Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
vagy egy Rock workout

hiába, engem a lufik nem motiválnak :S<#gonosz2>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Tyler1
Adkins és Jai White<#eljen> ezek tudnak motiválni engem is.

Vaxi
Esetleg edzéshez egy kis zene <#ravasz1>
http://www.youtube.com/v/0eXIOK2vOhM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
http://www.youtube.com/v/Dk9EtgUxoIM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Sickness
Ilyen videók jöhetnek még, akár priviben is. Kösz.

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Brolly
Ha már motivációs videó, egyik kedvenc:
http://www.youtube.com/v/P_sxRofrbvU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Brolly
Egyedül edzek, és számomra jobb is így. Persze néhány gyakorlatnál elkéne egy kis segítség, de összességében szeretek egyedül lenni a terembe, egyedül edzeni.
Motiválással szerencsére nincsenek most gondok, régebben voltak, de már rájöttem dolgokra, változtam (szerencsére) jó irányba. Persze, hogy úgymond fokozzam magam, elõtte, sõt még edzés közben is tolom a youtubról szedett videókat.

Kérdés:
Ti a hasat hogy szoktátok edzeni? Én most elkezdtem szuperbe nyomni néha változtatva a gyakorlatokat, pl.: egyik nap lábemelés függeszkedve+hasprés, római padon felülés+kötéllel törzzsel való lehúzás, a végén meg súllyal törzsfordítás oda-vissza :D vagyis mint a twister gépnél, csak szabadon. És ezeket kevergetem, néha nehezítek, hogy pl. hasprésnél levegõben van a lábam, meg ilyesmi trükkök. Az elején toltam súllyal is fokozatosan emelve lábemelésnél, felülésnél, de az am is halál derekam nem igazán örült neki :/

\"Kokain inhalációt követõen a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztetõ terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Én is egyedül edzek, mikor csökken a motiváció, betolok valami extra motiváló zenét, vagy megnézek egy filmet (pl.: Undisputed 3).

http://www.youtube.com/v/MWu_LXME510&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Mondjuk õ nem kifejezett testépítõ, de mikor látom elszégyellem magam és öntök magamba egy kis lelket :) Érdemes végignézni

Sickness
Van köztetek olyan aki teljesen egyedül edz? Titeket mi motivál? Azon kívül persze, hogy van egy kitûzött célotok. Egyre szarabb nekem, hogy egyedül nyomom és nincs mellettem olyan, aki még pluszba tolna vagy húzna elõre. :/

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

<#eljen>

szerencsére mostmár a bicepsz és a hátgyakorlatokat is szabályosan tolom, mert az elején a könyököm bemozdult számtalanszor egy külsõs szólt rám h szarul csinálom, azótarögtön jobban fejlõdik a bicepsz, tricepsz is mióta nem mozdul be a könyék...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Tyler1
mármint nem a szabálytalanokra gondoltam(azokból sosincs elég), hanem akik még rá is fogják vmi bõdületes hülyeségre, hogy miért nem fejlõdik az adott testrésze.

csuszi
:D
havonta egyszer, profi terembe jarsz hallod-e.
en naponta 1-et latok jol nyomni...es nem csak itt , otthon is a legtobb balfasz le se engedi, pattint, homorit, stb.

MJ rulz Pink Team The Only One

Tyler1
de nem mind1, hogy 90 kilót szabályosan kinyomsz 10-12-15ször, megdolgoztatva a mellet, vagy "kilököd" 4-5x, szabálytalanul, váll segítséggel. utána meg jön a szöveg, h "áá ilyen a genetikám, nem nõ a mellem, pedig x kilóval nyomatom". én havonta egyszer biztos találkozok ilyennel.

Vaxi
ezt hol? :D

tigeroo
hát, legalább visszaírt neki <#idiota>
Biztos már nem szedi azokat a genetikákat vagy miket!!! <#idiota>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

tigeroo
tessék, a fiatal korosztály facebookon:

Zoltán Vörös
szevassz zoli
láttam mostani pár képed és hallottam másoktól is hogy össze vagy esve meg a képeiden is látszik.. abbahagytad a kondit ?
mert nem akartam elhinni mert láttam pár lesi fotó van rólad és vagy 20 kg biztos lement rólad....
Vörös Z. 16:15
szia
tényleg összeestem,133kg vagyok a hasizmaim látszanak,221kg szériézok fekve 280 húzok fel és 300kga guggolásom
Láttam, direkt nem akartam felhozni egybõl de úgy látszik muszáj reagálni. Na kérem:
Az 1. pont még úgy-ahogy igaz is lehet, viszont nem értem miért gondolják h mindig jó a szeparáció.
2."Több ismétléssel az izom mélyebb rétegei is dolgoznak" Milyen alapon jelentik ezt ki? Éppenhogy a nagyobb súly miatt nagyobb erõkifejtés jön létre ugyanannyi idõ alatt, tehát azok a "mélyebb rétegek" is valszeg ott dolgoznak jobban.
Attól függetlenül profi cikk(vagy inkább profit).

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Tyler1
magas ismétlésszámú edzés

jó cikk, érdemes elolvasni, hogy nem a nehéz súly teszi az embert.

Vaxi

Super Saiyan
/szörszálhasogatás http://shop.builder.hu/-n bal oldalt ha az Edzéstervek-re ráhúzod az egeret ezt írja ki: Edzéstervek és Gyakorlatok Adabtázisa /szörszálhasogatásoff

>:C

Huh ez aztán a fasza multifunkcionális gép, bár én az egyszerûség híve vagyok, sosem szerettem az ilyen csigás bonyolult gépeket, de ez nagyon tetszik.

csuszi
vagyis ha jol latom itt sincs rogzitve :)
plusz konnyu vele elofarasztani, csak tarogatok vele es rogton nyomok is ugyanazzal a sullyal :)
es utana jo rajta huzodzkodni, idealis antagonista szuperszett :)
vagyis a tarogatas miatt ez neha mar triszett, ha vetkozo sorozat akkor meg mar oriasszett :) csak hatranyulok leakasztom a pockot 3-4 el es johet egy ujabb sorozat piheno nelkul.

csuszi

ilyesmi, csak nincs a pad kozotte rogzitve, azt ugy viszed oda ha akarod, ha akarod akkor csak egy oldalt hasznalsz, ha akarod akkor pl tarogatsz rajta allva vagy stb.
leviszem koccra a ket cuccot ket oldalt, koze pad, fekvenyomas, utana pad ferdere allitva, es ferdenyomas. tokeletesen imitalod a kezi sulyzos nyomast, csak itt ugye nincs problema abbol hogy erosebb a melled, minstem felvegyel egy bazi nagy sulyzot, illetve a csiga elonyei:
allando feszites, nincs nyugalmi allapot
nem eshet rad, maximalis utani nyomas, max visszaesik a kezed
pumpalas konnyebben kivitelezheto

fekvenyomashoz kepest teljesen kulon mozog a ket karod, teljesen kulon kell megbirkoznia a ket oldaladnak a sullyal, tokeletes szimmetria

csuszi: valami képet nyomhatnál ilyesmi géprõl, én nem tudom elképzelni milyen :D

Retsu: mellre én csak felvenyomást csinálok sima meg ferdepadon. hátam az elég "nagy"(magamhoz képest) és erõs így is, mellemen kívül a másik legjobb izomcsoportom. Szoktam rá evezéseket meg nyakhoz/mellhez húzást csinálni, azzal nincs gond, nehogy azt hidd hogy csak a három erõgyakorlat van a programomban:)

Értem, csak mondom azért a hátat is olyan intenzíven lenne jó edzeni(pl. legalább annyi gyakorlatot rá, mint mellre, de inkább többet). Sokkal jobban lehet fejlõdni ha arányban vannak a toló-húzó izmok. Meg ugye sérülésnek is nagyobb az esélye, ha hosszabb távon ilyen aránytalanságok állnak fent véleményem szerint.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

csuszi
vagtam, es 3 ev mulva is meresz, de nem lehetetlen gondolom. :) nekem meg nem sikerult sose :D asszem olyan 1.7 a rekordom. de szepen fejlodsz, ez egy jo kezdet.

van a teremben ilyen expanderre emlekezteto gep, sulyt lehet szabadon allitani, minden iranybol lehet huzni, vonni, emelni, tolni, parban van. na en mostanaban ezen nyomok fekve, nagyon adja. beteszem a ketto koze a padot, nagyon szepen kiadja hogy a vallserulesem miatt mennyire gyengebb a bal oldalam, evek alatt se jott helyre, remeg a kezem mikozben nyomok, a jobb oldal meg tudna szerintem 30%al tobbet. kar hogy nemsoka hazamegyek, az ilyen gepekkel lehet igazan kihozni szimmetrikusra a testet, illetve a seruleseket korrigalni, vagy csak szimplan a feloldali gyengesegunk.
(kezisulyzo nem adja, sokkal tobbel tudok nyomni ofc mint amit elbirnek felemeleskor, vagy akar segitovel a kezembe adva. meg tarogatassal is probaltam elogyengiteni amellem, de meg ugyse volt eleg. hogy a tokomben nyomjon az ember 2 50-60kg ossal, nem az en sulycsoportom, pedig a fekvenel kellene. na de ez az gep nagon jo, itt nincs ilyen problema)

Retsu:

lábat még eddig SOHA nem edzettem, azért ilyen gyenge.Nem értem mire gondolsz, mit kéne úgy elkezdeni mint a mellet?A felhúzást? Azért gyengébb a felhúzás mint modntam, mert mellre már több mint fél éve edzek, felhúzás meg 2hónapja van az edzés programomban, és heti kétszer egyelõre csak, mert nagyon megterheli a derekamat. Persze célom felhozni a lemaradt gyakorlatokat, de hát nem olyan könnyû ez. :)

csuszi ezt a célt így ilyen véges célként tûztem ki, tehát ha 3 év múlva sikerül, akkor annyi, nem most gondoltam 1-2 hónap múlva :D

csuszi
hat azert fekvenyomasban az a sajat tstsuly duplaja kicsit meresz :)

Grat, szépen haladsz, fõleg fekvenyomásban. A guggoláshoz meg hajrá, bár ha eddig nem nyomtad annyira érthetõ h kevesebb. Viszont a felhúzást nem értem, ok a láb is számít de azért a hát is. Ha eddig nem tetted, azt tudom javasolni sürgõsen kezdd el legalább úgy edzeni, mint a mellet! Általában azt szokták mondani, h erõszint szerint úgy kéne kinéznie a 3asnak h felhúzás, guggolás, fekvenyomás. Szal idõvel azért egyensúlyba kéne hozni õket. Nálam a sorrend megvan, csak az arányok még nálam se jók(pl. csak 15 kilóval guggolok többel, mint fekvenyomok, azért többel kéne).

Na gondoltam írok már valami hülyeséget, mert tegnap votl asszem 2 hónapja, hogy elkezdtem az erõemelõ edzést(elõtte decemberben kezdtem a testépítõ jellegû edzést), 72 kg vagyok most.

Fekvenyomás: 70kiló volt akkor a széria(8as sorozatok), most 95 a széria(6os sorozatok), legnagyobb amit ki bírtam kétszer nyomni az a 110 kiló volt, tudom hogy értelmetlen, de csak kipróbáltam.

Guggolás: Ebben sajnos nem nagyon haladok mert elég gyengék a lábaim, sosem edzettem õket még ezelõtt, de azért már kezdenek alakot ölteni.Itt annyival csinálom mint amenynivel elkezdtem, ez 65-70 kg körül van.

Felhúzás: Ezt 50-el kezdtem, most 70kg-al csinálok 6os sorozatokat.

Célkitûzésem most nyár végéig hogy elérjem mindenbõl a 100kg-os szériát, reméljük menni fog, hosszútávra(évek) pedig az, hogy a három alapgyakorlatban a testsúlyom kétszeresét meg tudjam mozgatni. <#vigyor2>

Panzermeyer
Vörös Zoli mondott egyszer valami olyasmit, hogy ilyenkor bele kell törõdni, hogy a hegycsúcsokat hó fedi.

De elmagyarázom neked, hogy mi is történik tömegelés alatt. Ilyenkor extra mennyiségû tápanyagot viszel be, vagyis túlbiztosítod magad táplálékból, hogy az izomzat növekedéséhez biztosan elég legyen. Viszont amit nem "edzel le", és a szervezeted sem használ el, az megmarad feleslegben. A felesleget pedig szépen elviszi a zsírraktárakba. Hát ezért nem érdemes panaszkodni, ha tömeget növelsz, mert ez egy ilyen folyamat.

mov ah,4ch int 21h end

bakkerman
na meg sajnos a sörrõl le kell állnom egy darabig...:SS ASD:ASF

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
pont az hogy én nem diétázok,hanem kibaszottul zabálok(persze tudatosan),mert hízni akarok,vagyis hízok is,eddig arányosan ment midnenhova,de mondom utóbbi idõben elkezdett nõni a hasam :DD most ráállok a hasra,meg sétálok az erdõben

tigeroo
l-karnitint szedj + l-glutamin heti 3x min. 45perc aerob (biciklizés vagy valami) edzés elõtt

ha "diéta közeli" étrended van akkor a testzsírt ígyis hatásosan tudod csökkenteni
SeanJRRussel
Én nem tartom derékgilkosnak a jóreggel gyakorlatot,relatíve kis sóúllyal kell csinálni koncentrálva.Nekem 55kg volt a plafon.Ám nekem legjobban a felhúzás jobb de derékre a többi gyakorlat nem igazán adta.

Asus M4A79T Deluxe,AMD X4 Phenom II 965 Black Edition 3400mhz,2x2GB Kingmax 1600mhz DDR3,Ati Sapphire 3870 512mb

Vaxi
sajna ez ilyen, majd lediétázod egyszer :D

bakkerman
mostanában észrevettem,hogy a hasam picit megnõtt...ugye heti 3-4 alkalommal edzek,étrendem okés,alvás rendben,pihenõ napokon is megvan a kötelezõ bevitelem,semmi cuccot nem nyomok,csak tömegnövelõt. Amióta szedem ezt az aminostaros t.növelõt,azért kezd látszódni valamelyest az eredmény,én eddig szálkás voltam,de elhatároztam hogy valami tömeget felkéne vinnem a testemre,ami a vállamon és a hátamon már nagyon látszik,mellem eddig is jó volt,de sajnos a hasamról eltûnõben vannak a kockák(eddig is csak 4 volt)...hasazok ám én is,de szerintem most még nagyobb intenzitást kéne rávinnem a dologra :SS Van valamit tanácsotok? Szerintetek a tömegnövelõ okozhatja? Nincs bennem olyan puffasztó érzés,csak szimplán nõ a hasam :SDD

Vaxi
amikor szolnokon voltam, jazzy mesélte, hogy van egy másik terem is (nem az, amiben voltunk, hanem a MÁSIK :D), és hogy az pontosan ilyen, hogy barna gyöngyök tanyáznak benne, lemennek reggel, estig ott vannak és csak fekvenyomnak, de ennyi idõbe csak 4 sorozat fér bele :DDD

Jamirofan89
Renden úgy lesz.Tárcsák vannak a többit meg majd elintézem.Köszi!
#22755 Rendkívül vonnza a "népet" a boxzsák.<#idiota>

Vaxi
:( sajnálattal olvasom, hogy nálatok is van ilyen terem.

ez a gyakorlat szerintem kicsit derékgyilkos, de cáfoljatok rám :)

oliwwer
Nem kell ám a hiperhajlítást túlbonyolítanod. Keress egy olyan felületet, ami kb 45fokos, és lelóg róla a felsõtested. Nekidõlsz, elõször saját testsúllyal, aztán fogsz egy kisebb, 3kg vagy 5kg tárcsát és mehet is szépen 12-t. Hasadat is edzzed mert az merevíti meg a derék izomzatát. Hamar javulni fog, meglátod.
Jamirofan89
Köszi a válaszokat! Oh hiperhajlító.Ettõl féltem...<#shakehead>
A helyzet a következõ: a városban van 2 konditerem. Egy az elit számára. Kopasz,nagy darab,fekete bömössel és Mercedesekkel érkezõ urak társaságában,ahol mindenféle gép van csak hiperhajlító nincs.Ide járok én is.

A másik hely pedig egy putri.Kisebbséggel,bicskákkal zsebükben várakozó egyének akiket jobb nagy ívben elkerülni.Ott viszont van hiperhajlító.<#falbav>

Jó reggelt gyakorlat? kép

Vaxi
szerintem is fordulj vele dokihoz, aztán a hiperhajlítást tanácsolnám :)

Tyler1
szerintem inkább egy reumatológushoz fordulj, számos oka lehet a derékfájdalomnak, nem biztos hogy a legjobb ötlet, ha még nehéz súlyokkal terheled.

Jamirofan89
Sok-sok keresgélés után sem találtam választ a kérdésemre,így gondoltam veszem a bátorságot és hozzátok fordulok segítségért.

Heti hányszor eddzem a derekam? Elég ramaty állapotban van. Nem tudom lehet-e még olyan,mint régen vagy esetleg jobb is. Múltkor beállt amikor a sövényvágót emeltem vállmagasságba. Utána mondtam,hogy elég volt. Meg kell edzeni és menteni ami menthetõ. Csak a kérdés az,hogy heti hány edzés és gyakorlatokból mennyit?

bakkerman
neemáár

DarkHorSe

humorosbol, reggelire tojas az adja? :D

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Vaxi
na igen.. :D

Vaxi
normálisan étkezni nem csak csirkével és rizzsel lehet :)
egyébként szerintem simán kiegészítheted a napi fehérjebeviteled wheyprof-fal, hiszen ahogy írod, rendesen sportolsz, így van is értelme a dolognak

Valamennyit igen, de nem annyit mintha súlyzós edzést végeznél. Az ilyen "börtönös" technikáktól nem kell sokat várni, mindenesetre sokkal jobb mint a semmi.