfrissít. Jó. Le kell tölteni egy jó könyvet audiobookban és hallgatni. Hipp-hopp elszáll az idõ. Intervalt érdemes homokos dombon csinálni, mert ott ha hánysz, a fõd felszívja..
Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473
heti két intervall és heti két egyenletes aerob segít a kockás has elérésében
nemrég indult egy oldal, ha gondoljátok, nézzzétek meg: bfit.hu
ismerem a srácokat, rajta vannak az ügyön, csinálják, ha van idejük
Mi vaaa ? Mer ?
Ha sporolni akarsz a tapkiegeden akkor rendelj INNEN !!! : www.myprotein.co.uk 5 % kedvezmeny ezzel a koddal : MP88473
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Amúgy a VitarGO! is kukoricakeményítõbõl készült, de összehasonlítani a VitarGO!-t a kukoricával olyan, mint a Zero Carb Isobest féle 0% szh és zsír tejsavóizolátumokat vagy kazein hidrolizátumokat egy pohár tejhez hasonlítanál.
Olyan dolog ez, mint a Schumacher-fivérek. Azonos eredetûek, de még sem mindegy, melyiket ülteted F1-es autóba.
A jó diétában tilos:
-liszt, cukor, felvágott és mindenféle feldolgozott élelmiszer, tejtermék (sovány túrót és tejsavókészítményeket kivéve) péktermék, gyümölcs (ide még a berryket megengedném. mást nem)
Pofonegyszerû a dolog. Diéta az 20-25*tt, s annyi kcal, tömegnöveléskor meg 30-as szorzóról érdemes indulni és ektomorf alkat esetén a határ.. Fenn van ám.
3200 kcalt bevinni könnyû, mint a baszás. 5000nél kezdõdnek a gondok. (azt viszont már csak egy hardcore tömegnövelés alatt ajánlom. nem való átlag alkatnak). Ha nincs étvágyad, de nem akarsz szart enni, hogy legyen kcal, és egészségesen akarsz élni és nem akarsz lelkiismeret-furdalást a szar kaja miatt, megiszol egy korty olívaolajat, az kb. 300 kalória, és full tiszta egészséges tápanyag.
Ez van. Egy aranyos kis egyenlet van a testépítésre:
Nehéz edzés+Megfelelõ mennyiségû és minõségû tápanyag+megfelelõ alvásmennyiség=IZOM
Most egy jó intenzív programon vagyok, heti 3 edzés, de pikk-pakk túledzeném magam, ha nem lenne nyár. De nyáron megengedhetem magamnak, hogy 8-9 óra alvás mellé még szundítsak is egyet. De majd ha jön a forgalom, már nem. :D Akkor örülök, ha enni jut majd idõ.
webdesign terv, egyelõre eddig jutottam. Bármi ötlet, javaslat? :)
hogy a zöldséget nyersen eszi, vagy fõzi, vagy olivan pirítja, lényegtelen. hús ugyanez. túro bolero. én a lemont javaslom, illik hozzá;)
amikor jól esik akkor toljad az edzést. de otthonitól ne várj olyat mint az edzõtermitõl.
És amit írtál a #13664-ik postban közte mikor "tekerjek" és edzek itthon? Ha erre válaszolnál,akkor azt hiszem minden meglenne a sakktáblás célegyeneshez<#ravasz1>#ravasz1>
túró: van vagy 20 féle bolero vagy step
ennyit az unásról.
bb.hu amit mondtak, viszonylag szokatlan oldal, de többször nézd át mindég fogsz találni rajta újat :D esetleg ha a többiek szerint segítene neked megdobhatlak Arnold Schwarzenegger - A testépítés nagy enciklopédiája c. könyvvel de vigyázz fájni fog mivel 800+ oldal...