Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

most végülis ha megfözzük vagy sütjük a tojást akk mi van? :S

"sajnos azonban rá kell mutatnunk arra a tényre is, hogy a magas hõmérsékleten történõ megfõzés denaturálja a tojásfehérjének egy bizonyos részét, ami által a test hasznos aminosavakat lesz képtelen felhasználni. A fehérje döntõ hányadát felhasználja a szervezet, de nem mindet."
bodybuilder.hu
szóval most akk nyersen vagy sütve vagy fõve(alacsony hõmérsékletne vagy hogy?

Panzermeyer
Szerintem ez az x év alatti tiltás egy hülyeség, ha megfelelõ tápanyagokkal el vagy látva, akkor nem hiszem azt, hogy ha a hét 168 órájából edzel 6-8 órát, akkor elkezdesz megállni a növésben. Inkább a sérülésekkel kell vigyázni.

mov ah,4ch int 21h end

King of Roads
16 évesen kezdtem énis, az a poén ezekben hogy én még azt is túlnõttem azóta aki nálam jóval magasabb volt...

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

En pl. direkt megvartam mig 16 leszek, mert azt hajtogattak, hogy 16 felett szabad, erdemes elkezdeni. Erre 1 hete az orovos aszondja h nem szabad mert a csontok meg fejlodesbe vannak...wtf?? akkor most mivan?
Ennyi telleg nem kell ezek szerint koran kezdeni.

King of Roads
ha akarja úgyis csinálja..aki ebbe beleszeret mi mást sportolhatna akárhány éves? <#smile><#smile><#smile>

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

SeanJRRussel
Ne is haragudj,de 14 évesen mit akarsz még edzeni??
Menj inkább sportolj mást,hidd el lésõbb megfogod bánni,fõleg izületek terén.Én 18 vagyok,2 éve csinálom és pl a vállam már nem olyan mint régen.
Hiába mondassz bármit is, a súlyokat felejtsd el ha kicsi ha nagy.Majd 3-4 év múlva.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

dragon11
ott a pont.😄 én 14 leszek 2nap múlva.. és 2hónapja alig erõsödtem, de kitartó vagyok.😄 mármint látványosan nem, de erõsödöm.😄

vékony alkat vagyok:\

BADE
az egyik tételem(állatorvosi) pont a kreatin-szintézis volt😄

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

MEdievil
Már elmondták de a te szinteden még nagyon nincs rá szükséged! Majd ha eléred a holtpontot akkor érdemes és az se az elsõ ilyen jaj nem nõttem egy hetet eset...

F

matthias92
ráadásul a szervezeted is termeli.

King of Roads
uhh baszki <#wilting> <#zavart1> <#szomoru2> <#boxer> <#violent> <#csodalk> kreatin van 1 rakás húsba persze nem rengeteg mennyiségben...a hústól impotens vagy? inkább olvasgass és utána gyúrj...

Ilyesmirol en is hallottam...

matthias92
bebaszna... vagy legalábbis én nem olvastam ilyet, nem mondtak ilyet, és nem észleltem ilyet.

a kreatin tényleg okozhat impotenciát?<#pardon1>

Megnezte, be van gyulladva, allitolag megeroltetem ...:S

Tyler1
scitec mass-ról mi a vélemény, mint kezdõ tömegnövelõrõl??

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Lazarus
Mutasd meg dokinak, fórumon keresztül ezt nem lehet eldönteni
En asszem szetcsesztem a bal karom :S most kenegetem....sztetek pihentessem ? Igaz csak 2 honapja edzek de lehet, h tul nagyokkal kezdtem
.

SeanJRRussel
Én érzem az izmot is meg az izületet is<#buck>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

matthias92
nem a súly a lényeg, hanem a szabályossága az edzésnek. most énsem nagy súlyokkal edzek, mint régebben (hát... õszintén azok sem voltak nagy súlyok 😄 😄), de mégis baromi jó, érzem a terhelés után az izmaimat, és nem az izületeimet...

jazzy
biztos hogy nem jól csinálod ha ettõl a 4 gyakorlattól nem kerekedik a vállad.
igen
mondjuk lehet h egykezes súlyzókkal túl sokkal próbálkozom most 10-10 kilóval csinálom de nem nagyon birom próbáljam kevesebbel mondjuk 8-8 al?

Roger6
Hát ha ezek közül egyik sem segít, valamit nem jól csinálsz. Nem kötekedésbõl mondom. Biztosan helyesen csinálod a gyakorlatokat?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

mondjatok már vmi jó gyakorlatot h kerekedjen a vállam
próbáltam már nyak mögül nyomni arnold nyomást egykezes sújzóval oldal/elõre emelést de semmi segítsetek pls...

dragon11
gratula.😊

King of Roads
<#taps> annál nagyobb motiváció nincs mikor megdicsérnek

matthias92
nah, ma kaptam egy jó nagy adag motivációt:
találkoztam egy helyi taggal, aki régebben tesitanár volt. meglett dícsérve az alkatom, az alakom, és a kockás hasam <#vigyor5>.

dragon11
Nem figyeltem. Elnézést..😄 ott volt a "mostanig" szó.😊

matthias92
áhh,dehogy.már újrakezdtem, híztam másfél kilót. >.<

dragon11
Nem akarod újrakezdeni a kondizást?:-D

matthias92
nekem,ami fény korom idején jó volt,azaz
a-b-c-a
b-c-a-b
c-a-b-c
a-b-c-a...és igy tovább volt
aztán terveztem azt hogy a negyedik napot lecserélem úszásra,~egyórára, és az elsõ edzésen hátat edzek,hogy minél több nap teljen el azúszás meg a hátedzés között(azúszás megmozgatja az egész fölsõtestet, kiváltképp a hátat)
csak...elmaradt...felhagytam a kondival mostanig, mindeféle gondok miatt(egészségügyi,etc.)

dragon11
Igazából Én most leszek 17-én 14éves, így is 1.5órás edzéstervem van, de 1nap alatt letudok mindent..:-D igaz, hogy itthoni 1db súlyzó 6kg+saját testsúly😊

Én is 1 napon csinálom a mell-hát (közbe tricepsz) edzést. köv. napokon a váll,bicepsz (közbe has) edzéseket. Nekem így jön be 😊
King of Roads
igazából mindenkinek más válik be, kísérletezni kell. nekem a mellem a leggyengébb az összes közül, mégis azóta fejlõdik amióta csak egyszer edzem a héten és kevesebbet csinálok rá. jah + háttal edzem szuperszettbe. sokan mondják nem jó a mell-hát de nekem ez nagyon is bevált és amíg élek a kettõt együtt fogom edzeni.

Sean, franc se tudja. Én most vállat edzek egy héten kétszer, hogy legyen. Szerintem minden izmot 5 naponta meg lehet edzeni, az kb. úgy nézne ki, ahogy panzernek is van a programja kb.

Én személy szerint az ötnaponta edzettel fejlõdtem a legtöbbet, lehet, vissza kéne térni rá. Most heti 1, kiv. a vállam.
Panzermeyer
Én most azt csinálom, h heti csak 1 testrészt edzek 2x egy héten. Ami úgy néz ki, h heti 3 nap alatt letudom a testrészeket, a negyedik napon megismétlem az elsõ napi edzésbontást csak 90%-ban más gyakorlatokkal. Aztán a következõ héten az elsõ edzés a ciklus soronkövetkezõ testrészével kezdõdik, és az ismétlõdik meg a hét utolsó edzésnapján. 3 hét alatt csinálok meg egy ilyen ciklust. Elég jó, tetszik 😊
A legjobban a válledzést imádom, szétgyötröm, mint az állat. Szerencsére még nem sérült le a vállam sosem, nincs rotátorköpeny probléma.

mov ah,4ch int 21h end

SeanJRRussel
Kérdés felelekbe volt eg yoylan h lehet e egy izomcsoportot kétszer edzeni a héten?-A válasz ha csak kezdõ vagy me haladónak elég 1X.
Én nem tom de 2 éve edzek és nekem kell a 2X mellezek bicepsz... a héten me amúgy olyan plöttyettnek érzem magam meg nem tom.Eddig elég jól fejlõdtem.Lehet h akko csak 1X kéne edzeni egy izmot?

Nem akarok versenyezni, csak felszedni pár kilót(tisztán, semmi koksz). Jégkorongozni akarok és ahhoz nem ártana legalább 70 kilóra felmenni, mégha csak hobbi szinten is játszanék. Félreértetted, amit írtam: pont nem érdekel hogyan akar doppingolni a srác. Csak a kérdésemre nem válaszolva félrebeszélt. Nem vagyok türelmetlen, ha 1 év alatt feljönne 2kg izom 3 kg zsír már annak is örülnék. 65 kg vagyok kb ezen akarok változtatni.
matthias92
egyet biztosra mondhatok: ha nem versenyezni akarsz, és kokszhoz nyúlsz, te nem lehetsz más csak afféle terror-poronty, aki emberélet(ek)et akar elvenni.

matthias92
enzimpótlóm van, az csak elég 😊
más: tegnap tuti odabasztam kicsit a régnem edzett szervezetemnek, gyerekek olyan izomlázam van mellben, hogy aligbirok mozogni. étvágyam nem javult, túledzettem magam(?). mostanság sajnos csak alkalmi akciókra futja, de majd ha meglesz a jogsim szept közepétõl, belecsapok a közepébe! 😊

Persze, sok múlik a géneken, de az akaraterõn szerintem több. Azért kértem a ti segítségeteket, mert a kondiban van pár srác aki arcoskodik hogy õ mióta gyúr és osztja az észt, amikor célirányosan kérdezek tõlük akkor pedig hirtelen megáll a tudomány.(amit King of Roads pár perc alatt megválaszolt arra az egyik tudott 1 tippet adni) Kajáról is kérdeztem pár embert, egyik rázendített hogy õ mennyit költ havonta csak fehérjékre, és hülye vagyok ha nem szedek kiegészítõt (úgy hogy 1 hónapja gyúrtam csak a vasat). Másik srác meg elkezdett a doppingról beszélni, és hogy õsszel megint várja hogy folytathassa. Mindenki mást mond.
Azért pedig elnézést hogy mindent tõletek kérdezek, próbálok utánajárni minnél több dolognak, de nincs sok idõm. Szeptemberben mehetek vissza az egyetemre és szeretném a leghatékonyabban eltölteni az idõt az edzõteremben. (Nem várok csodákat, csak szeretnék felréntani pár kiló izmot és zsírt, hogy ne úgy nézzek ki mint egy gyík.)
Mi e a Monsztr Miksz? 😊

Izé, én is elolvasok minden cikket, de ösztönösen edzek. 😄 Meg van szabva, hogy pl. "hétfõ hát, szerda váll-tric, csütörtök láb, szombat mell-bic" aztán minden testrészre csinálok 3-4 gyakorlatot, ebbõl 2 mindig állandó, vmi alapgyaksi.. a többit meg úgy variálom ahogy kedvem van.. ^^

Matthias tuti, hogy ismerlek, elég szerencsétlen béltraktusod van, az hótziher... Szeggyé' enzimkomplexet.
matthias92
azjó, én tavaly júniusban 47, most 52. szó se essék, voltam 57-58-59 is tél végén, tavasz elején.

SeanJRRussel
Jah aki esetleg rendelne vagy komolyabban érdekli
az orosz csoda túrmix
<#buck><#mf1><#ravasz1><#worship>

King of Roads
+ néhány tapasztalat. nem nagyképû vagyok, de azt hiszem elmondhatom magamról, hogy tudom mit csinálok mikor edzek, tudom mire van szükségem, amit nagyon sokan nem mondhatnak el magukról. sok emberrel ellentétben tudom, hogy hova akarok tartani és azért mert genetikailag nem vagyok a legjobb ez nem fog megakadályozni semmiben mert tudom hogy több van bennem mint ami látszik. és bocs h mindig 2 hszt írok de ha badiról van szó be nem áll a szám <#idiota>

SeanJRRussel
Nah srácok mit találtam nektek

Russian Research Confirms Staggering Increases in Muscle Size and Strength...

Discover for Yourself the Explosive Muscle-Building Power of This New Russian Bodybuilding Breakthrough...Now, in less than 30 days, you can naturally gain an average of 20.2 pounds of solid muscle mass without gaining a single ounce of bodyfat.

It's true. Research from Russia's Smolenk State Medical institute now shows you can gain an average of 20.2 LBS of lean muscle mass within just 30 days without putting on additional bodyfat.

The secret behind these shocking muscle-growth results is a new Russian bodybuilding formula called "Mонстр Mикс" (in English, this translates to "Monster Mix").

In fact, tests show that within only 10 days, 78 highly trained Russian athletes experienced a shocking 6-7% increase in lean muscle tissue with a concurrent 10% reduction in bodyfat.

"Mонстр Mикс" (Monster Mix) is so powerful, one biochemist from the University of Missouri recently called it "The world's most powerful natural muscle builder."

Thanks to this amazing new clinically proven post-workout supplement...

Ezek az oroszok mindig tudják hogy mi kell a népnek.De azé egy hónap alatt 9kg izmot felpakolni.Kíváncsi vok hányan dõlnek be neki.

King of Roads
senkivel nem vitatkozok, csupán elmondtam az én szemszögembõl is a dolgokat. és senkit nem akarok rávenni arra, hogy az a jó ahogy én látom a dolgokat.nekem így jött ki minden. szerintem bárkinek el lehet mondani bármit akárhány éveel tapasztaltabb nálam. egyébként másfél éve edzek és 4 könyv + ezer oldalas enciklopédia van mögöttem amit 2szer is elolvastam, úgyhogy 1-2 dolgot énis tudok.

SeanJRRussel
Nagyon nem vitatkoznék Frayerrel,a másik meg az,hogy ha saját kútfõböl csinálsz dolgokat az elején annak nincs sok értelme.Nem ismerlek, én két éve edzek és most írtam magamnak a második edzésprogramomat úgy, hogy olvasok utána mint az állat.
Nagy álltalánosságba akik elkezdenek edzeni,azoknak akkora arca lesz és azzal is elkezd vitatkozni aki több éve csinálja már és igen sok tapasztalat van a háta mögött.
A másik meg, van az a mondás,hogy szarból nem lehet várat építeni.A bodyban is ugyan így van.A lényeg az apróbb részletekben vesz el.Ha mindig csak a fõbb gyakorlatokat csinálod akkor sose lesz szép formás izmod.Ha nem próbálod különfélébb gyakorlatokkal bombázni az adott izmot,vagy izomcsoportot akkor túl sok mindent nem fogsz elérni.

Szóval az építõ jellegû kritikát mindig hallgassuk meg és az okosabbal ne harcoljunk.

King of Roads
a "tudományost" úgy értem, hogy van aki csak edzeget elolvas minden cikket mindent igyexik betartani amit olvas. én viszont szarok minden cikkre és magamra hallgatok és hidd el, azóta fejlõdök amióta ezt teszem.