Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csuszi
jóvan én befogtam, majd aki akar meggyõz titeket:)

nem biztos hogy bejön az oldal, de pont illik ide:)

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
ezt hittem én is régen. aztán diétáztam okosba, mert öregen már máshog ynem is lehet. jobban sikerültek a diétáim, mint elõtte valaha, 20 évesen, futással, gyors anyagcserével is közelébe nem voltam.
de kurva egyszerû tesztelned, diéta elõtt megnézed mennyire vagy erõs, és megnézed utána is. nekem 20kg leadással volt 5% körüli erõvesztésem. persze ha az ember gecire el van hízva, ha kurvára gyenge, ha nincs rajta még egészséges izom se, akkor szar diétával is elérhetsz akár erõnövekedést is, de akkor okos diétával még annál is erõsebb lennél. a szervezet bármit elõ tud állítani bármibõl (kivétel vitaminok, esszenciális zsírsavak és aminosavakat), de alényeg, hogy zsíroskenyérrel is lehet fogyni, csak nem mindeg yhogy változik e egyáltalán az izom-zsír arány, hogy mennyire viseli meg a szervezetet, hogy pszichésen hog yviseled, és hogy mennyi jön utána vissza, és a nyugalmi energiaigényed hova mozdul...

kisagica
Nekem is a fogyás a lényeg... :D

csuszi
#14167-#14171

dronkZero
A leépüléstõl az edzés megvédi. A szervezet nem hülye ám, amit használsz, azt nem építi le. Ha nem eszek elég fehérjét, akkor az edzés ellenére nem fogok fejlõdni, erõsödni. De annyit meg normál étkezéssel úgyis visz be az ember, hogy a sérüléseket, az izomrostok mikro-szakadásait meg tudja javítani, úgyhogy csak úgy elsorvadni nem lehet.

Egyébként +20 kiló zsírnál ne mondd már, hogy nem a fogyás a lényeg... Nekem az volt.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

csuszi
lebasztalak? nem. azt eszel amit akarsz, én vázoltam mennyi lenne, és hogy ez kell. nem lehet pótolni, nincs olcsóbb fehérje. visszakeresed még le is vezettem a népnek grammra, arányra, árra.

kisagica
Csak én nem járok gyors büfébe... az van amit anyámmal megcsinálunk.. és nincs duma

kisagica
Nem fogok itt siránkozni, hogy mennyibõl élünk havonta... Ha nem érted meg, akkor pff. sajnálom!
Nekünk úgy látszik szarabb mint nektek... Gondolom nektek nincs havi 85 ezer Ft-os törlesztõtök.... mindegy....

csuszi
havi 9000ft és ráadásul nem kidobott pénz, mert amúgy is költesz kajára. szerintem ha okosan kajál az ember még spórol is. bemégy egy átlag büfébe egyszer eszel és otthagysz egy 1000 simán. nekem egy nap fullos kaja és 100kg vagyok, 1300ft környékén van.

csuszi
napi 400-500ft geci sok. lánynak elég lenne 300. ez aztán súlyos pénzkidobás.

kisagica
sry most olvastam hogy nem neked irtad :D ♥

kisagica
csuszi te meg azt érted meg hogy lakáshitel mellett nem futja csirkemellre!!!! Nem mindenkibõl dõl a lé!!!!

csuszi
és szerinted mi védi meg az izmaidat a leépüléstõl diéta alatt ha nem a csirke?:) nem a fogyás a lényeg ezt kellene már megérteni, hanem a zsírvesztés, vagy egy telibeszart zokni leszel...

dronkZero
Szerintem amíg a fogyás a lényeg, addig annyira nem létkérdés a csirke és a fehérje, a kardió edzés amúgy sem nagyon az izmok építésére való.

Én pl totál szembe mentem a testépítés elveivel, nem szabadna 6szor gyúrni egy héten. Gyakorlatilag szándékosan túledzettem magam: a pihenõnap elõtti edzésemen már alig tudtam megcsinálni azt a mennyiséget, ami a heti ciklus elején még lazán ment. Effektíve romlott a teljesítményem, csak a pihenõnap után közvetlen éreztem magam erõsebbnek. (Meg voltak olyanok, hogy kimaradtak napok és akkor utána) De ugye nem is az izmaim fejlesztése volt a cél, hanem a gyors és hatékony fogyás.

Szal kaja tekintetben is inkább csak a kaja össz kalória mennyisége számít, nem az, hogy akkor ez most szénhidrát, vagy fehérje, vagy zsír.

kisagica
és úgy mellesleg agica.hu - n írom le minden fontos napom, az alakulásommal kapcsolatosan! Regizni kell utána a fogyásom másképp c. blog :D

kisagica
ilyen pillanatok nincsenek, mert van egy célom, és az hajt elõre!!!! :)

kisagica
Köszike!
Minden este futok, és lejjebb találod az adataim.... hogy mennyi megy le adott idõ alatt vagy pedig találom mérésre!

Tegnap este például... lekocogtam olyan 50 percet... kutyával :D Majd a kutyát lepasszoltam, elmentem wcre, és lenyomtam újabb 30 percet, de ezt már erõsebben!!! kellemesen elfáradtam!!! Azért ma csinálom 1 hete a minden esti rendszeres futást... szóval még nem vagyok benne profi... De igyekszem, hogy karácsonyra újra a régi formámban tündököljek!

Mivel önálló keresetek nincs, és válság is van, nem minden nap engedhetem meg magamnak a csirkemellet, mert ugye drága... Nem tudom mivel tudnám helyettesíteni...

dronkZero
Ja! Ami nagyon hasznos lehet még: egy edzõtárs. Már abban az esetben, ha rugdossátok és hajtjátok, nem pedig visszahúzzátok egymást. Ezzel el lehet kerülni az ilyen "áááá, tegnap nagyon leharcoltam magam, ma nem is kell annyira az a mozgás" jellegû gyenge pillanatokat.

dronkZero
Hát nemtom, sok okosságot nem tudok mondani... Minden nap több kalóriát kell égetni, mint amit kajálással beviszel. Ezzel gondolom nem sok újat mondtam... Szerintem azt meg úgyis mindenki magának találja meg, hogy hogyan tudja ezt számára legmegfelelõbben, esetleg "legkényelmesebben", minél kevesebb "szenvedéssel" elérni...

Én pl a futásra rá nem tudnám magam venni, de az nagyon jó zsírégetõ kardió. Zsírégetésnél nincsenek ilyen komoly "szabályok", mint a tömegelésnél, van, ami hatékonyabb rá, van, ami kevésbé, de olyan nincs, hogy valami semmit ne érne. A lényeg a 100% rendszeresség, lehetõleg minden nap, vagy max 1-2 pihenõnappal a héten, és hogy az edzés használja az izmokat rendesen, fárasszon el. A leghatékonyabb a tested legnagyobb izmait kardió jelleggel, kis terheléssel sûrû ismétléssel dolgoztatni, ez effektíve a futás, jog.

Vagy esetleg kirándulás hétvégén, az is le tud terhelni lábból, és vázizmokból. (Bár azt jellemzõen zabálással kompenzálja is az ember hamar.)

Illetve ugye a mell és hátizmok nagyok, azokat meg úszással lehet nem túlterhelve, kardió jelleggel használni.

Szokták mondani, hogy 30 perc alatti idõtartam semmit nem ér. Ez abban az esetben igaz, ha az elhasznált vércukrot egybõl edzés után kajával vagy cukros italokkal pótlod. Ha nem pótlod, nem eszel edzés után 1-2 óráig, akkor az a 20 percnyi edzés is számít.
Másik fele, hogy gyakorlatilag a két alvás közti energiamérleg a lényeg, ha három óránként 20 perceket edz az ember, az zsírégetés szempontjából egyenértékû az egyben lenyomott 2 órával...
Legalábbis tapasztalataim szerint...

Diéta is fontos, hogy a kalóriabevitel mindenképp kevesebb legyen, mint amit sporttal elégetsz, de erre nincs tippem, hogy lehetne könnyen ráállni. Nekem könnyen ment, elég rendesen változott az életem, meg a napi rutin, úgyhogy nem okozott nehézséget. De azért azt nem javasolhatom, hogy válts munkahelyet és költözz el, mert úgy az étkezési szokásaidon is egyszerûbb lesz változtatni... :) Ez megint olyan dolog, hogy kinek hogy jön össze...

Lazarus
Rizsbõl én sem tudok annyit enni hogy elérjem a pozitív kalória egyensúlyt, hányingerem van tõle. Az elmúlt 2 hónapban a saját készítésû pizzára kattantam rá, egy étkezéssel simán lecsúszik belõle 1000 kcal tiszta ch, erõlködés nélkül. Elõtte sültkrumpliztam, de annak sajnos a nagy része olaj ami ugye nem ideális glikogénraktár töltésre :P
kisagica
Zero, segits :D Akitõl tudok tanácsot kérek!!!! :)
Fogyni akarok egészségesen, futok minden este!! :) Karácsonyra le akarom adni a feleslegem.... kn 15-20 kiló fölösleg van rajtam!!!

dronkZero
Étvágytalansággal mit kezdjek majd?

Több, mint egy éve diétázom gyúrás(heti 6, tavaly május-december), illetve falmászás(2, idén februártól)+gyúrás(1-2) mellett. Étvágyam nulla. Reggelit nem eszek, az egy adagnyi ebédemet két részletben falom be, úgy 10 óra és délután 2-3 óra tájban. "Igazi" vacsorát csak 2-3 naponta eszem, egyébként vagy semmi, vagy max egy kis nass, keksz vagy csoki, de nem kétpofára, csak egy kevés... De effektíve nem hiányzik, és van, amikor még az ebédemet is úgy kell letuszkolni, pedig finom, meg minden... De mégsem esik jól.
Igaz, ülõmunkát végzek.

Tavaly májusban változtattam az életvitelemen, azóta leugrott rólam 16 kiló zsír, és érezhetõen erõsödtem.
Még van rajtam saccra úgy 5 kiló fölösleg(punnyadtgyenge zsírmalac voltam, na), de ugye ehhez ragaszkodik leginkább a szervezetem. Az a 16 kiló minusz is úgy történt, hogy elsõ két hónapban -10, aztán kb havonta-kéthavonta -1...
Most vagyok 74 kiló, a cél a "teljes" zsírmentesség. Elsõ körben legalábbis, majd utána meglátom, hogy hová akarok még izmot tenni. Azt viszont már szeretném majd lehetõségek szerint hatékonyan csinálni.

Szal eddig csak jól jött, hogy nincs étvágyam, de attól tartok kezdi hátráltatni a fejlõdésemet.

Ha teljesen leszálkásodom, megjön az étvágyam is? Vagy ez tényleg ilyen rohadtul odafigyelõs, hogy akkor is magamba kell tuszkolnom a csirkemellet, ha rohadtul nem kívánom?

Roger6
Nem-nem, hátazni igencsak szeretek, jó lesz az teljes edzésben! <#vigyor3><#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

kisagica
♥ :)

hmm... 4 napos edzésterv, nézzük csak. Mondjuk 1 példa:
1. nap: láb, has
2. nap: mell, bicepsz
3. nap: hát
4. nap: váll, tricepsz

Ez 1 variáció, a hátat azért raktam külön mert általában több gyakorlat kell rá, és ha rendesen nyomja az ember, 1 hátedzés elég megterhelõ tud lenni. De ha gondolod, hozzácsaphatsz vmit ha úgy vagy vele hogy bírod!

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Roger6
Kicsit más. 1 hónapja 4x járok egy héten edzeni, de az edzésprogramomon nem változtattam. Most szeretnék egy 4 napos edzéstervet írni magamnak. Tudnátok nekem segítséget adni, hogy melyik izomcsoportot melyikkel párosítsam. A láb speciel nálam egy egész edzést kitesz, talán hasat raknék be mellé. De a többit hogyan osszam be? <#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

SeanJRRussel
Én azt mondom,hogy ott van a 100% whey pro ami elég jó fehérje,a California fitness ami megint csak jó.A Jumbot meg felejtsd el mert nem kell az még neked.
Rogerrel egyet értek,hogy próbálj meg minnél több tápanyagot természetesen bevinni,mert ezekre is rá van írva h nem helyettesítik a vegyes étrendet.
Esetleg vehetsz a fehérje mellé amino savat (bár van a fehérjékben is pluszban) de a kreatin meg az ilyenek még nem kellenek.

A 100% whey pro asszem olyan 6000 környéke 1 kiló,a California meg asszem olcsóbb,de inkább érdeklõdj utánuk.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Roger 6! Mit ajánlanál tápláék kiegészítõt? Ami közép árkategóriban van és ilyen feltételek melett is viszonylag jó hatással lenne az izmaimra....
Roger6
Hát a portól önmagában meg nem lesz tömeged, legalábbis csak minimális. Szerintem elõször teremtsd meg az alapfeltételeket, és utána vágj bele. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy ne eddz, csak azt, hogy szerintem felesleges pénzkidobás lesz a nagy része ezeknek a fehérjéknek (mert azt nem mondom, hogy nem hat, de rendes kajálás nélkül 20-30%-os hatásfokkal fog mûködni az egész, tehát a pénzed kb. 70%-a megy a levesbe). És mivel koleszos vagy, gondolom zseton sem dõl mint állat. De befejeztem, mert úgy látom ezekrõl nem lehet lebeszélni, tõlem meg aztán tényleg ott dobod ki a pénzed az ablakon, ahol akarod.

Csak egy a probléma.. Koleszba leszek ott meg nem adnak minden nap fél kiló csirkemellet és nekem meg nincs lehetõségem fõzni sütni remélem megérted. Ezért kérdezem hogy esetleg még vmi kiegészítõt érdemes lenne vásárolnom? Esetleg fehérje elég a Jumbo mellé?
Roger6
Csirke meg rizs. Hidd el, tényleg nem kell más nagyon az elsõ idõkben. Felesleges pénzkidobás az egész. De hát ha van bõven, akkor persze vegyél amit akarsz, nem szólok én bele...

Russel te mit ajánlanál a Jumbo mellé még?
jazzy
Semmi gond nincs a méret miatt :)

Hajrá csak így tovább!
Akkor csak a Jumbo legyen? Esetleg mellé mit ajánlanál a jobb hatás érdekében?
SeanJRRussel
A creatinhoz szerintem még túl kezdõ vagy.Majd 1 év után esetleg,most még nem kell.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Ja és ti melyiket ajánlanátok a Jumbo-hoz?
Sziasztok! Tovább nézelõdtem és kérném a véleményeteket hogy sima Jumbo-hoz mennyire ésszerõ Crea bomb-ot vagy Crea shot-ot használni??? Véleményeteket várom....
SeanJRRussel
<#eljen>

kisagica
Sry elszartam, majd legközelebb egyben teszem fel!!!! pls ne haragudjatok meg, de ha törölni tudjátok akkor hajrá, és felteszem kisebbe, meg átszerkesztem!!!! oké?????

Nah de a lényeg hogy ez a kép mostani, az alsó meg februári! Asszem a változás elkezdõdött!!!!!

Még majd teszek fel képeket, de egy kicsit ügyesebb leszek!!!!!!

kisagica
bacameg elrontottam! Ne hányjátok el magatokat! :D

kisagica

SeanJRRussel
Feltöltöd valamelyik ingyenes képfelltöltõ oldalra,ott lesznek különbözõ linkek,és azt kimásolod ami az alatt van h közvetlen link a képhez,majd ide jössz és a kép beszúrása alatt a címet beilleszted és ennyi.

kisagica
Képet hogy lehet betenni?

SeanJRRussel
Végre egy bátor ember.Jó lenne ha télleg egyre több kép lenne itt,nem kell szégyenlõsködni,fejet nem fényképezed vagy kitakarod és ennyi.Úgy sse fogjuk megtudni h ki vagy és még a napiszar se talál meg.<#mf2><#eljen> nah jó ez csak vicc volt...

Danny,látod vagy nem,Frayer mostanában nem nagyon aktív a fórumon,páran jelentkeztük h segítünk az oldalban,grafikust keresett de it nem nagyon értenek ilyesmihez.Asszem egy srác mondta neki h megpróbálja,de hogy azóta mi van vele....ki tudja.
Igazából Frayer tudna bõvebb infót adni.

kisagica
Uhh ez a kép! Mármint a második!!! :)
Tetszik!!!! ♥♥♥♥♥♥♥

Majd a változásokról én is teszek fel, de sajna nem most lesz! A volt párommal modell fotózással foglalkoztunk, de sajna a jégesõ elverte a mûtermünket és persze vele együtt a felszerelésünket is! Szerencsére Atesz hajszárítóval meg tudta menteni a technikát! DE mûtermünk azóta sincs... Majd csinálunk képeket!

pusz

DaemoonHunter
De szeretnék így kinézni!:D
Én még csak 70kg-nál járok, de akkora hasam van hogy ihaj. A gond nem az, hogy nagyon zsíros, hanem a gyomrom nagy. Ismerõsök azt mondták majd "hozzánövök":D Sajnos van rajta egy kis felesleg is, a kockák nem látszanak (persze hogy nem...tömegelek), de a pólót már nem szivesen veszem le.
Ráadásul jön a suli(ilyenkor megint gõzerõvel tömegelek) aztán télre elérek vagy 75-76 kg-ot ha nem többet...igazából 80 lenne a cél, de most úgy döntöttem nem sietem el a dolgot...tavaly havi 2-3kg is volt, hogy feljött.

Roger6
Na én dobok még egy képet magamról, mert ide úgysem nagyon jönnek képek. Naszóval. Elsõ képen tavaly nyáron vagyok látható, 65 kilóval, egy motoron sörözve. Hát nem vagyok egy sportos alkat, jóvanna. <#hehe>Az ivás jobban ment akkoriban, meg a buli. <#pias>
A második képen egy (azt hiszem) két hónappal ezelõtti állapot, 75-76 kilóval, másik felén meg olyan 78 kilósan, bár néha még most is lemegy a mérleg 77.1-re <#rinya>. Sajnos a két kép között (75-78 kg) nem telt el sok idõ, de azért látszik némi változás a mellen, szálkásabb lett a vállam, ici-pici hasizom is lett, és végre kezd alakulni a csuklyásom is.
Azt viszont szerintem jól látni, hogy a motoros és a mostani kép között jócskán van különbség, majdnem +11-13 kg 9 és fél hónap alatt. Persze, lehetne jóval több is, de egyelõre nincs sütõm, így csak szívességbõl sütnek nekem az ismerõsör. Amikor felhívom õket, már csak azt kérdezik, mikor viszem a csirkét.<#vigyor5> Szegények... Na mindegy. Azt hiszem ezentúl kéthavonta csinálok képet hónap végén, kíváncsi vagyok jövõ nyárra mi lesz az eredmény. Abban is bízom, hogy a havi kb. 1 kilós növekedés nem fog abbamaradni, de hát ez ugyebár rajtam múlik, meg a kajáláson. Olyan 85 kg-ra szeretnék tömegelni nyárig, aztán kis diétával vissza 80-ra. Aztán kezdõdhet elölrõl az egész tömegelés.

Végezetül a képek (nem kell röhögni <#hehe><#eplus2>):

Danny1987
Hi!
Nem kötözködés képpen de a testepites.net-el mi lesz mert ugyanaz a helyzet vele mind amikor fraeyer megrendelte a domain-t.

Vagy marad ez a forum?

(a gyenge elméjûeknek üzenem nem azért kérdeztem,mert kötözködni akarok csak érdekelne,hogy mi a helyzet ezzel?)

Live for nothing or die for something.

kisagica
lassabb tempóban 50 percet futottam :D
bejöttem pisilni :D mindjárt megyek még vissza! :D

jo8

kisagica
:)