Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt én is tapasztaltam, hogy sokkal jobban megy az edzés, ha reggeli + 2 rizs-csirkemell után megyek edzeni... ha ez nincs meg, jóval gyengébbnek érzem magam.

www.smart-bus.hu

Roger6
"én nekem max egy kávé lemegy" - na ez pl. gond. A kávét éhgyomorra ne erõltesd, elveszi az étvágyad. Szerintem hanyagold, vagy legalábbis kaja után igyál.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Jó neked, én nekem max egy kávé lemegy de semmi más, majd olyan 10körül leerõszakolok valamit. Délután meg nem bírok edzeni, addigra kimegy belõlem minden erõ. 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Roger6
Én a délutáni edzést favorizálom, így tudok tölteni egész nap szénhidráttal. Edzés elõtt 1 órával még szoktam kajálgatni, el sem tudom képzelni, hogyan lehet éhgyomorra edzeni. Plusz reggel még a kutyát sem viszem le addig amíg nem reggeliztem, és mindig úgy kelek, hogy éhes vagyok.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Hát nemtom én eddig midnig éhgyomorra edzettem mert csak reggel tudok menni, de akkor még egyátalán nincs étvágyam. Most egy ideje zabkása lecsúszik 1 órával edzés elõtt, de nem sok változást veszek észre.

iko
Én mindig úgy gondoltam, hogy közvetlenül edzés elõtt nem jó a tápanyagbevitel, de pl. 30 perccel elõtte még ok szerintem.

spam. sry

Roger6
"Tudtad-e?
…,hogy a vércukor szintje befolyásolja a HGH termelést? Az alacsonyabb vércukor szint akár az 5(igen öt!)-szörösére is emelheti a HGH termelést. Az edzés elõtt fogyasztott (szõlõ)cukor tehát meggátol(hat)ja a maximális HGH termelést intenzív súlyzós edzések alatt."
Én nem tudtam pl., gondoltam hátha itt is vannak olyanok, akik hasonló cipõben járnak.

oliwwer
Ha hagysz az izomnak elég idõt, hogy regenerálódjon, szerintem nincs okod a túledzéstõl tartani. Én nagyon szeretek bukásig edzeni.
iko
Úgy látszik csak én nem edzek végkimerülésig? Nekem edzés után turmix, fürdés és meló. Néha beálmosodom de amúgy simán folytatom a napomat utána. Mennyit dobhat a fejlõdésünkön ha folyton a határainkat feszegetjük? Nem lesz abból túledzés?

spam. sry

oliwwer
Na velem ilyen még nem volt. Közel volt már igaz, meg mellrõlnyomás után, hogy azt hittem elájulok, majd megfogott a fal 😄
Pedig "jól" indult!! 😄

www.smart-bus.hu

csuszi
óóó bazmeg nem lett flém 😞

😄

"aki most kezdi CSINÁLJON, mert késõbb bánni fogja! 😊 "
jap jap
mínusz 12 nél járok, már csak megint ennyi 😄
lassan haladok, de legalább szarul 😊

MJ rulz Pink Team The Only One

Sikerült olyat edzenem hogy elhánytam magam a végén, szép piros volt a hot blood kifele jövet is 😄 😄 😄

Úgy jött fel ez a tízes, hogy elég sokszor nem ettem meg a napi adagot... ezt a három hónapot szoktatásnak szántam, meg kíváncsi voltam milyen kitartó vagyok. Voltak, vannak még gyenge pillanataim, amikor a lustaság gyõz. A következõ három hónapban szeretném ezt kiküszöbölni, és megenni rendesen minden nap amit "kell"...

Igazából az akaraterõ növelése a fõcél... a 90 kiló egy lebegtetett cél, de nem létkérdés. Addig a határig csinálom csak ezt, amíg jól esik, és jól érzem magam... ha nem lesz meg úgy, hogy közben jól érzem magam a bõrömben, akkor nem erõltetem.

A jó tanácsokat, figyelmeztetéseket mindig szívesen fogadom! A jó kívánságot meg köszönöm... 😉

( azt bánom, hogy nem csináltam kezdõ fotót... pedig mindenhol írták... aki most kezdi CSINÁLJON, mert késõbb bánni fogja! 😊 )

www.smart-bus.hu

Roger6
Szóval ha jól értelmezem, az elmúlt 2-3 év során fogytál le 71-re kb. Nos, te tudod, de én nem erõltetnék magamra 20 kilót 3 évnyi "éhezés" után magamra ilyen rövid idõ alatt. Értem én, hogy 85 voltál addig, de az már régen volt ám... 3 év kurva hosszú idõ. Hát mindenesetre sok sikert hozzá.<#eljen>

Persze. Ez két-három év eredménye... elköltöztem otthonról, és így megszûnt anyuci terülj-terülj asztalkája... Egyedül nem volt idõm ( ha meg volt lusta voltam ) a rengeteg munka mellett rendesen kajálni.

Egész nap alig ettem, este meg bezabáltam valami rendelt kajából... ez pont arra volt jó, hogy szépen lassan lefogytam, az esti dzsuva zabálás meg jó kis háj réteget eredményezett...

Ebbõl lett most elegem... no meg jött a szerelem, ami kellõ motiváció, hogy az ember összeszedje magát.

www.smart-bus.hu

Roger6
Szabad megkérdezni, hogy miért lettél 71 kiló? Mi volt a kiváltó ok?

Ha 71 kiló lettem volna mindig is, akkor az lenne... de nem ez a helyzet.

www.smart-bus.hu

Értem én, hogy mit akarsz mondani... viszont a csirkemell, harcsafilé, pulykamell, rizs, fõt krumpli, tojás, fõzelékek, zöldségek, gyümölcsök plusz a táplálék kiegészítõk kivételével nem eszem mást... sütéshez minimális olíva olajat használok... így nehéz lesz jelentõs zsírt felhalmozni...

Emellett a 71 kiló ahonnan indultam, az nem az átlagsúlyom. Önmagamhoz képest is nagyon kevés... most vagyok kb a normális testsúlyomnál... van a hasamon zsír, de az 71 kilósan is ott volt! 😊 Ettõl szeretnék majd áprilissal kezdve megszabadulni...

www.smart-bus.hu

Roger6
Ja, és ha már itt tartunk, szerinted a szervezetednek (szív, végtagok stb.) nem lesz kicsit megterhelõ a dolog?

Roger6
Jó-jó, akkor biztos faszán áll majd rajtad a fél év alatt felszedett 20 kiló! És ez nem kötözködés, de szerinted a fél év alatt összeszedett súlyod mibõl fog állni, ha 20 kilóval többet nyomsz? Mert ezt tisztán, zsírmentesen nem fogod bevinni, emberi genetikai határokon túlmegy ez. De mióta a teremben is azt mondják, hogy cigánypecsenyét esznek nutellával, mert attól híznak, én el is bújtam a nyomorék zsírmentes tömegnövelésemmel. (zsírmentes = minél kevesebb zsír felvétele nélkül - hátha ez valakinek nem tiszta).

Írtam volna, hogy 20 kiló színtiszta izmot akarok? Mellesleg ha színtiszta izomról beszélnénk, akkor nem kéne diétázni sem utána...

Viszont te lassan nézhetnél valami nõt magadnak... hátha nem kötnél bele még az élõ fába is! 😉

www.smart-bus.hu

Roger6
Semmi, tuti színtiszta izom az a +20 kiló! <#hehe><#hehe><#hehe>

Ha három alatt ment tíz, a következõ három hónapban miért ne mehetne? Fõleg, hogy világ életemben 85 körül voltam...

Ez a cél... ha nem lesz meg a 90, csak 87, akkor sem fogok kétségbe esni...

De mesélj, mi a kivetnivalód...

www.smart-bus.hu

Roger6
6 hónap alatt 20 kiló? Igazán?

Novemberben 71-rõl indultam, most 81-82 vagyok... áprilisig jó lenne elérni a 90 kilót, aztán kezdõdhet az igazi önsanyargatás! 😊

www.smart-bus.hu

Vaxi
államvizsga és egyéb fasszágok miatt visszaestem 70 kilóra :|
viszont most már semmi akadálya nem lesz az edzésnek és a rendes zabálásnak, szal én most kezdhetem újra az egészet 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

93 kg. 87rõl indultam szeptemberben,és sokkal jobban állok mint tavaly,mert nincs annyi zsír. Bár ennél feljenbb nem hiszem hogy tudok menni,mert csak 2x gyúrok hetente,a többi idõ kell a triatlonra. Áprilisban kezdõdik a szálkásítás😊

Triathlon for life

SeanJRRussel
106kg, lassan elkéne kezdeni lepucolni magam...Igazából nem nagyon füllik most a fogamnak sanyargatni magam de muszály lesz mert egy baba diéta után még a közérzetem is jobb.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Én eddig a scitec,cytogen és dymatize termékeit próbálta, a scitec jött be eddig a legjobban, de tényleg egyén függõ. Cytogen fehérjétõl fostam, dymatize tömegnövelõtõl a hasam fájt.. Scitectõl 100% whey pro professionalt nyomok és semmi ilyesmi, lehet azért mert vannak benne emésztést segítõ enzimek(vagy csak ráírták a dobozra <#vigyor1>), a multi-prot meg mióta szedem az évi 2 betegségrõl lementem 1-re 😄 😄

Roger6
Tökmindegy, mi a termék márjáka, minden szervezet máshogy reagál rá. Nekem egy másik cég termékei adtak elõrelépést, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél be fog válni.
De tény: itthon a Scitec-nek van a legjobb marketingje.

Kövesdi A
Nálam szerintem , még korai lenne a tömegnövelés
Most 88-89 kg vagyok , és azért van még egy kis hasam
Bár az orvos , kb egybõl anorexiásnak könyvelt el , a lélekbeli szemein ahogy láttam rajta

A Scitec termékekrõl mi a véleményetek ? , a terem tulaj szerint ahova járok , a Scitec *za*
Mondván , hogy az amit a leírásban írnak , nincs is meg benne <#idiota>

iko
Tömegelés helyzetjelentés: 85 kg.
Tavaly is ennyi voltam ilyenkor, de sokkal zsírosabb mint idén. Lehet, hogy elmegyek 90-ig most. Mindenesetre legkésõbb áprilisban meg kell kezdeni a diétát, hogy nyárra jó forma legyen. Ki hogy áll tömegelésben?

spam. sry

Tyler1
az semmit, nem jelent ez esetben. annak annyi a jelentõsége, hogy válassz magyar alapanyagból készült élelmiszert, és ne importáltat, ezzel segítve a magyar gazdaságot.
ez azonban nincs hatással a feldolgozásra, és gyártásra, amit a cégek határoznak meg, szóval nem tudhatod mibõl készül, mi kerül bele.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Nem az a lényeg, hogy magyar. A párizsi is magyar,mégis ha meglátnád mibõl készül rá se néznél inkább többet, se a virslire 😄 Az a lényeg hogy lásd hogy tényleg pulykacomb van ledarálva, nem kitudja mi.

rbajanlat
De rajta van , hogy magyar termék.
Vagy azt bármire rányomhatják aztán összekutyulják valahogy?

Kövesdi A
Hát kemény , mi minden bele nem kerül <#idiota>
A patkányos rézen jót vidultam <#nyes>
Bár félre a tréfával , én is inkább hentesnél daráltatom le a húst , vagy én darálom le
Tesco és barátaiban , én sem bízom <#crazya>

Tyler1
NEHOGY!! darálthúst csak hentesnél vegyed, vagy olyan helyen ahol biztosan tudod, h állati feldolgozást kapsz. na hát a spár, teszkó osan, olyan darálthúst ad el, aminek 70%-a bõr, zsír, csizmatalpa, hentes taknya, darálóba kergetett patkány(pont egy spáros dolgozó mesélte).
inkább vegyél csirkefarhátat, ami nem minõségi kaja, de legalább ránézésre tudod, h vmikor élt.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Vaxi

Vaxi
szerintem is fontosabb, én is most vettem megint egy doboz vitamint, megemeltem a ca-mg bevitelt is.. fel kell épülni hamar (bár a doki azt mondta, hogy jövõhéten már mehetek edzeni)

viszont az a-vitamint nem illik túladagolni, az veszélyes is lehet.

Hmm én valahol builder.hu-n olvastam hogy 5-10 gramm egy tojás, de akkor jó hogy már ezt is tudom, pont tegnap emeltem fel a reggeli tojás adagom 3-ról 5re 😊

A vitamin az az egy dolog amivel NEM szabad spórolni, az a LEGFONTOSABB kiegészítõ, fontosabb mint a fehérje, hidd el!! A májadnak meg semmi baja nem lenne még ha egy nap 30 dbot vennél be akkor sem.

Vaxi
az rda az egy baromság 😊 ugyanannyit javasol a 200 kilós dohányzó 60 éves papának, mint egy sportoló 20-30 évesnek. vicc 😊

szerk: ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ne azt vedd alapul 😊

rbajanlat
3 db 1 adag a vitaminnál. de én csak egyet fogok bevenni úgy 90 napig jó és még így is meg van az rda 3x-a.A máj miatt nem akarok sok a vitamint bevinni.
A tojásnál egész tojást értettem.

Ezért írtam 15-21g valahol 5g számolnak 1re valahol 7-et.

100 gramm tojásban 13-14 gramm fehérje van. 1 átlagos tojás 60 gramm. A héja nélkül nettó kb 50 gramm. Három tojásnál simán megvan a 18-20 gramm fehérje... ( szerintem )

www.smart-bus.hu

rbajanlat
Igazából anyagi okok miatt választom a power proteint.

A darálthúsnál tudom hogy nem csökken a fehérje ha ledaráljuk a kérdés az hogy csak színhúst darálnak le illetve hogy az a hús is rendelkezik e 20%-os fehérjével mert van olyan ahol csak 16% a fehérjetartalom.

Vaxi
bocsi <#whatever>

Jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj 😄😄

Igen, lehet a darált combra is számolni.Csirkemájra és sárgaborsóra szintén. A három tojásnak sok lesz az a fehérje, legyen inkább 10-15 gramm, de amúgy szerintem stimmel. Igaz hogy ez nem a megszokott csirkemell / csirkecomb étrend, de az itt leírt húsok is 20%-os fehérje tartalmúak, és nem is zsírosak.
A proteinnél jobb választás a 100% whey pro, mert ez kevert (szója + tejsavó), az meg csak tejsavó így jobb a felszívódása és a hasznosulása, de ha nincs rá pénzed akkor ez is megfelel.
A vitamint nem ismerem, de ahogy nézem az összetevõket jó lesz azis, bár nem tudom hogy itt az egy adag az hány tabletta, mert ha 6 db akkor hiába van benne 90 darab, akkor már jobban megéri a sciteces multi pro, ami kb ugyan ennyibe kerül.

Vaxi
edzés után nemjó a powerprotein. igaz, jobb, mint a semmi, de edzés utánra tejsavó kell. a powerprotein egy kevert fehérje, árából adódóan nagy százalékban szója, kisebb kazein és még kisebb tejsavó fehérjébõl. 😊

attól meg, hogy ledarálják a húst, nem lesz kisebb a fehérje tartalma sztem. max, ha darálnak hozzá valami mást is

szerk: a powerproteint inkább reggel / este használd

rbajanlat
Hello!

Az étrendrõl szeretnék kérdezni.
itt a 2. ik oldalon van ilyen darált combhús.
Az színhús ledarálva nem?
Erre is lehet számolni 20%-os fehérjét?

Ha igan akkor valami hasonló étrendre gondoltam
60 dkg darált comb hús 120g fehérje
10 dkg csirkemáj máj 20g fehérje(beirtam a karesebõbe de itt ezen a forumon csak a koleszterint találtam)

30 dkg rizs
20 dkg sárgaborsó 54 g fehérje (vega testépitõknél szokott szerepelni bab borsoféle növényi étel)

3 egész tojás 15-21g fehérje

Edzés utáni turmixnak Power protein
Vitaminnak meg ez.

Ez az étrend menne 199cm magas 89 kg-hoz.
A fehérje megvan amennyi kell meg a ch is meglesz.

Itt inkább az a combhús máj meg a borsó rész lenne érdekes.