Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ajanalanatok egy tejsavot?
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Amúgy találó a videó címe...
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Egyébként ez csak nálunk meg keleten van így, nyugati országokban ez teljesen máshogy mûködik. Itthon tõlem is már többször kérdezte orvos, h szedek e valamit, felsorolom és már majdnem rákezdett, hogy az így meg úgy, de abban a pillanatban leállítottam, hogy ne is folytassa mert ráborítom az asztalt. Míg több ismerõsöm mesélte, akik németországban, franciaországban vagy usában élnek, dolgoznak, hogy voltak orvosnál, orvos hasonlóan feltette a kérdést, már megijedtek, hogy ismét ez a kötekedés jön, de láss csodát, ott ezt pozitívumként értékelték, hogy odafigyel a táplálkozására és a tápanyagok megfelelõ bevitelése, sõt kiegészíti, rendszeresen mozog stb... Ez csak itthon káros szerintük, pár országgal alrébb hirtelen mindenhol egészségesnek van titulálva. Egyébként nagyon egyszerû erre a válasz, hogy miért. Nyugatabbra, amely országok nem voltak a szovjet érának a tagjai, ott a táplálékkiegészítõ piac már 30-40 éve megy. Itthon ez jó ha 10 éve elkezdett beindulni. Rengeteg orvos, akit ma a korházakban látsz, még abban az idõben tanult amikor itthon ilyesmi nem is létezett, illetve olyanoktól tanult akik nem is hallottak róla gyakorlatilag, tehát kb 2 generációval le vannak maradva ilyen téren fejben, ezért állnak így hozzá.
Azt pedig valahol megértem, hogy ilyen alulfizetettség és leterheltség mellett nem igazán van kedvük továbbképezni magukat, így ez nem is fog még változni egy darabig.
Például külföldi nagyobb sport csapatoknál, lásd NHL, NFL külön tartanak sportorvost és dietetikust. Mert ott már rájöttek arra, hogy a táplálkozástudomány egy önálló szakma, amihez nem értenek az orvosok. És ott a sportorvos elfogadja, hogy õ nem ért hozzá, nem szól bele, csak a sportolók fizikai állapotával foglalkozik, míg az étrendjüket és a kiegészítõket a dietetikus állítja össze. Nálunk mi megy? az orvosok mindenbe beleugatnak, úgy, hogy fogalmuk sincs róla mi az, életükben nem használták de megszakértik.
Továbbá a dobozok oldalán megadott napi szükséglet 70kg-os, nem mozgó, bérszámfejtõkre van kitalálva. Ha te mondjuk 90kg van, és heti 5x2 órát kõkeményen hányásig edzel, akkor paraszt logikával végig gondolható, hogy cseppet nagyobb dózisra lesz szükséged mindenbõl. De általában ezt sem sikerül nekik végig gondolna.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !
Én is jártam már olyannál, aki google képkeresõben mutogatta, hogy ilyet láttam-e 😄
Mellékhatásai
"1000 microgrammig, sõt, általában az ajánlott adag 20-szorosáig semmilyen mellékhatás nem jelentkezik. Nagyobb adagokban azonban számos súlyos mellékhatása lehet, pl. túlérzékenységi reakciók, felnõttkori pattanásosodás, bõrkiütések, aritmiás zavarok, a központi idegrendszerrel kapcsolatos tünetek (zsibbadás, szédülés, gyengeség a végtagokban), pajzsmirigy alulmûködés, pajzsmirigy adenoma, vékonybél károsodás.
Hosszú ideig tartó jód túladagolás esetén jódmérgezéssel kell számolni, mely fejfájással, náthával, tüdõödémával, valamint a gégefõ illetve a mandulák gyulladásával, gennyesedésével járhat."
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
"A felesleges mennyiség a vizelettel ürül, de megjelenik a nyálban és az anyatejben is."
"Magyarországon kívánatos lenne, hogy az emberek kizárólag jódozott sót fogyasszanak. Emellett a terhesség és a serdülés idején javasolt, a legjódhiányosabb területeken élõk plusz jóddal való ellátása, napi 100-200 mikrogramm mennyiségben."
Nem hinném, hogy 150 mikrogramm akkor káros lenne (persze pluszt is viszel be a szervezetbe kajával stb, de a cikk szerint pont, hogy jódhiányos az ország, magyarán nem visz be eleget természetes forrásokból)
Ismerõsöm elment az orvoshoz, mivel rosszullétre, orvérzésre panaszkodott stb. Na de nem is ez a lényeg, hanem az orvos megkérdezte, hogy mit szed. Haverom pedig azt mondta, hogy fehérje, creatine, vitamin. A vitaminnál rákérdezett a doktor úr, hogy mi van benne. Megmutatta a bioteches one a daily-t és azt mondta neki h. a jód, ami miatt sárga a kapszula (100% RDA és 150uq mennyiségben van benne) az túl sok, és pajzsmirigyet teljesen tönkreteszi.
Most ezek után én nem tudom, mit gondoljak. Tudom, hogy nem kenyerük, hogy egészséges legyél (legtöbbjüknek), de azért mégis laikus vagyok. :/
Nektek mi a véleményetek errõl?
Én errõl nem tudok, hogy itt is beváltanák.
Így külföldrõl jelenlegi fontárakkal 13900ft egy 5 kilós impact, szerintem ennél drágább lenne itthonról.
Meg úgy tudom van amit az itthoni közvetlen forgalmazónál is beváltanak 😊
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Elnézegetve az aminosav profilt, kb semmi különbség nincsen a 100WPP-hez képest, viszont jóval olcsóbb. Túl szép, hogy igaz legyen...😊
Nekem volt, hogy 6 nap, de olyan is volt, hogy mindössze 2 nap alatt kihozták a csomagot.
Swedish people are albino monkeys
Egy dolog, hogy lemegy edzeni, mert ez persze jó. De hogy ezt mindig az emberek tudatára kell adni....
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Swedish people are albino monkeys
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Rengetegen megjegyezték azt,hogy mellizomban iszonyat erõs vagyok viszont vannak testrészeim ami nekem nehezen fejlõdik,ezeket jobban megedzem mint a többit.
2. - Jó neked. Igen, genetika. Nekem pl a mellem a többihez képest le van maradva. Ellenben vállban és hátban eléggé jó vagyok.
Másik kérdés.Nekem a testalkatomhoz képest brutális mellizmom van,ez genetika kérdése hogy ennyire fejlõdik?