Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Különc
TVShop kategória

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

inter94

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

Nyilván nem bontja<#vigyor3> Persze nem szabad túlzásba esni vele, de a profik is isznak néha.

Amúgy mostanában gondolkozom hogy a kreatint ki lehetne-e váltani ecdysteronnal? Mivel a vérnyomásommal elõfordul hogy kicsit gond van, azt hallottam végülis természetes anyag. Jó lenne 1 kicsit megdobni a fejlõdést mert ez így már nagyon lassúvízbe megy át sajnos😞

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Az alkohol nem bontja le a fehérjét 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

tigeroo
na ez jó kérdés, mert én már 2 hónapja sört sem ittam...

de tegnap + ma is jól belaktam csirkemellfilével, szóval sztem bõven maradna 1 kis alkohol után is fehérje az izmaimnak 😊
Tyler1
na örömmel látom, h az alkoholról azért senki nem mondott le 😄 de ez nem is baj, mert hát a mértékletes sör ivás jót tesz a vesének, és egyébként is férfiak vagyunk 😛

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Én csak sört iszok ha iszok, de abból se sokat csak 3-4 pohárral, a töményet meg sem tudom inni mert rosszul vagyok tõle, nem bírja a gyomrom.A fejlõdésre nekem nincs semmilyen hatással az alkohol, monjuk az a heti 2-3liter sör nem is nagyon lehetne szerintem 😄

plck
ja.szeretem ha a "lufik" vicceskednek<#bee1>

Különc
Megcsöcsörészte <#idiota>

plck
<#idiota>

plck
Nem mert a csillagos ég<#ravasz1>

Különc
A sárga Fõd a határ... <#idiota>

plck
vanvan..<#miaz>

oliwwer
Nem is nagy bûn az, csak legyen határ.
plck
Hát én tudok inni a 17 éves fejemmel😄😄😄😄😄😄

oliwwer
Amióta kondizok, nagyon ritkán. Most hogy vége lett a sulinak, akkor megittam egy sört. Kb ennyi.
Vaxi
én csak sör, de azt szeretem 😊
persze azért nem viszem túlzásba.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Tyler1
amúgy alkohollal ki hogy áll? én nem vagyok nagy ívó mióta kondizom, de így nyáron azért haverokkal sikerül párszor felönteni 😊 persze csak mértékkel, és semmi röviddel.

csuszi
én csak a példákat tudom sorolni, tudom mi az AKTUÁLIS elmélet, ne feledjük, hogy 10-40 évvel ezelõtt, teljesen mást mondtak egy csomó dologban. tehát, ezt tapasztalatból mondom, és másokon látom. járt hozzánk házimunkát csinálni egy fazon, 60 éves volt, elõtte favágó volt, meg mindenes fizikai csávó, a karja olyan volt mint egy bírkozónak, a lába satnya, a cickója meg lógott a zsírtól. mondhatod hogy genetika, de amiket sorolok és sorolhatok estig annák mindnél? nem beszélve rólam, akinél bringa elõtt egyenletes hízás, ma meg szálkás a combom meg eres, és dagi vagyok?😊

MJ rulz Pink Team The Only One

jazzy
Csak zsírral fedve. Szerintem. De mondom én még ilyet nem láttam, neked van tapasztalatod, szóval neked lehet igazad.
csuszi
csak egy kérdés:
szerintetek ha egy munkás 40 éven át ugyanazt a fizikai munkát csinálja, nem látszik meg rajta, nem csak alak értelemben, hanem ha az alkarját hazsnálja, hiába 130 kg-os dagadt kövér, a karja akkor is olyan lenne mint arnie-nak a t1-ben.

csuszi
és évek.

csuszi
giant. nem genetika ez, csak extrémen szélsõségesen kell tolni. lásd nálam évi sok ezer km bicaj, edzõ srácnál heti 5-6 1 óra has. de tudok egy valag példát mondani, minden reggeli törzsvendégnek látom mi a mániája, és aki éjjel nappal húzódzkodik, szálkásabb a háta mint bármi más. aki éjjel nappal karozik, szálkásabb a karja. reggelente elõttem fut el egy faszi, cirka 50 éves, kibaszott sok éve. rengeteget fut, a karja pettyhüdt, a hasa picipocak, a lába meg mint egy 20 éves olimpikonnak.
nem genetika ez, hanem szélsõséges terhelés kell hozzá. lefogadom bármiben.

Vaxi
lehetséges 😄 szerintem ezt, hogy helyi zsírégetés nincsen azért mondják, mert ha azt mondanák, hogy "néhány embernél elõfordulhat, hogy beválik", akkor holnap már minden gyökér hasazna egésznap, aztán meg sírna, hogy nem mûködik 😄
egyébként milyen bicajod van?😊

jazzy
Szerintem ez genetika legalábbis haverodnál, lehet igazad van, nálam ilyen nincs..
csuszi
régen egyenletesen híztam, mindenhová, kocc ugyanúgy. mióta bringázok, a lábam keresztszálkás amikor pocakom van? karomon ütõér? mellem lesz utoljára zsíros, és az a kiemelt részem. edzõtársnál is mondhatnék hasonlókat. edzõ srác éjjel nappal hasazik, heti 5-6szor, amikor tömegel látszik a hasizma, akkor is amikor más testrészei kajak zsírosak, és püffedtek. etc.

Különc
Kb

SeanJRRussel
Hát pl ha a combodról akarsz CSAK fogyni akkor begyújtod és kész a helyi zsírégetés...<#eplus2><#idiota>

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

jazzy
Neked mi a tapasztalatod amire ezt alapozod?

Nálam nincs helyi zsírégetés, legalábbis eddig nem sikerült..
jazzy
Én azt olvastam, hallottam valahol, hogy izmoknak jót tesz a fürdés végén a hideg zuhany, segít regenerálni.. aztán ki tudja, egyszer kipróbáltam, nem lett sokkal jobb, de lehet jobb mintha nem csináltam volna, szóval nem tudom 😄
Sziasztok!
A pár hónapja összeállított edzéstervem nagyon jó, mindent megmozgat, meg vagyok vele elégedve. Egy dologgal viszont nem: a súlyommal. Sajnos nem tudom tartani a napi 5-6-szori étkezést, ektomorf típus vagyok, nagyon nehezen hízom és bármennyire is figyelek az étrendemre, nem tudok egy kilót sem hízni. Ezzel kapcsolatban kérdezném, jól tettem, hogy vettem egy 4,4kg-os Jumbo tömegnövelõt? Mennyit kell belõle fogyasztanom? Az úgy jó, hogy reggelire 3 kanál + edzés után 3 kanál? Pihenõnapokon meg 2x2 kanál?
Ezt ajánlották leginkább, ezért bátorkodtam megvenni. A builder-en is jó véleményeket írtak róla a velem hasonló cipõben járók.
Tyler1
én tegnap edzés után próbaképpen egy masszirozó géppel adtam a melleknek, ami kutyafasza egy rendes igazi masszázshoz képest, de lényegesen jobb érzés mint a merev feszült izmok, amik másnap rendesen érzõdnek.

Az edzés KÖZBENI nyújtás lehet segít az izomlázon(bár én tegnap melleztem, agyon nyújtottam magam mégis majd meghalok úgy fáj😄), de a másnapi fájó izmon nem hinném, mert fõleg hideg izmot ugye nem nyújtunk.

MEdievil
A nyújtás nem ront semmit (arról nem is beszélve hogy fontos szerepe van) pláne hogy akkor még szerintem nincs olyan mértékû gyulladás a masszázs meg királyul hangzik kár hogy mostanában se idõm se lehetõségem szóval ilyenek miatt kár aggódni.

Hagyni kell regenerálódni az izmokat szóval normálisan kell pihenni és kész. Megnézném azt aki edzés után elkezdi borogatni magát. Viszont a szaunázásról már hallottam van alapja de azért nem hinném hogy állandó jelleggel szükséges pláne ilyen szinten.

F

csuszi
nekem faterom olyan 15 évvel ezelõtt mondta hogy vegyek meleg fürdõt edzés után izomláz ellen.
amúgy egy csomó dolog forok a "szakmában" amivel nem értek egyet, simán tapasztalat miatt.
hogy egy kis flém kerekedjen ide, azzal sem igazán, hogy nincs helyi zsírégetés. mert ez így nem 100%os. tapasztalatból beszélek, nem könybõl.

Ez azért már elég régi elmélet, és valószínûleg így is van 😄

Roger6
No, ezt most olvastam, izomlázzal kapcsolatban. Nekem speciel elegem van abból, hogy minden régi dolgot megdöntenek (próbálnak), lassan már semmi nem igaz, ami tavaly elõttrõl származik.

Szóval idézek:
"Egy újabb keletû elmélet szerint az izomláz eredete nem más, mint mikroszkopikus szakadások az izomrostokban. A szakadás helyén gyulladás lép fel, ez okozza a tulajdonképpeni fájdalmat. Ennek eredményeképp érthetõ, hogy mind a bemelegítés, mind a nyújtógyakorlatok hatástalanok az izomlázzal szemben, mivel az az izomrostok fizikai túlterhelése miatt következik be. Következésképp az edzés utáni masszázs és nyújtás csak ront a helyzeten, mivel a már elszakadt rostokat még jobban izgatják."

A fájdalmas góc melegvizes borogatása, illetve a szaunázás jót tesz az izomláznak, mert a meleg hatására javul az izom vérkeringése és így gyorsul az izomrostok regenerációja." Forrás.

Vélemény?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Hubazmeg, mi megy itt... <#wow3> Krejjjatin má' meginy-e! <#hehe>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vaxi
elsõ körben a banner alatt lakó nagy piros
(ez a szín a piros)
betûk halmazára eszközölt kattintást javasolnám 😊

attiGT
Hali, kb akkora karom sincs mint a kepen a csajnak, muszaj lenne elkezdenem kezdeni vmit a felso testemmel, a labaim erosek. Mit ajanlotok, hol, hogyan, mivel, mennyit?

Vaxi
<#idiota>

Vaxi
tetszik az alapötlete, lehetséges, hogy amint tehetem, megnézem a judo mellé 😊

Nem, felfújt lufiembert, mint az a néger a képen <#idiota><#idiota><#idiota>

plck
Egy 200 kilós hányas dagadékot?😮

Küzdõsportol itt amúgy valaki? 😊 Én krav magázni akarok beiratkozni, csak nagyon drága az edzés 😞 Amúgy remélem most ebbõl nem fog kikerekedni hogy a nagydarabok nem tudnak verekedni meg az ismerõsöm unokaöccse lepörgõzött egy 200 kilós biztonságiõrt, csak kíváncsi vagyok 😄

megöltél a szövegeddel 😄

említettem, hogy nem volt idõm elkészíteni a kajámat másnapra. Nem gáz hogy épp azt ecseteltem a postban hogy az amúgy is kevés ch mellett még szar is volt. Ez végülis olyan mintha minden nap zsemlét ennék.

És ezt a lufi embert ne nekem hozdd már fel, nem az én saram.

Különc
"bocs a dupla postért.
akkor leszl szálkás ha diétázol. ahhoz hogy ne egy girnyó legyél hanem legyen formád is a diéta elõtt tömegelni kell. Na akkor leszel úgymond "felfújt lufi" Persze abból is van ezer féle, ebbe nem mennék bele.
Az hogy mennyire bírod az edzést, a kajálástól függ. Mondok egy példát. Reggelente bicajjal járok melóba. 6km nem túl nagy táv. Átlag idõ 20 perc és megy simán a dolog. Mára nem volt idõm elkészíteni a kajámat, így átmentem a kisboltba mikor már éheztem és pár zsemlét vettem délutánra. Mikor indultam haza 1 km után meg voltam halva a bringán. És ezt a kevés ch-nak tudtam be. "

Zsemlével intézted el a ch-t, látom tényleg nagyon "tiszta" a kajád, ám tényleg hagyd a kreatint, lufiember leszel tõle.

Linkeld már be kérlek hogy mit is kéne elolvasnom? Mert most üres szavakkal dobálózol.

"Tömegnövelõk
A tömegnövelõ az edzés utáni komplex megoldás. Egyszerû szénhidrátokat (cukrot: dextróz, maltodextrin keverve vagy csak dextrózt) tartalmaznak, ezenkívül fehérjét. Ez az amire edzés után szükség van. Ártól függõen tartalmazhat még plusz BCAA, glutamin, kreatin, vitaminok és egyéb kiegészítéseket."

"Milyen kiegészítõt szedjek?
A kiegészítés szükségessége az étrendtõl függ. Megfelelõ étrend nélkül nincs eredmény, a táplálékkiegészítõ - mint a neve is mutatja - csak kiegészíti a helyes étrendet. Alapesetben általában fehérje kiegészítésre, esetleg tömegnövelõre van szükség. Fontossági sorrendben következik a vitamin és ásványi anyag formula. Ez után jöhet célirányosan a többi kiegészítõ, kreatin, glutamin, bcaa amino, no1 fokozó, szükség szerint zsírégetõ."

"Hogyan szedjem a kreatint?
Két választásod van: vagy kúraszerûen szeded – ez hozza a látványosabb eredményt, vagy sima napi kreatin kiegészítést csinálsz ugyanúgy mint ahogy a fehérjével csinálod - a kreatin ugyanúgy egy tápanyag, mint bármi más, edzés elõtt és után lehet pótolni az elhasznált mennyiséget. A kreatinkúra egy 5-7 napos töltési és egy szintentartási szakaszból áll. Az adagolás a dobozon! Ha nem tiszta nézd meg ezt!

Milyen kreatint szedjek?
Kúrához betölteni sima monohidrátot javaslok gazdasági okokól. Egyébiránt gyakorlatilag kénytelen vagy kipróbálgatni! A legjobb kreatinok elvileg az etil-észter és az afla ketoglutarat, a legroszabb pedig a foszfát. A legnépszerûbb még mindig a monohidrát, de nem mindenkinél mûködik.

Kell-e szünetet tartani a kreatin szedésében?
Ha kúrában szeded, igen, ezért kúra a neve. Hagyj annyi szünetet amennyi a kúra hossza volt! Ha nem kúrában szeded, nem kell szünetet tartani. A tömegnövelõkben levõ csekély kreatin szünetnek minõsül.

A tömegnövelõmben van kreatin, érdemes –e további kreatinnal kiegészíteni? Ha kreatin kúrában vagy és több kreatinra van szükséged, akkor nyilván igen. Egyébiránt általában elegendõ!

Rossz íze van a kreatinnak, mit csináljak?
Operáltasd magad nõvé, vagy menj el transzvesztitának, esetleg legyél öngyilkos, de ezt a sportot mindenképp hagyd a picsába!

Lehet-e kreatint szedni tejjel?
Semmit sem lehet szedni tejjel. Tejet a kismacskáknak meg a buziknak!"

Különc
Inkább nem kockáztatok meg egy bant miattad, majd valaki elmagyarázza mér vagy hülye

Tyler1
hát erren sajnos nem tudok mit írni. úgylátszik tényleg felesleges 280-as betûmérettel kiemelni az alapismeretek szót, mert mindenki megy a saját feje után.
ha az alapdolgokkal nem vagy tisztában, akk nem tudom mit vársz...