Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ki az Bunny? Valamiféle próféta,aki megmondja a frankót,belelát mindenki életébe? Ha tudnád értelmezni amit írtam,és nem lennél retardált ( legalábbis a reakciód szerint),nem védekezésképpen hoztam fel az alkoholt,hanem hogy az is mérgezi az egyént,és igenis a társadalmat is ( aki ezt nem látja az vak),és nem csak a cigarettát kellene tiltani,hanem a mértéktelen piálást is,amit érdekes módon itt ( pedig sportolókról van szó,vagy mi) szinte mindenki elfogad.

Triathlon for life

Alapesetben alkoholista leszel,és tönkreteszed mindenki életét magad körül,majd szétmegy a májad,és a kórházban fogsz döglõdni az állam pénzén. Csak a te életed?

Triathlon for life

Na, a mai edzés a következõképpen zajlott: a változatosság kedvvéért gondoltam lenyomok 1 kis kézisúlyos edzést. Na nem a pumpálás, bedurranás céljából, inkább jó kis erõedzés-stílusban. Az edykezesem nem volt túl vastag, szal elõkészületképp rátekertem 1 szigetelõszalagot, hogy mostmár tényleg erõsödjön az a fránya kéz+alkar. 25re pakoltam fel a kicsikét, azzal nyomtam ferdepadon, majd állva. 2 sorozat, 4-5 ismétlés ezekbõl. Mivel 1 ilyen sokkhoz nem voltam hozzászokva, kezdtem fáradni. Dehát 3 a magyar igazság alapon gondoltam csinálok 1kezes felhúzást is. 1 sor bemelegítés a 25el, aztán még ráraktam 2 10es tárcsát. Ezzel a 45ös kis aranyossal meglepetésemre csak ment a 2X5. Ahhoz képest, hogy mostanában a sima felhúzást hanyagoltam, azért meglepõen jó, hogy edzés végén fáradtan ment. Ugyebár olyan 2,5-3Xos a szorzó, annyival többel menne ez kétkezessel. Úgyhogy most kellemes fáradtság van, kíváncsi vagyok hétfõn tudok-e edzeni, vagy kihagyni+1 napot a regenerálódáshoz.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

én stabilan életembe sosem próbáltam ki a cigit és az alkohollal, kávéval sem élek (egyrészt nem ízlik egyik sem, másrészt még késztetést sem éreztem soha, hogy bármelyiket kipróbáljam) pedig fiatal vagyok még. Korán felismertem, hogy problémás dolgok ezek, melyek kihatnak az egészségre a késõbbiekben. Említhetném pl azt is, hogy télen érdemes sapkát hordani, hogy a hajhagymák meg ne fázzanak, hogy aztán késõbb nehogy véletlenül hamarabb kopaszodjunk, vagy pl lábról lehet a legjobban felfázni, ill a hideg hatására hamarabb jön a reuma...egészséges táplálkozás is fontos.

ja és február óta edzem normálisan a testem, és kb 7 évvel ezelõtt voltam utoljára lázas beteg😄 költözés után 2 évig nem is kellett orvos nekem, utána is csak mind1 mind1 alapon a kerületi(körzeti) orvoshoz egy papír miatt beiratkoztam, de azóta se voltam nála😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Szintén nyiregyi? Hol edzel? <#wave>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

bakkerman
persze,jön a jó idõ,legyen hétköznap,vagy hétvége,mind1,itt nyir1-en a belváros televan részeg 14-20 évesekkel,nem beszélve az erdõ széli pihenõkrõl stb...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

iko
Eléggé egyszerû a képlet mi a fõ probléma a cigivel: a cigaretta füst ártalmas mások egészségre. Ha elkezdenék mondjuk radioaktív anyagot magamnál hordani, ami bizonyítottan megnöveli a rák kockázatát az esetek x%-ában, az rendben lenne? Vagy kerüljem inkább az embereket ha már ilyen hobbim van? A dohány rágását sem tiltották be, úgy hogy nem a nikotin a probléma.

spam. sry

jazzy
Ha én leverek 2 felest, vagy 15öt, azzal kinek ártok magamon kívül? Senkinek, magamnak. Persze ha autóba ülök nem stbstb, de alapesetben. Cigarettára rágyújtok egy étteremben 50 nem dohányzó között? Gondolkodjunk el ezen is.. Örülök ha neked nem volt tõle bajod, én nem dohányzóként szívom a kibaszott cigarettafüstöt 20 éve.
Roger6
Gimnázium + egyetem. Aztán megjött az eszem szépen lassan. Mindenki volt gyerek, és én pont ezért lettem "egészséges" felnõtt, mert kiéltem magam gyerekkoromban.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

sapkafej
ahhoz képest, hogy ilyen szar, jól bírtad 8 évig! <#ravasz1>

György

Tibi7
Egyáltalán hogy jön ide az, hogy pénzt nyer-e vagy bukik az állam??? Ártatlan emberek életérõl beszélünk!!!
MEdievil
Vicces hogy ezt a topikot mindig betalálják az ilyen trollok..

Amíg évente 2300-3000! ember hal meg ebben az országban a passzív dohányzás miatt addig nagyon kussolni kéne!
De talán ha bemutatnálak egy olyan Özvegynek akinek a férje csak olyan helyen dolgozott ahol mindenki gyárkémény volt körülötte és a 3-4 doboz cigije megvolt naponta több ember által majd 42 évesen valami érdekes véletlen folytán tüdõrákos lett.. ja a kislányának is magyarázd majd el ha már ott jársz náluk úgy is.

Igen néha gondolkodni is kéne.. de egyeseknek csak az számít hogy végre meglegyen a napi nikotin adag a csikket a kuka mellé bassza a földre mert hát 1 méter annyira megerõltetõ.. és ha szólok akkor még én vagyok a bunkó mi?

F

franc0
A te álláspontod értelmes, a többi fröcsögõvel ne foglalkozz.

A kedvencem azok, akik a pénzügyi részével jönnek. Közgazdászként egy dolgot mondhatok, csak annak a kimutatásnak lehet hinni, amit te csináltál, vagy baromi alaposan átnézted tételrõl tételre. Ha valamit olvasok az újságban és azt terjeszted, azzal csak valakinek a szócsövévé válsz.
Mást ne mondjak, baromi csalóka egy adott évben összevetni a dohánytermékekre kivetett adó és a cigivel kapcsolatos TB kiadások cash-flow-ját. Például belevették-e az élettartamcsökkenés miatt az államnál maradó befizetett nyugdíjakat (alternatívaköltségeket)? Vagy azt figyelembe veszi-e bárki, hogy tulajdonképpen mindegy hogy az állam 65 éves korodban költ 5 millát a tüdõdre, vagy 70-75 éves korodban hasonló összeget mondjuk a májadra vagy a vesédre?
Vagy orvosi szempontból: ki is hogyan dönti el, hogy egy megbetegedés a cigaretta számlájára írandó? Mondjuk egy méhnyakrák vagy egy vastagbélrák?
És akkor most ezt csak így ex-has mondom. Gondolkodni is kéne néha.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Roger6
Jajjj haggyámá! Pont Bunny említette, hogy érdekes módon mindenki ismer (hát hogyne) olyan embert, aki 40 éven keresztül cigizett, meg bebaszott, és soha nem volt beteg, meg egészséges, meg a farka is feláll, meg neki aztán mindene ok stb. Na persze. Meg a génekben van és akkor aztán hogyne lehetne Boros és Bocskor szerint hedonista életmódot folytatni, ha elõre van kódolva... És a végén felhívta a kedves idióták figyelmét arra, hogy Magyarország a szív- és érrendszeri megbetegedésben az elsõ helyeken tanyázik Európában! Persze egyikünkre sincs hatással, aki meg 30 évig szívta, arra fõleg nem, mi? Azért el kéne ezen is gondolkodni.

És ez milyen védekezés már, hogy nézd meg az alkoholt? Bocs, ha bemegyek egy helyre ásványvizet inni, és mellettem söröznek, nem leszek részeg, viszont ha valami barom rágyújt az étteremben mellettem, én is szívom azt a szart. Amikor nem akarom! Érted már a különbséget, hogy miért akarják tiltani? Kurvára más a két dolog. Ezért hívják PASSZÍV dohányosnak, passzív piás nincs. Capito? Ezért nagyon is támogatom az ötletet.

És ne mondd azt, hogy ha te 22 évet dohányoztál, nem vetted észre magadon a hatásait. És 8 éven át szívtam, és csakis light-ot. Rosszabbul aludtam, magasabb lett a vérnyomásom pár év alatt, szédültem néha, amit elõtte soha, koncentráció alábbhagyott. Na meg persze ugye a cigi viszi pl. a C vitamint ki a szervezetbõl, de persze egyik dohányos sem krákog a nyomorék tetves buszon a nyakamba a reggeli járaton, mi? Hát persze. Neeeem, a cigi zsír dolog, attól nem leszel beteg, a többit szar vitamint meg egészséges kaját hagyd is.

Ááááá! Kikészítetek!

Munkatársaimat hagyjuk is. Egy két példa, gyöngyszem:

--> Reggel éhgyomorra kávé - kérdem miért?

Válaszok:
- Hát egyet azért iszok, hogy ne kelljen reggeliznem, fogyózok (persze 4 kockacukorral) <#falbav>
- Másodikat azért, mert jó cigivel inni
- Harmadikat meg azért, hogy felkeljek

- Fehér kenyeret nem eszek, mert hízlal (úgy hallotta), úgyhogy nincs zsemléd? - idióta, errõl még úgy látszik semmit nem hallott. Kész...<#szomoru2>

- A kristálycukor sokkal egészségesebb, mint az édeske. - Aha, szacharin és ciklamát alapúról ugye még nem HALOTTAK hogy lenne. Mert amit HALLOTTAK az úgy van, amit nem HALLOTTAK az kamu. Hát persze, így van... Idióták ezek is.

- 6 után már csak gyümölcsöt eszek <#gonosz3> (ne ez a 3 kávés csajszi, aki 3 éve full ugyanannyi kilóra. nem tudok mit kezdeni vele, nem hallgat rám)

- Kávé után azért iszom energiaitalt, hogy pótoljam a vizet. (a srác 50 kilós, és valamiért egész nap jár a lába, meg remeg a keze, nem is értem)

Na és a legújabb szépség, keddi beszólás. Szóval az egyik anyuka betegeskedik, minden hónapban van valami baja. Erre mondom neki, szedjetek valamilyen vitamint. Válasz: áhh, a gyerek tudod mennyi betegséget hoz haza oviból?!
Értem. Szóval ha betegséget hoznak haza, akkor baromság is védekezni, mert még a végén egy hónapban elkerül a betegség. És az a durva, hogy ezt a magyar átlag szülõk teljesen átlagos állapotnak veszik, hogy õk betegek. Ez itt a szint. Hihetetlen.

Na jóéjt mindenkinek.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Én a legjobbakat azon röhögök, akik edzés után gyújtanak rá, amikor én örülök, hogy végre levegõt kapok😄
Persze mindig az ilyen jó 120-130 kilós embereket látom így cselekedni, akik nem az izomtól akkorák;D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

csuszi
az a komoly le az komoly veszteseges meg igy is, ez kozgazdasagi teny 😉
a tb en keresztul tobb aramlik ki...

MJ rulz Pink Team The Only One

tigeroo
sajnos nagyon jól tudom, ezért 0 toleranciám van ebben a témában.
Nem tudom ( remélem nem) volt,vagy van -e a családodban alkoholista,ill. gyógyszer vagy drogfüggõ,de ezek az emberek nem csak a saját életüket basszák el. Ezt (sajnos) személyes tapasztalatból mondom.

Triathlon for life

tigeroo
ne keverjük az alkohollal/drogokkal. mindenki úgy bassza el az életét ahogy akarja, de ne az én pofámba fújja már azt a szart.

70%, azt mondod? lehetne nyugodtan 100% is! nomeg vajon mennyit költ az állam az idióta önkéntes tüdõgondozottakra...?
Nekem az a véleményem,hogy kicsit túl van reagálva a cigi elleni háború. Ezzel nem azt mondom hogy nem értek vele egyet,de az én gyerekkoromban mindkét szülõm cigizett,az egyszobás lakásunkban,amit megfejeltem azzal,hogy 14-36 éves koromig én is toltam. Soha nem voltam beteg,és amióta abbahagytam eléggé kitisztulhatott a tüdõm,mert repítem a maratonokat😊 Szerintem az alkohol,és a drog sokkal jobban rombolja az egyéneket,és a társadalmat is ( családi drámák mögött szinte mindig a piát lehet felfedezni). Ezek ellen viszont nem látok olyan vehemens támadást mint ami kellene. Nem tudom tudtátok-e,de a ciginek 70 % az adótartalma,ha mindenki leállna komoly létõl esne el a fõrészvényes😊

Triathlon for life

csuszi
arra merget vehetsz 😊 csak a jatekosok ne tunjenek el addigra (bar erre azert nem osk esely van 😊

Tyler1
30-40-50 éves ember nem fog köztéren piálni, meg házibulizni, viszont sem étteremben, sem szórakozóhelyeken, sem egyéb közösségi zárt térben nem fog dohányozni. a fiatalok meg törvény nélkül is piálnak köztéren, meg házibuliznak(megjegyzem azt is max hétvégén).

viszont arra kíváncsi leszek, hogy a közterületek tisztán tartását hogy oldják meg, mert fogadjunk arra még nem találtak ki megoldást, hogy a csikket, dobozt, papírt ne az utcán szórja el az okosabbja...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

csuszi
nem ezt mutatja a statisztika, aki mar addikt, arra nincs hatassal valoban, de egeszsegi szempontbol a passziv dohanyosokat rogton vedik, illetve evekkel kesobb olyan formaban csapodik le, hogy kevesebb a fiatalok koreben a dohanyos, hasonlitsuk csak ossze 100-10 evvel ezelotti adatokat, eros csokkenes van folyamatosan, pont az ilyen torvenyek es a negativ kampany hatasara, persze hogy nincs hatassal arra, csak szopatas aki 10-40 eve massziv dohanyos, de ram van, aki nem akar passzivan fustolni, illetve a most felnovo generacioban is kevesebben gyujktanak majd ra eloszor, vagy koca modjara ha ki kell menni a szabadba.

Különc
Visszatérnek a házibulik, a köztéri piálások, cigizések nem fog itt senki se egészségesebben élni.
Általában ha valamit általánosan megtiltanak pont az ellenkezõjét érik el.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

SeanJRRussel
Nem is bánom már,hátha kicsit egészségesebbek lesznek a mai fiatalok.Meg mindig felbasz hogy nagy ritkán mikor haverral beülök valahova akkor megfulladok a rohadt füsttõl és utána vmi írtózatosan büdös a ruhád is.A másik meg az ugye h a nem dohányzóval is szivatják be a füstöt és spec az én tüdõmet irritálja.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Köszi szépen a választ, jövõhéttõl kipróbálom!

Ja, amúgy nem tudjátok mitõl lehet, hogy pár hete mitõl lehet mindig hányingerem miután bevettem a multiprót? Csak egy pár percig, de elég idegesítõ. Nem éhgyomorra veszem.

Vaxi
Válasz: "Hát, az alapvetõ dolog az erõemelõ edzés során az, hogy elhagysz mindent ami nem tartozik az erõemelõ fogásokat erõsítõ számokba. Ez a legnagyobb indok ami miatt nem csinálják sokan, mert ki kell hagyni a bicepszezést, a vállazást. Alapvetõen úgy néz ki az edzésterv, hogy 3 napot ismételsz: mell, láb, hát. Minden edzés során az elsõ gyakorlat mindig a legfõbb gyakorlat legyen, az ami az erõemelésben szerepel. Mell - fekvenyomás, Láb - guggolás, Hát - felhúzás. Ezekre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Általában 6 x 5-özünk, de verseny elõtt le szokott menni 6 x 4 - 6 x 3-ra, azért hogy ne kis súlyba sokat, hanem nagy súlyba keveset (1-et) tudjunk nyomni. Az összes többi gyakorlat már inkább csak "átmozagás", a legnagyobb erõt a fõ gyakorlaton fejted ki (Ez hoz a legtöbbet). Egy nap max 3-4 gyakorlatot szoktak csinálni, de ha elkezded akkor érezni fogod, hogy tényleg nem is kell több. Én úgy csinálom, hogy Mell: Fekvenyomás, 45 fok, szûk, egy kis tolóckodás. Láb: Guggolás, nyak elõtt guggolás, lábtoló, vádli. Hát: Felhúzás, nyakmögéhúzás, hashoz húzás, fûrészelés. Szoktak még olyat csinálni, hogy a "maradékot", kiteszik egy negyedik napra, abba belefér minden. Egy kis bicepsz, egy kis váll, csukja.... Versenyek elõtt szoktak olyat, hogy egy negyedik napra (már nem bicepszeznek itt) kitesznek egy "versenyt", azaz mind a 3 számot végignyomják szériában. Ez azért jó, mert hozzászokik a szervezet a nagyobb terheléshez. Ha csak a szokásos 3 napos edzést csinálod, akkor a szervezet hozzászokik, hogy fekvenyomás után, már csak kisebb gyakorlatok vannak, ezért versenyen pl nyomás után, már teljesen fáradtan állsz neki a felhúzásnak. Ha nem is 4. napra, de kéthetente azért érdemes ilyet csinálni, hogy ne szokja meg a tested hogy egy nap csak egy erõs gyakorlat van."

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

sapkafej
és akkor kezdõdik

György

Tyler1
ennek a tetves kormánynak az elsõ(és talán egyetlen) értelmes lépése<#eljen>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Vaxi

Vaxi
10. Testépítés - Testformálás 😄

Ha nem vagy vesebeteg akkor ne szedd. Vegyél egy sciteces calciumot 1500-ért kb.

Megmaradt ismerõsömnek CALcicarb nevu kálcium vtaminja, szerintetek szedhetem? Dializises vesebetegeknek irják fel.
Különc
Pörög a topik, jön a strandszezon <#mf2>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

tigeroo
nekem mindegy az íz, fõleg télen sok gyógynövényes teát szoktam lefõzni, a csalán ízének megszokása után már egy erdei gyümölcsös langyos vizes fehérje adag már semmiség 😄
Nyugodtan lentebb is lehet menni ismétlésben. Lehet csinálni 5X5öt, 3X3akat, piramisozni 5,4 3,stb. Csúcsnyomásoknak, 1ezéseknek csak akkor kezdj neki ha hozzá vagy vmennyire szokva! Én pl. még vagy 3 hónapig nem is tervezek maxolni(fõ a biztonság), de szvsz a triplák, duplák is eléggé fejleszthetik az erõt.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Vaxi
mint a power protein. nekem egyébként abból a csokis kifejezetten bejön, a citromos túrós pedig sütihez valami isteni 😄

Panzermeyer
Ha még nem próbáltad, akkor a fahéjasat ajánlom. Max 2 dl hideg vízzel nagyon finom. A banánosat még nem próbáltam... merjem?

mov ah,4ch int 21h end

tigeroo
fehérje témához:

az egyik debreceni bioboltban szoktam power track (908g ~ 2700Ft) proteint venni, szója, tejsavó, kazein, 80/100gé fehérje

ízre (nomeg valszeg minõségre) sem egy scitec cucc valóban, de le lehet önteni simán.
Rage47
szóval ezért tûntél el :p
várunk vissza
aki SC2zik az nem igazi testépítõ

jazzy
Sokan kérdezitek, mi történik, ha a fehérjét meleg ételekhez keveritek, esetleg fõzéshez vagy sütédshez használjátok. Hatástalanná, haszontalanná válik így a fehérje, vagy nem lesz semmi baja?

Nos, ha a fehérjét simán egy meleg italba vagy ételbe kevered, az nem elég hõhatás ahhoz, hogy bármiféle változást okozzon a fehérje szerkezetében. De ha még okozna is ilyet, a tápértékét ez akkor sem befolyásolná.

Táplálkozástanilag nincs olyan fogalom, hogy "hatástalan fehérje". Ez akkor lenne helytálló megfogalmazás, ha az adott fehérje a szervezetünkben nem tudná ellátni a feladatát. Azonban egyetlen ilyen "feladata" van a fehérjéknek - ellátni szervezetünket aminosavakkal, melyeket aztán testünk sejtjei újra összeállítanak különféle fehérjékké.

Az ételekben a fehérjék hõhatásra, savak hatására és bizonyos sók hatására denaturálódhatnak. Azonban ez a fehérje beltartalmi értékét nem befolyásolja. Csupán az alakja alakul át. Mikor tojást sütünk, az átlátszó fehérje átalakul szilárd, fehér anyaggá, de a fehérjetartalma mindeközben nem változik. Csupán denaturálódik.

Ebbõl következik, hogy ha tejsavóból vagy tojásfehérjébõl fehérjeport készítenek, nyilvánvalóan sok alaki átváltozás történik, de ettõl függetlenül a megemésztésekor az összes fehérje aminosavakra bomlik, mindegy, milyen forrásból vitted be. A nyers és a fõtt tojásfehérje is ugyanannyi fehérjét tartalmaz, és az aminoprofiljuk is ugyanolyan.

Akadnak kutatások, melyek alapján az állati fehérjék minõségét még javíthatja is a fõzés, más analízisek szerint a fehérjék cukrokkal történõ fõzése olyan kémiai kötések kialakulását segíti elõ, melyek egyes aminosavakat nehezebben elérhetõvé tesznek. Azonban a valós életben ennek valószínûleg vajmi kevés érezhetõ hatása van.

Forrás: http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=370

Tessék ma is tanultam valamit.
Panzermeyer
Hm... akkor keverje hozzá, amikor már befejezte a fõzõcskézést, és kezd kihûlni az anyag. Így árt neki a legkevesebbet, ha árt. Menjünk biztosra.

mov ah,4ch int 21h end

jazzy
Nem emlékszem, szvszel arra céloztam, hogy csak gondolom, lehet nincs igazam. De tudomásom szerint a fehérje erõs hõ hatására valamennyit veszít az értékébõl, nem?
Panzermeyer
Jazzy, gondolj arra amikor a BB.TV-ben testépítõs palacsintát csinálnak a nagyok. Nem emlegette Bunny sem, hogy na ezt nem kellene.

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Elméletileg nem kellene neki. Csak arra kell vigyázni, hogy oda ne koxold, mert ezek a porok bizony szeretnek hamar odakapni az edény aljára.

mov ah,4ch int 21h end

jazzy
Nem tesz neki annyira jót szvsz.
Egyébként ha a zabkását fehérje poros vízben/tejben(tudom,tudom) fõzöm meg attól a fehérjének nem lesz baja, hogy felforralom? Lehet hülye kérdés, de na.

Ránézek, köszcsi <#idiota>