Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem biztos hogy bejön az oldal, de pont illik ide:)
MJ rulz Pink Team The Only One
de kurva egyszerû tesztelned, diéta elõtt megnézed mennyire vagy erõs, és megnézed utána is. nekem 20kg leadással volt 5% körüli erõvesztésem. persze ha az ember gecire el van hízva, ha kurvára gyenge, ha nincs rajta még egészséges izom se, akkor szar diétával is elérhetsz akár erõnövekedést is, de akkor okos diétával még annál is erõsebb lennél. a szervezet bármit elõ tud állítani bármibõl (kivétel vitaminok, esszenciális zsírsavak és aminosavakat), de alényeg, hogy zsíroskenyérrel is lehet fogyni, csak nem mindeg yhogy változik e egyáltalán az izom-zsír arány, hogy mennyire viseli meg a szervezetet, hogy pszichésen hog yviseled, és hogy mennyi jön utána vissza, és a nyugalmi energiaigényed hova mozdul...
Egyébként +20 kiló zsírnál ne mondd már, hogy nem a fogyás a lényeg... Nekem az volt.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nekünk úgy látszik szarabb mint nektek... Gondolom nektek nincs havi 85 ezer Ft-os törlesztõtök.... mindegy....
Én pl totál szembe mentem a testépítés elveivel, nem szabadna 6szor gyúrni egy héten. Gyakorlatilag szándékosan túledzettem magam: a pihenõnap elõtti edzésemen már alig tudtam megcsinálni azt a mennyiséget, ami a heti ciklus elején még lazán ment. Effektíve romlott a teljesítményem, csak a pihenõnap után közvetlen éreztem magam erõsebbnek. (Meg voltak olyanok, hogy kimaradtak napok és akkor utána) De ugye nem is az izmaim fejlesztése volt a cél, hanem a gyors és hatékony fogyás.
Szal kaja tekintetben is inkább csak a kaja össz kalória mennyisége számít, nem az, hogy akkor ez most szénhidrát, vagy fehérje, vagy zsír.
Minden este futok, és lejjebb találod az adataim.... hogy mennyi megy le adott idõ alatt vagy pedig találom mérésre!
Tegnap este például... lekocogtam olyan 50 percet... kutyával :D Majd a kutyát lepasszoltam, elmentem wcre, és lenyomtam újabb 30 percet, de ezt már erõsebben!!! kellemesen elfáradtam!!! Azért ma csinálom 1 hete a minden esti rendszeres futást... szóval még nem vagyok benne profi... De igyekszem, hogy karácsonyra újra a régi formámban tündököljek!
Mivel önálló keresetek nincs, és válság is van, nem minden nap engedhetem meg magamnak a csirkemellet, mert ugye drága... Nem tudom mivel tudnám helyettesíteni...
Én pl a futásra rá nem tudnám magam venni, de az nagyon jó zsírégetõ kardió. Zsírégetésnél nincsenek ilyen komoly "szabályok", mint a tömegelésnél, van, ami hatékonyabb rá, van, ami kevésbé, de olyan nincs, hogy valami semmit ne érne. A lényeg a 100% rendszeresség, lehetõleg minden nap, vagy max 1-2 pihenõnappal a héten, és hogy az edzés használja az izmokat rendesen, fárasszon el. A leghatékonyabb a tested legnagyobb izmait kardió jelleggel, kis terheléssel sûrû ismétléssel dolgoztatni, ez effektíve a futás, jog.
Vagy esetleg kirándulás hétvégén, az is le tud terhelni lábból, és vázizmokból. (Bár azt jellemzõen zabálással kompenzálja is az ember hamar.)
Illetve ugye a mell és hátizmok nagyok, azokat meg úszással lehet nem túlterhelve, kardió jelleggel használni.
Szokták mondani, hogy 30 perc alatti idõtartam semmit nem ér. Ez abban az esetben igaz, ha az elhasznált vércukrot egybõl edzés után kajával vagy cukros italokkal pótlod. Ha nem pótlod, nem eszel edzés után 1-2 óráig, akkor az a 20 percnyi edzés is számít.
Másik fele, hogy gyakorlatilag a két alvás közti energiamérleg a lényeg, ha három óránként 20 perceket edz az ember, az zsírégetés szempontjából egyenértékû az egyben lenyomott 2 órával...
Legalábbis tapasztalataim szerint...
Diéta is fontos, hogy a kalóriabevitel mindenképp kevesebb legyen, mint amit sporttal elégetsz, de erre nincs tippem, hogy lehetne könnyen ráállni. Nekem könnyen ment, elég rendesen változott az életem, meg a napi rutin, úgyhogy nem okozott nehézséget. De azért azt nem javasolhatom, hogy válts munkahelyet és költözz el, mert úgy az étkezési szokásaidon is egyszerûbb lesz változtatni... :) Ez megint olyan dolog, hogy kinek hogy jön össze...
Fogyni akarok egészségesen, futok minden este!! :) Karácsonyra le akarom adni a feleslegem.... kn 15-20 kiló fölösleg van rajtam!!!
Több, mint egy éve diétázom gyúrás(heti 6, tavaly május-december), illetve falmászás(2, idén februártól)+gyúrás(1-2) mellett. Étvágyam nulla. Reggelit nem eszek, az egy adagnyi ebédemet két részletben falom be, úgy 10 óra és délután 2-3 óra tájban. "Igazi" vacsorát csak 2-3 naponta eszem, egyébként vagy semmi, vagy max egy kis nass, keksz vagy csoki, de nem kétpofára, csak egy kevés... De effektíve nem hiányzik, és van, amikor még az ebédemet is úgy kell letuszkolni, pedig finom, meg minden... De mégsem esik jól.
Igaz, ülõmunkát végzek.
Tavaly májusban változtattam az életvitelemen, azóta leugrott rólam 16 kiló zsír, és érezhetõen erõsödtem.
Még van rajtam saccra úgy 5 kiló fölösleg(punnyadtgyenge zsírmalac voltam, na), de ugye ehhez ragaszkodik leginkább a szervezetem. Az a 16 kiló minusz is úgy történt, hogy elsõ két hónapban -10, aztán kb havonta-kéthavonta -1...
Most vagyok 74 kiló, a cél a "teljes" zsírmentesség. Elsõ körben legalábbis, majd utána meglátom, hogy hová akarok még izmot tenni. Azt viszont már szeretném majd lehetõségek szerint hatékonyan csinálni.
Szal eddig csak jól jött, hogy nincs étvágyam, de attól tartok kezdi hátráltatni a fejlõdésemet.
Ha teljesen leszálkásodom, megjön az étvágyam is? Vagy ez tényleg ilyen rohadtul odafigyelõs, hogy akkor is magamba kell tuszkolnom a csirkemellet, ha rohadtul nem kívánom?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
1. nap: láb, has
2. nap: mell, bicepsz
3. nap: hát
4. nap: váll, tricepsz
Ez 1 variáció, a hátat azért raktam külön mert általában több gyakorlat kell rá, és ha rendesen nyomja az ember, 1 hátedzés elég megterhelõ tud lenni. De ha gondolod, hozzácsaphatsz vmit ha úgy vagy vele hogy bírod!
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Rogerrel egyet értek,hogy próbálj meg minnél több tápanyagot természetesen bevinni,mert ezekre is rá van írva h nem helyettesítik a vegyes étrendet.
Esetleg vehetsz a fehérje mellé amino savat (bár van a fehérjékben is pluszban) de a kreatin meg az ilyenek még nem kellenek.
A 100% whey pro asszem olyan 6000 környéke 1 kiló,a California meg asszem olcsóbb,de inkább érdeklõdj utánuk.
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
Nah de a lényeg hogy ez a kép mostani, az alsó meg februári! Asszem a változás elkezdõdött!!!!!
Még majd teszek fel képeket, de egy kicsit ügyesebb leszek!!!!!!

Danny,látod vagy nem,Frayer mostanában nem nagyon aktív a fórumon,páran jelentkeztük h segítünk az oldalban,grafikust keresett de it nem nagyon értenek ilyesmihez.Asszem egy srác mondta neki h megpróbálja,de hogy azóta mi van vele....ki tudja.
Igazából Frayer tudna bõvebb infót adni.
Tetszik!!!! ♥♥♥♥♥♥♥
Majd a változásokról én is teszek fel, de sajna nem most lesz! A volt párommal modell fotózással foglalkoztunk, de sajna a jégesõ elverte a mûtermünket és persze vele együtt a felszerelésünket is! Szerencsére Atesz hajszárítóval meg tudta menteni a technikát! DE mûtermünk azóta sincs... Majd csinálunk képeket!
pusz
Én még csak 70kg-nál járok, de akkora hasam van hogy ihaj. A gond nem az, hogy nagyon zsíros, hanem a gyomrom nagy. Ismerõsök azt mondták majd "hozzánövök":D Sajnos van rajta egy kis felesleg is, a kockák nem látszanak (persze hogy nem...tömegelek), de a pólót már nem szivesen veszem le.
Ráadásul jön a suli(ilyenkor megint gõzerõvel tömegelek) aztán télre elérek vagy 75-76 kg-ot ha nem többet...igazából 80 lenne a cél, de most úgy döntöttem nem sietem el a dolgot...tavaly havi 2-3kg is volt, hogy feljött.
A második képen egy (azt hiszem) két hónappal ezelõtti állapot, 75-76 kilóval, másik felén meg olyan 78 kilósan, bár néha még most is lemegy a mérleg 77.1-re <#rinya>#rinya>. Sajnos a két kép között (75-78 kg) nem telt el sok idõ, de azért látszik némi változás a mellen, szálkásabb lett a vállam, ici-pici hasizom is lett, és végre kezd alakulni a csuklyásom is.
Azt viszont szerintem jól látni, hogy a motoros és a mostani kép között jócskán van különbség, majdnem +11-13 kg 9 és fél hónap alatt. Persze, lehetne jóval több is, de egyelõre nincs sütõm, így csak szívességbõl sütnek nekem az ismerõsör. Amikor felhívom õket, már csak azt kérdezik, mikor viszem a csirkét.<#vigyor5>#vigyor5> Szegények... Na mindegy. Azt hiszem ezentúl kéthavonta csinálok képet hónap végén, kíváncsi vagyok jövõ nyárra mi lesz az eredmény. Abban is bízom, hogy a havi kb. 1 kilós növekedés nem fog abbamaradni, de hát ez ugyebár rajtam múlik, meg a kajáláson. Olyan 85 kg-ra szeretnék tömegelni nyárig, aztán kis diétával vissza 80-ra. Aztán kezdõdhet elölrõl az egész tömegelés.
Végezetül a képek (nem kell röhögni <#hehe>#hehe><#eplus2>#eplus2>):

Nem kötözködés képpen de a testepites.net-el mi lesz mert ugyanaz a helyzet vele mind amikor fraeyer megrendelte a domain-t.
Vagy marad ez a forum?
(a gyenge elméjûeknek üzenem nem azért kérdeztem,mert kötözködni akarok csak érdekelne,hogy mi a helyzet ezzel?)
Live for nothing or die for something.
bejöttem pisilni :D mindjárt megyek még vissza! :D
jo8