Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Akkor talán abba kéne hagyni.
Most tényleg mondja el minden kurva alkalommal, hogy "de végülis igazából túl lehet adagolni egy rendkívül szélsőséges, extrém esetben, amit szinte össze sem lehet hozni 50-es IQ szint fölött"? Komolyan, ezt fűzze hozzá minden alkalommal?
Te csak simán nem kedveled őket. Lehet, hogy Bunny pont téged is elküldött a jó anyádban, ami a jelenleg prezentált stílusodat elnézve nem is lenne egy hatalmas meglepetés.
Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a vitaminokat nem lehet túladagolni.
De amúgy ennyi erővel konyhakést se vegyen senki, mert fogadni mernék, hogy több embert öltek már meg a konyhakések, mint a vitaminok. Én be is tiltanám őket a gecibe, tépd el a húst, vagy a faszom tudja, borotváld meg az almát, mindegy, csak KONYHAKÉST NE!!!!! Ugyanis az agyhalott állatja kezében gyilkos fegyverré válik.
Utoljára szerkesztette: Riddick21, 2015.01.24. 06:08:22
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Ha visszaolvasod, az egész mondandómat arra próbáltam kihegyezni, hogy amivel nem értek egyet, az az, ahogy eladja trágár hangnemében, hogy az orvosok hülyék, és elképesztő magabiztossággal állítja hogy a vitaminokat nem lehet túladagolni. Ritka, de túl lehet, és a hülye okoskodik dolgot meg nagyon nem bírom. Sok orvostanhallgató ismerősöm van, tudom hogy iszonyat mennyiségű tudást halmoznak fel magukban hosszú hosszú éveken át, és egy kicsit érdekesen jön le, hogy egy hozzájuk képest tanulatlan ember osztja az észt, rosszul, akit sokak példaképként kezelnek.
Ez olyan mint a múltkori Kathi Bélás. Oké, hogy médiaszemélyiség vagy, de akkor tanuld meg kezelni a kritikát, és nem holmiféle hülyegyerekeket meg a szüleit fenyegetni a telefonban, ha rossz szó ér.
Bunny esetében ugyanez. Rendben van, hogy médiaszemélyiséggé vált, meg oktató, meg tanácsadó, de akkor felelősségtudatosan tegye.
Nem vettem magamra, pont ezért, ez csak eszmecsere. Jobb mintha állna a topik.
Amúgy erre a 60000-es mérgezésre az USA-ban. Azért kíváncsi lennék ezekre az adatokra valójában. Például D vitamin-ra majdnem 5000 esetet ír, mikor tanulmányok több tízezres napi rendszerességgel NE-re se találtak semmilyen mellékhatást.
Szerintem ezeknek az adatoknak nagy része gyermek, akik benyalták az egész dobozt mert nem volt rendesen elzárva előlük. A média tuti felkapná a témát, ha vitaminokat ilyen könnyen túl lehetne adagolni.
Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.01.23. 23:51:09
Kezdjük elölről: Igen, igazad van. Meg tud benne halni egy ember, meg is tud mérgeződni. Node, jó így tálalni az emberek felé ezt a témát?
Egy kérdést felteszek: szerinted ma Magyarországon az a gond az emberekkel, hogy halálos dózisú vitamin adagokat fogyasztanak naponta, vagy az, hogy keveset fogyasztanak, ezért rohadtul gyorsan megbetegszik egy átlag polgár (persze nem itt, a neten soha senki nem volt beteg, ezt tudom).
Nem kell messze menni, elég ha az irodába bemegyek reggelente. Ilyen időben (50 alkalmazott) tuti, hogy többen köhécselnek, meg orrot fújnak, hetente más-más ember - persze állításuk szerint ők évek óta nem voltak betegek. Érdekes módon, akik edzenek, sportolnak, vitaminokat fogyasztanak, és figyelnek az étrendre, azokat valahogy ez elkerüli.
Egy átlag ember, ha meglátja az asztalomon a D-vitamint (télen szoktam fogyasztani), a Multit, a C-vitamint, meg az Omega 3-at, azt kérdezi, hogy miért szedek ennyi szteroidot? 10-ből legalább 7 ember ilyen, és ez az értelmiség, hozzátenném. Na most biztos, hogy ezek tudatában még azzal kell fenyegetni az amúgy is betegeskedő embereket, hogy vitaminmérgezést kaphatsz?
Véleményem szerint ez nem jó irány. Mondjuk szerintem az ajánlott napi bevitelt is felül kéne vizsgálni pár vitaminból. A lényeg a lényeg, ha valaki bedob egy 500-as C-t, meg mellé egy multit, azzal rosszat nem tesz. De ha ilyen hírek keringenek, hogy mérgezést kaphatsz tőle, nem fogják megtenni az emberek, és még több megbetegedéssel állhatunk szemben.
És mint írták többen is, szerinted van olyan hülye Magyarországon, aki hetente több tízezret költene vitaminra, hogy faszán megmérgezze magát? Szerintem nem, és ez a realitás talaja. Azt is megnézném, hogy naponta hány ember kerül kórházba alkoholmérgezés miatt. Ez persze nem téma. <#idiota>#idiota>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Túladagolhatók a vitaminok? - Igen.
Bunny baromságot mondott? - Igen.
60 000 évenkénti eset csak az usában elég nagy szám, és definíció szerint a túladagolás egy gyógyszer, vagy drog olyan mértékű fogyasztása ami negatív következménnyel jár a szervezetre nézve.
More than 60,000 instances of vitamin toxicity are reported annually to US poison control centers.
De beírtam google-be, hogy "túladagolta a vitamint" (angolul is) és egyetlen egy hírportált se találtam, ami ilyen tényt leközölt. Egyedül A-vitamin túladagolásról lehet információt találni és azt is csak pár esetről a világban.
Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.01.23. 19:21:57
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Az utolsó mondatodra nem is reagálok, mintha egy sértődött kislány írta volna. Példaként.... Pfff. <#banplz>#banplz>
Olvass be edző válaszolba, vagy ülj a híradó elé 15 percre és meglátod mennyi kretén és idióta van odakint. Az igaz, hogy valóban ritka, de egy empirikus bizonyítékokra alapozott tudományos, reprodukálható tény.
Most itt kezd az lejönni, hogy én rettegek a vitaminoktól, de messze nem erről van szó. Ami zavar az az, hogy ha már ennyien példaképként tekintenek rá, akkor járjon utána annak amit beszél.
Természetesen túl lehet adagolni a vitaminokat, ha mondjuk az adag hússzorosát fogyasztod hónapokig. Tegyük fel, hogy mondjuk egy napi egy kapszulás E-vitaminnak (és a dobozban van 100 kapszula) hússzorosát fogyasztod naponta, hónapokig. Csak mondjuk elfogy a doboz 5 nap alatt. Komolyan, szerinted csinál valaki ilyet? Bunny épp az elmebeteg orvosok ellen van, akik azt mondják, hogy ne szedj egyáltalán vitamint, mert bajod lesz tőle.
Megjegyzem, egyedül az A vitamint lehet "könnyebben" túladagolni ha olyan vitaminpakkot veszel, amiben a kész A vitamin van jelen igen nagy mennyiségben. (Bár A vitamin túladagolásról is talán egy-két esetről tudok a világban, olyan emberekről, akik rengetek májat zabáltak hosszú időn át.) Ezért azt mondják, hogy érdemes az előanyaga (béta-karotin) formájában fogyasztani.
Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.01.23. 18:14:06
Mert az, hogy a zsírban oldodó vitaminok határértékei négyszeres különbséget is mutathatnak egy EU - USA összehasonlításban... nem gyengén csak arra jó, hogy körberöhögje az ember.
Utoljára szerkesztette: 0Fritz0, 2015.01.23. 17:39:14
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Én magam még nem adagoltam túl őket, de inkább hiszek a soksok tudósnak, akik ennek a tanulmányozására tették fel az életüket, mint egy tróger parasztnak, akinek semmi köze a tudományhoz.
Maga a szándék jó, hogy segíteni akar ( meg persze megélni belőle), de ha már ezt a pályát választja, akkor jó lenne belátni, hogy hatalmas felelősség van rajta, ha úgymond tanár vagy oktató szerepét vállalja, és esetleg nem ártana felnyitni egy biológia könyvet, mielőtt ország-világ előtt (youtube) hülyeséget mond.
Egyszer láttam ezt a videót, még pár éve. Azért raktam be, mert baromságot beszél a vitaminokról, alátámasztva az alsó írásom, hogy Rich Piana bár alapvető dolgot mond el, de legalább igaz, és talán helyrerak egy két dolgot pár kezdő fejében, ellentétben bunnyval, aki nagyképűen, a tróger stílusát tartva beszél, faszságot.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Jézusom.
A stílus meg... hát igen, végülis el kéne gondolkodni azon is, hogy ennek a közegnek a jókora, mondhatni túlnyomó hányadát milyen emberek teszik ki. Velük aztán beszélhetsz virágnyelven. Plusz ő ilyen, nincs ezzel semmi gond, nehogy már ott tartsunk, hogy egy káromkodó vagy nyers ember alapból rossz, így aztán már mindegy is, mit beszél! Persze, a sok kis viráglelkű buzinak lehet, hogy fáj egy-egy megnyilvánulása, de tényleg hozzájuk kell igazodni?
Nekem volt alkalmam néhány szót váltani már Bunnyval, élőben és írásban is, és mindig teljesen korrektül és normálisan válaszolt, egy abszolút intelligens ember benyomását keltve. Hogy valakinél ezt kizárja néhány bazdmeg, az már tényleg mindenkinek a saját nyomora.
Amúgy a videóval semmi gond, szerintem nem is arra gondolt, hanem magára a személyre, hogy azzal van gond. Bár azt megint nem értem, hogy ha gondja van vele, minek nézi? Ha nem szeretem a diszkózenét, nem megyek diszkóba. Nem bonyolult ez annyira azért. <#awink>#awink>
Nem úgy mint :
Utoljára szerkesztette: oliwwer, 2015.01.23. 00:31:45
Apropó. Te milyen tápkieget/ket használsz?
Kicsit más: Kreatin kúrát tervez valaki mostanában?
Swedish people are albino monkeys
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Ekkora pofával szükséged is lesz rá, épp most hülyéztél le végülis válogatás nélkül mindenkit.