Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SeanJRRussel
Én azt mondom,hogy nem nagy súllyal is lehet izmot növelni,perze idõ után muszály emelni a súlyokon mert kell a nagyobb inger de a gyakorlat legyen lassabb és szabályos figyelés mind a negatív és pozítív szakaszra...Nagysúllyal himbilimbinek meg lendületbõl ráncigálásnak semmi értelme....

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

oliwwer
Szerintetek mi a fontosabb, a súly növelése, vagy az izom bedurranása? Mert elolvastam a Swarcenegger féle testépítõs könyvet, és azt írja, hogy piramisban kell növelni a súlyt, és bukásik edzés. Bunny viszont azt írja az edzõ válaszol-ban hogy mivel ektomorph alkatú vagyok, és nehezen nõ a mellem, csináljam kevesebb súllyal, 15-18 ismétlést fekve nyomásnál. Én személy szerint sokkal jobban szeretem kis súllyal, mert úgy nagyon bedurran, de nem tudom melyik hatékonyabb. Tippek, ötletek?
Tibi7
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. Az 1:kerestem boltokban lenmagot,de eddig nem találtam. Lehet csak én voltam vak, de aki szokott venni leírná h miféle üzletben keressem? Gondolok ilyenekre mint tesco, penny, stb...
A 2. pedig az, hogy milyen fehérje kiegészítõt ajánlanátok edzés után közvetlen? Valami gyors felszívódású kellene persze, és legyen minél hatásosabb. Eddig bioteches fehérjét toltam, nem volt rossz véleményem szerint, de megfordult a fejemben, hogy kipróbálom ezt a power proteint. Vagy keressek mást? Vélemények?
Köszi mindenkinek aki segít,további szép napot!
jazzy
Nyomasd nincs baja
redbull0304
Raktárba volt (állandó 25fokos száraz hely)... Nah akkor betolom ha az enyém elfogyott! :) Fõnökömé volt csak õ nem használta! :D

jazzy
Ha viszonylag száraz, hûvös helyen tartottad nem, de elég ha száraz helyen, nem gáz ha mondjuk nyáron melegebb volt.
redbull0304
Egy éve felbontott fehérje vajon megromlott már? 2011-be jár le egyébként... Csak felbontás után nem tudom mennyivel jár le vajon... :S

Panzermeyer
Ajjjjjjj...
Azt hiszem ezzel fogok álmodni! :)

mov ah,4ch int 21h end

csuszi
17 perc 20 sec.
hús 40deka, zöldség fagyasztott 500g. olíva, fûszerek, hagyma. köret nekem semmi, nem diétán bármi. idõt nem befolyásolja, mert mellette tud fõni. a 17percbõl 10-et töltöttem a konyhában.

MJ rulz Pink Team The Only One

oliwwer
bazze ez tök jól néz ki :D megyek is a boltba mert kajálnom kell!
<#banplz>

Azé majd a receptjét leírhatnád. Csak, hogy tudjam, hány tyúkot kell hozzá lopni

plck
azthiszem éheslettem:S:S;)

csuszi
és kibaszott hamar kész van. mindjárt csinálok mára is, lestopperezem.

Roger6
Nagyon jól néz ki!<#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

csuszi
jó sok protein, jó kevés ch és zsír:)

csuszi

Roger6
Én smith gépen szoktam nyomni, és én is a magasabb ismétlésszámot favorizálom a váll gyakorlatoknál. Nekem mondjuk elég szar a vállam, ha akarnám sem tudnám böszme súlyokkal csinálni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

TVelvet
nálunk a terembe van direkt ilyen vállgép. azt használom.
szerencsére nekem a vállam/hátam az olyan ami úgy nõ mint a gomba, szóval sok ismétlés kevés súllyal. nem kell meg erõltetnem.
Sajnos nem vagyok olyan magas, épphogy megcsapom a 150-et alulról. (kacc) :)

Egyébként nagy poén, de ezen kérdést köteles vagyok föltenni:

vállnyomás, állva vagy ülve? Ki hogy szereti? Személyes történetemben így szerepel a tárgy:
Bár imádok ülve nyomni, kb. 80 fokra állított padon, (ángliusban gondolkodóknak high-incline) s ezt is érzem a legjobban a vállaimra, de újonnan háttámlás pad híján állva végzem a gyakorlatot.

Összehasonlítva elõny az, hogy némi törzs-hasedzést is nyújt, meg a lábaidnak köszönhetõen pityke rugózással képes lehetsz 1-2 extra ismétlést kipréselni, de mindenképp hátrány, hogy kevésbé tudsz a vállaiddal dolgozni, csuklya, hát jobban besegít. S nem is tudsz akkora súlyokat megmozgatni ilyen helyzetben.

Sajnos. Másik kedvencem volt a smithgépes nyomás nyakmögül, amit életemben csak 1-szer csináltam, mert az idõ 99%ában nem látok smithkeretet :)

VÉlemény? Gondolom a legtöbben leülnek, nem?
plck
okés, erre eddig is ügyeltem:)

köszi

SeanJRRussel
jól beszész tezsvír<#eljen>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Panzermeyer
Már miért lenne gáz? Lehet enni a kettõt együtt. Azt vedd figyelembe, hogy a whey protein nem táplálék helyettesítõ, hanem táplálék kiegészítõ. Vagyis, edzésnapon az edzés után kötelezõ jelleggel kell fogyasztani, pihenõnapon is fogyaszthatsz tejsavó fehérjét, de ha lehet, akkor napi fehérjeszükségleted húsból / tojásfehérjébõl / sovány túróból oldd meg, aztán ha ezen felül fogyasztasz még wpc-t vagy wpi-t, akkor az plusz hab a tortán.

mov ah,4ch int 21h end

plck
nekem meg egy oylan kérdésem lenne hogy a whey proteint hogy kell szedni, gondolom nem csak edzésnapokon és ha mellé kreatin az gáz?:S

SeanJRRussel
Áhh nem olyan messzire,Debrecen vagy Miskolc....

Amúgy bazzeg a kreatinrõl most beszéltünk kb 1 hete nem hiszem el h ilyen nehéz visszalapozni pár oldalt....

Roger6
Tudom, hogy rohadt régen volt róla szó, úgyhogy tessék.

Panzermeyer
Miért, netán csak 160-65 centi vagy, hogy 70 kilós akarsz lenni? :P

mov ah,4ch int 21h end

óhh én nem szoktam ám kreatívkodni, mert visszacsap a dolog és ingyen bojlerre váltható be minden melléduma nélkül.

Nagyon mókás lesz nekem is ha sikerül orvosira bejutnom, mert a kajától elálmosodok, meg a gondolkodásom is lelassul. Murisan fogok kinézni 70 kilósan, de hát van egy álmom :D
Tyler1
kretaint hogy dobjátok magatoknak? fehérjével együtt vagy külön esetleg szénhidráttal(pl. szõlõcukor)?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

TVelvet
az a baj, sok ismerõsöm bölcsész, és így már be stakujáztam öket picit, mert eléggé éhenhalos.
oliwwer
na azért ne bántsd:D
Amúgy hova készülsz? esetleg te is szeged? mert akkor ütközünk majd.
SeanJRRussel
Én is BTK-ra megyek és anglisztikára úgyhogy nyugi....

oliwwer
Miért?:D egy tolmács elég jól keres :P
TVelvet
bölcsészet? éhen akarsz halni?:P
csuszi
holnap lefotózom a kaját. ma geci király ötletem volt, mert túl gyorsan fogyok, hagyma pirít (olíva), hús fûszerezve bele, aztán thai zöldség mix fagyasztott (eddig a szokásos), de amikor már kész lenne szokásosan, még +ba tejszín összekutyulva joghurtos kapros fûszerrel, és az egészet összerottyantani. iszonyat finom volt. mióta nem eszem semmi köretet, már rendesen felfordul a gyomrom a ch kajáktól pl hamburger, pékárú, rizs stb. csak a fõtt buresz menne még le (biztos közel áll a kisebb ch-ás zöldségekhez mint a kenyér:):)), érdekes a szervezet, hogy leáll a szokásairól secc pecc.

másik:
pszichológia.

oliwwer
Én most készülök egyetemre, Szeged Bölcsésztudományi kar, anglisztika - ha minden összejön. Ha nem, akkor idegennyelvû kommunikátor, okj-s képzés. Kicsit tartok tõle, nem igazán vagyok képben, hogy mûködik az egyetemista élet, plusz az anyagiakkal is gondok lesznek azt hiszem.

Tényleg jó téma, kíváncsi vagyok én is, ki mit ügyködik a kondi mellett.
dragon11
Engem érdekel és sok sikert kívánok a mester melletti tanuláshoz.:)

sapkafej
én is most megyek gyakorlatra étterembe. hff/bkf

György

jazzy
Csuszi itt az ideje betartani az ígéretet én már nagyon várom!

kicsit off:

Nos, hétfõtõl megkezdem éttermi gyakorlatomat, ugyanis én egyrészt mixer vagyok, másrészt Vendéglátás-Turizmus szakon tolom az igát.
Szakács mellett leszek, több országos és külföldi díja is van, például itt egy receptje, egy 1. kategóriás szolnoki étterem fõszakácsa.

Úgyhogy megpróbálok tõle ellesni pár fogást, jó kis konyhai ötletet, kajákat, ízléses tálalás fortélyait és igyekszek majd itthon elkészíteni pár különleges "testépítõs", tömegelõs vagy épp diétás kaját és ezeket le fogom fényképezgetni.

Mivel eleinte biztos nem leszek annyira jó ez csak május fele várható, addig ne hajtsátok be rajtam, de majd igyekszek ötleteket adni ha valamit ellesek :)

Ezt a témát azért hoztam fel, mert kíváncsi lennék ti mit tanultok, mivel foglalkoztok, esetleg ha váltani akartok mire, mi érdekel titeket, hogy egy kicsit többet tudjunk meg egymásról a nagy válaszolgatás eszmecserélgetés közepette.

Úgyhogy ha valakit érdekel a dolog hajrá, várom a wall of texteket!
Mûltkor én is leküldtem fél kiló hecket, a változatosság kedvéért. Asszem gyakrabban fogok halat enni, valahogy a csirke-pulyka már uncsi ha hónapokon át csak az van lényegében.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Franc, imádom. Kár, hogy víz, akár elõre csomagolt jégkockát is vehetnék. Ma marhultam egy kicsit, kedvenc húsom, amíg van fogpiszkáló kéznél.
oliwwer
Tesco, január 29-31-ig.

plck
:D:D

csuszi
kell a csajozós forma:)

16gaborm
Elfelejtettem írni hogy most kezdek majd gyúrni 185 cm és 90 Kg vagyok!!
Bármilyen véleményt javaslatot elfogadok!!
Köszönöm!

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

16gaborm
WHEY PROTEIN ( tejsavó fehérje) ilyen készítményrõl mi a véleményetek?
Edzés után kell fogyasztani 100 g-ot!!

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

Az tényleg nem rossz. Nekem 1elõre be kell érnem 38,5es karokkal. Amúgy hogyhogy diétázol, versenyre készülsz vagy csak gondoltad leadsz 1 kis zsírt?

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

csuszi
kar nap, diéta alatt, spajszer durranva 44.5. annyira nem rossz, de lesz ez kevesebb is:) olyan cirka 42 remélem megmarad.

TVelvet
óó az gyrosba alap cucc :)
Panzermeyer
Én is így vagyok néha ezzel, de most találtam egy jó ellenszert. Házi savanyított macskapöcse paprika. Jól csúszik, étvágyam is van, a kapszaicin jó az izületre, és mintha a tesztoszeront is piszkálná egy picit (ennek is utánaolvastam, de semmit nem találtam róla). Az egyetlen hátránya, hogy olykor kétszer csíp :D

mov ah,4ch int 21h end