Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darth Sith
Attól függ mi a cél. Ha kifejezetten mellet szeretnél edzeni, és mellizomtömeget növelni, nem szükséges, mivel eléggé összetett gyakorlat, nagyon sokat dolgozik a váll, tricepsz, és tartástól függően akár a mélyhátizmok is. Ha izomtömeget akarsz mellre rakni, vannak sokkal jobb izolált gyakorlatok erre, ellenben ha némi erőt, összetett terhelést is szeretnél, akkor nyugodtan. De itt jön be az, hogy míg a testépítőnél a szimmetrikus, extrém izomtömeg elérése a cél, amelyhez ez nem a leghasznosabb gyakorlat, addig erőemelőknél meg alapversenyszám, és ők arra is törekednek, hogy a lehető legtöbb izomcsoportot kapcsolják be a nyomásba. Minden attól függ, mit akarsz elérni. Plusz valóban, nem egy váll kímélő gyakorlat, de vannak rosszabbak is. Én csinálom, de nem azért mert muszáj, meg a parasztok első kérdése, hogy "mennyivel nyomsz fekve" és nem a "mennyivel guggolsz", hanem mert szeretem 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Roger6
Nézegettem pár ember edzésvideóit (Bohos Kornél, Csuhai Jani, Nagy Hunor), és egyik sem nyomott fekve. Ennyire tönkrevágja a vállakat, hogy már senki nem mer fekvenyomni?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Darth Sith
<#kocsog>

csuszi
nem csak kultura eq is repdes.
reklamnak nem hinnem hogy az minosul, ahol nincs mogottes anyagi erdek. egy tanulo baszdmeg, tudod, iskola, vannak ott ugynevezett hallgatok, kerdoivek, meg kutatasok.
bar nem lepodom meg, eddig se voltunk egy platformon, ami gondolom hozzam hasonloan teged se hat meg. eleg nagy a bolygo meg a forum is ehhez.

MJ rulz Pink Team The Only One

Nyomornak nem nevezném, sőt. Jobb is, ha a te válaszaid nem torzítják lefelé az értelmes emberek eredményeit😉
DarkHorSe
Nem erdekel mas nyomora, reklamozza mashol a szarjat

Swedish people are albino monkeys&#65279;

csuszi
ismet kitort beloled a kultura 😊

MJ rulz Pink Team The Only One

DarkHorSe
Nem, szopki

Kedves Srácok! Páran korábban már kitöltöttétek a kérdőívemet, ami a műhelymunkámhoz kellett. Most a szakdolgozatomhoz kellene még néhány ember, úgyhogy ha van 20-25 percetek kérlek segítsetek nekem! (Ha már kitöltöttétek régebben, akkor köszi😊
Légyszi légyszi!😊 A kettlebellesek most sokkal többen vannak a mintámban úgyhogy kellene még jó pár testépítő srác!

http://goo.gl/forms/RHKl4yo2eX
shaba23
És még egy dolog...igaz, nem teljesen ide vág 😊
10 napja buktam bicajjal, a kormány annak rendje s módja szerint hasba is vert... Az eredmény egy tenyérnyi feketés lilás folt, teniszlabdányi duzzanat + 2 nap a balesetin megfigyelésen 😊
Most ott tartok, hogy a zúzódás színei lassan elmúlnak, viszont a duzzanat, ami kb a 3. napra fele akkorára csökkent, most bekeményedve továbbra is jelen van, kellemes látványt kölcsönözve a hasamnak.
A kórházba semmit nem mondtak, hogy mikor múlik el, vagy kell e kezelni valamivel a gyorsabb felszívódás érdekébe.
Van valakinek tapasztalata ilyen téren, hogy egy ilyen sérülésnek mennyi idő kell?
Edzésben nem akadályoz, hasazni is simán tudok, csak szarul néz ki és pont a nadrág derekánál van, így zavaró egy kissé..
shaba23
visszatérve a válledzésre és a fájó vállra. Kb 3-4 hét kis súlyos, nagyon odafigyelős válledzés eredményeként eljutottam oda, hogy a bal vállal az eddigi fájdalmas 5kg helyett 20kg-val tudom a vállból nyomást csinálni.
Az egykezes súlyokkal végzett gyakorlat elég jól bejött és remélem ha ésszel folytatom, akkor megmarad ez a tendencia. A vállgépes edzéshez képest itt rögtön lehet korrigálni a mozdulatot és apró mozdításokkal el lehetett vinni a súlyt a fájdalmas pályáról. szóval fasza 😊
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2015.04.21. 11:36:51
shaba23
oké,oké felfogtam 😊
DarkHorSe
En reggelire, zabpehely, csokis zabpehelypor, feherje turmixot nyomok

Roger6
"a szőlőcukrot és társait pedig felejtsd el egy életre, mint reggeli tápanyagot."

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

shaba23
A kevés szőlőcukor kevesebbet jelent, mint amit kávéba raktam. Mivel reggelre is írják a gyorsan felszívódó CH-t, így ezt ezzel szándékoztam megoldani. a maradék CHra meg ott a zab. Az a kevés elég arra hogy ébredés után legyen bennem valami, ahhoz viszont kevés hogy nagyon beleszóljon az inzulin témába. Nyilván jobb ha full komplex szénhidrátot eszem, de a zab pl kifejezetten lassú, ezért kombináltam. Más kajára meg nincs reggel időm, csak a lehúzós jön számításba.
Roger6
Én is a szőlőcukrot néztem, hogy az minek reggel.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Riddick21
Este a legjobb szerintem egy kis zsírszegény túró + protein keverék (0%-os joghurttal vagy mandulatejjel hígítva, hogy ehető legyen), vagy cottage cheese! Ezek lassú felszívódású fehérjék, egy darabig táplálják alvás közben a szervezetedet. De az mindenképpen igaz, hogy a zab elég rossz ötlet ilyenkor.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Darth Sith
1. Reggeli szőlőcukorot dobd ki, amúgy jó. Ébredés után a szervezeted inzulinérzékenysége a legrosszabb, ilyenkor alacsonyglikémiásindexű szénhidrátok kellenek, pl zabpehely. Szőlőcukornak reggel nem nagyon van értelme szerintem,

2. utolsó étkezéshez kérdés, hogy tömegelsz vagy diétázol, netán szintentartasz? mert tömegelésnél oké a zab, a többinél én már csak csirke+zöldség kombót nyomnék, vagy sima fehérje szénhidrát nélkül.

A többi ránézésre szerintem jó 😊

shaba23
A normális étkezés kb 90%-os most.
Reggel 5.30: gyorsan felszívódó fehérje+őrölt zab+kevés fitvital szőlőcukor 10 féle hozzáadott vitaminnal +1000mg C vitamin és peak multi vitamin
~7.00 csirkerizs vagy cottage (ezt megeszem tésztával és rizzsel is már), vagy ha itthon vagyok, akkor általában valami tojásos cucc csirkemell sonka teljes kiőrlésű kenyér
~11.00 melós menza, rizs/brokkolis rizs + grillezett csirke vagy valami hasonló, itt néha becsúszik a rántott csirke, mert nem bírom megállni
14.00 csirkerizs (ez ugye nem feltétlenül szó szerint, de hasonló, kiszámolható, itthon egyszerűen gyorsan elkészíthető kaja kaja) itt valamikor jön majd a BCAA mert 15.00 körül indulok haza bicajjal, 18-20km
16.10-től edzés
17.20 fehérje+vitalfit szőlőcukor +vitaminok
18.00 csirkerizs
21.00 fehérje+zab

ez így most jónak tűnik, a mennyiségek beállítása folyamatban, mert könnyen hízok, szóval játszom a CH-val.
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2015.04.19. 13:05:31
Darth Sith
Ihatod tejjel, csak nem okos dolog. Gondolod végig, hogy mi is az a fehérje, különösképpen a tejsavó fehérje, és hogy honnan ered, miért drága igazából. Nos, ezeket a köznyelni szintetikus és egyéb jelzőktől eltekintve, tejből készítik. A tejet drága és bonyolúlt vegyi eljárások során alkotóelemeire bontják, mint tejzsír, tejcukor és tejfehérje, az utóbbit pedig kazeinre és savóra röviden. Ez 80-20 arányban kazein és savó. Nekünk a savó kell igazán, a többi sallang nélkül. A tejben ebből kevés van, ezért drága ennek az előállítása, plusz, minél magasabb minőségűt veszel (kevert < koncentrátum < izolátum < hidroizolátum ) annál tisztább tejsavót kapsz. Tehát van egy drága, és bonyolúlt vegyi folyamat végén kapott elég tisztaminőségű tejsavód, tejzsírtól és tejcukortól mentesen, kiegészítve felszívódást segítő enzimekkel és peptidekkel, majd fogod ezt és visszaöntöd a tejbe. Okos dolog? nem. Megtehed? természetesen, csak semmi értelme 😊

A korábbi kérdésedre reagálva pedig, BCAA és Glutamin kifejezetten ajánlott, ha belefér anyagilag. Nyilván mozgás/edzés előtt a legoptimálisabb, de tulajdonképpen a nap bármely időszakában használhatod, segíteni fog, nem tudsz vele mellélőni.

Igazából rajtad áll. Ha szeretnéd keverni, nem probléma, csak zsirszegyény/ alacsony zsirtartalmú legyen a tej. A tej megrekeszti a fehérjét, és lassabb felszivódást biztosit. A lényeg, hogy igyál fehérjét, és próbálj normálisan étkezni bent a munkában is. 😊
shaba23
Meg is vettem. Mivel a jó időre való tekintettel bicajjal járok melóba (napi 40km) úgy gondoltam nem fog ártani ha előtte kicsit feltöltöm magam, főleg, hogy nem feltétlenül az ideális pulzusszámmal tekerek😊
És még egy kérdés: csak gyorsan felszívódó fehérjém van itthon és nem áll szándékomban másikat venni. Ha tejjel keverem, az jó lehet? Vagy hülyeséget kérdezek?😊
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2015.04.18. 16:01:34
shaba23
Aminósavnak ti mit szedtek/isztok?
Eddig nem éltem vele, de most gondoltam bepróbálkozom valamivel😊 A BCAA 3D-t néztem, esetleg ezzel van tapasztalat?
Darth Sith
Én variálni szoktam kb 2 havonta az eltérő hatóanyagok miatt. Általában egy olyan 60%-os hatóanyag átfedés van közöttük, és néhány változik, illetve azok mennyisége, pl. 2 hónap arhtroxon, aztán 2 hónap heavydutiy/nem forte/animal stb. Nekem ez eddig elég jól bevállt.

Igy van. Az ARTHROXON termék a scitec-től elég jó,és erős szerintem, nemrégiben fejeztem be egy dobozzal. És az Animal Pack-Flex ami nagyon ütős.
A Flex egy komplett izületvédő formula, a Pack pedig fullos vitamincsomag. Mindkettő kiváló termék. És személy szerint én is szedtem nem egy dobozzal ( jelenleg is használok ) és tényleg hasznos. 😊
Darth Sith
jah, rendes multivitamin és a Te esetedben egy erősebb izületvédő szinte kötelező. Mindkettő amúgy is az lenne mindenkinek, max a dózis kisebb.

shaba23
köszi a tanácsokat 😊
gyógytorna +1
A gyógytorna szerintem is jó kezdés lehetne. Az izületerősitőt mindenképp szedd, én is szedtem az arthro guard-ot és nekem segitett. Plusz kálcium-kálium bevitel, pezsi tabletta, vagy vitamin kapszulák mindenképp. Én viszont a helyedben csinálnék gyakorlatokat a váll edzésből, sima rúddal (egy vagy kétkezes ) vagy minimál súllyal, hogy mégis legyen meg a mozgástartománya a vállnak, az izmoknak, izületeknek, és igy nem tud annyira eltunyulni és rögzülni. Otthoni fekvőtámaszok is jók lehetnek kicsit átmozgatni, főleg, hogyha állitod a szöget. pl felteszed a lábad az ágyra és úgy fekvőzől.
Izületerősitőt mindenképp szedj folyamatosan, tudom nem kis tétel ( térdemmel vagyok hadilábon,tudom.) de szükséges, + ba még mellé vagy egy doboz arthro után egy doboz glüközamin.
És persze, Jobbulást! 😊
Darth Sith
gyógytornász segíthet elindulni helyes gyakorlatokkal amivel alapszinten megtudod erősíteni, akár az asszimetriát is jelentősen javítani, és ha ez megvan néhány hónap-félév-év alatt, utána az edzőtermi súlyzós válledzés segíthet rajta még rendesen. de a gyógytorna az alap, ahol ez nem kifejezetten gyógyászati céllal történik, hanem speciális gyakorlatokkal az asszimetria eltüntetése, a gyengébb részek korrigálása.

veszelka
nekem születésem óta szar volt a vállam. egy doki szerint hosszabbak az izületek benne, mint kéne. bármikor ki tudom ugrasztani a helyéről, anno fájt csak úgy napközben....aztán gyúrtam rá, sima nyomások..most az izom a helyén tartja.

már nem fáj

shaba23
Vállkattogás/fájdalom
Ez ugyebár ha az ember mozgásszegény életmódot folytatott élete nagy részében, vagy ha mozgott is akkor az a vállat különösebben nem terhelte/edzette (pl bicajozás). Így a vállak izomzata valószínűleg "eltorzulhatott annyira, hogy a csontok/porcok ha kismértékben is, de kimozdulnak a helyükről, és ha visszaugrik, ropog. Namost a kérdésem az, hogy ez a váll edzésével korrigálható? és ha igen, akkor mi lenne rá a megfelelő mozgás? Nyilván nem a gyúrás, hiszen mint régebben is írtam, a bal vállam annyira kész, hogy a jobbhoz képest jó ha 1/4 annyit tudok pl fej fölé nyomni egyenes háttal (ezért nyomok kb 75 fokban, mert így bár kevésbé effektív a gyakorlat, de a kissebb terhelés miatt nem fáj a vállam) Esetleg az úszás? Az szívás lenne, mert utálok úszni😊
Túl vagyok 1 doboz arthro guardon, eddig javulás nem tapasztaltam, de ez nyilván nem egyalkalmas kúra.
Valami javaslat/tapasztalat?
NYEREMÉNYJÁTÉK !!
Nyerj hetente 2 db páros belépőjegyet és musclesport ajándék csomagot az eisberg - FitBalance Aréna rendezvényre.
2015 04.26. Papp László Budapest Sportaréna
1.Kedvelj minket!
Musclesport
2.Likeold a képet!
3.Kommenteld : musclesport/fitbalance
4.Oszd meg a postot!
Jó játékot.
Roger6
Okés, köszöntem!

Én jelenleg úgy csinálom, hogy a tejsavó fehérjébe belekevertem fél kiló glutamint és edzés után egyből beküldöm a vitaminokkal és egy fincsi ebéd/vacsorával egyidőben. 😊
Nagy extrát nem érzékeltem tőle, de az biztos, hogy pozitiv hatása van, látszódik ( nálam ) az eredmény.
Nagyon sokan elhanyagolják a glutamin fogyasztást, holott az az igazán épitő elem az egész sportban. A glutamin hozza igazán az elvárásokat izomépités terén, ha az étkezés és a fehérje bevitel is oké.
Egy a lényeg, toljatok glutamiiiiint!! 😊)

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Tyler1
Sőt, még 69 évesen is!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Darth Sith
tegyük hozzá, hogy az ausztrál határon le is bukott egy patikányi cuccal 😄 de 60 fölött, már végülis mindegy 😄

Roger6
Glutamint fogyasztásával kapcsolatban van tapasztalat?

Roger6
Jaa, hogy elhitted az elején. Akkor már értem miért volt vicces.

Prince of Máté
Én viccesnek találtam, mert el is hittem, mígnem a photoshoppolt képhez nem értem volna 😄 és poszt alatti kommentek alapján nem csak nekem tetszett 😄

Roger6
Valaki viccesnek találja amúgy az április elsején megjelenő kamu cikkeket, mint pl a body builderen Ronnie Coleman-ről (az eredeti képen amúgy Simenon Panda látható)? Szerintem ezek már annyira... unalmasak.

Roger6
Nahát, evés hatására kitágul a gyomrod? Ki hallott ilyet... Képzeld, ha levegőt veszek, akkor meg kitágul a mellkasom. Remélem nem komolyan írtad ezt, mert ha igen, akkor... Inkább nem írom le.

Olvasd ezt el: link

Néhány hónapja már feltettem ezt a kérdést, de akkor sajnos nem érkezett válasz. Lehet, hogy csak átsiklottatok felette, vagy lehet, hogy ti sem tudjátok a választ. Vagy csak szimplán húzzak a p*csába 😊

Mivel alapjáraton vékony testalkatú vagyok, és kb bármennyi szart összeehetek (most nem eszek), nem zsírosodok, viszont az utóbbi időben a hasam folyamatosan "kitágul". Nem tudom mi a hivatalos megnevezés. "Hordóhas"? Reggelente mikor felkelek, akkor gyakorlatilag lapos, de már az első étkezés után megnő, kitágul. Megpróbáltam utánaolvasni, de csak pár morzsát sikerült összeszednem, aminek a hitelességében nem vagyok biztos. Egyesek szerint orvoshoz kellene fordulni, mások szerint derékra kellene gyakorlatokat csinálni.
Valaki esetleg tud valami használhatót mondani? Saját tapasztalat vagy bármi...

Köszönöm!

cesc fábregas

Roger6
Kell bezony <#taps>

Darth Sith
Guggolni az űrben is kell
https://vine.co/v/O3ZHQEx1whF

Darth Sith
gyorsan abba is hagyom a nagysúlyos felhúzás és guggolst és megyek helyette borozni. bár fura ez, a vidéki "presszó" és "hörpintő" frencsájz helyeken nem úgy néznek ki az arcok mint coleman 😄

Gondolom a bástyára meg a koccintósra gondoltak bor alatt.