Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval ha ez sok, te mégis mennyit akarsz költeni kajára?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ez olyan 1,5-3g/kg mennyiség kell hogy meginduljál rendesen szépen fejlõj.Az nem baj ha nincs ennyi de akkor sokkal lasabban fogsz nõni,erõsödni.Arra vigyázz h a szükségesnél kevesebb fehérjét ne vigyél be mert akkor égeted az izmaidat a terembe és lefognak bomlani.
A por meg arra jó,hogy ne kelljen folyton húst zabálnod,ezzel kíméled a gyomrod,folyékonyan betudod vinni a tápanyagot.
De,ezek a kiegészítõk nem helyettesítik a vegyes étrendet így nem lehet csak is kizárólag a porokból bevinni a tápanyagot.A napi szükséglet nagyrészét természetes forrásból kell bejuttatni.
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
igen igen az izomépítéshez fehérje kell,de nem ehetek mindennap grillezett húst rízzsel.sõt úgy olvastam,hogy napi többszöri alkalommal is kéne!ez túl költséges...
szóval hogy is van ez a fehérje poros dolog?
Egy küllõ ki van törve, és nem tudok ráülni, mert hallatszik hogy kattog! 😊
Én nem tudom hogy jó e vagy sem, de 88,5 -rõl lementem 87re. Majd meglátjuk mi lesz! 😊
Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb
Akkor ma este futás off, és cangára váltok át!!!
Nekem hétfõn végre megküldték a jogsit és tegnap faterral el is mentem egy 50km-es körre.
Most meg nem soká jön megyünk jóval messzebb kb 200-250 lesz a mai.Õ intézi a dolgát én meg fuvarozom.
am roman, hogy állsz a jogsival? nekem megvoltak az elsõ városi óráim, nagyon élvezem õket 😊😊
György
Most zuhanyoztam le, és betekerem fáslival!!! Mind a kettõ fáj nagyon... Lehet még nincs hozzá szokva, hogy fusson... Nah meg pláne.. 88 kilót cipelnie.... De a combomon érzem hogy valamennyire izmosodik 😊 Meg a vádlim is. Jó a vádlim sosem volt egy puha teremtmény... És ez örökletes, hogy nekem vastag a vádlim... 42 cm körben!!!! Nekem ez sok! 😊
Combom 62 cm...
mov ah,4ch int 21h end
mov ah,4ch int 21h end
Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN
Van egy gondom!!!!!
Ugye, minden este kijárok futni... Ma csak fél órát bírtam, mert iszonyúan fáj a sípcsontom.. vagyis oda nyilal be valami!!!! Annyira fáj, hogy sírhatnékom van!!!! Nagyon nehéz közlekedni!!!!! Valaki megtudja mondani miért???
Talán nem jól futok? Vagy mi lehet a gond??? Tegnap este is fájt, de ma... Ma már ordítanék, ha nem néznének hülyének az utcán!!!!! Ma estére és holnap délelõtt fáslizom!!!! Rohadtul fáj.... 😞😞😞😞
Majd egy választ kaphatok? 😊
♥ ♥ ♥
Esetleg Áthúzás. Ezt is szeretem.
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*
Nehezebb tömegelni, mint diétázni.. szerintem..
nah jól kitértem csak most ez is kijött belõlem <#idiota>#idiota>
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*
mov ah,4ch int 21h end
bár tisztában vagyok vele, hogy ha majd elérek egy holtpontot, szükség lesz rá
György
másfél éve 87 kg-ról fogytam le 73-ra mert dagadék voltam, teljesen megszállott lettem, napi másfél órákat futottam, alig ettem, így kb 2 hónap alatt fogytam le ennyit. jó nagy fasz voltam... vékony lettem mint állat, de egy gyenge szar is.
másfél hónapja váltottam, gyúrok, kardiózok, rendesen eszek (napi 4-5-6x), és látom a változást a hasamon. nemevéssel ezt senki nem fogja elérni. helyreteszem azt, amit rosszul csináltam régen. és egyáltalán nem megerõltetõ, csak csinálom.
kalóriákat nem számolgatok, sztem az már egy kicsit geekség, érzi azt az ember hogy mennyit kell ennie, és mûködik is.
de megértem azokat is akik nem akarják így csinálni, akin van 30-40 kiló felesleg, annak nem fogja senki beadni hogy a nemevés szarság, olyan mélyen bele vannak ivódva az emberekbe az ilyen dolgok hogy "átalakítom a zsírt izommá", "hatutánnemeszek", "folyadéknap" stb.
György
Persze nem 10kg val kell bicepszeni hanem 2-3kg hiszen a cél az h megleygenek mozgatva az izmok és formásak leygenek.
Ismétlés az sztem 10-15 ig bátran mehet mivel nem a "testépítés" a cél mint nálunk.
És az edzés elõtti 20 illetve 15 perc a végén kardió kell.Majd utána a futás ha még bírja.
Ágica én a helyedben lejárnék terembe,elliptikus gép 20 perc + súlyzós edzés+10 perc bringa a végére és úgy a futás.Magában h lejársz este futni sztem édes kevés.
Teremre mindenkép szükséged lesz és próbálj húsokat enni,ha nincs zsé mind1 h milyen csak ne legyen zsíros,és próbálj szárnyast venni.
Rengeteg zöldség,kenyér,rizs,krumpli,tészta elfelejteni vagy nagyon keveset enni belõle.
Nem toom h hány kg vagy de ha a szénhidrát beviteledet leszorítanád 0,5g/kg és a fehérjét 1g/kg akkor igen szép eredményt érnél el rövid idõ alatt.Esetleg mellé még vmi keményebb zsírégetõ,márha ha nincs baj a szíveddel, és ennyi.
UI:0,5g/kg úgy kell értelmezni h 0,5g szénhidrát 1 kilónként számolva.Ha mondjuk vagy 60kg akko az 30g szénhidrát egy napra.
A zsír se legyen több 1g/kg nál.
F
-teljes test edzése
-nagy alapgyakorlatok, több ízületet átmozgató "pénzes" gyaksik
-8-10 ismétléses edzés, mer itt nagy a terhelés, az több kalóriát éget
-heti három súlyzózás, pihinapokkal megszakítva..
csajoknak a legfontosabb a váll-alsótest. Egy kerek váll mindig jól néz ki, meg a kerek segg-íves comb is. Ezért a gyakorlataim a következõk:
Mellrevétel-nyomás, vagy állva nyomás mellrõl
felhúzás
guggolás
evezés variáció
némi incline mellmunka, mert az erõsen kilógó kulccsont viszont kifejdzetten GUSZTUSTALAN. "biztonsági okokból" egykezes súlyzókkal.
könnyített húzódzkodás, vagy csigás lehúzás, ha van szélesebb hát, az otikailag keskenyíti a derekat.
Osztán úgy lenne, hogy mondjuk 2 nap, A és B.
A nap
-felhúzás
-ferdepados egykezes nyomás
-döntött törzsû evezés
B nap
-guggolás
-mellrevétel-nyomás
-csigás lehúzás
mindenbõl 2-3 sorozat 8-10 ismétlés. És minden edzés után 20-25 perc laza kardió. Ez elég kevés volumen ahhoz, hogy heti háromszor lehessen végezni, átmozgatja a teljes testet.
Kart azért nem írtam, mert nézzünk szembe a tényekkel. Egy átlag lány nem nagy karokat akar, hanem fogyni-formásodni. Direkt kar munka amellett, hgy alig éget kalóriát kb. sok idõt is elvesz, amit hasznosabb tevékenységre tud az alanyunk fordítani. Plusz, ha a fenti gyakorlatokat végzi valaki elég nagy súlyokkal, úgyis fog nõni a felkarja, ha kezdõ.
Egy lánynak szvsz ez tökéletes. Kevés súlyzózás, de az olyan, hogy a tüdejét kiköpi. Aztán kardiózgatás lazán. Ennyi. Ja, meg étrend.
Õk egyébként hová zabáljanak még? Jellemzõen az ilyen emberek már amúgy is többet esznek az egészségesnél.
Saját példám: volt, hogy nulla mozgás mellett úgy telt a napom, hogy reggel megettem két túrós rétest, délben kajáltam (pont ugyanannyit, mint most), és estefelé még jól degeszre zabáltam magam mondjuk pizzával. Akkor voltam 90 kiló színzsír.
Erre az állapotra javasolj már valami "edzéstervet", mikor 10 fekvõtámasztól megzakkanok, meg kiköpöm a belem, ha fel kell vonszolni a testemet a harmadikra?
Ehhez képest mostanában mozgok is, meg feleannyit eszek, és nem éhezek, vagyok 74 kiló.
Most már elkezdett érdekelni, hogy _mit_ eszek.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
meg mert unatkoztam (ez a legfõbb😊)
MJ rulz Pink Team The Only One
De azért a napi esti futást nem hagyom abba... 😊
Az étvágyra meg:
Attól még hogy te nem vagy éhes a szervezeted még éhezik! Meglepõ de a kövérek akik pl. a mcdonaldsban zabálnak szintén éheznek.. és a testük válaszként még inkább próbál raktározni. Nem függ össze teljesen az éhség érzet és a valódi biológiai éhezés. Amúgy pedig el kell kezdeni normálisan enni ha nem megy akkor bontsd akár 7-8 étkezésre! Rizs csirke sokkal inkább emészthetõ mint az átlag szemét kaja. Vegyél erõt magadon késõbb meg menni fog.
Jut eszembe: Vitaminok! szerintem tuti hogy nem viszel be eleget és az éhségre is jól jöhet.
F
Én ilyen-olyan kajálással kb. egy 18% körüli szintet tartanék, jó kerek fejjel, nagy hassal, lógó cseccsel. Ha odafigyelek a kajára, a csecsem nem hogy nem lóg, hanem rostozódik, csíkozódik, a hasam kockás, néha 1-2 erecske is befigyel. És én 135 kg-os voltam 15 évesen, most leszek 18, és össze sem lehet hasonlítani. Voltam tavaly nyáron 80 kg, de nagyon vékonyka. Most 95, és van fazonom, kezem, meg minden. Bár a combom össze van esve 😞
De már dolgozom az ügyön. Heti 4 edzés, de a combot duplán megküldöm. Szeptemberrtõl meg a guggolás-lábtolás variációk mellé bejátszik majd a smith is szerintem. Egyszer comboztam smith gépen, életem legjobb lábedzése volt, durván izomláz. Célom télen a 105 kg lenne, de nem sietek. Tavaly télen 100-ig felmentem, de elszállt a forma 😊 Bár ahogy visszaemlékszem, jó 5-6000 kcal is berohant 1-2 nap, átlag olyan 4.
Attól még hogy lefogysz nem fogsz formásan kinézni.
Minek csinálsz valamit rosszul ha lehet jól is? Vannak dolgok amiken nem lehet változtatni mert genetika DE nincs az az átlagos ember aki ne lehetne formás és izmos.. akár ki el tudja érni aki agyban rendben van. És itt jön közbe az akaraterõ... Nem csoda módszerek kellenek hanem az alapokat alaposan betartva végigszenvedni az egészet. Akiben egy pillanatig felmerül hogy lehetne ezt meg azt megúszni az ne is kezdjen bele mert fölösleges.
A következõkre van szükséged neked:
1. Tudás
Elolvasod szépen a következõket: (mindet! még azokat is amikre közvetlen nincs szükséged mert igazából a biológiát kell megérteni nem betanulni a dolgokat.)
Edzéstervek nõk részére
Étkezés (a cikkeket)
2. Majd:
Kalkulátorok szépen kiszámolod mire van szükséged
3. Összeállítod az étkezésed (napi legalább 5-6 étkezés) ha nem futja csirkemellre akkor ott a comb meg lehet oldani el kell dobni mindent ami nem kell.. nincs semmi luxus csoki helyett is húst kell venni és nem szabad engedni.
4. Ha az étkezés megvan akkor jöhet az edzés amit két részre kell bontani:
1. Kardió vagy aerob edzés (ami a fogyást segíti elõ..)
2. Súlyzós edzés és itt nem 200 kilókkal kell fekvenyomni! Nem kell attól félni hogy hirtelen 140 kilós testépítõ lesz belõled! Alacsony súllyal meg amúgy is egy nõ soha nem fog úgy kinézni! Ettõl leszel formás és egészséges. Ha nincs rajtad izom tökéletesen lefogyni soha nem fogsz.
5. És kitartás megint.. ez nem 1 hetes program: életmód! Ha rákapsz életed végéig fogod csinálni és nem kell mindig diétázni de soha nem lehet visszatérni a régi életmódra! Aki azt képzeli hogy lead 15 kilót majd utána folytatja amit elõtte az bele se kezdjen.
Remélem elég érthetõ voltam ha ezen végigrágtad magad összeállítod az étrendet és edzésprogramodat és még tudunk segíteni mit kellene rajta változtatni remélem ez alapján menni fog.
F
Ez nyilván így van. Csak azt mondom, hogy nagy túlsúlynál _még_ mindegy, hogy megvan-e az optimális arány, vagy épp olyan, amilyenre sikerül. Én nem figyeltem oda, hogy mit eszem, csak elkezdtem ugyanabból _kevesebbet_ enni, miközben elkezdtem (NULLA fittségi szintrõl) mozogni.
"Amúgy meg gyakorlatilag tudod hogy mi a jó és le is írtad hogy amit mûveltél közel sem jó. Akkor minek?"
Olyan testzsír arányt már nem fogok összeszedni. Erre volt jó, hogy a lehetõ _legrövidebb idõ alatt_ olyan szintre hozzam magam, hogy egyáltalán bármibe komolyan belekezdhessek. 20 kiló túlsúllyal elég nehéz bárminek is nekiállni.
" Most hiába fogysz le attól még nem fogsz jól kinézni és ha utána izmokat akarsz újra felszedheted a kilókat és gyakorlatilag semmiért volt az egész."
Ez igaz lenne, ha 20 kilónként tömegelnék-szálkásítanék. Most már nem hagyom el magam annyira, mint ahonnan indultam. Így az utsó kilóknál már máshogy fogok hozzáállni.
"Mivan? Diéta kekszel csokival rendszertelen étkezéssel? Most ezt komolyan gondoltad? Éhezés =! Diéta.."
Na ezaz, hogy nem éhezek. Nincs étvágyam. Kimegyek kajálni kollégával(csirke/pulyka/ritkán disznó/marha+rizs/burgonya, de jellemzõen zsírosan elkészítve, Magyarországon vagyunk), elnyammogok rajta, felét meghagyom. Délután megeszem. Este ha éhes vagyok, eszem valami fõtt kaját, de ilyen 2-3 naponta van. Sok teát iszom egyébként is, és jellemzõen mászás után megeszek hozzá pár szem kekszet, vagy egy Snickers-t, aztán lefekszem aludni. Így képzeld el a csoki+kekszet.
Azért nevezem diétának, mert még mindig fogyok, nagyon lassan, de folyamatosan csökken a testtömegem. Illetve talán azt lehet mondani, hogy beállt.
Igazából most akarok elkezdeni jobban odafigyelni a kaja összetételére, és hogy eleget egyek. Csak mondjuk nincs nagyon étvágyam.
NEM AZ A FONTOS MENNYIT ESZEL, HANEM HOGY MIT
2. a rajtad lévõ izommennyiség, fekvõ helyzetben is viszi a kalóriát. ezért van az, hogy a 130 kg-os spanom kevsebbet eszik mint én 90kg-osan, és hízik, én meg fogyok. de ha szinten akarok maradni, akkor is annyit eszem, mint egy átlag ember kétszer. mert van ami viszi a kalóriát.
3. nem csak emiatt fontos hogy megtartsd az izmodat, hanem azért is, mert kegközelebb nem szeded vissza, amit nagy nehezen leadtál.
4. ha izmot és zsírt is vesztel, vagy szinte csak izmot ezzel a csodás keksz csoki faszom tudja baromsággal, akkor esztétikailag adtál egy pofont a szarnak.
5. majd ha az anyagcseréd lelassul, kurvára nem mindegy, hogy zabálsz egész nap és mégis fogysz (mint én), vagy eg ynap egy szendvics majd megdöglesz, és alig fogysz... nem kötelezõ elhinni😊
6. kénköves pokol lásd linkelt blog - segítség címmel, nagyon idevág😊
Nos ez volt a helyzet, és ez történt. Tudom, hogy sokkal erõsebb is lehetnék mára, de nem ez volt a cél. Mondom még egyszer, szándékosan túledzettem magam, elkezdtem hétfõn tök jól ment. Kedden már az utolsó sorozat vége felé eléggé fáradt voltam. A szombati napon már a tököm kivolt az egésszel, elkezdeni is alig volt kedvem, az elsõ sorozat végére elfáradtam, a sok pihenés miatt elhúzódott az egész kétszer olyan hosszúra, mit hétfõn, és majd meghaltam a végére. Tudom, hogy ez a legrosszabb, amit az izmaim _fejlõdése_ szempontjából csinálhattam.
De minden nap el akartam érni ugyanazt az elégetett kalóriamennyiséget.
És máshogy nem ment.
Ráadásul valamennyit még így is fejlõdtem.
Értsd meg, van amikor az ember 100% leszarja, hogy több centi zsír alatt mekkorára nõ vagy nem nõ az izom.
2009 március 19. segítség címû bejegyzés
Már ne haragudj de ez elég durva.. Nagyon is számít hogy mit viszel be és diéta alatt különösen fontos a fehérjebevitel! Szénhidrátot és a zsírokat kell lecsökkenteni akkor fogod az optimális eredményt elérni (nagyon fontos hogy teljesen nem szabad semmit megvonni).
Amúgy meg gyakorlatilag tudod hogy mi a jó és le is írtad hogy amit mûveltél közel sem jó. Akkor minek? Most hiába fogysz le attól még nem fogsz jól kinézni és ha utána izmokat akarsz újra felszedheted a kilókat és gyakorlatilag semmiért volt az egész.
Aztán 1 évig diétázni? Alap esetben körül belül 10 hét amíg egy diéta kellene tartson.
"adagnyi ebédemet két részletben falom be, úgy 10 óra és délután 2-3 óra tájban. "Igazi" vacsorát csak 2-3 naponta eszem, egyébként vagy semmi, vagy max egy kis nass, keksz vagy csoki,"
Mivan? Diéta kekszel csokival rendszertelen étkezéssel? Most ezt komolyan gondoltad? Éhezés =! Diéta..
Ez így nagyon nem jó..
F