Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Rossz fórumot választottál. Itt ilyen kérdésre nem fogsz választ kapni, de vannak fórumok ahol tapasztalt versenyzõk, vagy versenyfelkészüléshez értõ emberek is jelen vannak és tudnak ebben segíteni, inkább azokon próbálkozz.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Hány éve edzel? 1? 2? Sok mindennek már utánaolvastam, de még csak meg sem fordult a fejemben a versenyjelentkezés, mert pont az ilyen dolgokat nem tudom, meg jelenleg fizikumban sem állok úgy. Ahhoz, hogy kiálljál a színpadra és a legjobb formádat hozd, a dolog elméleti részével kell teljesen tisztába lenned. Mindenesetre sok szerencsét kívánok a versenyhez

Ezen mi idegel fel? Nincs senki aki felkeszítsen nincs se edzõm se olyan ismerõsöm aki volt versenyen.
Hátha van itt olyan aki már volt ilyenen .
Egy fórum azért is van hogy ha nem tudsz valamit esetleg kérj segítséget. De köszönöm a hozzaszolasod kitorlom vele a valagam.
Prince of Máté
Uhh bazz, ez azért rendesen felidegel az ilyen... Versenyre mész és egy fórumon kérsz segítséget? 😄

Üdv ! Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni.
Most megyek elõször versenyre teljesen amatõr vagyok. Verseny elõtt vagyok két héttel. Jelenleg a napi étrendem: Napi 6 alkalommal Jégsaláta plusz csirkemell. Reggel edzés elõtt valamint edzés után eszek némi barna rizst. Számokba kifejezve naponta 1 kg csirkemellet valamint egyik nap 100 gramm rizs másik nap 150 gramm megint 100 és megint 150 szénhidrát hintáztatással. Aminosavakat eszek ezerrel bcaa glutamin.
Az utolsó hétrõl fogalmam sincs és nem szeretném elbaszni a visszatöltést. Aki esetleg tudna segíteni az kérem írjon. Valamint ha az fentebb leírt étrendbe valami hülyeség van azt is jelezze kérem.
Köszönöm.
Roger6
Ki hogy bírja ezt a meleget? Nekem teljesen faszán megy minden, igaz 3 liter víz lement ma is az 1 órás edzésen. Sikerült magam mellé szerezni egy olyan edzõpartnert, aki teljesen hasonló erõszinten van, szóval ez most megint új löketet adott nekem. Minden hétvégén bringázás, sprint futamok az ismerõsökkel, a nyári további részében Fertõ-tó, és Balaton kerülés is terítéken van. A diétán gondolkodtam, de erõben most magamhoz képest jól teljesítek, így nem akarom elkezdeni. A 95 kg-os testsúlyt ugyan tartom lassan 1 éve, de mégis formálódok, fejlõdök.

És hát ez most aktuális:

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Tyler1
Számottevõen semmi, AW bármely idõpontra alkalmasabb.

Darth Sith
javaslom, hogy az össztétel táblázatot olvasd el amely ott van mellette.
de most megtettem helyetted:
100% whey pro:
30gban 22g fehérje ami tiszta tejsavó, és nincs benne növényi fehérje, 3.8g szénhidrát amibõl 1.5g cukor, illetve még némi plusz aminosavak vannak hozzá extraként

anabolic whey:
30gban 21.5g fehérje, 3.8g szénhidrátból 2g cukor, nincsenek extra aminosavak, valamint nem teljesen tiszta tejsavó így lassabb felszívódású

tehát az anabolic-ban gyengébb minõségû fehérje van, és több cukor, extra aminok nélkül. ezért olcsóbb.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Darth Sith
napközben, étkezés helyett/mellett. Edzés után maradj a turmixnál, max ha épp nincs nálad akkor többnyire pótolhatod vele. De én inkább napközben szoktam magamnál tartani, ha rohanok egyik helyrõl a másikra közben betolok egyet, vagy ha tudom, hogy meetingen ülök és 3 órára nem jön ki a kajám hanem 4,5 lesz belõle, akkor egy szelet gyorsan lecsúszik és addig kitartasz vele amíg nem tudsz enni. abszolút kiegészítésként, de nem kiváltásként.

Fülüke
Sziasztok!

Megtudnátok nekem mondani, hogy mi a különbség ez a termék:
100% Whey Protein Professional

és ez a termék között?
Anabolic Whey

De k*rvajó géped van istenem....

Sippie
még annyit hogy ezt edzés elõtt, alatt, vagy után érdemes használni?
veszelka
Darth Sith
abszolút hasznosak, bár szerintem inkább kardio, hosszútávú mozgáshoz. sima súlyzós edzéshez én jobban szeretem a bcaa+glutamin-os vizet.

oliwwer
Én hosszabb bringázás közben szoktam inni, valami 3,x gr cukor van benne/100ml, azt elbírom, és legalább valami ízes folyadékot iszok. Papír szerint nagyon jól hidratál, kitudja.
Sippie
tényleg nem olcsó, de végülis heti 2-3 alkalommal azért beleférhet a keretbe. 1200-1800 Ft másnál egy napi cigaretta ára 😄
DarkHorSe
szerintem faszsag

Swedish people are albino monkeys

Dizson
Mi a véleményetek a különbözõ sportitalokról? Powerade, Getarade stb.? Van értelmük, hasznos nem hasznos, vagy "csak" cukor van benne? Érdemes inni?

Darth Sith
a protein szeletek sosem voltak olcsók, illetve gazdaságosak. de ha nem napi 3-at akarsz belõle betolni, hanem csak néha-néha egyet kiegészítésnek édesség vagy netán 1 étkezés helyett, arra tökéletesek. Pont emiatt nem szabad csirke-rizshez mérni az árát, mert sosem lesz gazdaságos, de nem is ez a célja.

Sippie
köszi, lehet ezeket megnézem. Annyira azért nem vagyok édesszájú, de ha megkívánom legalább értelmesebbet/hasznosabbat fogyasszak.
The Protector
Szerintem a kettõ egyszerre lehet.Sokat stresszelek,átmegy szorongásba sajnos.A sport,kondi nagyon sokat segít oldani a feszültséget,káros gondolatokat szinte terápiás jelleggel.Egy biztos pont az életemben amit 100%ban szeretek.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

shaba23
Izomrángás lehet szimplán stressz is, nem vitaminhiány. Nekem a bal bicepszem rángott 😊
hungary27
Valamit valamiért.
Prince of Máté
Persze, elég ránézni Vin Dieselre, õ pl annyi kreatint szedett, hogy teljesen kopasz lett

Kedves Mindenki,

Egyetemi kutató hallgató vagyok, online felméréseket végzek. Akinek van kedve, töltse ki e két kérdõív valamelyikét, az elsõben divattal kapcsolatos kérdések, a másodikban tájképek pontozása a feladat. Egy tesztet elég kitölteni, ugyanis a tesztek második fele igen hasonló. Köszönöm elõre is 😊

https://docs.google.com/forms/d/17PsLNdlgNtsjRao9wIyU2H_5p1kkiwXU9iHMIYEjfn8/viewform?usp=send_form

https://docs.google.com/forms/d/1Mk3zUZDzuU-HVgaWp-2nVNKBMj98ThIAfIaroaoU6kw/viewform?usp=send_form
Kedves Mindenki,

Egyetemi kutató hallgató vagyok, online felméréseket végzek. Akinek van kedve, töltse ki e két kérdõív valamelyikét, az elsõben divattal kapcsolatos kérdések, a másodikban tájképek pontozása a feladat. Egy tesztet elég kitölteni, ugyanis a tesztek második fele igen hasonló. Köszönöm elõre is 😊

https://docs.google.com/forms/d/17PsLNdlgNtsjRao9wIyU2H_5p1kkiwXU9iHMIYEjfn8/viewform?usp=send_form

https://docs.google.com/forms/d/1Mk3zUZDzuU-HVgaWp-2nVNKBMj98ThIAfIaroaoU6kw/viewform?usp=send_form
veszelka
valami forrást, leszel szíves akkor...

Darth Sith
ennek az újabb 2.0-ás verzióját linkeltem lejjebb.

nem hinném, sztem ez kb 13tól 60éves korig normális 😄

The Protector
Köszönöm a kimerítõ választ.Átnyergelek akkor szerintem egy erõsebb vitaminra.
A pénz nem lényeg mert ez az egészségem és a testem.Nemrég vettem sebtapaszt 36ezer ft-ért szóval ilyenre nem sajnálok anyagiakat.

Anno ilyet szedtem.Azt hiszem 30db os volt és 6kapszula volt egy kis csomagban.

Tudod eléggé idegesítõ,hogy minden ok nélkül rángatózik mindenem,csöcsöm,vádlim,meg megfeszülnek,mintha bedurrannának az izmaim.

Egy olyan eléggé személyes kérdésem lenne.Eléggé erõsen rámjön mindig a nemi vágy naponta többször is,persze ennek a bnõm örül.Ez a fokozott tesztoszteron termelés miatt van?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Darth Sith
Ha csak úgy begörcsölnek az izmaid az több vitamin hiánya együttesen, de legfõképp a magnéziumé.

ne iszogass pezsgõtablettát meg külön vitaminokat szedj, hanem egy komplex, gyakorlatilag teljes spektrumú multivitamin csomagot szedj. Egy ilyen csomagból a belépõ szintû kb minden szükséges vitamint és ásványi anyagot lefed és olcsóbban jössz ki belõle mint többféle pezsgõtabletta meg külön vitaminokból. Illetve ha picit hajlandó vagy többet áldozni az egészségedre, ez 5 rongy / 30 nap, akkor erõsebb multivitamin csomagot ajánlanék így elsõ körben. Mivel általában nem vagyunk gyógyszerészek vagy profi, rutinos orvosok, ezért nem valószínû, hogy összetudjuk magunknak legózni az összes szükséges vitamint, ásványianyagot a különbözõ termékekbõl, pláne nem egymáshoz viszonyított optimális mennyiségben. Míg a gyártóknak vannak gyógyszerészei, vegyészei stb.. akik értenek ehhez és összeállítják megfelelõen, neked csak be kell venni.

Ez egy olcsóbb fajta. Egy kapszulába komplexen bele van préselve minden, de kisebb mennyiségben, ezért a testsúlyodtól függõen kell adagolni. Egy 50kg-os nem mozgó lánynak elég belõle napi 2 szem, míg egy 80-90kgos átlagos férfinak 3-4, ha sportolsz még több. Ez inkább keveset mozgó, átlagosabb testalkatú emberek számára készült. Mindent tartalmaz, csak kisebb dózisban, mivel ha nem végzel kemény fizikai, edzés munkát, nincs szükséges olyan nagy mértékû utánpótlásra:
http://shop.builder.hu/multivitaminok-sportolok-reszere/scitec-nutrition-mega-daily-one-plus-120-kap-p8265

Ez egy komplexebb csomag, kicsit többet tartalmaz mindenbõl. Annak ellenére, hogy ez már inkább aktívabban sportolók számára van, én kb mindenkinek kötelezõvé tenném legalább ezt a mennyiséget. Szerintem ez az az árkategória amely számodra jó lehet, más gyártók hasonló árkategóriában lévõ termékei szintén megfelelõek, ezt most példaként linkelem. Beltartalmat hasonlítsd össze
http://shop.builder.hu/vitamincsomagok-sportolok-reszere/scitec-nutrition-multi-pro-plus-30-pak-p6891

ha pedig nem gond a pénz, és keményen sportolsz, akkor pedig ezek a brutál pakkok
http://shop.builder.hu/vitamincsomagok-sportolok-reszere/scitec-nutrition-jumbo-pak-44-pak-p8193

The Protector
Sziasztok.

Gyors kérdés.Milyen vitaminhiányom lehet ha rengetegszer elõfordul az,hogy nap közben nyugalmi állapotban nekiáll rázkódni,remeni bizonyos izomcsoportom.Sokszor a vádlim,mellem mocorog és rengetegszer csak úgy befeszül a bicepszem meg ilyenek.Kis pezsgõtablettákat iszogatok,mellé 500ng c vitamin illetve néha szupradin de szupradinból keveset szedek mert fáj tõle a hasam.

Elõre is köszi.

Darth Sith
van ilyen is, de messze nem minden protein szelet rossz, persze ezek a drágábbak. Nekem 3 kedvencem van, a Quest bar, Weider Low Carb és Dynmatize Elite bar. Beltartalomra a questbar a legjobb, csak jóminõségû tejsavó van benne, nincs benne egyáltalán cukor se mesterséges édesítõ, és mellette kurva finom, nekem a cookies and cream a kedvencem.
http://www.questproteinbar.com/protein-bars.html

Weider, szintén nincs benne cukor és tejsavó
http://www.weidershop.hu/low-carb-high-protein-bar-100-g-protein-szelet

Dizson
Most amúgy van itt olyan aki a régóta használ creatinet és hajhullást, kopaszodást vett észre? 😄

Tyler1
Biotech Pro:
60g -18g p, 27g ch, 7,5g zs, 3g cukor.

Se többet, se kevesebbet nem tudnak ezek a protein szeletek, mint ami a valódi céljuk.

Mor3llo
Akkor egy kis félig-ON is legyen

borzalmasan rossz kelõ voltam világéletemben, amikor kinyitottam a szemem reggelente, fájt a felkelés, mázsásnak éreztem a fejemet, szemeimet még kb 1-2 órán keresztül (ennek ellenére sosem kávéztam)
amióta rendszeresen szedem a multi-pro-t, reggel kipattannak a szemeim, és normálisan, energikusan kelek fel, tisztának érzem a fejemet, és jól indul az egész napom
soha nem gondoltam volna, hogy egy kis plusz vitaminadag fogja megoldani ezt a problémámat 😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Prince of Máté
Nem kell vele foglalkozni, igen... de zavaró, hogy feljövök ide, és 75%-ban csak trollkodás megy, mintsem értelmes vélemyénynyílvánítás. Tudom, hogy trollok nélkül nem pörögne a topik, de én azt mondom: akkor inkább legyen kihalva, minthogy ilyenek írkáljanak... így csak elveszik a sok marhaságban az értelmes infó.

0Fritz0
Sajnos a protein szeletek döntõ többsége hulladék kajának számít.
A biotech-esek átlag 100 grammban:
Csupán 25-30% (szója) fehérjét tartalmaznak.
Szénhidrát: 40-45 gramm, amibõl maga a cukor 5-30 gramm, a hozzáadott édesítõszer függvényében, de mivel annak is van tápértéke, ezért 15-30 grammról beszélhetünk 100 grammban. (Arányaiban egy cukros üdítõben kevesebb cukorkalória van)
Zsír: 12-17 gramm, annak is nagy része a szar zsír.
Mindezt megfejelve azzal, hogy szójából készítik.
A milliónyi adalékanyag pedig csak a hab a szeleten.

Sajnos ez a többi gyártónál is megfigyelhetõ, de ha találtok valami jót, akkor szóljatok.
Mondjuk az feltehetõen nem is 300-500 Forintos árban lesz elérhetõ.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

na de ha valaki nassolni akar, inkább toljon le egy fehérjeszeletet mint egy 6 millió gramm cukrot tartalmazó sznikerszt vagy bármilyen más csokit...

Mor3llo
mivel fehérje szeletekrõl van szó, így nyilván nem parasztvakítás
az más kérdés, hogy lehet jobb dolgokra is költeni a pénzedet 😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Sippie
<#eljen>
és az ilyen Biotech féle protein szeletes, csoki szerû képzõdmények is jók, vagy az inkább parasztvakítás?
Roger6
Most õszintén: Kit érdekel? Nem kell foglalkozni az ilyen emberekkel. Mint tudjuk, a C-Vitamin is káros. Meg a víz is, mert lehet vízmérgezést kapni. Meg minden káros. Még ami nem káros az is káros. Persze hétvégén buliban egy kis speed, meg fû, meg 5-6 üveg whiskey a rekesz sör mellé rendben van, ezt is tudjuk. Na meg a pár doboz cigi, mert ugye a nikotinnak van jótékony hatása. Ha valaki annyira hülye, hogy az állítás egy részét fogja csak fel, hát legyen. A nikotin valóban jót tesz, de ha azt nem fogja fel, hogy a cigivel a többi 90% anyag meg kurvára nem, hát nyomja a szaros cigit, majd beledöglik. Érdekel is engem az idiótája...

"Megfigyelhetõ, hogy azokon a területeken élnek az emberek legtovább..." én eddig olvastam, aztán görgettem tovább. Megfigyelhetõ, hogy a trollok akkor érzik jól magukat, ha törõdnek velük. Ha le sem szarják õket... <#banplz>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

shaba23
Igen, sokan írnak ide faszságokat^^
DarkHorSe
tele van ilyen troll nyomorekokkal ez a forum, eddig se csinaltak semmit veluk, ezutan sem fognak

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Prince of Máté
Rendszeresen idejár ez a fogyaték, hogy hülyeségeket írjon és minket idegesítsen, szerintem jó lenne, ha a HG írna valamelyik moderátornak.

0Fritz0
A fehérje káros, hiszen a sok idegesítõ kis geci is abból épül fel. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

balintk
Most saját magadba kötsz bele? 😄
Pontosan ha egészségesen akarsz élni, akkor odafigyelsz, hogy mibõl mennyit fogyasztasz. Egyébként sem értem, hogy "Arra, hogy örökké élek, ha nem tolom a fehérjét?", amit sose állítottam, úgy látszik a szövegértelmezéssel is kemény gondok vannak. Úgy látszik egyesek besértõdnek, ha valami nem a szájuk íze szerint történik a saját életükben, de ez attól még nem változtat azon a tényen, amit írtam.

További szép estét. 😊

oliwwer
Riddick21
Mire kéne ellenérv, gyökér? Arra, hogy örökké élek, ha nem tolom a fehérjét? Ez nem az "éljünk kurva sokáig" topik, hanem a testépítés topik, ahol az emberek nem 5 évvel tovább akarnak élni, mint a nyomik, hanem jól akarnak kinézni és egészségesen élni.
Az, hogy te beböfögsz ide valamit, mégis ki a faszt érdekel? Valaki leírja az ellenkezõjét, aztán szevasz, kb. ennyire bonyolult.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

balintk
Haters gonna hate, kemlyén ellenérvek, majd azért megfontolom.<#awink>

Riddick21
Menjél már légyszíves a büdös picsába, állítólag pár kattintásra van csak...

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."