33479
12316971501353788406.png
  • Vaxi
    Úgy érzem, hogy linkgyűjtés helyett többet ért volna az, ha kiverem a pöcsömet
  • berto17
    Használ a Tribulus terestis 19 évesen? dob erőben 1 kicsiit? VAgy több értelme van ha inkább veszek ennyibol 1 kg fehérje port?
  • Roger6
    Én meg a héten mindent lilahagymával ettem, asszem engem sem szerettek. :)
  • MaRee
    ;) Én most halas hetet tartok, most is ruszlit nyomatok :D Menekülnek is a közelemből :D :D
  • Vaxi
    na asszem akkor lesz egy utam a spárba :)
  • MaRee
    Nekem ízlik. Simán olajban kisütöttem, mint a hekket.
  • Vaxi
    Tej

"Anno az volt a szlogen, hogy a tej az maga az élet, maga az erő és maga az egészség. Igazából ez akkor sem volt teljesen így, de jobb alternatíva nem igazán volt. Ma meg már egyáltalán nem állja meg a helyét, főleg mert amit mi a boltban tej felirattal megveszünk, annak már bizony semmi köze a tejhez. Tudod, múltkor írtam, hogy ami a szervezetnek jó, abban enzimek vannak, amik miatt viszont megromlanak, nem állnak el a dolgok. Hát próbáld meg a tartós tejet felbontva kint hagyni egy hétig a pulton. Vagy meg sem romlik ennyi idő alatt, vagy egyszerűen csak megpenészesedik, mint a kóla. Csak ez utóbbihoz nem egy hét, hanem egy év kell… Az, hogy a testépítőknek miért nem ajánlják tejjel fogyasztani a turmixot, elég köztudott dolog. Lassítja, vagy meggátolja a fehérje felszívódását. Edzés után meg ugye pont a gyors felszívódásra van szükség. Ezért vízzel hígítjuk a fehérje port. De ez még nem minden. A felnőtt ember szervezete nincs felkészülve más emlős állatok tejének megemésztésére. Az emberi szervezet az első néhány hónapban rendelkezik a tejcukor emésztéséhez megfelelő enzimmel. Ez is csak az anyatejre és nem más állatok tejére vonatkozik. Később az emésztés nem működik jól, sokakat puffaszt a tej, de a tejcukor érzékenyek tudnának erről szép történeteket mesélni. A tej emésztésekor számos savasító melléktermék is keletkezik. A tejben található kalcium emészthetetlen környezetben van, tehát a szervezet nem tudja hasznosítani. Láthatod, hogy nem egy hasznos táplálék. A lényeg, hogy a fehérjeport ne rontsd el tejjel!"
  • Vaxi
    Tényleg finom? hogy készíted el?
  • MaRee
    Kaja témához még: Tegnap vettem a spárban Royal Greenland márkájú tőkehalfilét, fél kiló 600 HUF volt. Finom, jó minőségű hal, és magas a fehérje tartalma :)
  • Tibi7
    Sziasztok. Szeretném a segítségeteket kérni. Tegnap egy rossz megmozdulás után tiszta erőmből belerúgtam a fal élébe. Éppen nem tört el a lábfejem, de rendesen megzúzódott, és csontfájdalmam is van, alig tudok ráállni. Vizesruházom, de szeretném mással is segíteni a gyógyulást. Én kalciumra gondoltam, de ezen kívül mivel érdemes ilyenkor gyorsítani a folyamatot? Köszi a segítséget!
  • Roger6
    "s akkor ott van még a túró, hal, tojás, stb., legyen meg a vitaminod, a kiegészítőd" - na pont erre írtam, hogy nem kell sírni. Nagyon is tisztában voltál a sport mikéntjével. Ha csak hülyéskednél a teremben, akkor soha nem kerested volna meg ezt a topic-ot pl, de mivel itt vagy, gondolom érdekelt a dolog már régóta, és tudtad mi vár rád. Szóval igen, drága sport, és minél nagyobb a testsúlyod, annál drágább lesz. De ezt mindenki tudja, éppen ezért nem értem ezeket a hsz-eket, hogy ez annyira sokba kerül, meg vitamin legyen, meg hal, megizéfaszom... Nem kell ez a szöveg, mindenki pontosan tudja, mennyibe kerül.

Részemről téma lezárva, én tudom, hogy így jövök ki a legolcsóbban, hogy csirkét eszem, és tömegnövelő étrendet hajkurászva.
  • Tyler1
    utánaszámoltam, bár igaz ez hikomat adagokra van mérve, de te is számoljál utána, h esetleg annak mennyi a kaja, aki azt a 400grammot egy huzamra eszi meg. és akkor ott van még a túró, hal, tojás, stb., legyen meg a vitaminod, a kiegészítőd. 10g csirke is kurva olcsó...egy pincsi kutyának.
    tudom, h 60 kilóra van szabva az étrend, de nekem is ugyanannyi a csirke mint a hikomatoknak, csak nem mind1 mennyit eszel.
    nagyobb testsúly, nagyobb fehérje bevitel, sajnos ez ilyen dolog.
  • Roger6
    Szerintem Ő az igazi lufiember.
  • tigeroo
    ők is lufiembernek számítanak?
  • Vaxi
    apropó tea :D
    végre találtam körtés teát :DDD
  • Panzermeyer
    Na jó, amint az kiderült, neked teljesen felesleges még a kreatin, mert azt sem tudod hogyan kell rendesen táplálkozni. Így tehát teljesen mindegy, hogy azon a pénzen, amit arra szánnál gyümölcsteát, csokoládét vagy kreatint vennél. Nyilván a csokitól tudnál a legjobban hízni, úgyis azt akarsz...
  • Roger6
    Pont azt mondtam, hogy egyetem több pénzem volt pl. Középsuli a húzós, vagyis nekem az volt. Csak azt nem értem, hogy mit vártatok. A testépítés kajálós sport. Nincs zseton = nincs kaja = nincs izom, ezt nem kell tovább ragozni, és sírni meg főleg nem. Egyébként nem Tyler-ről volt szó, az étrendeket nem neki írtam.
  • xxxpaulxxx
    Azért abba is gondolj bele, hogy valakinek még nincs keresete... nem tudom Tyler hány éves, de nekem 19 évesen sokkal nehezebb ilyesmit kivitelezni.
  • Roger6
    Drága???!!! Te utánaszámoltál, ember? Hát ez kurvára nem sok, 300 g csirke + 100 g marha. Aki ennyit nem tud kifizetni, az mehet sakkozni, vagy homokórát szerelni. Csirke kb. 400 Ft, hát az rohadtul nem sok naponta, és a többi összetevőre sem hinném, hogy olyan drága lenne. Mindenki azt hiszi, azért mert van egy étrendben hús, akkor az valami hihetetlen megfizethetetlen dolog. Csirke olcsóbb legtöbbször, mint a párizsi meg a sok szemét szar szutyok felvágott, rizs aztán meg kurvadrága tényleg, brokkoli, spenót... Hát miről beszélünk? Számoljatok! Utálom, hogy rávágnak hülyeségeket, aztán azt sem tudják mi-merre.

Én fizetek lakástörlesztőt, egyedül tartom fent a lakást, a kutyámat, magamat, úgyhogy tudom, milyen nehéz kijönni egy havi fizetésből (egyetemen több zsetonom volt vazzeg), de érdekes módon, mióta betartom az étrendet, jobban kijövök, mint előtte. Persze így is megesik, hogy utolsó héten váltok combra, felsőcombra, de a lényeg, hogy még így is a legolcsóbban jövök ki. Nem beszélve arról, hogy akinek van mekis kajára, meg heti 3-4 pizzára pénze... Na ugye értjük amit karcolok itten-e.

Egyébként meg itt van homeless étren. És kezdésnek pl. a protein turmixokat ki is hagyhatja, attól is jön rá a kiló, ha ránéz a TV-ben egy kupac rizsre.

Nem akartam bunkó lenni, szóval bocsánat, ha megbántottam valakit.

Egyébként meg lassan jöhetnek az év végi formáról a képek, ki hogyan-merre tart.
  • xxxpaulxxx
    XDXD
  • dragon11
    LOOL:D
  • Vaxi
  • jazzy
    Zsírégető mekdonálcot a népnek! :D
  • Tyler1
    zsírégető lisztből készült biztos :)
  • jazzy
    Most erre mondanám, hogy bekaphatod, hogy heti 3-4 pizza meg meki mellett megvolt a kockahas, de nem mondom, mert egy igazi úr vagyok.
  • Solt
    Úgy látom nem megy át amit mondanak! :) Naponta, hangsúlyozom NAPONTA MEG KELL ENNI azt a mennyiséget, amitől lesz energiád edzeni, és amitől az izom tömeged nőni tud!

Én 81 kiló vagyok 178cm-s magassághoz, és naponta megeszem kb fél kiló húst, kb fél kiló rizst, plusz zöldség, gyümölcs...

Számold ki, hogy neked a 61 kilódhoz mennyi szénhidrátra, és mennyi fehérjére van szükséged. Én azt javaslom, hogy 65 kilóhoz lődd be a mennyiséget... ha eléred, akkor 70-hez, és így tovább addig, amíg el nem éred a kívánt súlyt.

Fontos, hogy ne "dzsuvát" egyél, tehát az izomtömeg növekedjen, ne a háj. Lehet "vétkezni", de én a helyedben a gyors éttermi kajákat mellőzném...

5 hét alatt 7-8 kilót "híztam" azzal, hogy megettem azt a mennyiséget, amit meg kellett ennem... én sem vagyok hízékony...
  • Vaxi
    örülj neki.
    én kurvahálás vagyok azért, hogy nem kell koplalnom, hanem teletömhetem a pofámat rendesen. :D
  • bakkerman
    gyakorlatilag amik ezekben az étrendekben benne vannak,kb mindegyiket szoktam enni 1 hét alatt,csak nem mindennap...egyébként nem eszek keveset,normálisan táplálkozok,nincsenek kint a csontjaim sehol,csak ilyenek a hülye géneim,nem vagyok hízékony tipus :)
  • Tyler1
    tömegnövelő étrendek, de kinek? a király fiának esetleg. jelenlegi helyzetben jó ha megtudja magának venni a húst az ember, nem hogy napi 3-4x még külön állatból táplákozzon.
    kezdőknek meg bőven elég, ha tudatosan, hulladékmentesen táplálkozik napi 5-6szor, és nem fog belehalni a mezei kenyérbe, meg a disznó húsba. persze, ha van lóvé, akk nyomja ezt az étrendet, de a nagyátlag örül ha él manapság.
  • MaRee
    Egyik étrendben sem láttam leírva a cukros ételeket, csupán nagyon sok interjúból, fórumból és edző válaszolból vontam le, hogy tömegnövelésnél LEHET ilyesmit enni, én sem azt mondtam hogy KELL. Csak nem kell aszkéta életmódot élni és csak teljes kiőrlésű kenyeret enni csirkemellel meg rizzsel, mert hamar elmegy a kezdők kedve.Tömegelésnél lehet "csalni", csupán ennyi volt a mondanivalóm lényege.

A szénhidrátokról meg annyit, hogy nem tudom láttad-e már Michael Phelps étrendjét
  • Roger6
    No, akkor lássunk példákat, 60 kg-os, tömegnövelő étrend:
    1. példa
    2. példa
    3. példa
    4. példa

Nincs kedvem tovább linkelgetni. Érdekes, mindegyikben ott a Teljes kiőrlésű kenyér. Pedig a 60 kg-os tömegnövelő étrend, az biza kezdőknek való. Sehol egy meki, vagy pizza. Na de no offense, csak nem akartam, hogy összezavarodjon, itt vannak a példák az megfelelő étrendre, innen puskázhat.
  • Roger6
    A zaba-zaba-zabát egészségesen KÉNE csinálni, de most remekül összezavarod szegényt. Akkor egyen nutellát kolbásszal. Egy dolog. Én 68 kilóról kezdtem, és azt hittem, nem tudok "hízni", tömeget felszedni, mert nem vagyok rá hajlamos, legalábbis az addigi 25 évem ezt mutatta. Aztán amikor elolvastam egy-két cikket a buileren, rájöttem, hogy amit eddig soknak hittem, az lófasznyi ahhoz képest, amennyit valóban ennem kéne. Most 82 vagyok. Még valami. Te melyik tömegnövelő étrendben látsz ilyet, hogy meki, éttermi pizza, vagy faszomtuggyamilyen csoki. Lehet, hogy nem véletlen? Egyébként is a legszarabb szar kajától hízni, meg a sok cukros fostól. Fogyasszon összetett szénhidrátokat, talán okosabb lenne.

Persze, hetente egyszer becsúszhat ilyen kaja, csak te ezt nem írtad oda, ez a szegény pára meg majd azt hiszi, mekis kaján kell élnie, abból is minél többet.

De te pl. honnan tudod, hogy nem hízékony alkat? Hát életében nem evett normálisan, talán kéne adni neki egy esély, vagyis saját magának, és a normális, egészséges kajának, nem gondolod? Aztán ha rendesen eszik, és nem fejlődik, akkor mehet orvoshoz, mert ilyen nem létezik...

Egy fontos dolog a szénhidráttal kapcsolatban: "minden cukor szénhidrát, de nem minden szénhidrát cukor!" - remélem érted, mire írtam ezt.
  • MaRee
    Na, azért kezdőként tömegelésnél nem feltétlenül kell teljes kiőrlésű cuccokat enni csak, meg rizst. Nyugodtan ehetsz azért csokit, mogyorókrémet meg sütiket, tömegelésnél ez megengedett, főleg ahogy leírtad gondolom nem vagy hízékony alkat(mint én, bár én már tudatosan jól táplálkozok de régen még bement heti 3-4 pizza, meki, faszomtudja és mégis megvolt a kockahas) így nem sok zsír fog belőle feljönni rád. Ha meg igen akkor majd mehet a diéta, de az még egy-két év :) Félre ne értsen senki, nem a szar kajákra próbálom rávenni, de kezdő tömegelésnél nem fontos betartani túl sok szabályt. Zaba, zaba zaba. Kreatin helyett vegyél egy Volumass 35-öt vagy egy Jumbo-t, azokban is van kreatin meg minden jóság, edzés után KÖTELEZŐ :)
  • Roger6
    Nohát, akkor élből mondom, hogy a kreatin-t el is felejtheted, vagy esetleg a felmosóvizedbe beleteheted, mert kb ugyanannyi értelme lesz, mint rendes kajálás nélkül szedni.

Én csak annyit mondok, hogy van egy link a banner alatt (szép nagy, piros betűkkel), ott megtalálsz minden, táplálkozással kapcsolatos dolgot, csak olvasni kell. De röviden - szénhidrát: rizs, krumpli, durumtészta pl, fehérje: csirkemell, -comb. Ezek a legjobbak. Szénhidrátból rengeteg kell a tömegnövelési időszakban, az, hogy benyomsz kenyeret meg péksütit, édeskevés. Ráadásul kuka, hacsak nem teljes kiőrlésű. Olvasd el, neked rengeteget kell még tanulnod az étkezésről. Bár felőlem ott dobod ki a pénzt, ahol akarod.

Volt itt is pár ember már, akinek magyaráztuk, hogy kaja nélkül a kreatin = 0, de hát nem nagyon érdekelte, vett. Utána meg elmondta, hogy ő ezt meg azt a kreatint már próbálta, de az szar mind, nem jó semmire, parasztvakítás. Aztán mit reggeliztél? Vajaskenyeret -.- Jóvankoma, te tudod...

De egyébként sima kajálással havonta (kezdőként) simán fel lehet szedni 1-2 kilókat. Aztán ez ugye exponenciálisan csökken, tehát egyre kevesebbet tudsz magadra építeni.
  • Vaxi
    ismerős a helyzeted, én 56 kiló környékén voltam, még kb 1,5 évvel ezelőtt is. ~178 centihez. aztán valamiért elkezdett felszaladni pár kiló, az edzés 67 kilósan kezdtem el, most kb 74-75 környékén lehetek (persze ebben benne van rendesen a fölösleg is). :D
    én is azt mondom, hogy sürgősen kezdjél bele a zabálásba. :)
  • MaRee
    Én ugyan ilyen magasságra 80 kiló vagyok minimális zsírral, úgyhogy ideje elkezdened tömegelni haver :) Akár 4-5g/tskg szénhidrát is mehet egy nap.
    Fehérjéből pedig olyan 120-130gramm naponta.
  • bakkerman
    kenyér-péksütemény minden nap becsúszik,konkrét grammot nem tudok mondani :D 61 kiló vagyok,kb 178 centi :) ezért írtam,hogy inkább szálkásabb vagyok,mert sokan nem nézik ki belőlem még ezt a kevéske 61 kilót se :D na meg ugye magas se vagyok :)
  • Roger6
    Na most gondolod, vagy tudod, hogy megvan a szénhidrátbevitel? Ugye azért nem mindegy. Leírnád, hogy kb naponta mennyi szénhidrátot fogyasztasz, és azt milyen formában? Ja, és egy testsúlykilót kérhetnék? Csak segíteni szeretnénk.
  • bakkerman
    a szilárd szénhidrát az úgy gondolom most is megvan,azt tényleg sokat eszek,a fehérje por meg azért kéne,mert csirkemellet azért nem mindennap tudok csinálni magamnak :S
  • bakkerman
    fehérje