Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

iko
Sablon válasz:
14 évesen el lehet kezdeni a súlyzós edzés, bajod nem lesz tõle. Extrém eredmény a fiatal kor miatt nem nagyon várható, de megalapozza a késõbbi fejlõdést. Erõsödni biztos fogsz.

Kerülni kell a nagy súlyos guggolást és az extrém súlyokat úgy általában. Érdemes 8-12 ismétléses tartományban maradni. Saját testsúlyos gyakorlatokat nyugodtan lehet csinálni (felhúzás, tolódzkodás, fekvõtámasz stb.).

Amennyiben túlzásba viszed a súlyokat, befolyásolhatja a csontok növekedését (nem tudom mennyire igaz mert az olimpiai súlyemelõk sem 20 éves korukban kezdik az edzést, és vannak köztük egész magasak is). Amúgy meg igazán rossz hatása nincs. Ugyan olyan testmozgás mintha más sportot ûznél. Csak ne kokszolj.

spam. sry

Spongya08
Csõ fiúk,azt szeretném kérdezni mikor lenne érdemes elkezdeni gyúrni.
Nem testépitõ akarok lenni csak ugy jól kinézni,remélem nemgáz hogy 14 évesen irok ide, mivel hiperaktiv vagyok valamivel lekéne vezetnem a fölös energiám, és miértne tehetném ugy hogy még hasznos is válljon belõle.
Szóval érdemes lenne súlyzózgatnom vagy ebbe a korba fölösleges?

Köszi elõre a választ,lehetõleg pozitivan éljétek meg ezt😄!

Köszi a választ😊 És igen... ezekkel tisztába is vagyok sajnos:/ De valamivel meg szeretném dobni az edzésem, ha már a kajálás nem teljesen úgy jön össze, ahogy kéne. Nah majd meglátjuk hogy lesz😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Roger6
Hát nézd... te tudod, de amíg javarészt nincs rendben a kajálásod, szerintem halál felesleges a kiegészítõ. Bár itt tudják a topicban rólam, hogy a szilárd étel híve vagyok (edzés utáni turmixon kívül csak vitamint fogyasztok), de ez akkor sem részrehajlás a részemrõl. Szilárd kaja ezerszer jobban megéri, gyorsabban fejlõdsz, olcsóbban kijössz, jókat kajálhatsz (bár rizst megint cserélem tésztára jövõ héttõl), egyszerûen egészséges. Persze itt sokan mondják, hogy nem tudnak enni, mert meló mellett nincs idejük. Csak azon lehet segíteni, aki hagyja magát. Ha eleve kifogásokat keresünk, akkor lehet arrébb ballagni (nem rád értettem).

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Jah és természetesen mivel fogyás a cél, ezért a szénhidrátbevitelt eléggé lecsökkentettem... "szarságokat" nem eszek és napi 5-6szor eszek kevesebbet.

Igyekszem minden nap csirkét/marhát/halat enni, ez többnyire sikerül is, de nem mindig ... a számolást sajnos nem tudom kivitelezni.
Az fix, hogy az elõírt mennyiség nincs meg... ezért is szeretnék ilyen proteint

Roger6
Okés, ez megvan. Napi étkezésed hogyan néz ki? Mibõl áll össze, miket eszel, hogy számolod a ch-t, fehérjét?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Látom a lényeget pont nem olvastad el. De mégegyszer megkérdezem, jól van? (látod, állítottam magamon <#zavart1>) Szóval: "Aztán írj nékünk az étrendedrõl ha szabad kérnem, és hogy mi a cél --> tömegnövelés, diéta?"

Egyébként a cél pedig diéta... izomvesztés nélkül

Picit állíts magadon szerintem... ne haragudj, de ezt nem tudom hova tenni... nem tudom mit olvastál, ami ezt a fantasztikus kommentet váltotta ki belõled...

Szimplán ezt nem tudom "értelmezni":
Mennyit:
"A napi fehérje bevitelnek a felét maximálisan, tehát kb. 1 g/testsúlykilogrammnyit. Egy turmixot 1-3 adagból készíts el (1-3 x 30 g)."

Tajgetosz +

www.smart-bus.hu

tigeroo
anyja picsája. én az ingyenes kórházi ellátást (a tb fizetése mellett!!) is megvonnám azoktól a dohányosoktól akik annak a szövõdménye miatt van betegellátáson.
Vaxi
Számûznék a cigit cikkre hozzászólás:
"10. KamuNeni 2011.02.18. 08:25
Hagyjatok mar a cigit. A hulye amerikaiak kitalaltak vagy husz eve es most utanozzatok. Az orszagnak az egyik legnagyobb beveteli forrasa a cigaretta ado!!!

Ha megszuntetnek akkor mi a fenebol tartanatok el azt a tobb tiz ezret aki elvesztene a munkajat. Nem a cigitol van a tudo rak a nemdohanyzoknak hanem a 24/7-es kipufogo gaz beszivasabol. A cigi lehet hogy budos de a fustnek semmi koze azok betegsegeihez akik nem dohanyoznak. Ez csak egy idiotasag.

Evvel akar a parfumoket is be lehetne tiltani mert arra is vannak allergiasok. Es az arosol spray-eket is meg a tobbi mindent aminek szaga van.

Tiszta hulyeseg. A magyar allamnak nem kellene olyat csinalnia amirol semmi fogalma. Mint pl betiltani a cigizest mindenhol.

Ugyan ugyan. Milyen idiota gondolta ezt at??? Valami beteges idiota lehetett mert maskepp egy koldus orszagban ilyen otlet nem allna meg a helyet. MO- marpedig koldus orszag lett!!!"

Azt a szellemi fogyatékos kurva eget, azt.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Roger6
Baszki... Ezek alap dolgok! Nézz utána! De szerintem a legjobb, ha egy heti mennyiséget belenyomsz egy turmixba, és akkor a héten már nem kell többet innod.<#idiota> Ejjjhh... barétom, ha te a fehérjebeviteled felét kiegészítõvel viszed be, a gatyád is rámegy, és szerintem nem is lesz olyan hatásfoka, mint kéne. Táplálék KIEGÉSZÍTÕ. Mit nem lehet ezen érteni, hihetetlen... Aztán írj nékünk az étrendedrõl, ha szabad kérnem, és hogy mi a cél --> tömegnövelés, diéta?

Jaja olvasgatom, hogy mindenki meg van vele elégedve, de csak csokisat szabad venni (mondjuk ez másodlagos szempont😊)
És olvastam a leírását, hogy naponta a normális fehérjebevitel felét kell bevinni... szóval én ~100 kiló vagyok, akkor 100 gr kell naponta... viszont azt nem írja, hogy hogyan... egyszerre kell ezt bevinni, vagy többször kell inni adagonként?

oliwwer
Nekem bejött. Ha teheted csokisat vegyél, mert a vaníliás ananászos az nagyon szarízû.
Errõl a Cytogen Whey Pro-ról van valakinek valamilyen véleménye?😊

Köszi😄 Ok... lusta voltam, bevallom õszintén, de oks, meglesem😊

Roger6
Szerintem csak viccelt. <#zavart1>

A Kaszas
és jöjjön csuszi aki leugat😄

Olvass vissza pár oldalt vagy keress rá, már sokszor áttárgyalt téma.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Fehérjeport szeretnék venni, de rengeteg a választék😄 Meg tudnátok mondani mi a különbség az egyes termékek között? Tudnátok ajánlani valami nem túl drága típust?😊

SeanJRRussel
Nekem 3,5 év után dobta ki,sztem már telítõdve van a szervezetem ezzel a valamivel,minden esetre most hagyom egy darabig aztán meglátom hogyan javul...

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Vaxi
Fontossági sorrend az étrend-kiegészítõkben. Az elsõ két hely felcserélésével lehet vitatkozni, de a többivel szvsz nem nagyon 😄

iko
Mondjuk nekem régen volt ekcéma a szemhéjamon, tetran kenõcs megszüntette de azóta sem tudom mi váltotta ki. Azóta is szedek fehérjét, de nem jött ki újra.

spam. sry

Roger6
Baszki mennyi bajotok van! <#zavart1> Csak hülyültem, természetesen nem tehet róla az ember.

Nekem az orrom dugul be tõle.. 😞

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

tigeroo
mondjuk mostanában nem is költöttem fehérjeporra.

a pennyben lehet kapni 150Ft/1liter tejsavót, 40gé fehérje, szerintem tökre megéri napi 1 doboz minimum megvan belõle.

meg lehet ott még kapni 240ért 1 kilós mûzlit, 12/100 gé a fehérje minden van benne, azis nagyon pró árban van sztem 😊

(kókuszreszeléktõl kezdve mogyoróig tényleg minden van benne, és nemkell hozzá méz/cukor sem, pedig nagyon édesszájú vagyok)
tigeroo
nekem a homlokomon + szemöldökömnél szokott lenni ekcéma, ugyanígy ahogy neked 😞

szimplán környezetbetegség, vmi szerre/anyagra benne. ez természetes. találni kell olyat, ami nem vált ki ilyet
jazzy
Az ilyen dolog nem újdonság, sajnos lehet érzékeny vagy rá, nekem is van kaja, állat stb amire érzékeny vagyok 😞
SeanJRRussel
Érdkes dolgok történnek szervezetemben mostanában,volt egy ekcéma a jobb kézfejemen el is múlt naggyából,és észrevettem ha iszok fehérjét,akkor megint elkezd az adott területen kipattognia bõröm.Már pár napja kisérletezgetek és mostmár tutira mondhatom h vmiért nem bírom a port,mondjuk 4 év után lehet ideje lenne szüneteltetni már....Minden esetre érdekes mert én még iylenrõl nem is hallottam h vkinek emioatt legyenek bõrbajai de hát nálam vmiért kijött...

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

lamase
vaterán van azért 50alatt is pulzusmérõ óra, én is innen vettem és jól mér

http://www.vatera.hu/akcio_pulzusmero_kaloria_szamlalo_sport_ora_1442889618.html

http://www.vatera.hu/akcio_pulzusmero_kaloria_szamlalo_sport_ora_1442889400.html

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Vaxi
igaz, hogy ezek megadózisú vitaminok, de amit kajával beviszel az lófütty, plusz az rda az egy vicc, szóval nem kell kétségbe esni ezektõl, szükség van rájuk 😊

FlyHigh
pont arra gondoltam hogy kipróbálom, elvileg rendben van a pajzsmirigyem, csak nem pattogok kis a jódtól.<#vigyor>

Thrash \'Till Death

Vaxi
multi pro a legjobb, ha nem elegendõ a daily.
vitamin pedig mindenkinek kell, nem csak a profiknak 😊

FlyHigh
csáó!

Én már csak járogatok edzeni, de kellene valami jobb fajta multi vitamin. Mit ajánlotok, aminek nincs horror ára, de széles skáláját nyújtja a vitaminoknak? One-a-day nél jobb kellene, de mégsem egy full bomba, amit csak a profik szednek.

Thrash \'Till Death

ÉS IGEEEEN! 100 ALATT VAGYOK!😄

iko
raktam már 70kg-os képet régebben. azt hiszem vékony csontozatú vagyok.

spam. sry

Roger6
Hogyan? Én 178 vagyok, és 85 kiló, de 95-ig eszembe sem jut diétázni. Képet!<#eljen>

iko
100 kg? Milyen magasak vagytok? én 177 cm és 85 kg-nál már nagyon diétázhatnékom van.

spam. sry

SeanJRRussel
Én 105 kg vok<#vigyor4>

matthias92
sajnos én is csak azért, mert rossz a mérleg 😄DD
~54-55 körül (top: 59, bicepsz 34 cm, mell széria 55 kg, max 65 kg)

Hát itt Pulse Fitness gépek vannak... nem tudom azok mennyire jók és pontosak😄

#21593: Gratu!😄 Én is mindjárt túl leszek 100on... csak én visszafele😄

matthias92
túl 100on (:

Kövesdi A
Ez mondjuk terem függõ is , ahol komoly gépek vannak , ott azért többé kevésbé pontosak , szerintem !

SeanJRRussel
Az a baj h a pulltus mérõk se faszák,legalább is 50k alatt.Nekem futás közben mért 180-200 pulzust és csak kocogtam,nem volt bennem semmi pörgetõ szóval nem pontosak eléggé.

Hát ok, köszi, akkor nincs gond!😊
Én is tudok közben beszélgetni, vagy a filmre figyelni, amit közben nézek... nem zihálok... csak izzadok, mint a ló (ez általános nálam😄)... de ok, akkor nem érdekel a pulzusmérõ😊

Kövesdi A
Én úgy tudom , ha közben tudsz rendesen beszélni , nem veszed zihálva a levegõt
Akkor az még aerob edzésnek felel meg , pl aki edzet az futással is tud aerob edzést végezni
Amúgy nekem mindig 120-160 (súlyzós edzés után szoktam kicsit sétálni 7-7,5km/h sebességel , és alapból 140röl indulok ,2 órás súlyzós edzés után ) között ugrál , de tudok közben másokkal kommunikálni
Szóval szerintem , legalábbis ahogy én tudom , mind nálad mind nálam ez még , aerob tartomány nak számít
Nevetséges is lenne nálam , ha nem mehetnék 130fölé , csiga lassú tempó lenne (olyan 4-4,5 km/h-nál )

iko
45 cm-re tippelem

spam. sry

Panzermeyer
Ha a méréskor, de a feladat elõtt már magas volt a vérnyomásod, akkor a szervezeted készül a megerõltetésre. Nincs ebben semmi különös, másnál is így van. Ha sok, akkor lassíts és szedd normálisan a levegõt. Ennyit tudsz tenni.

mov ah,4ch int 21h end