Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TVelvet
Na én most lecseréltem a rizst, sült krumplira, felkellet emelnem a rizs mennyiséget is már, és nem bírom már...
Így viszont csinálok baromi sok zöldségbõl, csirkébõl gyrost. így simán megeszem a napi 1,1-1,2 kiló húst. 😊

nem rizs, de hát ez van. képtelen vagyok már 5. hónap után rendesen megenni.
jazzy
6 fõ? Az nem rossz, én a 2 személyes tállal egészen jól lakok😊

Nekem nem jó a wok mert villanytûzhelyen esélytelen benne bármit is normálisan megcsinálni 😞
csuszi
bazd alapból a barátaim bélpoklosnak hívnak, csak egy példa ami minden városban szabvány:
don pepe családi pizza sima liba.
vagy étterem fogadásból 6fõ kaja. és nem kamuzok, nem szokásom😊
de most vettem egy wokot, olyan faszán lehet benne zöldséget pirítani, valamelyik nap eskü lefényképezem. így lávaköves grillcsirke versus wok zöldség. és elég jól elvagyok😊 ch 4-16 zöldsége válogatja per 100g, sacc 400g-ét tolok. erõm nem csökkent egyelõre.

MJ rulz Pink Team The Only One

jazzy
Én legalább edzésnapokon azért betolnék olyan 200at, nem tudom elképzelni, hogy ilyen 50el hogy bírsz ki mondjuk egy lábazást, de ha nem kívánod és bírod nem hiszem, hogy bármi élettani hatása lenne a dolognak rövid távon.

Még sosem próbáltam, olyan nincs, hogy nincs étvágy nálam😊
csuszi
kivételesen kérdezek.

számít ha a ch-át nagyon leviszem (egyszerûen most bírom), olyan cirka 50-80-ra? negatív hatások élettanilag.
napok óta csak zöldséget tolok köretnek, és lenmagot. semmi bajom vele, a rizs ott áll a konyhában, hozzá se nyúlok, nem kívánom, nem vagyok éhes, a súlyvesztést továbbra is heti 1kg alatt tartom extra fehérjével és minõségi zsírral.

Viktorr
Köszi az infókat!!!😊

Ja-ja a natúrszelet gyorsan és könnyen megvan.Nem valami olcsó a csirkemell,de inkább erre költök mint hétvégén drága piákra.

Aztán remélem április környékére feljön plusz 5 kilo😊

Ahogy mondják, szinte mind1 melyiket választod, közben váltogasd ha tudod, akkor talán nem lesz annyira 1hangú a kajálás(sokan erre panaszkodnak, pedig ha valaki úgy áll hozzá, akkor eléggé változatosan is meg lehet oldani).

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Roger6
Szerintem neked most az a fontos, hogy egyél rendesen, megfelelõ mennyiségben fehérjét, és szénhidrátot, ily módon szinte mindegy, hogy az említett metódusok közül melyiket fogod választani. Ahogy neked tetszik. Pár receptet találsz itt csirkével kapcsolatban, majd böngészd át. Látom te akarsz is valamit tenni az ügy érdekében, nem csak a szádat jártatod. Sok sikert, remélem finom lesz az a csirke! <#vigyor3>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Viktorr
Natúr szeletként sütöm ki a csirkemellett úgy jó vagy panírozzam be?

Roger6
Én sem vagyok kötekedõ, de nem értem, hogy pl. egy 6x kg-os embernek minek beszélünk egyáltalán a diétáról? Teljesen felesleges. Csak õt akartam védeni, én értem az arányokat. Valószínû azért másképpen értelmezi a szavakat, mint az itt fórumozók többsége, aki tudja, hogy mennyi kaját kell megennie nap-mint-nap.

"és ha esetleg a delikvens még olvassa a fórumot" - hát ha így nyitott, hogy õ már mindent kipróbált, de nem tud hízni, ezért akar porokat fogyasztani, nekem ebbõl az jött le, hogy nem olvassa a fórumot. De remélem hamarosan visszatekint pár oldalt, és mindent átolvas alaposan, mert sok infó gyûlt itt össze eme fórum hasábjain. Én is tõletek tanultam szinte mindent a kajálásról. Errõl jut eszembe, megvan a 80. kilóm! Ma edzés után 80,1 kg volt a mérlegen! Végre!<#eplus2>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

plck
😄

Na akkor az úgy jó ha pácolt heringfilét eszek?

csuszi
kitaláltam hogy személyreszabott, csak eddig nem vettem észre😊

plck
téllegXDXD

oliwwer
Mert a gugli reklám mindig úgy teszi be a reklámokat hogy a topik olvasói számára reklámozzon. ki van ez találva😊
csuszi
vicces, fenn a reklám táplálékkieg-es, de ahogy kimegyek a fórumból már nem az. de ha visszajövök, 10-bõl 10-szer tápkieges. mikre nem figyelnek a reklámozók😊

nem, nem kell ad-block, leszarom😊

csuszi
"több szénhidrát, kevesebb fehérje" = több ch mint fehérje, diétánál fordul az arány. én így értelmezem, biztos mert nem vagyok kötekedõ😊

és ha esetleg a delikvens még olvassa a fórumot, véleményem szerint a fehérje fix testsúlyra szabott (a zsír is), csak a ch mászkál attól függõen mit akar az ember, és ennek következtében az arányok módosulnak.
én mindig ugyanannyi fehérjét tolok, tök 8 épp diéta vagy tömeg. de arányaiban diétánál 50-60%, tömegelésnél jóval kisebb.

Roger6
"Nem kell kiemelni szavakat a környezetükbõl,és akkor megérted." - köszi mester, végre megértettem. Most, hogy rávilágítottál égi bölcsességeddel a kulcsszavak nem kiemelésére, máris megértettem, mi a kevés. Köszönöm. És remélem azt is megérteted velem egyszer, hogy miért gondolom jelenleg faszságnak, hogy egy 62 kg-os tömeget növelni akaró embernek azt mondja valaki: kevés fehérje tömegeléskor. Várom megvilágosodásom összetett kezekkel, remegõ ajkakkal én mesterem!<#hehe><#eplus2>

Nem kell kiemelni szavakat a környezetükbõl,és akkor megérted.

Triathlon for life

Roger6
"kevesebb fehérje" - nem kötekedés, de nekem a kevesebb fehérje kifejezés tömegelésnél elég hülyén hangzik. Fél kiló csirkemell naponta az a kevés fehérje? Hm...

Ajánlatos eme cikk elolvasása. de

Triathlon for life

Tömegnöveléshez több szénhidrát, kevesebb fehérje. Szálkásításhoz kevesebb szénhidrát ,több fehérje.

Triathlon for life

Roger6
Az egyik növényi fehérje, a másik állati. Teljesen más a kettõ, más biológiai index-szel rendelkeznek (teában is több a koffein, mint a kávéban, csak hát nem olyan hatásos)

plck
Meg azt olvastam hogy a tökmagban,banánban elég sok a fehérje.valaki valamit tud errõl?😮

plck
Mondjuk lehet kapni ilyen befõttes pácolt heringfilét,tudjátok ami lébe van.<#zavart1>.Szóval ez megfelel a "hal"nak?

jazzy
De milyen jó is, hogy nem vetted észre, mert a halat bizony kihagytam. <#wink>
Roger6
Hopp, megelõztél! <#vigyor5>

Roger6
Egy valamit hadd mondjak a témához: a felvágottak nem számítanak húsnak. Tehát párizsi, tavaszi rolád, téliszalámi - ezeket felejtsd el. Csirke- és marhahús, hal, ezek a jók, értékesek. Így tudsz bevinni tápanyagot a szervezetedbe, amit fel is tud használni. A felvágott az tele van minden "ipari" mocsokkal... Fujjj!

Plusz fehérjét turmixként bevihetsz a szervezetbe táplálékkiegészítõ formájában, de a legfontosabb, hogy a napi szükséges fehérjemennyiség nagy részét szilárd táplálékként fogyaszd el, mert csak így lesz értelme. Vagánykodni biztos lehet a haverok elõtt, hogy te aztán tolod a fehérjeport, csak hát ugye ha nem látszik...<#hehe>

Rizs helyett pedig kiváló alternatíva a durum-tészta, illetve a krumpli is.

Viktorr
Kezdem kapizsgálni,a lényeg a sok fehérje és szénhidrát bevitelén van !?

Köszönöm szépen az információt

jazzy
Nem kell minden nap rizst enned. Amit Roger írt az teljesen helyes, ugyanakkor ez az "etalon", ha így csinálod optimális lesz a fejlõdésed ebben biztos lehetsz.

Ugyanakkor ha nem vagy ennyire elszánt, vagy egyelõre nem érdekel ennyire a dolog, akkor természetesen nem fontos minden nap rizst enni, csak kreatívnak kell lenni.

Zöldségek (hadd ne soroljam fel õket, 500 féle köretet lehet csinálni különbözõ zöldségekbõl), ebbe beleértendõ a krumpli is.
Pl Chilis bab (hús+zöldség, és a bab egy fasza zöldség).

Húst viszont érdemes úgy válogatni, hogy inkább csirke / marha legyen, lehetõleg ne disznó, mert a disznó a magyar ember hülyesége. Viszonylag kis fehérjetartalmú a másik kettõhöz képest és rohadt zsíros illetve koleszterin is sok van benne. Túl sok.

Vagy ehetsz tésztát is, de abból lehetõleg ne túl gyakran ( csak a ne együnk egyoldalúan címszavú szülõk, emberek, temiafaszérteszelmindennapcsirkétrizzsel haverok stb ellen ), de lehetõleg teljes kiõrlésût ... elolvasod mi van rajta van manapság tésztából is 500 fajta, vagy valami durum cuccot stb.

Mivel hízni akarsz simán kajázhatsz "desszertnek" túrót, sovány túrót, natúr joghurttal összekeverve, vagy valami ízesített joghurttal akár, lefekvés elõtt király.

Szóval csak kreatívnak kell lenni, gyümölcsbõl is a jók, olvasgass fehérje / szénhidrát / zsír összetételekrõl és ha találsz valami jót beépítheted, nem egy agymûtét ez.
Viktorr
Általában minden nap eszek húst,csak nem mindig csirkét rizzsel,na mindegy.

Megpróbálok minden nap rizst hússal enni,edzések után ekkor sem kell semmi por vagy szénhidrát ami feltölt energiával?😊

Roger6
Dönts el, hogy hízni akarsz, vagy tömeget növelni. Tömegnövelés = lehetõ legkevesebb zsírral növelni a saját testtömeged. Hízás = amikor a disznóba beletömnek minden szart. Ha hízni akarsz, egyél reggelire zsírban sütött tojást szalonnával, hozzá Nutellás kenyeret, meg minden ilyen szart. Aztán csak tönkre megy a gyomrod egyszer...

Egyébként a hús + rizs a legáltalánosabb dolog, nem kötelezõ ezt enned. Csak említettem. De tényleg dönts el, hogy hízni, vagy tömeget növelni akarsz. Bocs, tévedtem, hús mindenképpen kell! <#hehe>

Viktorr
De minden nap rizst és húst enni,más kajától nem lehet hízni?

Viktorr
De minden nap rizst és húst enni,az durva nem?
Csak ettõl lehet hízni?

Roger6
Szóval attól, hogy neked nem normál a kaja, még másnak lehet. Nem véletlenül vagy 62 kg, ami nem NORMÁL nálam. Ex-csajom volt ennyi vazze...

Roger6
Kedves Viktorr!

Elõször nézz körbe magad körül, és valósítsd meg azt, hogy RENDESEN ESZEL. Naponta 5-6 alkalommal kajálsz.
" bármit eszek semmi eredmény." - már leírtam, mit kéne enned.

"A bármi alatt azt értsd,hogy normál kaja,amit az ember eszik a mindennapjaiban.Tehát nem vagyok ráálva a napi 4-5 zacskó rizsre + fél kiló csirkemellre mint ahogy az elõzõ kolega is írta." - figyi, itt a legtöbben megeszik, és ez a minimum, ez a NORMÁL KAJA! Amíg nincs rendben a kajád, addig nem fogsz tömeget növelni, nyúlhatsz te bármilyen tápkiegészítõhöz, vagy csodaszerhez...

Viktorr
A bármi alatt azt értsd,hogy normál kaja,amit az ember eszik a mindennapjaiban.Tehát nem vagyok ráálva a napi 4-5 zacskó rizsre + fél kiló csirkemellre mint ahogy az elõzõ kolega is írta.

De egyébként nem járok gyúrni,csak most elkezdeném

Roger6
Szerintem a 4-5 zacskó rizs + fél kiló csirkemellet naponta próbáld ki. Nem a poroktól fog a tömeged gyarapodni. Jumbónál azt is írták, hogy táplálékKIEGÉSZÍTÕ (nem pedig helyettesítõ). Remélem érted...

Tibi7
Szerintem elõbb írd le mit takar a "bármi", és milyen mennyiségben.
Viktorr
Sziasztok!

Tömeget szeretnék növelni,de nagyon nehezen megy 62 kg vagyok bármit eszek semmi eredmény.

Néztem két szert az egyik a Cytogen Hypermass 5000 a másik a Scitec Jumbo!

Jumbonál írták,hogy aki nagyon nehezen hízik érdemes kipróbálnia...

Szerintetek melyiket érdemes?

jazzy
én jámbor vagyok
csuszi
😊 szerinted az országútisok nem dõlnek be az 1 colos kerekeikkel?
jó gumi kell, aminek jó az oldaltartása. nekem ilyen van:

szerinted jazzy mikor akad ki a bringás történetre?😊

SeanJRRussel
De én szeretem aszéles gumit mivel imádok száguldozni kanyarba bedõlni és azt vékony gumikkal nem nagyon lehet....

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

csuszi
az enyémen xt agyak és dt küllõ van😊 azért volt 35-40, nem 25. és még az az 1col különbség is elég jelentõs.

SeanJRRussel
alattam elöl 2,35 hátul 2,50 es gumik vannak 2,50 es belsõvel.1 kerék 25e ft-ba van...

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

plck
állat😉😄

csuszi

én arra esküszöm, hogy legyen a bringa minõségi és akkor lehet könnyû, keskeny felni, a kerekem 1.5 colos, tehát elég vékonyka, de 35-40 ropi volt darabja. még nyolcast is 1 év alatt tolok bele, mégis száll mint a madár😊

Tyler1

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

oliwwer
Jaja emlékszek, egy nagydarab robogós srác vlt benne, elkezdtem nézni, de aztán le kellett lépni, és azóta se találom.
Panzermeyer
Ilyen bringás sztorim nekem is van. Harmadszorra amikor megint széttört egy küllõ mondtam az eladó ipsének, hogy ezt visszaadom, fizetek még rá és adjon egy normálisat. Épp volt egy nála. Na az azóta is jó, frankó széles kereke van, fekszik az útra, mint az állat, tank-biciklinek hívom 😊

mov ah,4ch int 21h end

plck
Csuszi mutass már egy képet kérlek mert már állati kiv.vagyok<#zavart1>