Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*
Ezért nem tudtam soha egy edzéstervhez sem tartani magam, egyrészt a limitált felszerelés s zsúffolt terem miatt nem mindig lehet ragaszkodni a papírhoz, másrészt ált. az alapgyakorlatokon kívüli izolációs témát annyira gyakran cserélem, mint más alsógatyát.. izé, nincs rá okom, így szeretem, így poén.
Az erõlködéstõl, nem fog megváltozni a fejed alakja, sem a vádlid alakja, se nem a melledben futó izomrostok alakja.
Nõni megnõhetnek, de ugyan úgy marad a forma, csak nagyobb, tagoltabb, definiáltabb lesz. A mell, az meg pont, hogy nagyon genetika függõ.
Vannak olyan 140 kilós állatok akiknek egyszerûen nincsen mellük. Akár hogyan erõlködnek.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*
A kulccsont felett mindenkinek vannak völgyei.
A melled alakjának meg genetikai oka van. Azt már az isten sem fogja kicentírozni neked.
1. váll+hát: nyak mögül nyomás ülve, oldalemelés állva, kábeles oldalemelés, nyakhoz húzás hátgépen, kábeles evezés, csigás letolás nyújtott karral
2. mell+has: fekvenyomás egyenes padon, nyomás chest-press gépen, tárogatás peck-deck gépen, áthúzás hajlított karral, tolódzkodás, felülés római-padon, hasprésgép
3. kar+láb: bicepsz egyenes rúddal, egykezes súlyzóval, Scott-pad, kalapács-bicepsz, koncentrált, csigás letolás, tricepsznyújtás fekve
Mindenféle segítséget elõre is köszönök!
próbálok rövid ideig edzeni. mell-hát szuperszettbe 1 óra alatt megvan, más fekvenyomások közt tart 3-5 perc szünetet... <#wilting>#wilting>
Egy év alatt ha jól csinálod, a 64 kilós testbõl komoly testépítõ formát lehet legyártani.
A túledzés az amit, zero írt.
Lehet érezni, hogy nincs motiváció, levertség érzés, gyengeség érzés. Esetleg rosszul leszel a súlyoktól is ha ránézel.
A túledzés nem az izmok miatt történik, nem azért van mert túl fáradtak az izmaid.
A leggyakoribb ok a motoros agykéreg kikészülése. Ezek a területek könnyen kikészülhetnek, és elsõ sorban idegi tüneteket produkál, mint amiket már írtam is.
Ha az izom van szét edzve, az izomgyulladással válaszol, és tejsav túltengéssel.
De amint már ti is észre vettétek, az ilyen jellegû dolgokat az izom hihetetlenül gyorsan képes kipihenni, és teljes mértékben felgyógyulni belõle, nyom nélkül.
Ellenben ha kikészül az agykéreg, az nem egy két nap mire rendbe jön.
Mitõl készül ki?
A sorozatos, állandójellegû túlerõltetéstõl.
A túl hosszú ideig tartó erõlködés. Tehát gyakran, sokáig tartó edzések, nagyon nehéz súlyokkal.
Olyan ez mint egy kis ideg összeroppanás.
Hogy lehet edzeni a mozgató agykérget?
Rövid ideig tartó, olyan edzéssel, amikor nagyon nagy súlyt emelsz, de csak kis ideig, pár ismétlés erejéig.
Mondjuk 6 x 1-2. Maximális súllyal.
De után folytasd az edzést közepes súlyokkal. Pár perc múlva újra erõltesd meg az idegeket.
Olyan ez mint az erõemelés. Õk is leginkább a motoros mozgató kérget edzzik meg. Úgy hogy sokan nincsenek is tisztában ezzel. De rájöttek hogy így is lehet erõsödni, hogy nem fejlõdik az izom, és izomtömeg nem épül fel. Idegi alapú fejlõdés.
Én úgy tudom, hogy a túledzés nem különálló alkalmakra vonatkozó fogalom, hanem az edzések összességére és a pihenõidõszakokra vonatkozik. Tehát azt jelenti, hogy a szervezetednek nem volt ideje még regenerálódni sem, nemhogy fejlõdni, és így a teljesítmény hosszú távon csökken.
Link
Ez mondjuk foci, de itt találtam meg hirtelen ezeket az ábrákat, ez gyakorlatilag minden edzésre vonatkozik. Az elsõ ábra egy edzés hatását mutatja, a második az elérendõ edzéstervet, a harmadik a túledzést.
Ha fáradt vagy az edzéshez, ne erõltesd mert csak rosszat tesz, kb ennyi a dolog lényege.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A túledzésre van valami adat h mondjuk hány gyakorlat számít már túledzésnek vagy ilyesmi?Gondolom egyéntõl meg izomtömegtõl függ, de hátha van valami errõl is.
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
van még itt whey prom, de általában meghajt,ha étkezés mellé iszom, jo lehet?(rettenesen gyors emésztésû vagyok)
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
eddig hogy állsz? : o)
F
és ugy gondoltam h most egy évig tolok fehérjét tejsavót creatint
és egy év után venném ezt a kombinációt
csak nazért linkeltem be ,ert nekem cinkes a havi 5-6 kiló:S
és ezért szeretném kikérni a véleményeteket h használhat e ez a cucc még ha nemis ennyit.
Fõleg lányként. Ezen a pénzen nagyon sok más hasznos dolgot tudnál venni. Multivitamin, ásványi anyag, c-vitamin, fehérje. Alapból ezekre van most szükséged. Ha extrát akarsz, akkor mehet még kreatin, glutamin, taurin, stb. A lehetõségek tárháza végtelen szinte. Én azért még ajánlanám, h esetleg izületvédõt sem ártana megelõzõ jelleggel fogyasztani.
mov ah,4ch int 21h end
Erre az okos hájas házi asszonyság elkezdi legyártani a zsírban rántott csirke mellet, és az olajban tocsogó sültkrumplit.
De annyira zsíros minden, hogy amikor hozzányúlsz, mint a szivacs, mikor csavarod ki, úgy ereszti magából a zsírt a krumpli, és a hús is.
Persze mellé, ott van feltálalva a vitaminsaláta. Hogy minél egészségesebbek legyünk má.
És, ezt nem értik meg.
Nem lépesek felfogni bazmeg.
Én az ilyenektõl úgy kiakadok, hogy ha nem tiltanák, én az ilyeneket agyon lõném, hogy ne szenvedjenek tovább. Sajnálom õket, most mit mondjak. Nem szeretem látni, ha egy ember ennyire szenved.
Anyám is olyan, hogy direkt mondom neki, hogy ne sózza túl az ételeket. Erre az a válsz, hogy nem tettem bele sokat, csak fél marékkal. Az nem sok. Meg kell bele só, mert attól lesz íze.
Mondom, nincs két éve, hogy szívinfarktusod volt, te semmibõl nem tanulsz?
Az ilyeneknek lehet magyarázni. Az ilyen ember, szándékosan akarja tönkre tenni az egészségét.
Ha orvos lennék, én kiabálva hajtanám el a betegeket, hogy ide ne gyertek, hát nem ti akartatok betegek lenni? Akkor most mi a faszé nyavalyogtok nekem? Teljesült a vágyatok, betegek vagytok, élvezzétek ki.
Másik kedvencem a diétázó dagadtnõ, aki este nyóckor az ötödik banán és második kiló dinnye után már csak almát eszik, ugyebár, a gyümölcs a fogyaszt!
😄 meg az olyan cukormentes üdítõ, amiben nem cukor van, hanem glükóz-frutkóz szirup.. vagy az még a jobbik eset, van olyan cukormentes valami, ami maltodextrinnel készül.
Szeretem még a lekvárfõzõ recepeteket, ahol dicsérik a dzsemet, hogy milyen egészséges, fasza étel, mellette vigyorog a dagadt szakácsnõ, és a "lájt" receptet osztja meg, amihez "barna cukrot" meg mittomén mit használ.
Ahogy én szoktam mondani a jóó zsírban sült rántotthusira, amikor megkínálnak vele, hogy "ez is csirkemell, egyed nyugodtan, diétás" --> "köszönöm testvér, de tudod, a gatyát se veszem fel, ha szaros"
imádom õket. egytõl-egyig. BTW, az normális, hogy minden edzésem hót faszán megy, mán rendesen örülök magamnak, hogy mennyit errõsödtem aztán a következõ edzésen a használt súlyok kb. 20%-al csökkennek, s minden ismétlésért meg kell küzdenem? Vagy nem?
Csak nálam vannak ilyen "megmagyarázhatatlan, ne is kérdezd" napok.. teszem azt fel, egyik héten 160 kg-al ötöt húzok fel, rá 1 hétre meg 140nél szarok be, s alig jön fel a negyedik.. vagy velem van a gond, vagy micsoda, : )
Annyit értenek a táplálkozáshoz, mint az autoszerelõ a sebészethez.
Ott van a shuber norbi vagy melyik bohóc. Úgy állítja be magát mint egy guru, de fingja sincs róla mit nevezünk ételnek.
Egy tapasztalat, olvasott testépítõnek a kisujjában is több tudás van mint ennek valaha is lesz egész élete során.
Vannak itt nagyon nagy gondok.
Erõsen hibáztatható ma, az oktatás szinvonala, a szándékos félreoktatás, az állam.
De mit várhatnánk egy olyan államtól, amelyik azt hazudja még ma is szándékosan a kis iskolás gyerekeknek, hogy a magyarok valahonnan mongóliából származnak az ural hegységbõl, meg a honfoglalás, stb stb.
Ez mind mese, olyan mese, amit a többség igaznak vél.
Ettõl fordul fel a gyomrom.
A szándékos dezinformálás, megtévesztés.
Lassan az lesz, hogy kiadják a diabetikus disznózsírt.
Meg azt fogják tanítani, hogy a diabéteszesek egyenek minél több cukrozott finomított ételeket, igyanak cukros szénsavas szarokat, stb. És ott lesz több száz oldalon ami megmagyarázza, hogy ez miért jó.
Most eszembe jutott az idikrácia film. Abban is valami szar izotóniás italt használtak mindenhova víz helyett. Mert a cég érdekei úgy kívánták.
Azt itták, azzal mosogattak, azzal öntöztek, locsoltak. És azzal magyarázták, hogy ez olyan jó, mert elektrolitot tartalmaz.
Ha úgy vesszük a disznózsírban is van szívvédõ jó koleszterin meg c vitamin. Csak éppen elhanyagolható, pár milliomodnyi a mennyisége a káposztához, citromhoz, vagy lenmagolajhoz képest.
De van benne. Ugyan ez a szívbarát margarin is, meg a light kóla. Meglátom a boltban, és leakad az agyamról az ékszíj. Vannak olyan LIGHT szénsavas italok, meg fagyik, amikben nem 100 gramm cukor van, hanem mondjuk csak 95. Tehát kevesebb. Ezért Light.
mov ah,4ch int 21h end
F
MJ rulz Pink Team The Only One
"El kell kísérni a gyereket az elsõ edzésekre, meg kell nézni, milyen közönség jár oda, kik a személyi edzõk. Ha a gyerek hirtelen (néhány hónap alatt) több, mint 10 kg-ot gyarapodik, ha látványosan nõ az izomzata, esetleg bõre a hirtelen tömegnövekedéstõl szétfeszül és ú.n. striák (csíkok) jelennek meg legtöbbször a vállon, akkor majdnem biztos, hogy tiltott tömegnövelõ szedésérõl van szó, amely rendkívül súlyos egészségkárosító hatásokat okoz hosszú távon, sõt halálos kimenetellel is végzõdhet. A tömegnövelõk – még ha csak proteinkészítményrõl van szó – alkalmazása rendkívül veszélyes és egyáltalán nem javasolt!"
Az ilyen hogy a francba lesz "sportSZAKORVOS" És akkor csodálkozunk, hogy ennyi sötét ember van... <#falbav>#falbav>
F
Összetettebb szénhidrátot tartalmaz majdnem minden növényi köret. A basmati rizzsel jobban járnál, annak magas a szénhidráttartalma, csakúgy, mint a hántolt rizsnek, mégis alacsonyabb a GI-je, vagyis lassabban szívódik fel.
mov ah,4ch int 21h end
Edzés + megfelelõ fehérjedús diéta = testkompozíció változás
A szójától nem fogod az izomzatodat elveszíteni. A tejsavó jobb, de a te szinteden JELENLEG semmi jelentõsége nincs, h szója vagy tejsavó.
mov ah,4ch int 21h end
MJ rulz Pink Team The Only One
Keresés a témában, vagy ugrás sorszámra:
> lábemelés
MEHET
Az, hogy nehezebben emészthetõ, mint a savó, nem azt jelenti, hogy teljesen értéktelen. Sõt, a szójaizolátumokról, kevert fehérjékrõl kifejezetten jókat hallani felszívódásban-hasznosulásban. ... Csekkold, a peak protein 85 nevû termékét.. baba
most kicsit összezavarodtam:S