Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csuszi
na ugye...

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
csak egy egyszerû kérdés
pontosan 2.5szeresére dagad? vagy 3? vagy 2? ugye hogy nem tudod...akkor miért a bizonytalanra mondanánk az adatokat? ráadásul mi történik szegény rizzsel? kap vízen kívül valami pluszt?
csak végig kellene gondolni...

McKenny
kurvára igazatok volt...
megmértem magamat anyám profiljával, 35%zsír ...apád

http://www.youtube.com/user/McKennyHUN

Kövesdi A
Hát általában le megyek , 16re és olyan 19 óra magasságában jövõk el
Bár elég hosszú az edzés tervem, + náha várni kell egyes gépekre vagy beállni , az meg úgy + idõ , nem minden gyakorlat megy le 8-10 perc alatt :)

Hát akkor ma , hipper alacsony a szénhidrát bevitelem, mert csak 8 dkg rizsát fõztem reggel, és reggel megyek haza a melóból XD
Mondjuk érzem is , hogy kevesebb a craft mint a 13 dkgnál :)

Eagle16
Ok, a gyors séta tökéletes aerobnak, de akkor ez azt jelenti, hogy a súlyzós edzés 2,5 óra? Mert az meg nagyon sok, max. 1,5, hogy elég intenzív legyen.

Nyersen kell mérni mindent, egy csomag (125g) rizsben van 100g CH és akkor is annyi lesz benne, ha megfõzöd. Nem kell ezt túlbonyolítani.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

3,5 óra? Te jó isten, már hagyd abba :D Egy normális edzés SOHA ne legyen több 1 óránál!!

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Kövesdi A
Szóval a rizs szénhidrát tartalma , pl 100gram akkor az 100 gram rizs szénhidrát értékének felel meg ?
Csak mert a rizs í a fõzés során 2,5szeresére dagad
Ezért gondoltam hogy a fõzött , mért menyiséget vegyem be a diétámba adatként !
Akkor rosszul gondoltam ?

Kövesdi A
Kondiba járok heti 4/3 alkalommal (egy alkalommal kb 3,5 órát vagyok lent õsz visz ) , ott 1 órát szoktam gyors sétálni + súlyzós edzés !
Banánt csak néha napján eszek !

Eagle16
Azt mondjuk nem írtad (vagy nem emlékszem rá), hogy az étrend mellé mennyit mozogsz és milyen formában teszed azt. Erre még kíváncsi lennék.

Eagle16
Érdemes minél többfelé elosztani, mert így 4-5 óránként eszel, jobb lenne legalább 3 óránként. A zöldségfélék mehetnek, de ezeket is bele kell számolni az étrendbe. Az ilyen édes gyümölcsökkel óvatosan, a gyümölcscukor miatt. Edzés után közvetlen jó a banán, de egyéb idõpontokban nem nagyon enném diétában.
A jó zsírokra is érdemes odafigyelni, lenmagolaj pl., meg ehetsz néha egy marék diót, mogyorót, ezek fokozzák a zsír oxidációt.

Minden kaját nyersen mérünk!

Kövesdi A
Hát próbálom tartani a , szénhidrát 200/g/nap , fõleg rizs meg zabpehely
Fehérje 2,5-3 g/ nap mikor hogy sikerül ,fõleg csirke ,tojás , meg a 3adag turmix/nap
+ E gy kis zöldség meg gyümölcs (paradicsom ,paprika,uborka ,,Alma , banán
Amúgy érdekes régen is diétáztam már, de akkor turmix nélkül, akkor viszont étkezések között,
Meg vacsora után ,olyan hangos volt a gyomrom mint egy ágyú, de most semmi

Amúgy hány étkezésre célszerû elosztani a napot ?
Én 4re osztom 6-11-15-19 , ez így rendeben van ?
BÁr van hogy az elsõ ki marad , néha átalszom :)
A diétámba be vett kaják , meg felelnek az ilyenkor szokásosan fogyasztandó eledeleknek :) ?

Lehet hogy nagyon LoL típusú kérdés lesz , de a tudatlanság bûn XD
Aghhhh, a rizs hogy mérjük ki , nyersen vagy már megfõzött állapotában ? ha már meg fõzve , akkor elég keveset ettem idáig :)

Eagle16
A tiszta izolátum egy kicsivel gyorsabban szívódik fel edzés után, nincs benne annyi laktóz (vagy egyáltalán nincs benne), szénhidrát és zsír. Szóval "tisztább" fehérje. Ezeknek általában magasabb a fehérjetartalma is, 80-85% akár. Aki érzékeny a laktózra, vagy diétában van, annak hasznos lehet, de szerintem tömegeléskor pénzkidobás, olyankor fölösleges drága izolátumot inni (hobbiszinten persze).

A koncentrátum meg kicsit több van mindenbõl, amit föntebb leírtam, de tömegeléskor egyáltalán nem számít az a kis cukor meg zsír, ráadásul olcsóbb is, olyankor jobban megéri ilyet venni.

Na most gondolom sejted, hogy a kombinált fehérje ennek a kettõnek a keveréke, azt általában nem írják rá a dobozra, hogy mennyi a keverési arány, de olcsóbb termékeknél sejthetõ, hogy több lesz a koncentrátum és kevesebb az izolátum.

Szerintem jó a Twinlab fehérje, olyan óriási különbség nincs köztük, de talán diétához egy fokkal jobb amit választottál. (hogy mennyire, az függ attól, hogy most mennyire tartod be a diétás étrended)

csuszi
"Amúgy szerintem fölösleges , azon filozni hogy most 10-13% a zsir van az emberen , ha magának tetszik amit a tükõrben lát az a lényeg"

jó lesz az 15-30ig is...:)

Kövesdi A
Amúgy , meg tudja nekem mondani valaki , hogy mi a különbség a Tejsavó protein koncentrátumok és a Kombinált (izolátum+koncentrátum) tejsavók között ?

Elõre is köszönõm !

Hát a mérleg dolog , igen ezek a piacon kapható termékek inkább csak kbra megbecsült értéket adnak bizonyos tévesztési rátával
Ami a drágábbaknál kisebb a olcsóknál magasabb

Amúgy szerintem fölösleges , azon filozni hogy most 10-13% a zsir van az emberen , ha magának tetszik amit a tükõrben lát az a lényeg

csuszi
az sem pontos. sem a 30ezres. felejtsétek el ezeket. ha jók lennének, nem ct-vel vagy mr-el (már nem emlékszem melyikkel) mérnék komoly szinten, a test keresztmetszetérõl készítenek képet több ponton és így számolják ki. nem gagyi 3-30ezres faszom mérleggel, amelyik tudni szeretné hogy nõ vagy férfi áll rá (minek?), hogy ?kg vagy (minek?) hogy hány centi (minek?) hogy hány éves (mega minek?). elárulom, mert kiszámolja súly, magasság, nem, kor alapján kb., kurvára leszarja hogy mennyi zsír van rajtad/benned ez egy kibaszott drága kalkulátor...

Kövesdi A
Rossz linket adtam meg a
Ezt rendeltemnek
itt van újra
Ezt rendeltem

Kövesdi A
Szerintem , az ilyen 3000 ft-os gagyi mérlegek eredményében , én nem szívesen bíznék
Az ilyen normális mérleg , minimum 10000 ft-nál indul

Rendeltem fehérjét , haver ajánlására mást vettem mint amit eredetileg kinéztem
ezt néztem én
Ezt rendeltem

Szerintetek jó döntés volt a Scitec helyet a másikat választani ?
Egyéb vélemény a második fehérjérõl ?

Roger6
Most õszintén. Te tényleg hiszel annak a szarnak?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

McKenny
van a leirása a cuccnak ott is összeadva 114, de a izom is tartalmaz vizet

jazzy
Vagy az is lehet, hogy õ egy bikicsunáj?
Roger6
Az izmot kicsit feljebb tolta, így jobban hangzik! <#hehe>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

jazzy
10 + 66 + 40.. ööö várj csak, te 116%ból állsz? :D
Eagle16

Eagle16
Itt olvasgass egy kicsit, van 2. része is.

ja vágom, aerob nemtom mit olvastam, én úgy tudom pont fordítva van, nem? :/

mi az az aerob?:)

Eagle16
Jó a kardió, de aerobbal tudsz zsírt égetni. A kardióval erõsítheted a szíved, jobb lesz az állóképességed.
Ezek mellé persze nem ártana étrend, mert ha nagyon elzsírosodtál, akkor az azt jelenti, hogy nem jó dolgokat eszel, illetve jó dolgokat eszel, de túl sokat.

Sziasztok, lenne kérdésem a témával kapcsolatban. Nemrég kezdtem bele a testépítésbe, kb fél éve, már elötte is edzettem csak mindig abbamaradt. 88kgal kezdtem (190cm vagyok) pár hónap alatt kereken százra felmentem. Elötte se voltam egy vékony alkat, de mostmár teljesen hájasnak érzem magam minimális izomtömeg növekedéssel. A kérdésem az lenne, hogy a napi 1óra futásnak, kardiónak van e értelme, befolyásolja e az izomnövekedést, illetve jó ötlet e? Célom az hogy a háj eltünjön, izom meg csak egyre több legyen. Köszönöm a válaszokat!

csuszi
nem mér az semmit, jobb ha elhiszed nekem...:) vegyél a kezedbe 20kg valamit, és az a gyökér rögtön mást mond.
nem értem hogy lehet elvárni ilyen gagyi valamiktõl hogy mérjenek bármit is, amikor a sportolóknál több milliós vizsg.kal mérik, milliárdos gépekkel.

Na ez azért nekem sok, hogy egy 3000 ft-os mérleg megállapítja, hogy a súlyod hány %-a izom :) Egyébként sztem nincsen ilyen "rendben van" állapot, ha te úgy érzed hogy rendben vagy, akkor jó.De hogy mégis mondjak valami értelmeset is, ha ekkora súlynál nem kockás a hasad, akkor az sztem "nincs rendben" (nekem 77 kilósan az).

McKenny
ja xD
nekem hot blood tól van ilyen.

McKenny
anyám vett Lidlbe 3ésfél ruppóért méreleget ami tud vizet zsírt meg izmot is mérni.
66kg,10%zsir,66%víz,40%izom. Ez mennyire van rendben?

Az normális, ha a scitec reformjától inkább álmos és fáradt leszek, mint energikus?:)
Rám is nehezen jön a súly, de ha feljött, akkor meg már nem akar lemenni :D Fél éve olyan kockás volt a hasam mint egy bordásfal, most meg...Na hagyjuk :D

Roger6
3,5 kiló ment le rólam az elmúlt hónapban (nem kajáltam rendesen + volt egész hónapban buliztam), úgyhogy nekem most nagyon össze kell szednem magam. Egyébként is nehezen jön fel rám a súly, most ki fog derülni, mennyire vagyok kitartó...<#kuss>

Hát igen, eléggé el tudja venni az ember kedvét ha nem fejlõdik, én 2 év után vagyok így, elég nehéz motiválni magam sajnos, mivel a tavaly nyári formámhoz képest láthatóan szarabbul nézek ki :( De nyomni kell! :D

plck
Én is itt tartok 7 hónap után...tökrossz<#szomoru1>

Persze, az elején még szinte bármitõl fejlõdsz, sajnos késõbb már el kell kezdeni trükközni, váltogatni a súlyokat, sorozatszámot, stb :)

Viktorr
Általában 10-nél már elszoktam fáradni,akkor maradok ennél,bár már mondták,hogy fejlõdtem,akkor ezek szerint bevált nálam .

Eagle16
Szerintem meg kezdõként szinte bármitõl lehet fejlõdni...én láb és melledzésnél, illetve húzódzkodásnál szoktam 6 -os ismétléseket csinálni és nem mondanám hogy minimális a fejlõdésem, pedig én is kezdõ vagyok.
Van ahol több kell, de ezt én érezni szoktam. Olyankor csinálok 10 ismétlést is. (ilyen pl. a mellhez húzás széles fogással)

SeanJRRussel
Az ideális 8-12 között.Ha alább veszed sztem nincs értelme.Késõbb majd erõnövelés cáljából majd maikor lesz rajatd izom tömeg akkor nem rossz a 6-8 ismétlés de sztem addig hülyeség.Mnimális lesz a fejlõdésed.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Viktorr
Én eddig mindig 10 ismétlés számot csináltam illetve 9-8 amennyit bírtam a végére,most mondta egyik srác ,hogy 6 ot csináljak ismétlésenként,de ahoz meg nagyobb súly kell,mert 6nál még nem fáradok el...
Na mindegy ,köszi az infót!

csuszi
eddzél

csuszi
"annyi súllyal amivel a végén már beszarik az ember ?"
minden gyakorlatnál, minden súlynál, minden testrésznél, minden ismétlésszámnál így kell lennie.

amúgy 4x5-4x8. szerintem a 6 ideális. de nem hinném, hogy jelentõsebb eltérés lenne akár 20 év után egy embernél ha 4x5 vagy 4x10-ben edzene. túl sokat gondoltok az apró dolgokról. aminosav, vitamin, hány deci, hány g, hány perc, mennyi ismétlés.
edzés egyszerû, edzél keményen, minden testrészre, lemaradtakra koncentráltan, pihenõnap után. kaja változatosan, egészségesen, számolva. eredmény érkezik garantálom pillanatok alatt. ez mindenkinek szól.

Viktorr
Sziasztok!

Tömegeléshez hogy érdemes edzeni : 4*6 lehetõ legnagyobb súly vagy 4*10 annyi súllyal amivel a végén már beszarik az ember ? remélem érthetõ :)

Eagle16
Ezt a kalkulátort inkább hanyagold, nekem is ilyen hülye értékek jöttek ki mindenre...

Kövesdi A
Jelenleg olyan 250-300 gramm , szénhidrátot Viszekbe
Csak azért kérdeztem meg ,mert a body.builder.hu kalkulátora szerint
Az én test súlyomhoz ,ha diétáznék ezt javasolja

"A testsúly csökkentése - szálkásítás illetve diéta
A napi szénhidrát-szükséglet: 418 gramm 524 gramm "

Ezek szerint hülyeség az egész ?
ezzel számoltam ki , és ebbõl is idéztem az eredményt !
Kalkulátor

Eagle16
Ha diétázol, akkor 3g fehérje mehet testsúly kg-onként.

A 400-as szénhidrát kicsit sok lesz 95 kilóhoz (én ennyivel tömegelek :D), általában 3g/tskg-ról szoktak indulni és folyamatosan csökkentik, amint megáll a fogyás.
Szerintem kezd ~300g-ról.

Kövesdi A
Hmmm , még az lenne a kérdésem ,hogy szerintetek
a body.builder.hu-s Kalkulátorok szerintetek
Menyire meg bízhatóak , a napi szükséges fehérje és szénhidrát szükséglet terén

Az én test súlyomnak (95kg vagyok) azt írta , Diétázás idején 400gram szénhidrátra van szüksége !
Kicsit nem sok ez ?

Kövesdi A
Tudom , és köszönöm is
Csak tudod , ahány ház annyi szokás
De meg fogadom jazzy tanácsait , meg a havernak is meg mondom a frankót !