Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LoSA
Hát köszi szépen... Igyekszem majd valahogy bevinni minél több fehérjét. De hát ehhez tényleg milliomosnak kell lennie az embernek! 😊

Hát, kb úgy szoktuk számolni hogy 2 gramm /tskg tehát 75*2 = 150gramm optimális. Persze ezt nem lehet sajnos minden nap bevinni ha csak nem vagy milliomos 😞 Nekem is ha heti 3-4* megy maximum, de edzésnapokon szerintem mindenképp legyen meg ennyi.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

LoSA
Egy 75 kilós férfinak mennyi fehérjére van szüksége a fejlõdéshez, kb?

Nagyjából egyenlõ 10dkg = 20gramm fehérje kb tonhalnál és csirkemellnél.

LoSA
10 dkg halban vagy 10 dkb csirkében van több fehérje? 😊

Hát magában nem is 😄 Megsütve természetesen, bárhogy. Kb 5 gramm fehérje / tojással számolj.

LoSA
A tojást milyen formában? (magában biztosan nem fogom inni!) <#nyes>

Hát mindenesetre olcsóbb mint a csirkemell, és ha elosztod akkor 2-3 napra is elég.Ja meg hát ugye ottvan még fehérje forrásként a tojás is.

LoSA
Köszönöm szépen a segítséget! 700-900Ft? 😊 Nem olcsó dolog ez a gyúrás! <#nyes>

Túró, cottage cheese, sima sajt, tonhalkonzervbõl mindig tonhaltörzset kell venni ez fontos, én az Atlantik márkájút ajánlom, ezt ajánlották a bodybuilder.hu-n is. Vannak még a spárban ilyen 700-900 ft / kg-ért hekk szerû tengeri halfilék, azok is jók.Fehérjeturmix meg nagyon jó hogy van, azzal egy-két étkezést meg lehet oldani.

LoSA
Sziasztok!

Elolvastam nagyjából a FAQ-t. Étkezésben szeretnék segítséget kérni tõletek, mert az ugyanis problémám, nem tartom be, ezért sincsen olyan fejlõdésem.

Én imádom a csirkemellt, tudom, hogy nagyon "hasznos", ám az élet úgy alakult, hogy nem tudom megoldani, hogy minden nap süssek kb 1 kilót csirkét. Olvastam, hogy tengeri hal is jó (konzerves). Abból melyik fajta? Vagy hogyan tudnám a szervezetemet megfelelõ fehérjével ellátni, úgy ha nem tudok minden nap megfelelõ mennyiségû csirkét enni. Fehérjeturmix-t vettem, azt szoktam fogyasztani is. Köszi a segítséget. (75 kg vagyok)

jazzy
Csak azon mosolyognak meg az emberek, hogy aki mondta is ezt neked, meg úgy általában az emberek mennyire nem tudják mi a franc az a fehérje és mire jó. Pedig általános iskolában biológia órán tanítják.
én tegnap edzés után mikor hazamentem, töltött húst ettem zöldborsós rizzsel...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Roger6
Alkalmazd a csirkerizst, ha ezt 90%-ban tudod alkalmazni (alapismeretek - nem PONT csirkerizs minden kajálásra), utána jöhet fehérje. Ha ez mind megy... Na ez nem mostanában lesz, olvass csak sokat. <#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Blekk Síp
Ja mielõtt félreértés esne (bár már lehet késõ 😄) az a "...kaja, + mellé a 100% Whey Protein Prof..."-ot nem úgy értettem hogy szószerint kajával.
Szval értitek na.. D: Csak felsoroltam, hogy miket fogok alkalmazni.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Vaxi
edzés után elég. 40g wheyprof + 40g dextróz kb-ra elég. de ez sem kötelezõ, bár az edzés utáni idõpont az egyetlen olyan, amikor a turmix jobb, mint a rendes kaja.
de tényleg javaslom az alapismeretek átböngészését 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Blekk Síp
Én is így tervezem, még 1-2 hónapig edzek megfelelõ kaja mellett (ezt már kitanulmányoztam mibõl mennyi, mikor) aztán a következõ fázisban jöhet az edzés, kaja, + mellé a 100% Whey Protein Prof. A kreatint meg majd meglátjuk, az még igencsak odébb van. Csak kicsit elõre érdeklõdtem.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

0Fritz0
Nem kötelezõ vele szedni.
Nézd meg, hogy mire való a fehérje és mire a kreatin. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Blekk Síp
Rendben, így már érthetõ és világos. Abban viszont igazad van, hogy az alapokat alaposan át kell még rágnom, már neki is kezdtem. De ha már témánál vagyunk, nekem igazából az nem VOLT világos, hogy majd késõbb amikor táplálékkiegészítõ is kell, akkor azt csak és kizárólag kreatin kombóval szedjem-e (mert a nélkül nem is érdemes, csak és kizárólag fehérjekészítményt venni)?

Vaxi
szerk: viszont az edzés utáni turmixtól sem kell csodát várni, nem attól leszel erõs. ráadásul ha baszol a kajára, csak a turmixot iszod, akkor tényleg 100%-ig pénzkidobás.

Vaxi
ahogy mondta, igazából normál kajából be tudod vinni a cuccokat, ha megfelelõen eszel. de szerintem az edzés utáni turmixra nyugodtan be lehet fektetni.
kreatin nem kell szerintem se.

sapkafej
viszont jól mutat a polcon, meg lehet facebookra képet felrakni, hogy mennyit elpusztítasz, ami kemény, úgyhogy a döntés a tiéd, ne érts félre.

György

Blekk Síp
Oke, ezért is bátorkodtam inkább itt is utána érdeklõdni, csak sapkafej megnyilvánulása után még mindig nem tudom, hogy a kérdésemmel mi volt a probléma.

sapkafej
alapismereteket olvasd el, LÉGY SZÍVES -> táplálékkiegészítõ még nem kell, mert kezdõ vagy -> simán megeszed kajából azt a - például - fehérjemennyiséget, ami kell, fõleg 70 kg-osan -> kreatint majd akkor told, ha sehogysem tudsz x kg fölé menni akármit teszel, x év múlva, meg ilyenek. a lényeg, hogy semmi szükséged rá

pénzkidobás, vagy nem?

György

Vaxi
amit mondtak 😊

Blekk Síp
Az én kérdésem faszság, vagy az, amit nekem mondtak?

Vaxi
😄DD ezeken az oltári nagy faszságokon mindig meg tudok lepõdni 😄D

Blekk Síp
Ismerjük egymást? Bár gondolom a kérdés feltevésem módjával akad problémád. Nem akarok 200kg lenni, csupán a mostani 174cm-emmel és 70kg-ommal kicsit jobban kinézni. Igazából kiokosíthatnál, hogy mi volt a kérdésemmel a probléma. (=

sapkafej
neked amúgy is kidobott pénz

György

Blekk Síp
Hali,
az igaz, hogy önmagában fehérjekészítményt (megfelelõ táplálkozás mellett persze) nem is érdemes elkezdeni szedni, hanem kell hozzá kreatin is?
Mert azt mondták, hogy kreatin nélkül szedni csak kidobott pénz lenne.

Kipróbáltam. Igazi gyilkos, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. Bár én elég ritkán váltok edzéstervet, lehet ezért is tetszett ez a mai melledzés annyira.

Tyler1
kinek van itthon normális fizetése? csak itt a szomszéd Ausztriában keresnek 4 órás(!!!) mosogatással(!!!) annyit, mint nálunk az átlag orvosok. és akkor az uniós minimálbérekrõl ne beszéljünk, mint pl. Belgiumban, Hollandiában az 1400 euro. akinek van esze az elhúz ebbõl a temetõ országból.
na de ez már off, egyetek csirkét 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

jazzy
Az orvosok fizetése nevetséges és csodálkozunk, hogy nem mosolyogva jön oda és hint puszit a homlokodra, hogy elláthat téged..
tigeroo
az orvosok fizetését akarják kiegészíteni vele, exem testvére a pécsi gyerekklinikán rezidens, 30 éves, és annyit keres mint az ottani takarító
errõl meg annyi a véleményem, hogy aki eddig se járt mekizni az most se fog, aki meg járt eddig is az továbbra is járni fog... de ettõl nem fog csökkenni az elhízottak száma az fix.

nem vagyok izmos. de 188 centi magas vagyok ezért nem nagyon látszott meg rajtam a súlyom...tehát egyáltalán nem vagyok dagadt csak van egy kis sörhasam, de ezen is dolgozok 😄

Vaxi
szerintem most már javul a helyzet.
már a vitaminnak nevezett szarokra is rá van írva, hogy étrend kiegészítõ, vagy táplálék kiegészítõ.
hátha egyszer eljutunk oda, hogy ha valaki meghallja, hogy protein turmix, akkor nem hiszi azt, hogy az koksz...

oliwwer
Szerintem most is borsos árat fizetünk érte.
lol te 17 létedre voltál 90 kg is?😄 az a nem semmi, de jól tudom h a 90 kg-d nagy része tiszta izom ugye?😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Sephirot T
nyilván,de itt most arra célozgattam hogy az "okosok" hivatalosan is rámondhatják elõbb utóbb aztán már a fehérje meg a vitamin adagért is borsós árat fizethetünk :/

Különc
Az emberek akik nincsenek képben mi a táplálékkiegészítõ (99%) mire való, mit tartalmaz, az már most is rámondja hogy egészségtelen, nem új dolog ez

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Sephirot T
én már csak azt várom mikor fogják rámondani a tápkiegre is a drága elvtárs urak hogy egészségtelen...

Brolly
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=805&utm_source=facebook.com&utm_medium=post&utm_content=110622-mellizom&utm_campaign=fb-post

Errõl kinek mi a véleménye? Lehet ma kipróbálom hátra.. mellrõl már lekéstem.

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Brolly
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy, ha most az egészségtelen ételekrõl van szó, akkor az általad említett zsíros szarra, meg a hozzá hasonló "ismerõsei"-re miért nem vetnek ki adót? Lehet elsõdleges szempontként azt nézték, hogy mesterséges vagy természetes alapanyagokból készültek-e.. de szerintem tökmindegy, hogy mibõl van, ha egészségtelen...

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

Vaxi
utolsó mondatodban leírtad a lényeget.

jazzy
Pontosan így van, de szép álca, aki NAGYON hülye talán el is hiszi.
Különc
Én ezek után is megeszem a napi Big Mac menümet a 2000 kcal-os diétámban <#nevetes1>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

oliwwer
Ez az egész nem arról szól, hogy leszoktassák az embereket az egészségtelen kajáról, hanem arról, hogy mégtöbb pénzt tudjon bezsebelni az állam, egy ilyen mondvacsinált indokkal. Nagykecik ezek.
jazzy
Ez egy nagy faszság, ha a cigaretta 3000 forintba kerülne akkor is szívnák az emberek, az egy zacskó chips 600 forint lesz akkor is megveszi aki meg akarja, ilyennel nem lehet átszoktatni senkit, kivéve azt aki már kb most sem engedheti meg magának. Az meg aki 1 zacskó chipset nem enged meg, az nem eszik csirkét mert drága, disznót eszik.
Roger6
Érdekelne a véleményetek: Hamburgeradó.

"Ha a parlament is megszavazza, szeptember 1-jétõl adót kell fizetni azon élelmiszerek után, amelyeknek a fogyasztása bizonyítottan egészségtelen" - de pl. a piacon kapható fasza zsíros kis sült kolbász az nem esik ebbe a kategóriába. Most mi van? Hogy van ez?

Mondjuk ebbõl számomra az derül ki, hogy zseton kell az államnak. Ha valóban egészséges táplálkozásra akarna ösztökélni, akkor támogatná az egészséges dolgokat, nem adót vetne ki az egészségtelenekre.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever