Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az edzes mennyire befolyasolja a latast? Marmint az edzestol, a megeroltetestol nem romlik a szemunk ?

King of Roads
vádlizással :,D álló, ülõ, szamár...

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

Egy kerdes : Mikent lehet a vadlit szepen megformalni ?
Elore is kosz.

k O T T A
köcsög mro netes közvetítés😞

what\'s the fucking crack? 20 mm-es kaliberű gépkarabéllyal tüzelnek 300 méterről, ez a fegyver azonban csak 200 méterig halálos. nincs veszély /judge dredd/

SeanJRRussel
Szója fehérje egy kalap szar nem tudom mért próbálkozik mindenki azzal.olcsónak olcsó csak semmire nem jó.
Szõlõcukor is teljesen felesleges,csak az inzulin szintedet növelgeted vele ami max akkor jó ha creatinozol de edzés elõtt/közbe abszolút nem.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Lazarus

Szõlõcukrot csak közvetlenül edzés után egyél/igyál. Szója nem tudom mire kell, vegetáriánus vagy? Csokival én is próbálkoztam, csak arra jó hogy megnõjön a hasad.
plck
Na hali, mivel tudom h fonstos a tápl. ezért megvetettem anyámmal a szõlõcukor port meg a szóját<#wink>
És az szerintetek jó ha kalórai bevitelhez csokit IS használok?!

slime001
Énis rengeteg embert látok a terembe, aki viszonylag nagy súlyokkal dolgozik, de csak rángatja. Sokkal többet érsz egy kis súllyal ha koncentráltan hajtod végig a gyakorlatot.

AVIRA - \"More than security.\"

SeanJRRussel
<#eljen>

"A súly túl gyors mozgatása, rángatása nem okoz olyan feszültséget az izomnak, amely növekedésre serkentené, hanem az izületek feszültségét növeli meg szükségtelenül. Ne felejtsd el, hogy a testépítõ számára a cél nem a súly felemelése. A súlyzózás a testépítõk számára az izom feszítésének egy módja. Egy testépítõ a gyakorlataival az izmait vagy izomcsoportjait célozza meg, semmiképpen ne próbáld a súlyokat rángatni, lökdösni. Különbség van a súly felemelése és az izom edzése között, bár alapvetõ hasonlóság, hogy megfelelõ formát, technikát kell használni. Például ha az alsó hátad megfeszül bicepsz hajlítás közben, akkor nagyobb odafigyeléssel kell végeznek a bicepszezést, nem pedig megpróbálni még nagyobb súlyokkal lengetni a derekad."

10 bõl 9 ember szarul végzi a gyakorlatok 80%-át sajnos...Ha nincsenek meg a megfelelõ alapok a mozgás elsajátítása terén akko vége a dolognak.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

slime001
Szerintem elõször olvasd el ezt. http://body.builder.hu/faq.htm4

SeanJRRussel
Olvass vissza pár oldalt,megtalálod ami kell.

plck
Hi all!Most kezdtem , mindenben elkel a segítség, elõször is
-Mit egyek?
-Milyen gyakran csináljam a gyakorlatokat?Kb. hány órán keresztül?
-Tudtommal a szénhidrátot edzés után, a fehérját meg edzés után kell a szerveztbe juttatni, jól tudom?És mondjuk a fehérje mennyiségét tojásban kérném ha lehet.
-Ja és a kajára viszatérve, elõbb olvastam itt hogy:rizs, csirke.És csak ezt egyem?<#gonosz1><#crazya>
Na, most csak enni lenne!Ugyis lessz még kérdésem
Na bye all.

SeanJRRussel
Foci+body nem fér össze,az meg hogy akarsz e edzeni ne mi döntsök már el.ez rajtad el h mihez van kedved és mihez nincs.De vagy foci vagy Body...

kakasdaparhant
Hellosztok
Tanácsokat kérnék hogy ell kezdjek e gyúrni??
-kb. 165 cm magas vagyok
-55 kg
-és rendszeresen focizok ( bár ez nem tom h számít e valamit)
Szerintetek elkezdjek gyúrni vagy még várjak vele?

A régi jo "nyújtott lábbal lel, elõrehajol bokát megfog" nyújtás pl. elég j, illetve ennek 1 fejlettebb variácioja mikor az 1ik lábad behajlítod, talpadat nekitámasztva a másik comb belsejéhez. Ez elég jol megnyújtja a hátat, lábat. Aztán még csinálhatsz egyenes rúgásokat, de azzal csak ovatosan mert ha rossz technika alakul ki, nehéz kijavítani még segítséggel is!

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

roberto
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni hogy hogyan tudnám a lábizmaimat kellõen kinyujtani egy magas lendítéshez vagy rúgáshoz?
aztán ha ugy alakul elkezdenék valami küzdõsportot!
Köszönöm a segítségeteket!

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Persze h egyénfuggõ. Én csak azt a minimális idõszakot határoztam meg, ami alatt szerintem nincs értelme. Én is már bõ 1 éve tömegelek, közben kissebb kihagyások vannak.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Roger6
2 hónap? OMG, én 10 hónapja tömegelek, amióta elkezdtem konditerembe járni, de 85 kilóig meg sem állok, majd utána szálkásítok. Ha minden jól megy, talán február, bár nem, inkább áprilisra meglesz a 85 kg. De akkor sem fogok 2 havonta szálkásítani, valahogy nagyobb intervallumot hagynék a tömegelésre (bár ez egyénfüggõ nyilván).

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

*5-6 kilo izmot

Én azt vallom, ameddig nem szedett fel vki legalább kilo izmot, ne is gondoljon a szálkásításra, feltéve persze hogy nem túlsúlyos az illetõ. De egyébként 2 honapnál rövidebb ciklusnak nincs sok értelme szvsz.

dronkZero
Milyen sûrûn lehet és érdemes váltogatni a tömegeléses és a szálkásításos idõszakokat? Illetve mi a legrövidebb ciklushossz szerintetek?

3-4 hét..?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

DAcafat
Ezt a cuccot meg lehet oldani 2 egyekezes súlyzóval is.
Viszont amit itthonra vennék egy Kettlebell de 20 ezer forintot sajnálok ki adni egy vas darabért 😊

Tibi7
Értem. Megpróbálom Köszi
Lazarus
a negatív szakaszt csináld minél lassabban, ne ejtsd vissza a súlyt. Miután teljesen felemelted a súlyt tartsd úgy 1 másodpercig és feszíts rá a bicepszre. Pozitív bukásig csináld a gyakorlatot, tehát addig amíg az emelést már képtelen vagy szabályosan elvégezni. Aztán lehet még próbálkozni vetkõzõ sorozatokkal, elkezded akkora súllyal amivel meg tudsz csinálni 8-10 szabályos ismétlést, utána azonnal átváltasz kisebb súlyra (kb 80%) azzal is csinálsz 8-10 ismétlést és újra kisebb súlyra váltasz úgy hogy a váltások között ne teljesen el hosszabb idõ mint 4-5 másodperc.

Erõs ingert kell adni az izomnak a növekedéshez, nekem a vállam nem akart nõni de ezzel a módszerrel sikerült beindítani 😊
Tibi7
Sziasztok. Problémám a következõ. Járok konditerembe, mondhatni már haladó vagyok, legalábbis a használt súlyokból megítélve itt tartok. Eszem a rizst csirkével, és minden testrészemen látom h fejlõdget, viszont a karom nem akar nõni. Gondoltam megpróbálom mos már azt h az edzés elején edzem a karom, hátha az a baj h edzés végén már túl fáradt vagyok. Szerintetek mi lehet a baj? Milyen gyakorlatokat ajánlotok? Vagy hány sorozatot és gyakorlatot érdemes csinálni pl bicepszre?
Elõszöris ne hagyd ki a lábat, csak ne azon legyen a hangsúly😊

dragon11
Tudtok vlmi helyet, ahol tudok venni 2db egykezes súlyzót, ami bõvíthetõ tárcsákkal úgy 15kg-ig? Esetleg olcsón..XD

thx.😄

Nos, vizsgaidõszakban meg a nyáron nem sok értékelhetõt csináltam testépítés címszó alatt...holnaptól kiváltom újra a havi bérletet és nekivágok.
Kérdésem lenne azért, szóval deréktól lefelé minden rendben (nagy és erõs "segg", comb és vádli), a felsõtestem van (még mindig) lemaradva. Láb dolgokat még sokáig kihagyom az edzésbõl.
Szerintetek ennek tudatában milyen lebontásban végezzem az edzéseket? vagy ha van valami tanács szívesen fogadom, elõre is nagyon köszi

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

SeanJRRussel
<#eljen>

Jamirofan89
kösziiiiiiiii!

gondoltam, hogy esznek kaját
Amúgy felsoroltál pár mr. olimpiát, hát ha nekik se lenne benne pénz ebben akkor senkinek, de valószínû nem keresik halálra magukat
+ magyarba meg még rosszabb a helyzet, itt semmi lóvé nincs benne
igen ez az, bár én az eredetit olvastam egyik haverom mutatta, abba talán a nevek is benne voltak.
Aquir
Gooooooogle még így is elsõ találat

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Jamirofan89
http://www.youtube.com/watch?v=IVTlphq6EBY&feature=channel_page

valaki meg tudná mondani,hogy mik azok az "izék" amibe Scooby kapaszkodik 7:14-nél?<#vigyor1> és lehet e kapni olyat Mo-n?<#duma>

slime001

SeanJRRussel
Nem akarok veled vitatkozni,de h nincs benne pénz meg h nem eszik fehérjét ez akkkora hülyeség!!!
Ott van pl Coleman,Cutler vagy Dexter,Esznek mint a hülye húst hússal,Colemannek külön dobozkája van amiben benne vannak a vitaminok/ásványi anyagok.Meg van a könyve és benne van az étrendje is amit kajál verseny illetve off-seasonben és 623g fehérjét visz be naponta!!!!!
Nem hinném h kúrválkodnak mert nem abból telik mindegyiknek nagy házra több autóra....Szponzorok állnak mögöttük sõt szerintem megvan mindenkinek a saját munkája mint Colemanek az h nyugdíjas rendõr,Cutler asszem ingatlanban utazik,Dextert meg nem tudom<#buck>
Ez egy nagy faszság amit leírtál,lehet h egy idióta mondta akinek nem jött össze semmi vagy nem tudom de ez így nem kóser.Azt meg mindneki tudja,hogy zsíroskenyéren nem lehet 130kg versenysúlyra hízni....

Én itt be is fejeztem.

Arnoldot ne vedd számításba, talán õ az egyedüli aki elért valamit a testépítésen kívül + talán Ferrigno valamit. És ez a régi szép hõskorban volt, amikor még nem bas*ták annyira szét magukat cuccokkal.
+Arnold már azelõtt megcsinálta szerencséjét mielõtt színész lett a befektetései révén, már abból milliomos volt, nem hülye gyerek.
+ olvasgass pár cikket el, keressél rá dolgokra
most nem tudom a nevét hirtelen, de valamelyik profi csávó leközölt egy interjút, pár dologról beszélt a profi testépítéssel kapcsolatban, ilyen Mr. Olympia szinten, tehát a legmagasabb körökrõl.
Na szóval 1-2 érdekesség ami így kapásból eszembe jut
-a lényeg ami sztem senkinek nem meglepõ, hogy szét vannak cuccolva, de olyan szinten, hogy pl: az illetõ ha jól emlékszem 60 ezer $ költ rá évente + gyereke már nem lehet stb.
-mondhatnánk, hogy jók sok pénz, biztos akkor van mibõl. Na igen pl: az egyik megemlített illetõ. hogy meg legyen a cuccra a pénz, aki persze hetero, de kell a lóvé-melegprostitúcióra kényszerül
+az ilyen apróságok, hogy amivel minket etetnek,
kérdés: " napi hány gramm fehérjét szedel?" (ami alap egy testépítõnek)
válasz: "semennyit, még vitamint se, csak a cucc"

Szóval az illetõ, csak kurvának nevezte magukat, akiket szépen kihasznál a szakma, mert a tömeg a lényeg és hogy szörnyek legyenek a színpadon.
Csak el kell menni, egy testépítõ versenyre akár nézõként, annál szegényesebb nincsen. Ebben a sportban szinte semmi pénz nincs.
DeerHunter01
hello.
BioTech fehérjérõl tudtok mondani valamit?
egy ismerõsöm szerint szar,de gondoltam megkérdezlek titeket is.

\"Erről van szó!\"

King of Roads
miért vennél ha jársz terembe? járogass majd megszokod és jobb lesz odamenni mintha otthon nyomnád..SZVSZ

Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*

McKenny
helo helo😊
tegnap voltam elõször kondi terembe szval nulla tapasztalat😊
valszeg lehet fogok itt kérdezgetni néha dolgokról.
Van vkinek eladó fekvenyomó padja(súlyokkal,rúddal)? max 40k,csak akkor érdkel ha nógrád megyében van.Hol lehet venni jó áron?

http://www.youtube.com/user/McKennyHUN

matthias92
asszem megvan a probléma... az elõbb 39feles lázról lehúztam hálisten magamat 38,8ra.
szntem tüdõgyuszim lesz. :S

És szerencse...
Hány nagy tehetségbõl (bármely sportágban) nem lett semmi, csakmert a megfelelõ szponzorral nem találkoztak össze...

dronkZero
Abba azért egy ilyen döntés elõtt nem árt belegondolni, hogy mit fogsz csinálni 35-40 évesen, lepukkant egészségi állapottal, mindenféle "civil" szakma vagy jártasság nélkül... Fõleg, ha mégsem sikerül addigra "legjobbá" válni, és sok pénzt keresni a sporttal. (Mert nem elég az elhatározás és a szorgalom _A_ legjobbá váláshoz tehetség is kell, az meg vagy van, vagy nincs, és csak elég késõn derül ki)

Na ezért tartom faszságnak a százalékokkal való dobálózást.
Ha nem eszel, csak edzel, nem fogsz 30%ban fejlõdni. Ha nem edzel, csak eszel, nem fogsz 70%ban fejlõdni.

Erre szoktam mondani, hogy a kajálás 100%ban fontos, az edzés pedig 100%ban😊

King of Roads
hát én tudom, hogy ez a sport nekem már nem hobbi többé. az hogy megéri-e majd kiderül. Arnoldnak megérte...meg kel nézni honnan jött és most hol tart és nem csak a testépítésben

jazzy
ja utána gondolkodtam h 70-30at szoktak mondani nem 90-10et csak lusta voltam írni.
dronkZero
"mindent meg kell tenni a gyõzelemért mert ebben a sportban úgy lehetsz valaki ha te vagy a legjobb! amúgy elveszel a tömegben...."

Azért nem árt különválasztani a hobbi sportot a profi sporttól.
A profi sport nem csak testépítésben, hanem minden sportágban teljes életet és doppingot követel, különben "elveszel a tömegben".

Kérdés, hogy megéri-e?

Roger6
Az 1/10-ed valóban hülyeség. DrugsBunny szerint 60-70%-ban a kajától függ a fejlõdés, a maradék az edzés. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell edzeni persze...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

King of Roads
ez szerintem hülyeség. ha csak kajálsz és nem edzel nem izmosodsz, ha csak edzel és nem kajálsz nem izmosodsz. 50-50%

Sok testépítõ van, aki nagyon erõs is, szóval van átfedés, de általában nem annyival erõsebbek, mint amennyivel több izom van rajtuk.
Viszont letesztelték (sõt saját bõrömön is tapasztaltam), hogy a testépítés során felszedett, szépen formálódó, de nem túl hatékony izmokból megfelelõ edzés segítségével viszonylag gyorsan elõ lehet hozni a valódi erõt.

A valós erõ másik, nehezebben megszerezhetõ része, hogy a testépítõ rá van állva az izolációra, viszont a test sokkal erõsebb, ha egy egészként mûködik, és egy egyszerûbb gyakorlatba is az egész test teljes izomzata besegít. Ezt meg kell tanulni...

A kajáról pedig: minden sportban ahol számít a kitartás/erõ nagyban meg lehet gyorsítani a fejlõdést, ha a táplálkozást komolyan vesszük. Ez testépítésben hatványozottan igaz, de bármi is a cél, a szalonna nem fogja elõsegíteni.