Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy ott a body.builder.hu edzõ válaszol, alapismeretek, minden le van írva. ott vannak a blogok, ott tippek is vannak. pl a rostra: lenmag õrölve. csak 25ször annyi van benne mint az almában. és ráadásnak az esszenciális zsírforrásnak is tökéletes. és nincs benne sok ch. amúgy jók a gyümölcsök, hogyne😊
MJ rulz Pink Team The Only One
csuszi: rendben, köszönöm. Köszi mindenkinek. Rajta leszek a dolgon, ha van növekedés majd írok. bár gondolom nemnagyon tartotok rá igényt. 😄
hetvenennel.😊
oli: ahhoz lusta vagyok ne haragudj hogy pontos legyek, ráadásul le is pereg a többségrõl, tapasztalat. sok hús, sok folyadék (víz bolero), sok túró - bolero, sok zab és lenmag. rizs, durum.
György
gyümölcsöt egyél sokat, vitamin mennyiségek, és társai. igaz, egészségesebbek a gyümölcsök a mekinél és a sok szintetikus élelmiszernél, de korántsem ideálisak. én inkább édesség gyanánt használom fõleg a banánt, inkább eszem gyümölcsöt ha már végképp gombóc artúr korszakban vagyok, mint csokit. másra nem jó.
c-vitaminból fogyasztok 4-5g-ét per nap. ez gyümölccsel hol megoldható? vagy a multi x mennyisége vajon hány zöldséges kifosztásával érhetõ el?😊 rostok: 1-2%per 100g, átlagban. naponta kell 35g lehet számolni.
tele van cukorral. és még mivel?
rendes leszek, az egyik legvitamindúsabb gyümölcsöt linkelem, narancs:
narancs
fehérje nulla, zsír nulla, ch sok. vitamin lófasz. akkor minek is?
narancs/banán olyan 1.5kg per nap ha azzal vinnénk be a rostot,
alma 3kg. persze még így is gáz mind anyagilag, mind ch ügyileg, de azért legyünk pontosak😊
magyarán azért a gyümölcs felejtõs rost ügyileg. bár én mindenhogy felejtõsnek tartom. se elég vitamin, se elég rost, ellenben sok cukor.
egye aki akarja😉
alma 8kg😊
banán 4 kg.
kb ennyi rost van a gyümölcsökben...
Igen gyümölcsöt. Igazából azért jó a rost, mert a proteintõl nemfog annyira szétrohadni a beled. Meg hát ha már gyümi, akkor vitamin is jön vele.
Én azt mondom 1 kiló csirkemell leosztva 1 napra rizzsel, ha van zabpehely azt a köztes idõkben eszegeted. Meg olyan 1000mg c-vitamint/nap.
Ez nem olyan hardcore. Ha nem megy rágózz, attól lesz több gyomorsavad, és akkor hamarabb leszel "éhes".
Most gondolj bele, példa: építesz egy házat sárból(szar kajálás, kevés jó anyag), meg egyet téglából(optimális, protein-fehérje-szénhidrát-vitamin). Hiába tudsz geci jól házat építeni, ha sárból csinálod.
Valakinek ez jön be, valakinek az. Képtelenség egy sémát beállítani erre, hogy mi mikor jó. Túl sok a változó.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
junior világbajnok testépítõ:
"Tévedés azt állítani, hogy valamelyik étkezés lenne a legfontosabb, másik pedig kevésbé az. Minden étkezés nagyon fontos.
Edzés elõtt fõleg komplex szénhidrátokat kell enni, illetve közvetlen edzés elõtt a legegyszerûbb energiaforrást, a szõlõcukrot. Ha edzés elõtt négy-öt órával komplex szénhidrátokat fogyasztasz, akkor a legmagasabb energiaszinthez jutsz, ha egy-másfél órával edzés elõtt gyümölcscukrot viszel be, akkor szintén energizált leszel. A gyümölcscukor alatt gyümölcsök fogyasztását értem. Ha edzés elõtt pedig szõlõcukrot választasz és a vízbevitelre is ügyelsz, akkor energizált maradsz.
A fentiekbõl egyértelmû, hogy edzés elõtt az energizálás a legfontosabb. Az, hogy komplex, vagy nem komplex szénhidrátot viszel be, azt pedig az határozza meg, hogy mennyivel vagyunk az edzés elõtt. Minél komplexebb a szénhidrát annál elõbb vigyük be az edzéshez képest. Az egyszerûket viszont közvetlenül edzés elõtt ehetjük. "
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
F
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
F
Ezzel az a baj hogy nem tudod folyamatosan egy szinten tartani akkor is ingadozik! Attól még hogy te folyamatosan viszed be például 10 percenként az még nem folyamatos lesz hanem egy hullámos vonal.
"Igy a szervezetemnek, nem a saját raktáraiból kell lebontani, majd abbol energiat nyerni,"
A raktárak azért vannak hogy ott tárolódjon amíg szükség nem lesz rá. Ezért kell edzés után visszatölteni, és ezért kell egy óra körüli edzéseket tartani nem 2-3 óráig a teremben baszni a rezet.
"ami szvsz sokkal tobb energiaba kerul, mint a cukor megemesztese)"
Igen de ezt csak gondolod pedig az igazság nem ez. De a fõ probléma nem is az energiavesztés hanem az állandóság.
"Az emesztes pedig, sokkal-sokkal kevesebb energiaba kerul, mint amennyit a szolocukorbol nyer a szervezet."
Azzal nincs is probléma viszont az emésztéssel azért olyan élettani folyamatok is járnak amiket például nem edzés alatta kellene idõzíteni. Arról nem is beszélve hogy könnyen ki lehet dobni a tacsot ha nagy megterhelés ér például guggolás közben (és itt most igazi edzésre gondolok nem tessék lássék fajtára mert abban tényleg nem fenyeget ilyen)
Viszont ami a lényeg negatívumokat én tudok felhozni viszont nem látom azt a pozitív részt amiért még is jó ötlet lenne. Azt mondtad hogy megvannak az elõnyei de még is mik azok?
-Tegyük fel hogy a testnek megvan a megfelelõ mennyiségû szénhidrát mennyisége akkor a több nem feltétlen jobb pláne amikor ingadozást okoz
-A placebó hatás biztos hogy mûködik amiben hiszel hogy mûködni fog az tényleg de ez nem a szõlõcukornak köszönhetõ.
F
Az emesztes pedig, sokkal-sokkal kevesebb energiaba kerul, mint amennyit a szolocukorbol nyer a szervezet.
F
Szõlõcukrot edzés alatt? Nem. Edzés elõtt 1 órával normális szénhidrátos kaja (pl csirkerizs) utána fehérjeturmix+ zabpehely (akár darálva) de ha mindenáron cukrot akarsz tömni akkor itt edzés után mehet (de akkor is szerintem amíg meg lehet oldani zabpehely-rizs akármibõl addig miért cukrozna valaki mondjuk nekem amúgy is nagy félelmem a cukorbetegség) majd rá fél órával amikor hazaérsz mehet egy normális fõtt kaja.
Tejet felejtsd el! Estére inkább zsírszegény túró (tömegelés alatt esetleg egy kevés gyümölcs ízesítésnek belefér de módjával)
F
Vélemény?
'oliwwer' akkor nagy változásokra nem is számíthatsz, amúgy dobozban lehet csirkerizst is vinni magaddal és 3 perc alatt bekanalazni például szünetben. Zsírszegény sajtok kiegészítõnek jók de azért teljes étkezéseket nem váltasz ki vele ráadásul mint mondtad drága.
F
F
F
Van még kérdés? <#wave>#wave>
F
Adhatnátok tanácsot, ha van vkinek ötlete, másfél, két éve edzem, de nem ügyelek semmire a kajálásra, nem szedek kreatint, táplálék kiegészítõt, semmit, csak edzem. Nem hízom el, de nem növök súlyban. 62 kilósan kezdtem, most vagyok 66. Erõre fejlõdök, már 100ba megy a fekvenyomás, de súlyra nem. Ötlet?