Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Meg a vállad is gyilkolja.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vaxi
hát kb. annyi különbség van, mint a ferde és a sima pados nyomás között. itt a nyakadra engeded a súlyt. nemtom, nekem nagyon bevált, rendesen meggyilkolta a mellizmot. 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Megnyugodtam! 😄

www.smart-bus.hu

Ennyi😊

Triathlon for life

Én mindig így, felhúzott lábbal nyomok, de én azért mert régen sérvem volt. 😊 Nem sok különbséget vettem észre egyébként a sima és e között.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Vaxi
Néhány szemináriumos flashben láttam Vörös Zoli egyik "fekvenyomás" gyakorlatát, amit nagyon ajánlott, gondoltam kipróbálom.
A lényeg, hogy kisebb súllyal nyomsz, lábad felhúzod úgy, hogy kb. derékszögben álljon a testeddel, és a rudat nem a mellre, hanem a nyakadra engeded, és kinyomod. 3x10-et csináltam meg belõle a sima, és a ferde pados nyomás után.. Baromi jó!

Na várj, nekem még korán van! 😄 Szóval amit te mondasz azzal meghatározzuk a maximumot, és utána jöhet az amit én írtam? 😊

www.smart-bus.hu

Szia,én sem. Ezért is írtam hogy ebbõl már könnyen kiszámítható a megfelelõ pulzustartomány😊

Triathlon for life

Szia! Nagyon szépen köszönöm, de szerintem nem egyre gondolunk! 😊 Én arra a pulzus tartományra gondoltam, amikor még aerobnak számít az edzés! 😊 Kétlem, hogy ez 185 körül lenne! 😊

www.smart-bus.hu

Így van. Leteszteltem magam,tavaly szeptember óta 88-ról 95 kg-ra mentem fel,csak heti 3( most már csak 2) súlyzós edzéssel, átlagban heti 40km futás,100 km bringa,és 5km úszás mellett. Minden a táplálkozáson múlik.

Triathlon for life

Szia! A 220-as módszer bár ismert,mostanra kissé pontatlan a szakemberek szerint,ezért leírnék 3 módszert ami segíthet.
Egy széles körben alkalmazott számolásos módszert, melyet John Parker ismertet részletesen a pulzusmérõs edzésekrõl írt könyvében, a következõ képlettel számol: Maximális pulzus = 205 mínusz az életkor fele; plusz 5 ha nõ; plusz 5 ha elit atléta. Tehát a 36 éves férfi sportoló max pulzusa a fenti képlet szerint: Max pulzus = 205-18+0+0=187.

Egy következõ ismert képlet az életkort, a nemet és a testsúlyt veszi figyelembe:Maximális pulzus = 210 mínusz az életkor fele; mínusz a testsúly 10%-a kg-ban; plusz 4 ha férfi. Tehát a 36 éves férfi sportoló max pulzusa a fenti képlet szerint: Max pulzus = 210-18-7,5+4=188,5.

Végül egy harmadik, az életkort és az edzettséget figyelembe vevõ ismert képlet, melyet a Runners World magazin is javasol a max pulzus meghatározására, a Miller formula: Maximális pulzus = 217 mínusz (0,85 × életkor); mínusz 3 ha 30 év alatti elit atléta; plusz 2 ha 50 év körüli elit atléta; plusz 4 ha 55 év feletti elit atléta. Tehát egy 36 éves férfi sportoló max pulzusa a fenti képlet szerint: Max pulzus = 217-(0,85x36)=186,4.

A legjobb az ha a max. pulzusunkat edzéssel számoljuk ki,ez a következõképen történhet.
Futás
1.Alaposan melegítsünk be, és igyunk sok folyadékot edzés elõtt. Ha van pulzusmérõnk, azt vegyük fel. Keressünk egy hosszan, enyhén emelkedõ, lehetõleg egyenes utat vagy ösvényt.
2.Fussunk felfelé kemény tempóban 2-3 percig, majd lassan kocogjunk vissza az emelkedõ aljára.
3.Még kétszer ismételjük meg a gyors felfelé és lassú lefelé futást úgy, hogy egyre erõsebb tempóban fussunk felfelé. Az utolsó alkalommal igyekezzünk minden energiánkat megfeszítve olyan gyorsan futni, ahogy csak tudunk.
4.Az utolsó felfelé futás során illetve megálláskor mért pulzusértékek közül a legmagasabb lesz a maximális pulzus értékünk.

Úszás
Bemelegítés után ússzunk 2x200 m gyorsot, 15 másodperc pihenõvel, maximális erõbedobással. Gyengébb úszók tenyérellenállást is használhatnak. A második 200 utáni pulzust azonnal megállás után mérjük meg.
Ezután már könnyû kiszámolni azt a tartományt ahol az edzéseket kell végezni.

Triathlon for life

Egyébként igazat adok Csuszinak, hogy valamilyen formában igenis van helyi zsírégetés, például a lépcsõzõgéptõl, meg a biciklitõl a combom sokkal elõbb szálkásodik mint a testem többi része. Igaz a combom nem túl nagy, de cserébe eléggé tömör, kemény (de azért látszik rajta némi izom <#ravasz1>). Azt a biciklit szeretem a teremben amit vízszintesen kell tekerni, nem függõlegesen mint a hagyományosat (biztos ismeritek) azt nagyobb fokozaton tekerni felér egy kisebb lábedzéssel. <#whatever>

dragon11
oké köszi.<#worship>

Tyler1
akk meg még annyit sem eszik saját tartalékból a bádi, ha az intenzív mozgás elõtt és után is fel van töltve rendesen.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tyler1
pont múltkor volt ez téma BB vmelyik oldalán. és akkor ott elmagyarázták, h amatõr szinten nem észlelhetõ veszteséget okoz, ha elvétve intenzívebb sportot ûzöl. az a pulzusos dolog is inkább a rendszerességnek szól, tehát ha véletlenül vki átlépi egyszer-egyszer, akk nem fog a pokolban rabszolga lenni, 20 kilós tömeggel.

úgyhogy ne aggódj attól, h te hétvégén osztódni fogsz, ha véletlenül gyorsabban tekered meg a kecskét 😊

Én innen szedtem az infót...

Három hete nem voltam teremben... beteg voltam, most meg nincs pénzem se kajára, se bérletre... ( kurvára hiányzik )

www.smart-bus.hu

Én 120-ról tudok, mindenhol annyit olvastam. De mint vaxi mondta nem számít, csak nem kell agyon tekerni meg futkározni magát az embernek, és akkor nincs gond! Én is most ráálltam egy ideje a heti 2-3* futásra, olyan 3km-t nyomok és azóta sokkal jobban bírom az edzést is, meg a vádlim is szebb 😊

Vaxi
hát már hogyne lehetne!
nem azért edzel, hogy a szobában ülj és meg se mozdulj, nehogy izmot veszíts.. lófaszt, kifelé bringázni, ha szereted 😄 én is tépem a Konát végre.

Nem kevés az a 120? Én úgy tudom, hogy 220-ból ki kell vonni az életkorunkat, majd azt megszorozni 0,6-l. Majd ugyanezt még egyszer elvégezve 0,85-l, és a két érték közti tartomány az ideális az aerob edzéshez. Nálam pl ez kb 115 és 150 közt van...

www.smart-bus.hu

bakkerman
értem,akkor jó.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Nyomhatod a szobában is, ha túl gyorsan tekersz. Arra értettem az aerob tartományt, hogy a pulzusod ne menjen 120 felé. Ha csak tekergetsz meg ilyesmik szépen akkor nem gáz, viszont ha tekersz mint az õrült dombnak felfelé meg ilyesmik az már kardió, ami égeti az izmot is. De heti 1-2 alkalommal nem gáz nem kell ettõl félni, csak ne edzd túl magad 😊

bakkerman
nem országúton nyomom,sima montival erdõben,szûk ösvényeken,nagyon szeretem csinálni

Ha még aerob tartományban nyomod, akkor nem befolyásolja annyira a fejlõdést, sõt.

bakkerman
nagyon hülye kérdés lesz,de felteszem:
Itt a jó idõ,és nekem ugye mindenem a bicajozás...kérdésem az,hogy kondizás mellett lehet-e intenzíven bicajozni? ugye én tömegelek,de a bicaj még égeti a zsírt,meg úgy a kalóriákat is,amit viszont a kondizás miatt nyomogatok...nem üti egymást a kettõ? :s ma is egy nagyobb túrára készülünk spanokkal. lehet hülye kérdés tényleg,de gondoltam felteszem már

Vaxi
ezt csuszi mondta, hogy õ így tapasztalta 😊 (ha jól emlékszem)

A futás, lépcsõzõgép, vagy bicikli nagyon hatékony tud lenni...

Nem segíti, ha igen, akkor nagyon elenyészõ mértékben.

dragon11
nem kaptam kielégítõ választ így újra fel tenném a kérdést..😊

Azt mondta Vaxi sporttárs, hogy az adott izomcsoport erõsítése valamennyire biztosan elõsegíti a zsírréteg eltávolítását..

örülnék ha tudnátok rá valamit mondani..😊

<#worship> elõre is.

Nem kell telezabálni magad, edzés elõtt félóra-órával menjen egy zabkása mondjuk, semmi bajod nem lesz, nem fogod elhányni magad edzés közben 😄

Mr_no_NaMe
Erre tényleg oda fogok figyelni, tegnap pl nagyon rácsesztem.
Reggel tök éhgyomorra kezdtem el edzeni, és alig bírtam csinálni a fekvõket, már az elsõ körnél beleremegtem...minden szarul ment.
Azért nem mertem enni, mert akkor meg hogy hasazok? De ezekszerint muszáj elõtte mindenképpen, mert gyenge leszek mint a lepkefing.
UltraZord
még mindig jó ennyi idióta választ olvasni ahelyett hogy a normális kérdésekre a normális válaszokat olvashatnánk
persze lehetne valami szûrõt tenni hogy ne pazaroljuk az idõt :\

amúgy tudtok abban segíteni, hogy mivel tudom szélesíteni a vállaimat/vállszélességem? mert már szép szálkás, csak szerintem arányaiban, meg az izmokhoz amit felszedtem évek óta mintha keskeny lenne a vállszélességem.

Vaxi
"Hello Bunny! Szeretném a nyakizmomnak a térfogatát növelni. Ismersz erre az izomcsoportra valamilyen edzést, mert az oldalon nincs kitérve külön erre, vagyis én nem találtam."
ne aggódj, a nyakad szép izmos lesz attól, hogy tarja a fejedet, ami biztosan nehéz a sok észtõl!

iko
mondjuk arra is figyelj, hogy edzés elõtt a glikogén raktárak fullosak legyenek. Valami sportital segíthet. Meg szénhidrátos étkezés elõtte.

spam. sry

Mr_no_NaMe
Köszönöm szépen!
Ezt a fordított evezést azt hittem mi találtuk ki a srácokkal részegen, de ezekszerint mégse 😄
Muszáj lesz szenvednem, mert olyan nincs, hogy ne jöjjön össze ez a 73 mp.
Tyler1
elsõsorban váll, és hát edzése a fontos. hasadat azért érzed, mert azt is feszíted függés közben.
edzéshez a húzódzkodás mindenképpen kell, és hogy a cél a megtartás legyen, ezért a felsõ ponton tartsd magad x mp-ig, és aztán engedd le.
fordított evezést szintén ugyanígy.
és a sima, nyújtott karral lógás is segít hozzászokni vállízületeknek, és a kar izmainak a testsúlyhoz.

dragon11
mindenképp gyakorolj a felmérõ és mellette sztem saját testsúlyos edzést csinálj, attól szívósabb leszel.. de mehet súllyal is, de akkor inkább tricepsz-bicepsz-váll-alkarra kéne a legjobban koncentrálnod.

Mr_no_NaMe
Mellette van egy edzés amit csinálok, csak saját testsúly.
Fekvõ, húzóc, tolóc, has, guggolás, vádli.
Mivel régóta nem edzettem (régen kondiztam) ezért most ez megy, és ebbõl próbálom kihozni a legtöbbet. Igazából arra törekszem, hogy a saját testsúlyomat játszi könnyedséggel tudjam felemelni mindenhogy, mindenféle helyzetben.

Aztán itt van ez a felmérõ, ami remélem max pontos lesz. Ezt a 73 másodpercig történõ függeszkedést meg valahogy csak összehozom.
Ehhez biztosan kell hát? Amikor már szenvedek a lógásban, akkor az alkaromat érzem nagyon, és a hasamat.
SeanJRRussel
Hátazni kell meg karozni.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

bakkerman
pedig szerintem az a jó gyakorlás,ha minden nap esetleg gyakorlod,vagy minden 2. nap. napról napra nõni fog az idõ. szerintem súlyokkal is edzhetsz,rosszat semmi féleképp nem tenne

Mr_no_NaMe
Sziasztok!
Talán nem a legcélszerûbb topik, de itt van a legnagyobb esélye annak, hogy kapok választ :]
Lesz hamarosan egy fizikai felmérõm, és ezzel kapcsolatban 2 kérdésem lenne.

Függeszkednem kell, ami annyit jelent, hogy madárfogásban (marokfogás rúdra, a kézfejem velem szembenéz) felhúzom magam, és 73 másodpercig kéne megtartanom magam úgy, hogy a szemem ne essen a rúd vonala alá.
Ez tavaj ment, de most csak 45-50 másodperc akaródzik, pedig nem híztam 😄 Hogy tudnám ezt gyakorolni? Ha minden 2. nap kimaxolom (vagyis lemérem, hogy mennyi megy, akkor hamar elfáradok és nem hiszem, hogy az a jó gyakorlás) Van erre valami technika?
Elõre is köszönöm a válaszokat :]
shaba23
Valaki meg tudja mondani, hogy mekkora távolságra vannak egymástól egy gyári fekpadon a rudat tartó lábak? (nem tudom van-e hivatalos neve és ettõl jobb nem jutott eszembe😊 Beszereztem egyet, de nem stimmel a dolog és úgy néz ki bele kell toldanom és amíg nem lesz idõm meló után terembe járni, addig itthon lehetne pumpálni, de jelen állapot szerint baromira el van szabva...
Te hol a francban vagy?😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

sapkafej
odabasz!

György

csuszi
plusz ilyeneket kell enni hogy ertelmesnek nevezhessuk a kajankat

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
bevasarlokozpont egybe
plusz ez a kezi hajtos bringa ahogy az oreg sly tolta a youtube on tenlyleg geci kiraly nagyon szeretem meg van ilyen expander csigas cucc mellre az egesz terembol csak ez hianyzik itthonrol meg a medence
meg meg egyszer kirpobalom az evezopadot az is biztos jo de a sly cucc nagyon fasza nagyon nagyon fasza
ha valaha veszek aeob gepet otthonra az lesz

csuszi
en mar akkor se
csak ha sokat 😊
nem vesztem meg, ordogi csata ez, nem megyek neki a patasnak csak jo penzert

ebben a teremben voltam edzeni:

meg szauna meg goz meg 50 kardio gep meg kezzel hajthato bringa cucc is meg kulon nyujto terem, csigas reszleg, kuzdosport terem, aerob terem, joga, spin tobbi csajos faszsag terem, heavy weight terem (enyime😊)
nem mo. mielott valaki kerdezne olyuan mint egy bevasarlo kozpont csak eppen konditerem 😊
meg kb 8 honap alatt fogytam 15 kg-ot ennel lassabban nem lehet es nem is fogok mar tokom tele es meg nyomok olyan 5-ot az meg 2 honap... de ilyen lassu fogyassal az erom nem csokkent hanem nott 😊 gondolom ennel jobban minimalizalni mar csak kokszal lehetne az izomvesztest de azert ez se veszes
na most ujabb 2 hetig kussolok es csak nezek ki a fejembol es olvasom a szokasost
nem veszelyes SZEDNI ezeket a tomegnoveloket vagy miket?
ha naponta futok 3 orat akkor az jo?
a fekvenyomas az mire megy?
mar 2 honapja jaok gyruni de egyszeruen nem novok sracok segitsetek mar mert a haver szerint ti tudtok valami okossagot

SeanJRRussel
Az a baj hogy nem csak a felnõttek hülyék de a tinédzserek is meg úgy álltalában a nemzet 90% a.Gyakran elgondolkodom hogy mi lesz ezekbõl az emberekbõl,16-22 korosztály, késõbb mert hogy csak a buli cigi meg pia van és ezek körül forog az élet....

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Vaxi
mi volt ez?😄

Roger6
Óbazmeg...<#szomoru2>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

www.smart-bus.hu