Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MEdievil
Ezek a féligazságok...

"A koffein az a szer, ami normális mennyiségben fogyasztva nem tiltott, és a teljesítményt bizonyos mértékben javíthatja. Eltekintve az általános élénkítõ hatásától, ami reggeli versenyeken vagy szellemi tevékenység esetében jelenthet elõnyt, abban rejlik a hatása, hogy megnöveli a zsírégetés arányát a szénhidrátégetés rovására, ami maratoni távon a teljesítményt javíthatja, így a futó azzal a bizonyos fallal késõbb találkozik.

A magyar triatlon szövetség honlapjáról származik a következõ információ:

A koffein mennyiségtõl függõen doppingszer. A napi maximálisan bevihetõ mennyiség a folyadékfogyasztástól függõen 200-300 mg lehet.

A leggyakrabban fogyasztott italok és élelmiszerek koffeintartalma:

* Kávé (1 adag dupla): 80-120 mg.
* Cola (1 liter): 150 mg.
* Tea (250 ml, erõségtõl függõen): 50-80 mg.
* Csokoládé (100 g): 30 mg.
* Red Bull (250 ml): 80 mg

A hatásnak azonban vannak feltételei. Az elsõ, hogy szervezetünk ne legyen túlságosan hozzászokva a koffeinhez. Azt ajánlják, hogy ha ilyen módon kívánjuk javítani a maratoni idõnket, elõtte két hétig ne nagyon igyunk kávét vagy egyéb koffeintartalmú italt. A hatás a koffeinfogyasztás után 2-3 órával jelentkezik, ennyivel idõzítsük a verseny elé.

A kávé bizonyos embereknél hasmenést okozhat, erre is készüljünk fel. Másoknál egy megfelelõ idõben elfogyasztott erõs kávé éppen elõsegíti, hogy verseny elõtt el tudjanak menni vécére.

A koffein vízhajtó hatással is bír, ami nem biztos, hogy hasznos állóképességi sportolók számára. Ultratávokon, az álmosság elkerülése céljából, sokan fogyasztanak kólát vagy kávét, a verseny közben már nem kell tartani a vízhajtó hatástól."

F

Ha jól tudom a koffein is doppingnak számít :)

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

csuszi
csak gyógyszertárban. a marketinget meg nem kell benyalni.

MJ rulz Pink Team The Only One

FlyHigh
Belefuthatok olyan izomépítõ, stb, szerekbe amik boltban kaphatóak rendesen engedéllyel, de pl már doppingnak számít a profiknál és nem használhatják? Csak azért kérdezem mert bukkanok érdekes termék leírásokra azért.

Thrash \'Till Death

Ez abbol a tevhitbol eredhet, hogy ugyebar hiaba van nekem most ekkora pocsom, ha 3* ekkora lennek, kisebbnek tunne :)

FlyHigh
Nagy kedvencem az amikor, a zsírt akarják izommá átalakítani és így már enni sem kell.

Thrash \'Till Death

sapkafej
kedvenc szövegeim:

- minek szeded azt a sok szar port ahelyett hogy rendes kaját ennél
- a te izmod az nem rendes izom, az építkezésen az öregember 3x olyan nehéz hordót emel fel mint te
- ha abbahagyod úgyis összezuhansz mert ez nem rendes izom csak felfújt szar

György

MEdievil
Focihoz és a "Fogyókúra" -testépítéshez mindenki ért nem tudtad? <#idiota>
Ja és a legjobb hogy akkor is elmondják a véleményüket ha nem vagy kíváncsi rá :)

F

Vaxi
:D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

sapkafej
a lelkük mélyén csak ezzel magyarázzák hogy lusták mint az állat és soha nem fogják felemelni a seggüket a gép elõl

György

Vaxi
de honnan veszik ezt, hogy összemegy a pöcsöd, ha edzel?!?!
meg hogy egészségtelen?!?!?!!?
fel nem fogom...

sapkafej
múltkor is ezt csinálták, elég csak betenni egy képet hozzá és egybõl elõjön a tapasztalat az 55 kilójukkal

György

csuszi
az a kevin run ritka nagy owned:)

Vaxi
Lássuk csak, best of:
- és kis pötsük van
- az hogy nem egészséges ilyennek lenni, mert 5-10-x év múlva meg leáll majd a májad/veséd
- Amúgy, tuti nem egészséges ilyen felfújt majomnak lenni... ( ha a szteroidosokra értette akkor van benne valami )

Eagle16
Ilyenkor hirtelen mindenki ért hozzá, így megy ez.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Vaxi
na humorosban már megint szakértenek <#gonosz1>

FlyHigh
Hát én körülöttem sok a dohányos, de mindegyik le szeretne szokni, szervezetnek is rossz, illetve viszi elég jól a pénzt is. A másik az meg az, hogy minden sporthoz tüdõ kell és a cigi nagyon nagyon lehúz. Sokkal faszábban tekerek mióta nem szívom és fele annyira sem szoktam beteg lenni, mint azelõtt. Én havi 18ezert elbagóztam, most ezt a pénzt másba forgatom.

Thrash \'Till Death

Vaxi
nem kell átesni a ló túloldalára, én soha nem fogom szidni a dohányosokat. mindenki maga dönti el, hogy megéri-e neki a bagó, de nem tagadhatom le, hogy sokáig dohányoztam, és szerettem.
de valljuk meg az igazat: SOKKAL SOKKAL jobb nélküle!!!
[ és az is igaz, hogy a dohányosok legalább 80%-a szeretne leszokni, csak ez is olyan, hogy szarik bele az egészbe, mert nem tesz érte semmit ]

FlyHigh
Kicsit így feldobja az ízét. Amúgy a kávé+ciginél ez sokkal jobb reggeli még így is. Mondjuk azóta a cigit elhagytam már, tök hülyeség bagózni.

Thrash \'Till Death

Panzermeyer
Nem versenyre és színpadra készülsz. Ha látod magadon, hogy nem oké a formád, úgyis elhagyod :)

mov ah,4ch int 21h end

jazzy
Hogy mekkora élettapasztalata van itt néhány embernek. Fura, hogy amikor bármi ilyesmi téma felmerül mindenki hozzá tud szólni.
FlyHigh
Mondjuk nem tudom mennyiben veti vissza a reggelimet, de én a 100g zabpehely mellé nyomok 50g chocapic-ot, rá a fehérje, annyira finom így. Ma reggel még karikáztam bele banánt is, fúú, nagyon tele vagyok.

Thrash \'Till Death

LordVenom
Azért ezt bõven lehetne cáfolni....

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

FlyHigh
Lidliben találsz rendes zabpelyhet, fél kiló 150 forint, nem nehéz kiszúrni a "madár" kaják között.<#vigyor> önmagában borzasztó íze van, de fel lehet tuningolni mazsolával, fehérjék is ízesítettek szerencsére, így a végére fogyasztható.

Thrash \'Till Death

Kövesdi A
Inkább zabpehely !

DeerHunter01
Ilyen Dr. Oetker müzli jólesz reggelire pl . ?
Ízre jó (csokis) és 100g-ban 9g fehérje van ahogy olvastam.

\"Errõl van szó!\"

iko
Van aki bélyeget gyûjt, van aki makettezik. A testépítõ az izmot gyûjti és a testére próbálja aggatni úgy hogy az esztétikus legyen. Szerintem ez teljesen rendben van. Persze maga a folyamat is rengeteg örömet produkál, fõleg egy diéta után mikor látszódik a kemény és fegyelmezett munka eredménye, ahogyan büszke gyûjteményére a bélyeges vagy a makettezõ mivel sok munkával valami különlegeset ért el, nem tudom, miért kell szégyellnie magát a hobbi gyúrósnak ha büszke teste kidolgozottságára. Az másik téma, hogy sokan ezt úgy teszik, hogy mások orra alá dörgölik, és bizony ez sokakat irritál.

spam. sry

dragon11
Biztos vagy benne, hogy ha szilánkosra töröd valaki csontját akkor büntetlenül maradsz?:]

Tyler1
a sport lényege nem a test formálása és nem is a strandon flesselés. a lényeg az élvezet, az öröm, és testi képességeink fejlesztése különbözõ formákban. van aki ezt kung-fuval, van aki focival, és van aki testépítéssel éri el.
a tükörben és bícsen pózolás más kategória.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

FlyHigh
tudom, de azért ahol lövöldözés van, ott rendõrség is, olyan sûrûn nem lõ ez a pisztoly, viperával viszont általában büntetlenül lehet csépelni. Na off vége részemrõl is.

Thrash \'Till Death

dragon11
Nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem aki eddz, az nem azért csinálja hogy mindenkit megverjen vagy hogy õ legyen a császár.:)
Benne van, hogy azért is csinálja, hogy tartsanak tõle(ne kössenek belé), ami szerintem nem egy nagy gond, mert ki akarná a bajt?

A sport lényege szerintem az, amit a topik címe is takar.. (Testformálás)
Tetsszen fõképp magadnak a saját tested és akár strandon tudj is flashelni:]

Ezzel nem azt mondom, hogy sok év kitartó edzés után ha valakit orrba vernél akkor nem törne el az orra, csak nem ez a sport célja. Erre ott van a kempo és a box különbözõ változatai is.

plck
Fegyver alatt nem viperára gondoltam remélem tudod:D

Van olyan pont a testeden aminek egy ujj nyomás is elég... de hagyjuk, ez tényleg off. :) A testépítést nem önvédelmi céllal ûzik általában... :)

www.smart-bus.hu

csuszi
hát nemtom, életemben nem kötöttek belém. de az is biztos hogy nem ezért gyúrok, és nem is vagyok agresszív. de ti dolgotok ilyenekrõl csevegni, fiatalság bolondság:)

dragon11
Nem tudom, sztem nem kötekednek velük.:-D

FlyHigh
Nem is mellizmon kell ütni, mindegy mennyi izom van rajta, a feje úgy is érzékeny, elég jól fülön vágni, elveszíti az egyensúlyát, a földön meg már csak azon múlik, hogy mennyire gonosz a felül levõ. A vipera meg egy olyan dolog, hogy könnyen beszerezhetõ és szétviszi a legvastagabb izmot is.<#vigyor>

Thrash \'Till Death

Tyler1
most erre mondhatnék ellenpéldát, de ez nem az önvédelem v a küzdõsport topik úgyhogy hagyjuk az offot :)

csak még annyit h az agy irányítja a testet, nem a megevett kiflik száma. egy járdán sem szédül senki de ha 3 kilométer magasan lenne, akk úgy leesnél mint a huzat :D

off vége.

plck
60kilós ember hiába találja el rendesen nemfog kifeküdni neked:D
Ha egy 120kilós kigyúrt telibe talál szerintem fel se kelek<#vigyor>
Egyébkén felén a kidobók maffiózók, fegyverrel járkálnak stb...<#smile>

Hát nem tudom Urak... én angyalföldön nõttem fel... nem nagyon láttam utcán senkit fejmagasságban rugdosódni! Aki nem ûz valamilyen küzdõsportot, és nem tökéletes a lábtechnikája, az az utcán ne nagyon próbálkozzon ilyennel... ha nem sikerül, és kirúgják a másik lábát, vagy elkapják a rugó lábát, onnantól annyi... itt nincs bíró, aki félbeszakítja, hogy állásból lehessen folytatni...

Ha meg melákot kell ütni... az orra, az állcsúcsa, a halántéka, a torka, ugyanolyan sérülékeny nagydarabnak, kis darabnak egyaránt... elég egyszer jól eltalálni...

www.smart-bus.hu

Tyler1
kövesdi kollégának van igaza. az izom semmit nem jelent, csak sokan ez alapján sorolják be magukat. alapvetõen egy 60 kilós kis ember is sz*rrá tud verni egy 100 kilós "gyúrózsákot".

Kövesdi A
Ez részben igaz , bár valaki(k) direkt azokba kötnek bele akin látszik hogy gyúr(nak)
Amúgy igaz , az hogy valaki tiszta izom , elrettentésképen szolgálhat ,de az nem jelenti azt hogy harci tapasztalata is van
Pl egy bokszoló vagy egy karatés , hamar padlóra küld ,egy amolyan kigyúrt állatott !

FlyHigh
Ez inkább úgy mûködik, hogy minél nagyobb annál jobban le kell verni. Bejáratnál elõttem a sorban, aszongya a kis srác a kidobónak, mekkora melák vagy már, aztán már kapta is, csak azért mert nagy darab volt. De tényleg zárjuk le, ez nem errõl szól, ha bunyózni akarnék, tuti nem súlyokat emelnék, hanem mondjuk boxzsákot ütnék-rúgnék. Csak optikára megyek.<#vigyor><#vigyor>

Thrash \'Till Death

dragon11
Élve a szóval (Ha ki vagy gyúrva), akkor nem igazán kötnek beléd.. okod sincs a verekedésre.. provokálni meg nem kell.:)

Szerencsére nincs és soha nem is volt nézeteltérésem a helyi romákkal, tehát nem tudhatom :D De szerintem le is zárhatjuk a témát, még mielõtt elõkerül pár náczi és elszabadul itt a pokol <#vigyor2>

FlyHigh
Nem a kihízott fuxosokról beszélek, hanem azokról az igazi szálkás kis vékony higanymozgásúakról. <#vigyor>

Thrash \'Till Death

FlyHigh
A romák betalálnak, nem tudom te hol élsz.<#vigyor> A meg 100-ból egyszer nem sikerül neki, akkor a másik 5 elintéz úgy is.

Thrash \'Till Death

Na jólvan, azért nem minden vékony szálkás tud fejen rúgni, engem már próbáltak párszor, hanyattesés lett a vége, pedig csak 178cm vagyok :D Hirtelen egy jó állas, ha nem fekszik emg akkor egy orros, azt kész, nem kell itt Jackie Chanezni :D

FlyHigh
A vékony szálkásak mindig rúgnak, nem ütnek, felesleges kockázat. Akármilyen barom állat lehetsz, a fejed sérülékeny nagyon, és nem is a rúgásnál van az igazi sérülés, hanem az esésnél.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
Meg itt nagyon nem is mertek szólni a gyurmás kidobók, fõleg ha cigány balhézott, leengedték még a szamurájkardot is. Egyedül a neutronosokba nem mert belekötni senki, mikor jöttek dolgozni régebben vagy bulizni.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
Régebben itt a kis szálkás bruce lee filmeken felnõtt romák voltak a gyilkológépek, testmagasságuknál jóval magasabbra tudtak rúgni, nem volt visszaütés ha érted mire gondolok.

Thrash \'Till Death