Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Hogy a szója jó? Ez tuti? Szerintem nem jó...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Panzermeyer
A sárga oldalon folyton arról olvashatunk, hogy a szója jó, nem igaz amit állítanak róla.

The Evils of Soy

A cikk írója az elején említi is, hogy elõször mindenki azt hitte milyen jó, és a kormány támogatja az ételek szójával történõ feldúsítását. Én is olvastam, hogy Jóba Elek is napi 50 g-ot fogyasztott belõle és milyen pozitív volt a hatása.

Ki fogom próbálni, hogy legközelebb nem veszek szójafehérjét (még van több, mint 1 vödör), hanem a napközbeni rövid snackjeimkor is tejsavót fogyasztok, és hogy milyen hatással fog lenni rám. Már évek óta fogyasztok napi 3x szójafehérjét is, ha valamilyen pozitív hatás következik be attól, hogy elhagyom, azt érezni fogom, és akkor beszámolok róla nektek.

mov ah,4ch int 21h end

Találtam egy kurva jó motivációs videót, kicsit hosszú de hát edzés elõtt pont jó az a 10 perc meg lehet nézni 😄 Fõleg az elején tetszik Al Pacino beszéde a Minden Héten Háborúból.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Vaxi
én ma kurva fáradt voltam, alig volt kedvem lemenni a terembe..
de muszáj volt, mert múlthéten csak egyszer voltam lent meló és ballagás miatt. de nem bántam meg, a belem is lóg, olyat edzettem 😄
evés közben jön meg az étvágy 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Még jó, hogy nem vagyunk nõk😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

jazzy
ne is beszéljünk errõl :\
Jujj ne is mondd a frontérzékenységet:S A mai edzésemmel is jól kicseszett ez a kis aranyosság... tegnap este óta olyan migrénem van, hogy csak na😄

igen hétvége után mindig jobb edzeni, mint mondjuk szerdán. Képtelen vagyok elaludni éjfél elõtt és általában 6:40 kor kelek ennek ellenére volt amikor ment az edzés...ez változó mindenesetre köszi a tippeket

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Panzermeyer
Ahogyan MaRee is mondta, fáradtság (és mégsem alszol rendesen), kedvetlenség, nem regenerálódsz, koncentrációhiány, étvágytalanság.

Nem elég az edzés elõtti nap a 4-5 óra. Napi 8 a minimum, amit kell aludnod.Ezt a napi beosztásom miatt én sem tudom megtenni, úgyhogy én napi 6-7 órát tudok csak, és olykor a halálomon vagyok. A hétvégéken próbálom kipihenni és kicsit összeszedni magamat.

Más tényezõk is képesek befolyásolni az edzést, én pl igen nagyon valószínû, hogy frontérzékeny vagyok, mert amikor esõs nap, vagy túlzott hõség van, akkor erõtlen vagyok. Ilyenkor edzés elõtt kénytelen vagyok bevenni néhány "pörgetõt", mert azt már napközben érzem, hogy nem fogok tudni 100%-ot nyújtani.

mov ah,4ch int 21h end

köszönöm

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Túledzés az kedvtelenség, állandó fáradtság, nem bírsz normálisan edzeni, és még ha nagyon fáj edzés közben az alkarod azt is ide szokták sorolni.

A hullámvölgyek pedig természetesek, ezer oka lehet hogy miért nem megy épp aznap annyira, le kell szarni. 8-10 óra alvásnál pedig NE add alább, túledzéshez vezet ez is mert nem tudsz normálisan regenerálódni, stb.

igen ez lett volna a másik kérdésem: túledzés után mik a tünetek? túlzott fáradtság? lassabb regenerálódás?

amúgy az normális, hogy vannak pl olyan napjaim, talán havonta egyszer-kétszer, hogy annyira nem megy az edzés, bármit csinálok és nem tudom azt a szintet hozni, amit elõtte hiába ettem elõtte másfél órával, és vajon sokat nyom-e a latba a kipihentség az edzésnél? tehát mit tom én 4-5 órás alvás nem elég az edzés elõtti nap mi?

Jó, de a 2 óra edzésidõ soknak tûnik, persze ha heti 2X vagy lehet h nem tûnik soknak. Kezdõként nyilván így is fejlõdtél, de majd ha keményebben nyomnád, figyelj arra, hogy ne nagyon legyen 1 óránál hosszabb az edzés! Csak hogy nehogy túledzés legyen belõle.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Roger6
Jó. Csak így tovább. <#eljen>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

te tapasztaltnak tûnsz-> az milyen h kb februárban kezdtem el mindenféle edzést, most ugye május van, nagyrészt heti 2x szoktam járni kondiba, átlagban 2 órás edzéssel, akkoriban a 25-30 kg se bírtam el, most pedig a 60 kg-nál tartok úgy fekvenyomásban úgy, hogy az étkezésem megfelelõ és nem szedek semmiféle fehérje port...

Na, csapassad neki keményen! Én is toltam kicsit mellre, 3X2 robbanékony fekvenyomás volt ma elõször, aztán egykezes 5 ismétléssel. Ezután lehúzás hátra 3X6, végül 2 sorozat kalapács bicepsz 5, aztán 4. Késõbb még lógtam 1et húzódzkodón kb. 1 percig. Nem túl sok gyakorlat meg sorozat, de azért kemény. Ez van, még kicsit szoknom kell ezt az erõedzést.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Gratu és hajrá!😊

Na megvolna az elsõ erõemelõ edzés, hát kemény volt, de jó 😊 Rég éreztem ennyire bedurranva a mellem, és 10 kg-al többel nyomtam mint legutóbb.
Sima fekvenyomásból ment 6x5 aztán ferdepadoson ugyan ennyi, végül meg hozzá raktam még egy lightosabb tricepsz edzést(csigás letolás meg kötéllel), mert csütörtökön vagy pénteken még úgyis kap a tricepszem megint. Holnap guggolás.. <#buck> Úgy tervezem hogy 2hetente növelem a súlyt 5 kilóval kb mindenhol, majd meglátjuk mennyi sikerül ebbõl 😊 Mindenesetre 5 hónap alatt 35 kilóval nyomok többel, szerintem ez elég jó eredmény magamhoz képest, fõleg hogy eddig testépítõ edzést csináltam.

Tyler1
ez k-1, MMA az más, az inkább földharc. de súlycsoportok mindenhol vannak, legalábbis a professzionális küzdõsportokban. (emlékezzünk csak mekkora balhé volt, mikor Erdeinek súlycsoportot kellett váltania egy mérkõzésért, nagyon szigorúan veszik)
ez vmi gála meccs volt, ilyenkor szemet hunynak néhány szabály felett, de hát ennek a komolysága is olyan.
sztem itt a pénznek volt jelentõs szerepe, de ne legyen igazam. Kunkli amúgy nagyon jó bunyós, ezt nem lehet elvitatni tõle.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Különc
MMAban súlycsoport nem játszik, volt aki Sumos elõélettel indult, ráadásul ha lenne akkor is elég nehéz lenne Sappet még a legnagyobbak közé is besorolni

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Tyler1
nem tudom, elég kamuszaga volt ennek a meccsnek. alapból, hogy 100 kiló volt a differencia a 2 ember között(az mi a fasz? nem véletlenül találták ki a súlycsoportokat), meg amennyire ezt Sapp komolyan vette, hát...na mind1, nem akarom én elvenni Kunkli dicsõségét, lehet tényleg ennyire jó, és akkor grat neki.

mindenesetre nekem eléggé "hálivúdiasnak" tûnt a meccs is, meg a meccs körüli atmoszféra is 😊

sikerült a szörnyeteget kiütni?😄

jazzy
Ja hát én K1-rõl tudtam.. lehet nem néztem elég figyelmesen a hírt.
Könyök volt, de mivel ez MMA(vagy thai box a franc tudja) lehet könyököt használni.

jazzy
Grat neki bár eléggé könyöknek tûnt
Vaxi
<#eljen><#eljen><#eljen>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Roger6
Grat neki!<#eljen><#taps>

Egy kis offtopik, de tegnap megvolt a Kunkli Tivadar vs Bob Sapp meccs 😊

Gratulálok a gyõztesnek! Hajrá Magyarok! 😊

Jaja azt én is néztem hogy lehet hogy nem csinálom, így is 4-5 napig izomláz szokott lenni a mellemben, hát még így mi lesz ha heti 2* edzem 😊
Valszeg ezen a héten ABA-t csinálok mert sajnos fekvenyomni csak segítséggel merek nagy súllyal, és csak ma tud jönni az edzõtársam velem meg csütörtökön. Úgyhogy szerintem ma sima nyomásból 6 sorozat, ferde padon ugyan ennyi(rúddal, nem kézivel) utána meg egy tricepszet berakok, a második melledzésnél meg mehet a váll.

Legfõbb célom most júliusig elérni a 90 kg-ot fekvenyomásban(olyan 3-4 ismétlésre) mer hiába nagy a mellizmom, 75nél nem bírok többel nyomni és zavar hogy a sok tyúkmellû meg 90-100al nyomkod körülöttem <#vigyor2>

Felhúzásban és guggolásban is szeretnék minimum 25 kg-os fejlõdést elérni, de a fõ a fekvenyomás lesz.

ezt észrevettem nem a bicepszre gyúrok, hanem inkább a hátamra, vállamra meg ugye fekvenyomok, fekvõtámaszozom is ezáltal mégis fejlõdök a fekvenyomásban, pedig a bicepsz nem az erõs gyakorlataim közé tartozik...tulképpen mindent nyomok, ameddig jól esik, de legutáltabb dolog a hasizom és a bicepszre súlyzózás ezek nem az én asztalaim😄

Tyler1
persze, mert itt még nincsen a sonkás szenyó, és a túrórudi a mintaétrendben, de azóta ugye már tudjuk az ellenkezõjét 😊

Most nézem mellnapon az a tárogatás/áthúzás nem vmi szimpi, nem biztos h erõedzéskor azt kéne erõltetni. Inkább tényleg ahogy írtad kar, váll. Vállat is igazából úgy lenne értelme h erõedzés van, nyomásoknál nem kell sajnálni a súlyt. Meg ha rendesen melegítesz elõtte, nyugodtan ki lehet akasztani h a tricepsz is kapjon. Erõsebb váll, tricepsz=erõsebb fekvenyomás. Merthogy írtad, azt is szeretnéd fejleszteni.

Különc
Valamelyest igen, de bunny is írta nem is egyszer, hogy itt és a táplálkozás részen (no meg az egész oldalon) vannak régi, elavult fals információk

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Okok, de akkor is felhúzás után lábtolás, nem tudom... Sztem ne spórolj az ízületvédõn 😊 A lemaradtaknál nem úgy értettem, h azzal kezded-e az edzést, hanem h arra többet nyomsz-e pár hétig? Csak mert akkor lehet jobb lenne, ha vmeddig 3 edzésbõl 2 olyan ha mondjuk a guggolást v felhúzást akarod fejleszteni, persze a többit se teljesen hanyagolva.

A guggolás és a felhúzás nincs egy napon. Az egyik variáció a B napra az guggolás + a felhúzás kiegészítõ gyakorlatai(tehát hátedzés) vagy a felhúzás + a láb kiegészítõ gyakorlatai. Elsõre nekem is kicsit érthetetlen volt, remélem így már tiszta 😊 6x5 és 6x6-okat fogok nyomni, eddig nagyobb ismétlésekkel dolgoztam 5 hónapig, most váltok.

A három alapgyakorlat nincs egyensúlyban, guggolni eddig nem nagyon guggoltam, felhúzást meg néha csináltam csak(havi 2-3*), a lemaradt testrészekkel fogom értelemszerüen kezdeni a hetet mindig.

Márpedig az erõhöz+izmokhoz súlyra is szükség van. Biztos csak hülyeségbõl találták ki az 5X5öt, és a hasonló módszereket... A nehéz súlyos edzés a legbiztosabb módszer a tartós, myofibrilláris típusú fejlõdéshez. Aki beéri átmeneti szarkoplazmáris sejttérfogatnövekedéssel, annak azt mondom hajrá, csinálja csak a 10-12eseit.(Vádli+has nyilván kivételt képeznek, mielõtt vki jönne h 5öket tolok hasra...)

Én nem tenném 1 napra a guggolást és felhúzást. Hátra legalább az egyik gyakorlatban mondjuk csinálhatnál 8nál kevesebbet, ha már erõemelõ edzésen van a hangsúly. És tényleg nem kötekedésbõl, de megkérdem: egyensúlyban van a 3 alapgyakorlat kb.? Ha igen, akkor nyomhatod így, de ha vmelyik gyengébb, érdemesebb lenne 1 darabig arra rámenni, pl. a 3 edzésbõl 2nél arra fektetni a hangsúlyt.

Roger6
Baszki te mekkora idióta vagy...<#szomoru2>

SeanJRRussel
Én egy ideje rá álltam a 10-16 os ismétlésre sokkal jobban érzem az adott izmot és jobban si fejlõdök tõle.Én 8 alá sose megyek,ha már nagyon beszarartós a súly akko picit visszaább veszem és még akko egy uccsó körnek egy 12 es ismétlés megy.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Nem néztem meg mert valamiért nem tölti be a bbtv-s videókat, bufferel egy óráig és semmi, pedig nem gagyi netem van.Az ismétlésszámokat mondtam hogy nem kell nézni, én hatig akarok lemenni, max 5-ig, a termünkben edzõ erõemelõ csóka is ennyit mondott. Én átlagban egy percet pihenek két sorozat között, nyomni pedig 8-10-eket szoktam(ismét a jó öreg idióta beidegzõdés, tudod a 8-as ismétlésre gondolok😊)

Köszi a választ mindenesetre <#eljen> A lábhoz meg csak hozzászól majd valaki.

csuszi
ha megnezted a bbtv javasolt szamat, akkor abban elmondta a volt rekorder csoka, hogy sose ment 140 fele, csak verseny elott probalgatta az erejet. es 140 el nyomott olyan lassan es annyit hogy attol kesz legyen. aztan verseny elott par hettel felment a 3kilos tartomanyba 😊
1-2 nyomas semmire nem jo akar eroemelo vagy akar testepito. nem erosit es nem epit izmot. az ero meg azert az izombol jon 😊 en 5 ala se mennek, nemhogy 6...
de akarmennyire kathy beci fele a terv, lehet nem is latta vagy mas hatso szandekbol irta ezt le (ezer oka lehet), de az ziher hogy nem nyomogat 1-2ket max versey elott...
a heti 2 es masik heten 1 idealis egy kezdonek, de meg egy kozephaladonak is. azt hogy tuledzed magad ugyis erzed, nem regeneralodsz rendesen, faradt vagy, enervalt, nincs kedved edzeni. nem kell fosni, mehet.
egykezes felejto.

szamok: sose kedveltem azt a modszert hogy rohangalunk a kezunkben a papirkaval es stb stb... en meg szamolni se szoktam ismetleseket, egyetlen dolog amit merek az az ismetlesek kozotti ido, de azt a mai napig stopperrel. oszt hogy ma 10et vagy 12 ot vagy 9et huzok x sulyba hot mindegy, a lenyeg hogy a kovetkezonel vagy ramesne, vagy elajulnek. kov korben 1-2 vel kevesebb es ha mar becsokken nagyon az ismetlesszam akkor csokkentek asulyon, ismetlesszam visszamegy aztan megint csokken megint csokkentem a sulyt stb
meg azt se szoktam nezni hova akasztom a kampot a csigakon stb...
akkor edzel egy bizonyos szint felett, ha mar erzesbol edzel. biofeedback. ma nem adja a tarogatas, nosza se neki az elso utan valtok csigara az se adja mar megyek is tovabb. ma gyengebb vagok, nem baj, csokkengtek. ma eros vagyok, nem baj novelek. nem nezem sem a szamokat, sem azt hogy edzesterv...ugy erzem ferdevel kel kezdeni, azzal kezdek, nem adja a kedvenc bicepsz gyakorlatom, a 21, hat akkor egyet se nyomok bele...stb

labhoz hulye vagyok

MJ rulz Pink Team The Only One

Mit szóltok ehhez az erõemelõ edzéstervhez?

A Nap

Fekvenyomó nap

Mell:
1 Fekvenyomás 8-6-4-2
2 Ferdepados fekvenyomás egykezesekkel 3X8
3 3X8 tárogatás/áthuzás

(kiegészítõnek mehet kar meg/vagy váll)

B Nap

Guggolás+Felhúzó nap vagy Felhúzó+Guggoló nap

Guggolás+felhuzó kiegészítõ nap:

-Guggolás 8-6-4-2
-Csigán lehúzás mellhez/tarkóhoz 3X8
-Döntött törzsû evezés 3X8
-Evezés csigán 3X8

Felhuzó + Guggolás kiegészítõ nap:

- Felhuzás 8-6-4-2
- Lábtoló 3X8
- Combhajlítás
- Vádli

Itt a két napot nyomom háromszor egy héten, egyik héten A-B-A nap, a másik héten B-A-B. Egyszer a B nap a guggoló + felhúzó nap, máskor felhúzó + guggoló.

Nem lesz ebbõl szerintetek túledzés? BB.hu-n Kathi Béci topikjából szedtem ezt össze, elvileg ezt õ is javasolta kezdõknek. Nekem így soknak tûnik az egy testrész heti 2 megedzése, de lehet ez csak a hülye testépítõ beidegzõdés miatt <#circling>

Az ismétlésszámokat ne nézzétek, én nem így fogom még nyomni.

iko
Mert ha az autókat betiltják akkor összedõlne a gazdaság, egészségügy és ez kicsivel több áldozatot követelne mint a kipufogógáz. Amúgy amikor szmogriadó volt azért bevezették a rendszámos rendszert (az mellékes, hogy hányan tartották be). Most csak kicsivel rosszabb lesz dohányosnak lenni.

spam. sry

Ezt értem,de akkor az autókat miért nem tiltják ki? A kipufogógázt miért szívja az,aki nem jár autóval? Nem a tiltás ellen vagyok,mert én sem dohányzom,és nem is esik jól,ha valaki mellettem szívja,csak nem értem a többi káros dolgot,miért nem tiltják ennyire? Sõt a piát reklámozzák.

Jazzy

A rossz tapasztalatom az,hogy anyám gyógyszerfüggõ volt,és leugrott egy emeletesház tetejérõl,és meghalt,apám pedig alkoholista volt,és felhúzta magát a kertjében egy fára. A testét a 13 éves fia ( öcsém ) találta meg,aki totál dili lett,és azóta sem gyógyult fel teljesen. Szerencsére én tanultam ezekbõl,és a 3 gyerekemet úgy nevelem hogy ne érjék õket ilyen csalódások már az életük kezdetén.

Triathlon for life

jazzy
Alapesetben láncdohányos leszel, és körülötted passzív dohányos lesz x ember plusz még a nem közvetlen hozzátartozóid is akikkel egy légtérben tartózkodsz amikor szívod, aztán szétmegy a tüdõd és a kórházban fogsz döglõdni az állam pénzén.

Szerintem amit leírtál pontosan ugyanígy igaz a másikra is és még pluszban is. Kicsit úgy érzem a soraidból, hogy nálad ez valami rossz tapasztalatból jön ez a pia dolog (valami családi probléma esetleg, sajnos nálam is van ilyen), mert nagyon "támadónak" érzem. Már ha érted mire gondolok.
SeanJRRussel
Én meg Tiszaújvárosi,nem vagyunk túl messze 😄

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

halihóó...valaki próbálta már a Muscletech Muscle Building Stack-jét ? mik voltak a tapasztalatok ? És még annyit hogy valaki tud olyan oldalt ahol lehet még kapni a Gaspari 4Most anabolic arsenal kit-et ?

Gondolkoztam rajta hogy beruházok egyre...persze kajak teljesen rendbevan..napi 240gramm fejérje (ebbõl 3adagtejsavó a többi mind csirkemellbõl vagy halból megy) 350CH ,,,

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

Tyler1
ez igaz, csak te nem érted a lényeget 😊 a cigi egy olyan szokás, ami közvetetten is káros, tehát nem csak annak aki szívja, hanem aki a környezetében van. a büdös, káros füstjét te is szívód zárt térben, nem mellesleg ruhába, hajba, mindenbe beleivódik a szaga. ezért is született az a törvény, hogy CSAK szabad térben szabad szívni, a használatát továbbra sem szigorították.
mind1ik szer mérgezi az egyént, de a cigi passzív módon is káros, míg az alkohol és a drog nem. persze, aki él vele haljon meg, de ne kelljen annak is, akinek csak a környezete szívja.