Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Aha, értelek. Hát most gyorsan rákerestem, de nem találtam külön ilyen rudat vételre. Biztos van amúgy, csak mélyebbre kéne ásni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

bardocz
Csak akkor kéne találnom valakit, aki rá tud hegeszteni a közepére valamit, amivel fel tudom kötni. Ezt meg így kb rögtön fel tudnám rakni, 2 méter lánc meg egy karabiner, és kész.
Roger6
Mellhez húzás, vagy tarkóhoz húzás a gyakorlatok nevei. Amúgy gyanítom, hogy ezt egy sima vas cső is tudja helyettesíteni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

bardocz
Ezen látszik, a felső rúd. Egy lánccal fel tudnám rakni. Nem tudom a gyakorlatok nevét.
Roger6
Haveeeeer... Egy képet dobhatnál, mert fogalmam sincs, hogy mi a tököm az a "húzódzkodás szerűség". Minden gyakorlatnak megvan a maga a saját neve, nem véletlenül.

bardocz
Vannak azok a gépek, amikben húzódzkodás szerűséget lehet csinálni, beállított súlyokkal, nem tudom a nevét. Azt a csövet, amit lehúzol meg lehet külön venni? Galériára fel tudnám kötni, és akkor végre nem a csúszós szélén csinálnám, meg nem csak magam elé tudnám húzni magam. Értitek 😄 Ajtóba beépíthető nekem nem játszik, falra meg szintén nem akarok szerelni, gipszkarton van mindenhol...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Roger6
Na fogyókúrázz, válts egészséges életmódra. Menj le a terembe, eddz keményen, kajálsz tisztán, és szedj fel tömeget. Nem az a lényeg, hogy picsavékony legyél, van elég csontváz rajtad kívül is.

Kép

A hasamon kívül máshol alig van zsír a testemen, másfél hónap alatt ledobtam 6 kilót (gondolom ennek nagyja víz), viszont régen 100 kiló felett voltam, hirtelen fogytam le, ezért eléggé megnyúlt a hasamon a bőr.. Nem tudom eldönteni, hogy lenne-e értelme folytatni a fogyókúrát, hiszen a lógó bőr miatt úgysem lesz szép a hasam... Előre is köszi.
DarkHorSe

140 kilo, "ok" 😄

Swedish people are albino monkeys

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Prince of Máté
Tipp: Csináld Smith-keretben és mikor már úgy érzed megy rendesen akkor állj vissza a szabadsúlyos verzóra.
Trollok pedig mindaddig írkálni is fognak ide, amíg reagálunk rájuk.

Roger6
Elég csekély agyi kapacitásra vall, hogy unalom ellen ezt csinálja 😊

DarkHorSe
unalomuzes

Swedish people are albino monkeys

veszelka
sokat gondolkoztam, hogy a trolloknak ez miért jó? erekciót okoz nekik? vagy irigyek? neadjisten senki nem áll szóba velük, és így akarnak figyelmet kicsiholni valakikből?

Ma guggolás közben majdnem orra buktam, nem kellett sok, hogy lefejeljem a tükröt előttem. Igazából elég sokszor fordul elő, hogy megbillenek. Zavaró nagyon, és ez miatt már fosok is a guggolástól... Pedig próbálkozok, hogy hogyan lenne jó, olvasok aztán kipróbálom, de mégis ez van.

Roger6
Nekem nincs, de hallgatom, hogy a tiéddel mi a helyzet. Ja bocs, mégsem érdekel.

köszvényetekkel mi a helyzet?
Roger6
<#eljen> Az elég durva egy vádli.

Roger6
Én aztán nem sajnálom, kapja az ívet az élettől is, de hát meg is érdemli 😄

Prince of Máté
Megint kezdi... Ő mindig read-only, de 3 havonta feljön ezzel a témával floodot kelteni.
Nem kell vele foglalkozni. Sajnálom szegényt.

Roger6
Szerintem nem érti amit írtál. Nem hiszem, hogy bármit felfogna abból, amit itt beszélünk, a legegyszerűbbtől kezdve.

Riddick21
Etessük kicsit a trollt, úgyis áll a meccs itt 😊
Legeslegelőször is: anyádék elmehettek volna inkább moziba, egy szarós-fingós vígjátékkal is többre mentek volna, azt legalább el lehet felejteni. Téged ők nem tudnak 😞
Másrészt: amit nem tudok megemészteni, azt kiszarom. Köszönhetően a tökéletesen működő, rostoktól hajtott emésztésemnek.

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

0Fritz0
Mondd meg te, mert fogkrémek, gyógyszerek, alkoholos és alkoholmentes italok, rágcsálnivalók, konzervek, édességek és hidegkonyhai készítmények révén te is nap mint nap megízleled.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

DarkHorSe
fantasztikus

Swedish people are albino monkeys&#65279;

balintk
Milyen érzés mesterséges édesítőszerekkel (Aceszulfám K, Splenda) töltött proteint inni, amit a szervezet le se tud bontani?
Csak érdekelne.

Riddick21
Itt van egy videósorozat első része, magyarul, minden gyakorlatot elmagyarázva, Kiss Jenőtől. Négy részes sorozat, meg fogod találni YouTube-on a többit is, beajánlja majd a videó végén vagy jobb oldalt. Szerintem elég jó edzésterv, de ha máshoz nem, ötleteket meríteni biztosan!
Én heti háromszor járok, mert ennyit tudok megoldani egyelőre, hát-váll, láb-tricepsz, mell-bicepsz a felosztásom, minden testrészre 3-4 gyakorlat, 3-5 sorozattal, attól függ, hogy jön ki jól. Annyit tudok tanácsolni, hogy valamennyire variáld mindig a gyakorlatokat, és ne tartsd magad mindenképpen egy fix tervhez. Sokszor van olyan, hogy 4 sorozat van betervezve, de még érzem, hogy egy 5. is sokat használna, nyilván lenyomom, néha viszont a harmadikban kap el a gépszíj és addig hajtom, amíg már nem lesz erőm felállni sem, nem még egy újabbra.
Szóval szerintem csináld úgy, hogy próbálj ki néhány hét/hónap alatt sok gyakorlatot minden testrészre (legalább 5-6-ot, vagy még többet) és ezekből válogass mindig úgy, hogy változatos legyen.
De ez csak egy ötlet, én kezdő vagyok, jön majd olyan, aki jobban ért hozzá.

Edzéstervvel kapcsolatban tudnátok segíteni? Hogyan érdemes összeállítani? Én eddig a biotech oldalon leírt 4 naposat csináltam, de nem érzem a legjobbnak.

Roger6
<#eljen> Egyetértek.

smith09
Azt vettem észre hozzászólva a korábbiakhoz hogy ma már mindenki mma, meg utcai harcos, meg ketrec harcos és ők a legkeményebbek.
Ha meg pofán verik őket akkor meg megvannak lepődve. Senki nem akarjon más lenni mint ami, mert nagyon nem áll jól.
Roger6

Darth Sith
Ez a mondat találóan magába foglal mindent.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Riddick21
Úgy, hogy az emberiség 97%-a agyhalott. Így lehet menő az oravecnóra, a sóbertnorbi, a koncsitavurszt, meg a többi istenverte buzeráns, ezzel a gyökérrel együtt. Bunny írta még régebben Edző válaszolba, hogy "minden nyomorék vagány akar lenni: fegyenc, harcos, kurvaannya. Normális ember már nem akar lenni senki sem." Ez a probléma, röviden.

Roger6
Na pont erről beszéltem. Véletlenül valami buzi link megint az oldalára vezetett (Train with Bazdmeg).

"Ki is vagy, az biztos, ha arra van ingerenciád, hogy boldog-boldogtalannak mutogasd magad a Facebookon"
" Mindenki szelfizik. Te is. Aztán meg persze kiposztolod" - tovább nem olvastam, nincs is értelme.

Érted? Meg akarja mondani, hogy én hogy gondolom, hogy én mit csinálok, aztán meg kioszt (azért amit ő gondol hogy ÉN hogy gondolom), hogy az úgy egy faszság. Nem szelfizek te gyökér díszfasz. Baszná agyon az ilyen embert 5 túlsúlyos tehervonat hátrafele fékezve egy mázsa szarral. Hogy lehet egy ilyen irritáló gyökérnek 10.000-es olvasottsága?

Darth Sith
Ez így van, sokat segíthet egy jó edzőtárs. Ellenben nálam eddig mindig az volt, hogy én húztam az edzőtársaim, majd mind kikopott mellőlem az évek alatt, mert kettőnk közül mindig én voltam az, aki rugdosta a másikat, hogy még húzzon bele, még nyomjunk egy kört, pörgessük a dolgot stb.. Így idővel megtanultam egyedül edzeni rendesen, mert sosem találok normális edzőpartnert aki hasonlóan pörgetné az egészet 😄

Prince of Máté
Szívemből szóltál az edzőtársas gondolatoddal! <#eljen>

Roger6
Nehéz bizony. De minden fáradtságot megér.

Az nehéz lesz..
Van itt pécsi? 😄

Roger6
Én az első két évemben egyedül edzettem, illetve hol volt, hol nem edzőpartner. Aztán rámírt egyik ismerősöm, akivel fesztiválozni voltunk még anno nyáron, hogy jönne ő is vasakat emelgetni. Vele teljes mértékben egy fele gondolkodunk, hasonló súlyokat használunk, sok mindenben hasonlítunk. Tőle várom a motivációt, mint ahogy te állítod? Nem. De ő az, aki rámüvölt edzésen, hogy punci vagyok, ha még egyet nem nyomok ki miközben a vér már folyik az orromból, ő az, amikor laposabb az edzésem, akkor annyira felpörget, hogy egyből 110% lesz minden, ő az, aki nem engedi, hogy kihagyjuk egy-egy szarabb napon edzést, és ő az EGYETLEN aki rá tudott venni a futásra. Egy ilyen ember segítségével le tudom dönteni az agyamban saját magam által felállított korlátokat. Elvárom tőle ezt a motivációt? Nem. Ezt ő adja magától, ahogy én is neki vissza, és ez nem kerül semmibe. Szóval a jó edzőpartner az egyik legfontosabb dolog szerintem, nálam a tiszta kajálással egyenértékű. 3 év edzőtárs nélkül nem ért annyit, mint 1 év edzőtárssal (költő túlzás nyilván).

Kiss Jenő szerint egy jó edzőtárs aranyat ér. Bohos Kornél és Bereczki Krisztián szerint jó edzőtársat találni nehezebb, mint barátnőt, de ők azok, akik kihozzák belőled a maximumot, és tovább lendítenek a holtponton. És még millió idézetet tudnék ide írni olyan embertől, akik letettek már valamit az asztalra.

@sudubigyibó - valahonnan keríts magadnak egy edzőpartnert, órási különbség van a két edzés között, főleg hosszútávon.

Darth Sith
Én évek óta egyedül edzem nagyrészt, mivel az edzőpartnereim mindig elhullottak mellőlem, egyedül csinálom a kaját stb.. Ahhoz, hogy edz és TE fejlődj, ne másoktól várd a motivációt. De persze mindenkinek vannak laposabb időszakai, ilyenkor kell célokat kitűzni, pl. én olyanokat szoktam, hogy akkor kitűzöm, hogy pl. most rámegyek a felhúzásra és Xkg-ba Ydbot húzzak, vagy ugyanez guggolással, vagy saját súlyba mennyit tudok fekvenyomni mondjuk 10 perc alatt stb... Rengeteg ilyen dolog van. Igen, ez kissé eltér a szigorúan vett testépítéstől, nem is feltétlenül a legjobb az izomtömegnövelésre, de keringésre erőre igen, és mellette mindig van egy aktuális cél amire lehet edzeni, készülni, ráadásul ez mindig más, és nem unod meg, nem lesz monoton. Plusz, a gyengébb izomcsoportokat ilyenkor tök jól fel lehet hozni.

Szerintem napi 1 edzéssel is teljesen jó vagy, csak számold a napi mikro- és makrótápanyag mennyiséged, vezesd excelben, valamilyen alkalmazásban vagy akár papíron, és ha kicsit belassul, vagy megáll, akkor módosíts rajta. Játsz a különböző tápanyagok bevitelével, illetve az étekezések időpontjával, pl a szénhidrát első felét átcsoportosítod délelőttre, a másik része meg edzés után menjen be turmixban stb.. Ezt mindenkinek magának kell belőnie, de érdemes edzés és étkezési naplót vezetni, és folyamatosan újra iterálni rajta, elemezni és az eredmények alapján módosítani. Valamint azt se felejtsd el, hogy 20kg leadása után, már egyre lassabb lesz ez a folyamat, és ami eddig kevésbé szigorú körülmények között is lement, az már lehet, hogy kevés, és tovább kell szigorítani a kaját. Ha nem tudod a napi 2 edzést megoldani, akkor a kaját módosítsd, igazítsd hozzá és máris menni fog tovább.

Mellesleg, ahogy 1 kajától nem lesz senki sem egészséges, úgy 1 pizzától sem lesz semmi bajod. Ne legyen bűntudatod. Ha hosszútávon betartod, nem ezeken fog múlni. Csak ne legyen belőle rendszer, vagy ha igen, akkor mértékkel. Ha beleszámolod a napi tápanyagbeviteledbe, és a többit hozzáigazítod, még mértékkel néha ez is beleférhet.

Riddick21
Itt egy jó cikk arról, hogy milyen lehetőségek vannak diéta után. Az "este betoltam egy pizzát" nem lesz közöttük 😄 (tegnap én is ettem 1/3-ot, de délután, viszont előtte és utána olyan tisztán kajáltam, mint a kisangyal!)
Jó az aerob edzés után, de ugye vágod a menetét? Súlyzós edzés --> TURMIX --> aerob edzés --> KAJA!

Hali.
Januárban kezdtem el diétázni 115 kilóról, jelenleg 92 vagyok és most megálltam, fogyás ügyben is, meg mindenhogy. Ti mivel szoktátok feltölteni magatokat, mert én már nagyon nem bírom az egészet. Egyedül csinálom, egyedül járok edzeni, nincs ki motiváljon. Tegnap este be is toltam egy pizzát, de bűntudatom is lett tőle... x)
A másik, hogy a diéta elején még napi kétszer edzettem, reggel aerob, délután este pedig súlyzós, de az utóbbi 3 hétben olyan munkát kaptam ami miatt nem tudok csak napi egyszer menni, így a súlyzós edzés után szoktam csinálni aerobot. Ez jó így szerintetek?

Muttley
itt a csávó:

Just do it :)

Roger6
Ha jól tudom, nála "csak" doppingvétség volt, nem? Lehet tévedek.

Nemérgelődj Grabo.Nemazért raktambe a képeket hogy szét idegeljétek magatokat.Pont te linkeltél régebben egy cikket amiben hosszan taglalták hogy kokszol mindenki az olimpián.Itt sincs másként.Ennyi.Rajta kapták az úszó Kovács Ágit is csak a Gyárfás elsikálta neki hogy nederüljönki

Roger6
Nyilván sehogy, de nem is tagadja a kox-ot, szóval nem is értem miről beszélsz.

A másik dolog, amit szintén imádok, az az, amikor összegyűjtenek fotókat egy emberről fénykorában, meg miután visszavonult, és ugye a kép címe: a kox után, meg cucc nélkül, meg ilyen baromságok. Ember. Bazmeg. Ha van egy futó, aki 10 alatt futja a 100-at, aztán abbahagyja, akkor 1 év múlva 11-et sem fog futni. Egy olyan sportban, ahol a kinézet a lényeg, ez NYILVÁN feltűnőbb, szembeötlőbb, mint egy futónál, úszónál, vagy kézisnél pl.

Ja, azért ugye nem gond, ha azt gondolom, hogy Kathi Béla kicsivel jobban ért a témához, mint te.

adam46
Azért megnéztem volna, hogy koksz nélkül hogy hozza vissza 1 év alatt... Kathi Béci is tolja itt az okosságait.