Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fook
Sziasztok! El szeretnék kezdeni edzeni , tudtok valami tippeket adni ? esetleg edzéstervet egy kezdõnek ? Illetve melyik oldalakon érdemes olvasgatni ? Elõre is köszi!

plck
Valamiért jó volt olvasni ezt az utolsó pár hsz.t<#nevetes1>

jazzy
Ebben egyetértek veled, én távol lakom a teremtõl, úgyhogy én is preferálom ezt az edzés utáni turmixot, szükségem is van rá, hogy legyen erõm hazamenni sokszor. (ésmégfinomisacsokisidevelemoströgtön) 😄
csuszi
na itt van egy kis véleménykülönbség, de nem baj az. szerintem semmit nem számít.

MJ rulz Pink Team The Only One

Eagle16
Szerintem a legjobb megoldás: lemegy az edzés, be a turmixot, aztán ha hazaérünk akkor kajálni kell valami szilárdat. Én fontosnak tartom az edzés utáni turmixot, amit már az öltözõben meg szoktam inni. Mire megemészted a csirke-rizst (vagy akármi más szilárd kaját) addig az izmok éheznek, az edés utáni percek kritikusak, gyors tápanyag kell.
És emellett fontosnak tartom az edzés utáni szilárd étkezést is, amivel a nap további részében biztosítjuk a tápanyagot az izmoknak.

Nem azt mondom, hogyha nem iszol turmixot, akkor nem leszel izmos, de szerintem sokat segít a fejlõdésben az a kanálnyi protein edzés után.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

csuszi
<#puszis>

csuszi
én ezért jövök haza edzés után, tolok le egy kiadós ebédet, reggelit, ahogy van a napszak. fogadunk, hogy az enyém jobb fejlõdés, kulináris, anyagi szempontból is?

jazzy
" és milyen jó érzés 2 30-as egykezessel bicepszezni😉"

karonként!
Eagle16
Értem én mit akarsz mondani, de a vitargo-t nem kaja helyett szokták használni, hanem az edzés utáni turmixba teszik szõlõcukor helyett (ami nagyon okos ötlet, mert nem lesz olyan íze, mintha cukrot ennél vízzel) illetve kreatin transzportrendszernek is tökéletes.
Amúgy én is csak fehérjét meg multivitamint használok, a többi pénzt rendes kajára költöm.

csuszi
"nem vagy hülye, én is vettem egy csomó baromságot."
8 éve😄😄

csuszi
nem vagy hülye, én is vettem egy csomó baromságot.
szigorúan egyéni vélemény és tapasztalat (de szerintem 99.99%-nál ez van):
ha 100%ot ér egy ilyen nap, egészséges reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi, egy jó edzés, akkor 1% ez a sok hanta...
én 5-10ezerért a henteshez járok, meg max a sajtpultba, fehérjét is csak azért veszek, mert azzal ízesítem a túrómat nem boleroval. és milyen jó érzés 2 30-as egykezessel bicepszezni😉

plck
Jó, nem az hogy nyomom a hülyeségeimet az van oda írva hogy nincsen benne cukor naaa😄
Azt hittem létezik valami ûberdurva szénhidrát féle amirõl én nemtudok.
Lehet hogy hülye voltam ez van.<#rolleyes>

csuszi
0.5kg darált csirke, fûszerek, grill paprika, rozskenyér.
ezt csináltam tegnap (nem az én fotóm, de ugyanilyen volt, "jobb" zsömlében.

én eszem/veszem ezt és hasonlókat, más vegye a vitargot. és még olcsóbb is. ja és a testnek is jobb.

csuszi
én veled értek egyet. adhatunk hangzatos neveket a különbözõ ch-áknak, meg nyomathatjuk a marketing dumát, de a ch az ch marad.
rizs, zab, lenmag, burgonya, inkább eszem finomakat mintsem fizessek a szarabbért többet. egyek kapszulát vagy port, amikor ehetek finom fõtt burgonyát? hülye vagyok én? vegye az aki nem tudja hova rakni a pénzét, vagy balfasz a fõzéshez. még minkig tartom, hogy táplálékkieg.bõl csak vitamin a kell kategória. többi lustáknak, gazdagoknak való...
ui.: a fehérje még okés módjával, sacc napi 50g.
de ez csak az én véleményem, tõlem vehetitek a glutamint, fokozót, ginzeng faszomat dögivel...

Eagle16
Pedig nincs benne cukor. Én annyi elõnyét látom, hogy gyorsabban halad át a gyomron, mint a szõlõcukor, és nem olyan borzalmasan édes, mint a szõlõcukor. (amúgy valami árpa keményítõbõl készül)

SeanJRRussel
Amúgy nem azért csak h tisztán láss a DEXTRÓZ=szõlõcukor ÉS mellesleg a maltodextrin egy poliszaharid ami megint csak tartalmazza.Ezek után ne mondd h nincs benne cukor.Jah h nem cukorrépából való a cukor...és???CSUSZI<#eljen>

Ha nagy hülyeséget mondok javítsatok ki de én így tudom

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

SeanJRRussel
Akkor vedd meg!Minek kérdezõcködsz mikor úgy is nyomod a saját hülyeségedet?????Emberi hülyeség szénhidrátért fizetni mikor benne van mindenben.Speciel én a tömegelõs turmixokat is feleslegesnek tartom mert vegyen az emebr fehérjét és azt rak hozzá amit akar....

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

plck
ottvan hogy cukor 0

csuszi
Élelmi rost 0 g 0%

leírásban mi van benne? 30g-ban van 30g ch. fasza üzlet😊 eladják a cukrot sokszoros áron😊 persze meg molekulasúly meg tököm tudja. handa banda.

Tyler1
felesleges! ha vmi versenyre készülnél, akk oké h nem mind1 milyen a szénhidrát, de amatõr szinten csak pénzkidobás. hidd el h nem fogsz különbséget találni a vitargo, és egy tányér rizs között.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

plck
De ha jól tudom ezekbe elemi rost van(vagymi😄)ÉS a Vitargo-ba pedig valami más, ÁLLÍTÓLAG jobb!

Tyler1
bazmeg 5 ezerért vennél szénhidrátot, mikor az a legalapbb dolog minden kajában??? ez már csak marketing dolog, hülyeségnek tartom(fõleg amatõr szinten). rizs, tészta, zabpehely, kenyér...semmivel sem rosszabb szénhidrátforrások.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Mondok pár indokot:
- mert egészséges
- mert szeretem
- mert jobb, mint a bolti
- mert olcsóbb, mint a bolti
- mert így jobb, mint vízzel
- stb.

Kérsz még? :S
plck
Ahova járok edzõterem az a neve hogy Etalon😄(bocsi😄)

Vélemények a VITARGO-ról?<#nyes>

Jamirofan89
Minimum 3744 kcal

SeanJRRussel
Érdekes én sose irattam senkivel étrendet...A testetdet kell csupán figyelni és ennyi.De már vagy 9999999999999X leírtuk de body.builder.hu-n van is kalkulátor!!!! h fehérje 2-2,5g/tskg ch 3-4g/tskg és zsír az 1 körüli ez ha tömegelsz.Persze van akki ettõl zsírosodik mint állat mások meg nem is híznak és van akinek ez az etalon és nõ mint a gomba.Nagy álltalánosságot írtam.Szépen kiszámolgatod ezeket h mibõl mennyi kell neked,nem egy nagy ördöngõsség...

SeanJRRussel
<#falbav> De mondd már meg h mi a retkes faszért kell ezt kevírrel inni?<#fejvakaras>

Jamirofan89
Mindegy!Majd szenvedek az étrend összeállítással.Csak ha túl kevés lesz a szénhidrát akkor magam alatt vágom a fát...

Jamirofan89
1.nem egyet az tény,de nem bírok olyan sokat enni akaratom ellenére sem.
2.az nem gyúrás volt az ló****.az igazi gyúrás csak most jön majd.

sapkafej
hány mintaétrendet raktak má itt össze neked?
hányszor kezdesz még el gyúrni?

György

csuszi
és ez minden táplálékkieg.re vonatkozik, ha nem így lenne basszátok meg akkor talán klinikailag kellene õket tesztelni és gyógyszertárban vennéd nem a neten. ja és ha jól láttam még egy szaros dm-ben is árulnak meg némely áruházban is. láttam már sportszerboltban COOP-ban!!! vidéki falusi kisboltban. akkor meg?

csuszi
semmi olyat nem látok benne, ami ne lenne egy adag globus konzervben vagy egy magyar ebédben természetesen más arányokban és minõségben + vitamin (némi aroma ízesítõk, de ez van a konzervben is ne szarj be.
kérdésedre a válasz:
ha egy grillcsirkénél, köröm pörköltnél, vitamin pakknál, tortánál, zserbónál, húslevesnél, kinder csokinál felmerülhet a kérdés, akkor itt is. amúgy NEM. ez nem gyógyszer mellékhatásokkal, hanem étel por formájában (annak hátrányaival és elõnyeivel).

Bocsi, de valami mégis megnyomta és tényleg hirtelen, reggel még semmi bajom nem volt... :S
Csak érdeklõdök, hogy lehetnek-e ilyen hatásai vagy nem.
csuszi
ez nem szer bazdmeg hanem kibaszott kaja, mikor szoktok már le errõl. a kérdés kb ennyire releváns:
ma megettem egy kurva finom rántott húst, egy adag rizzsel, mellé toltam egy pohár ásványvizet, a vérnyomásom úgy felment, bazdmeg álljak le az evéssel, nekem nem hiányzik hogy ilyen dolgokat produkáljon a "szer".

Jamirofan89
Sikerült erõt vennem magamon és lekûzdenem a depressziót,zárkózottságot,lustaságot és egyes egyedül elmentem ma kiváltani az elsõ bérletemet<#alien>
A srác kedves volt meg segítõkész,de csomó dolgot elfelejtettem megkérdezni,mert zavart voltam.A tömegelésre azt mondta,hogy tök mindegy mit eszek.(azt nem tette hozzá,hogy napi hányszor és hogy mennyit,de ezeket már úgy is tudom)
Igaz egy minta étrend nem ártana...
A kérdésem az lenne,hogy ha a gyúrást kombinálnám nagy intenzítású (H.I.T) sprintekkel akkor lehetséges e minimális zsírosodással izmot növesztenem?

Ma (pihenõnap) reggel bevettem a Serious Mass adagot (egy mérõkanál) egy kis kefirrel, de aztán hirtelen felment a vérnyomásom, a szívem is majd kiugrott a helyérõl. Ez lehet a tömegnövelõ szer hatása? Egyébként is magas szokott lenni a vérnyomásom, de nekem nem hiányzik, hogy állandóan ilyesmiket produkáljon a szer...
Álljak le vele? Vagy csökkentsem az adagot? Esetleg pihenõnapon ne fogyasszam?
csuszi
5kg testsúly (nem zsír) fogyásánál 2kg izom, jobb esetben 1, rossz esetben fele - így az arány nem változik ez a MAGYAR (hollywoodban azért már nem hülyék ebben a témában) sztárdiéta effektus, lefogy de szarul néz ki. izomvesztés mindenképp van, csak minimalizálni lehet a + fehérjével, összetett ch-val, minõségi zsírral, lassú fogyással (heti 0.5-1kg) és edzéssel.

csuszi
szerintem semmit nem érnek, pénzkidobás. az egyetlen ami hatékonyan belenyúl a hormonháztartásodba, az a koksz. de az meg igen veszélyes, nem kell piszkálni szegénykét. talán még a mozgás ami hosszú távon fokozza, pl a guggolás állítólag (mérget nem vennék rá). de úgy általában a kondizás, fõleg komoly súlyokkal, pörgõs kemény edzések, azok fokozzák. de ugye ez alap? 😉

csuszi
semmi gáz, csak van egy szint. szerinted ez a szint alacsonyabban kellene legyen nálam, ahol már segítek. szerintem meg így is magasan van, olyanoknak is segítek, akik nem érdemlik meg INGYEN, és nem pénz a lényeg, hanem az IDÕM és az ELVEIM (tapasztalat, személyesen is, életben is - évek, sok ember).

Lazarus
Tudnátok ajánlani tesztoszteron fokozót? Elsõsorban olyanok véleményére lennék kíváncsi akik ki is próbálták azt amit javasolnak
Eagle16
Pontosabban ez a rész fog téged érdekelni (kicsit lentebb kell görgetni) Fogyás (nem csak testépítõknek - átlagembereknek)

Eagle16
Igaz, ha csökkented a szénhidrát mennyiségét, akkor izomból is fogsz fogyni. Rendes étrend nélkül sajnos nem fog lemenni a felesleges zsír, szóval ha nem tudsz lemondani bizonyos ételekrõl (a szemét kajáról), nem lesz sikeres a diétád. Itt nagyon sok mindent olvashatsz ezekrõl a dolgokról, ezek az alapok, hát átolvasod, kevesebb kérdésed lesz majd.

poruljartal
köszi

nem kockás hasat szeretnék, csak, hogy kinézzek valahogy, ne mint a kisgömböc 😊

valahol olvastam egyszer egy írást ami a fogyózásról, azaz a testsúlyvesztésrõl szólt.
valami olyasmi volt benne, hogy izomveszéssel jár a fogyókúra, ez mennyire igaz? Ill talán arról volt szó, hogy 100kiló zsírral 30 kiló izom is fogy , vagy így százalékosan...
A kajákról egyelõre nem vagyok hajlandó lemondani, de mint mondtam pocakos vagyok , de az alakom úgymond jó, szerintem(lehet tévedek 😊)

Eagle16
Alkarra ez nagyon jó gyakorlat. A hasadon lévõ zsírt diétával tudod leszedni, máshogy nem. A kerékpározás aerob edzésnek jó, de a hasad nem lesz tõle izmosabb.

poruljartal
Észrevettem hogy segítõkész vagy, ez becsülendõ, viszont vannak olyan fórumozók, akiknek nincs lehetõsége, vagy ideje mélyebben beleásnia magát, vagy csak tényleg nem elég okos ahhoz, hogy megtudjon dolgokat.
Õk is szeretnének sportolni, és lehet rosszul csinálják.
Én pl nem tudom milyen izmok vannak az alkarban, de lehet mire ezt megírom már 5ször megtudhattam volna a neten;nekem ehhez volt kedvem, és erõm.
Viszont az, hogy ha valaki sportolni akar vagy egészségesen élni, az sokkalta jobb dolog, még ha sután is fejezi ki magát, mintsem.

Meséltek nekem arról, hogy milyen gyakorlatokkal lehet akkor az alkart növelni, ill mi a neve az izmoknak, hogy youtube on esetleg rákeressek?
Pocakot futással érdemes leszedni ugye? Kerékpár is megdolgoztatja azokat az izmokat?

Nem olyan durva...
Kb. 2,5 dl vízben oldottam fel fél mérõkanálnyit és jól elkevertem, már amennyire lehetett, de még így is voltak a tetején kis darabkák, amik sehogysem akartak feloldódni, ezeket gyorsan bekapkodtam, majd a vizes cuccal leöblítettem. 😛 Jah és ezt megcsináltam mégegyszer, hogy legyen meg az egy mérõkanálnyi.
Apropó, te mióta tolod a Serious Mass-t? Mi a véleményed róla?
oliwwer
Majd írd meg hogy ízlik a serius mass vízben 😄 én ma edzés után toltam úgy, mert nem volt itthon tej, de azt hittem visszajön 😄
Akkor maradjunk annyiban, hogy edzésnapokon edzés elõtt kb. 2 órával 1 mérõkanálnyi Serious Mass-t fél liter vízben oldva megiszok, edzés után rögtön megint 1 mérõkanálnyi SM szintén fél liter vízben. Pihenõnapon meg 3-4dl kefirrel összeturmixolt 1 mérõkanálnyi Serious Mass-t fogyasztok, esetleg kukoricapehellyel reggelire.
Ez így megteszi, ugye?
Jah és persze ha erõsen zsírosodok, akkor visszaveszem az adagot, de szerintem ez a veszély nem fenyeget - irtó nehezen hízok, már pár éve ugyanannyi a súlyom... :S
SeanJRRussel
Én 2-2,5 órával edzés elõtt otlnék egyet meg edzés után közvetlen..Igazából a két adag az 2500kalória ami sztem nem kevés...Próbáld ki,h miylen a kajálás mellett de ha nagyon zsírosodsz akko inkább csak fél adagokat igyál.Annyi h én vízzel javaslom semmi témát nem kell belerakni...Edzés után csak is vízzel idd mert a tej késlelteti a felszívódást és edzés után minnél hamarabb hasznosulnak a tápanyagok annál jobb!

DeerHunter01
van itthon tejsavó fehérjém.
még van jópár adag, úgy szoktam hogy edzés után 4-5 dl tejbe beleteszem az elõirt adagt, felturmixolom és megiszom.
de valamit nem tudok amitõl kicsit jobb izü lesz?
csokis izü, de nem a legjobb igy innom hogy habos mint állat meg tömény.

\"Erről van szó!\"