Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
Volt, fáradt vagy, pihenj.

Túledzés.. hagyjad már..
Nem vagy túledzve?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

dragon11
Én a mai mell-kar edzést nagyon lightosan nyomtam le, nincs izomfájdalmam sem semmi.. kimerültem, nem bírtam semmit.. scott padon megy a bemelegítés 15kg-mal, emelem fokozatosan.. 20nál már azt érzem, hogy kihányom a tüdõm..

fekvenyomásnál dettó ez volt.. kimerültnek érzem magam.:(

ilyen már volt valakivel?

sztem mek is aludni :(

matthias92
meg szénhidrát, hogy feltöltsd a "raktárakat". ráadásul szénhidráttal jobban felszívódik a fehérje is. Szóval tojjadcsak nyugodtan a szõlõcukrot a fehérjébe!

Tyler1
edzés után fehérje kell, szõlõcukrot edzés elõtt nyomjad, attól lesz energiád.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

köszi, valamint még olyan kérdésem lenne hogy szõlõcukor az jó edzés után?:D lehet kicsit noob feltevés de ajánlották és gondoltam rákérdezek:D

széles fekvõtámasz, illetve fekvõtámasz úgy hogy a lábad felljebb legyen, ez kb a 35 fok csak súlyzó nélkül.

a mell felsõ részére tudnátok ajánlani vmi olyan gyakorlatot amit itthon is tudok végezni?

mint mondtam már olvasgatom

dragon11
Én is ajánlom figyelmedbe azt a linket, ami a banner alatt már nagyobb betûvel nem is lehetne.

Szerintem olvasd el az Alapismereteket... alaposan! :)

www.smart-bus.hu

okés. az elkövetkezendõ hetekben emelem a gyakorlatok számát, illetve elkezdek futni meg még többet focizni. itthon meg nyomom addig a jó öreg fekvõtámaszokat meg a bicepsz gyakorlatokat és a felüléseket :) aztán majd december - január környékén go konditerem

Tyler1
kell is.

aerobik mellett lehet tolni a kondizást is nem?

dragon11
egy jó tanács: a zsírt nem lehet izommá alakítani. Ha felesleget akarsz leszedni akkor az aerob edzést nyomjad, ne a súlyzósat.

thx a segítséget<#eljen>

Vaxi
javaslom akkor a sportika cikkeket, azok odabaszós kis irományok :D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

voltam már kondizni, csak az még mûtét elõtt volt. persze el fogom olvasni ezeket még mielõtt elkezdeném komolyan

Vaxi
és most nem a hülyeséget kérdeztél azért mondom duma jön: de érdemes átolvasni az alapismereteket is , hogy amikor lemész a terembe, már informált legyél :)

oké, köszi a tanácsot

Tyler1
hát akk szabadsúlyokból csak minimálisan próbálkozz, mert azok mindenképpen terhelik a gerincet, fõleg állva.

professzor azt mondta fekve és állva kondizhatok, illetve a gerincterhelést nagy súlyokkal kerüljem :\

Tyler1
kezdésnek egy sportdokit, v reumatológust látogass meg, és kérdezd meg, h egyátalán szabad-e azt a hátat nehéz súlyokkal terhelned. fõleg ha a gerinced merev.

köszi a választ.

1 kezes meg meglesz szerintem

sapkafej
ez nem kondirakészülés hanem kondizás, nem kell aggódni a súlyok miatt túlságosan, mindenki a saját szintjén nyomja. csináld mint az állat, a többi csak mellébeszélés

sok sikert és vegyél mindenképp még egy egykezest legalább

György

*tudok hajolni csak nem hajlik a gerincem

Üdv!

Jövõ évtõl el szeretném kezdeni a konditerembe járást (na persze nem csak elmennék oda hanem kondiznék is:D) és valamilyen szinten fel szeretném készíteni a testemet rá. Itthon szoktam bicepsz gyakorlatokat csinálni, fekvõtámaszozni, felüléseket csinálni. Van rajtam 1 kis plussz és azt szeretném ledolgozni vagy izommá alakítani mire konditerembe mennék. Ötlet van itthoni "felkészülésre"? 1db 1kezes súlyzó áll jelenleg a rendelkezésemre, karácsony körül szeretnék még egyre beruházni. Mivel 3 évig felmentett voltam tesi órák alól (mûtét miatt), az izmaim kicsit elpunnyadtak. A hátamban fém vas van, nem tudok hajolni, de ugyanakkor hátizomra is szeretnék majd gyúrni. 8kilóval szoktam bemelegíteni, 1x12 + 1x8, utána rápakolok még egy kis súlyt így 11 kiló körül van a súlyzó és ezzel nyomok 1x10 aztán 1x6ot... nem túl látványos a fejlõdés, de szerintem kondirákészülésnek jó.

Tanácsokat szeretnék és örülnék ha kapnék. Elõre is köszönöm :)

Különc
Izomról van szó, nem víz-zsír meg sok istenfasza, izom...

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

plck
azdurva, azért reménykedtem benne hogy kicsit könyebben megy:D:D

csuszi
évi 3-4kg. ez a max kox nélkül, azzal is a menõk örülnek ha elérnek ennyit, eleinte biztos lehet összehozni 5-öt max. késõbb már tapsikolnak, ha 110rõl lesz 113/év...

MJ rulz Pink Team The Only One

Igen.Tehát nem a portól híztak 5kg-ot, és végképp nem izomba :)

plck
Most mér?Gondolom azért volt a tömegnövelõ mellett valami extrém tömegnövelõ étrend is!

Vaxi
2 éve. Egyébként az elmúlt 2 évben minden nap érzem, hogy ott bibi van, mély lélegzetnél még most is fájdogál, de már megszoktam. kb. 1 év után tudtam elkezdeni normálisan mozgolódni, az elsõ pár hónapban minden mozdulattól összeszartam magam :D
hátránya, hogy ha az izmot, amihez varrva van megerõltetem, akkorára dagad, hogy amikor jazzy meglátta, leesett az álla :DDDD
De egyébként mindent lehet csinálni vele [ bár én nem hátazok az eset óta ], csak ésszel. :)

jazzy
Most miért, 1 doboz disznózsírtól is hízok annyit.
Felejtsétek már el ezt, hogy 5-6 kilót híztok egy doboz tömegnövelõtõl egy hónap alatt, ilyen NINCS és NEM IS LESZ.

A sportvilag.net fórumán most fejezõdött be egy Nutrend Winner tömegnövelõ teszt, amiben 30 jelentkezõ tesztelhette ingyen az európában már régóta sikeres tömegnövelõt. Átlag 5-6 kg-ot hízott mindenki 5 hét alatt..Nem semmi
Brolly
Hú, neked is már 3 éve benne van a vas? Van olyan mozdulat, mikor érezted, hogy ott van a kakukktojás? Bár gondolom ilyen ha volt is, csak az elején lehetett. De érdekesen hangzik.

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Brolly
*mondod

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Brolly
Az a vicc, hogy ha fizetne se hinne nekem :D
De jól mondom, "minél szarabbak õk, én annál jobbnak tûnök"

sapkafej
én is sokáig játszottam ezt, hogy mindenkit meg akartam téríteni, aztán rájöttem hogy a nagy faszt. majd ha fizet érte akkor ráerõszakolom az igazságot, amúgy meg ott rohadjon meg ahol van, a saját hülyeségében.
minél szarabbak õk, én annál jobbnak tûnök

György

Vagy amikor képtelenek vagyunk szilárd kajához jutni... vagy amikor egyszerûen már nem csúszik le szilárd kaja! :)

Szerintem aki nem tudja tartani a napi 5-6 normál kajálást, az nyugodtan kiválthat egyet mondjuk egy adag VM35-l.

www.smart-bus.hu

Vaxi

Brolly
Edzés elõtt közvetlen nem szabad enni semmit. Én ált. 1 órával az edzés elõtt eszek szilárd kaját, ami ált. rizs+hús, 1 óra sztem elég az emésztésnek. Edzés elõtt közvetlenül max teljesítménynövelõket szoktak szedni. Bár van aki fehérjét nem csak edzés után, hanem elõtte is tol. Rögtön edzés után egy turmix, és rá 1 órára pedig a szilárd kaja. Ami általában ugyanaz, mint ami edzés elõtt volt.

Brolly
"kiveszik a vasamat"? A meg mit jelent?

Brolly
Értelek, ezért is mondtam neki/nekik, hogy ha a súlyukat mérik, akkor kb. ugyanabban a napszakban mérjék, mert csak akkor tudnak hozzávetõleges különbséget rögziteni, feltéve persze ha van. Bár ez is akkor pontos, ha tényleg egyformák a napjai az embernek. Am én ezért is bízok inkább a tükörben, mint a mérlegben.
Sok sikert nekik, talán.. Én teljes mértékben vágom az étkezés fontosságát, õk nem bírják vagy inkább akarják megérteni, és remélem ezek a kiegek, amiket vettek se fogják azt hozni, amit elvártak, mert akkor legalább ismételhetem magam újra és újra, hogy a kaja a lényeg, nem a kieg. Bár amilyen makacsok, akkor is a kieget fogják inkább hibáztatni, amilyen danik. Felidegesítenek az ilyenek, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül..

hello
pár hete kezdtem lejárni edzõterembe, és van egy kérdésem.
Edzés elõtt mennyi idõvel, és mit kell enni, és edzés után?
Köszi

Roger6
Ok, jogos, edzés utáni turmix rendben van. <#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vaxi
Én sem tartom túlságosan bölcs dolognak az orrbaszájba turmixozást, egyetlen alkalom van, amikor jobb, mint a szilárd kaja: edzés után.
Én egyébként most emeltem meg a vitamin (daily+c) és ásványi anyag (ca+mg) bevitelem, hogy decemberre, amikor kiveszik a vasamat toppon legyek

Roger6
"de egy hét alatt jött 1 kg" - az ilyenektõl össze tudom kaparni az asztalt... <#ticking> Szerinted az az egy kiló hova ment? Ja, sehol nem látni, és tudod miért? Mert van olyan a világon, hogy testsúly ingadozás. Na figyelj, elmagyarázom. Hétfõn 81,8 Kg voltam, szerdán 80,2 Kg, ma pedig 81,3. Ugyanannyit eszek kb. minden nap. Most akkor a csirkerizs elõször levett két nap alatt két kilót, aztán hozott egyet még két nap alatt? <#idiota> Haggyámá! Marha sok mindentõl függ, hogy mennyit mutatsz a mérlegen állva, pl.: elõtte mikor ettél, voltál-e klotyón, elfogyasztott vízmennyiség, stb-stb...

Fõleg hogy mondtad, nem kajáz rendesen, hát akkor mibõl jött volna 1 kg? Nyugi, a Jumbo-ból önmagából nem, nem véletlen étrendkiegészítõ ezen termékek neve. Önmagukban akár a halaknak is beszórhatod az akváriumba, kb ugyanannyit fog használni neked.

És hogy én miket fogyasztok? Parancsolj:

- Multi Mineral Complex
- Vitamin C 1000
- Omega 3 kapszula

Amíg a rendes kajámat sem tudom teljes mértékben megvalósítani (értsd: marha drága a csirkemell, vagy inkább a fizetésem kevés), addig teljesen feleslegesnek tartom a tápkieget. Mondjuk már párszor leírtam. Azért sok sikert meg ilyenek, ha más nem is, placebo hatása biztos van ezeknek a dolgoknak helytelen étkezés mellett is.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

oliwwer
Inkább ugy mondanám, hogy magasabb mint kellene, de még messze nem vészes.
Ha lesz pénz, akkor egy Jumbo táp, ha nem, akkor csak egy SoyPro + dextróz kombó.