Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az vagy, amit megeszel
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Tudnál akkor adni nekem egy edzéstervet? Nem tudom milyen szinten vagy, de hogy én milyenen vagyok talán már tudod.
mielõtt elküldesz a csába, hogy keressek, ígérem keresek én, de hátha így már hogy pár infót tudtok rólam, hátha tudtok olyat adni, ami nekem tényleg jó lenne. Persze azt kiemelném, hogy étrenden meg stb-n változtatni nem akarok. Nem akarok Svarci lenni. 😊
"Csak ugye én, nem szedek semmi komoly cuccot, csak vitamint, és kondi végén fehérje turmixot." - mint mi sem, és ha ezt írod, akkor elérted a pszichikai korlátodat -- ezek a súlyok... semmilyen cucc nem kell hozzá. Bár én hülye naponta 20 perccel kevesebbet alszok azért, hogy tudjak reggel sütni. <#rolleyes>#rolleyes>
Felõlem azt csinálsz amit akarsz, de 2 naponta mell + hátat a világ legnagyobb hülyeségének tartom. <#banplz>#banplz> Ebbõl az jön le, hogy egyiket sem tudod megfelelõ intezitással edzeni + még szarul is kajálsz elmondásod szerint. <#papakacsint>#papakacsint> Csak azon lehet segíteni, aki maga is akarja. Béke.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A többi nap ismétlõdik. szerdám megint váll-kar.
És a mell közben csinálom a hátat is. Felváltva.
lehet, hogy ez így nem jó, demég mikor az egész kondit elkezdtem (voltam kb 54 kiló, és a sima rúddal nem tudtam fekvenyomni, ezért francia rúddal csináltam😄) akkor egy edzõ ezt az edzést javasolata. persze volt ismerõsõm aki szintén így csinált mindent, és baromi jól fejlõdött, és ki volt gyúrva rendesen. Azóta is így csinálom. Csak ugye én, nem szedek semmi komoly cuccot, csak vitamint, és kondi végén fehérje turmixot. Étrendre is csak minimálisan figyelek. Szóval ezek miatt hiszem inkább hogy nem fejlõdök, és nem az edzésterv miatt.
Az ucsó dologgal abszolút egyetértek, alapgyakorlatokra kell helyezni a hangsúlyt. 1 rendes hát-tricepszedzés, 1kezes fekvenyomás beiktatása, plusz dinamikus gyakorlatok: ha ezek megvannak, szerintem garantált az áttörés!
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
+ 82kg kevés 182 centihez. És ha 8 éve csinálod, nem volt fura, hogy ennyi idõ után nem tudsz fejlõdni? Itt kardinális változtatásokra lenne szükség. 3 havonta én is cserélem az edzéstervet. Persze nem vagyok senki, de akkor úgy írom inkább, hogy javasolt pár havonta változtatni az edzésterveden.
Ez a fajta edzésterv inkább szintentartó edzés, mint tömegnövelõ. Saját vélemény persze.
Lehet a kis testsúly miatt fejlõdik nehezen a mellem?
Egy egyszerû indok: a sérült izmomrostok még nem regenerálódtak pl. Én említettem, hogy a hibát a kiegészítõ gyakorlatokban kéne keresnie fõleg. Amúgy az 5 kilónkénti lépcsõ is kicsinek tûnik nekem. 70-80-90-100 --> így csinálnám (természetesen a megfelelõ bemelegítés után).
Aztán tartanék ligh-weight napokat, amikor nem megyek 80 fölé. Ilyenkor nyilván a technika a lényeg, és a rudat ne fogjuk át, csak a tenyerünkbe fektessük, így az alkart és a vállat szinte teljes mértékben kizárjuk a gyakorlatból --> minden a mellre megy. Ahogy vége egy sorozat fekvenyomásnak, felvesszük magunk mellõl pihenõ nélkül a tárogatáshoz használt súlyt, és hajrá! Ezek milliórszor többet fognak használni, mint 2 naponta fekvenyomás böszme, és feleslegesen nagy súlyokkal, amik ráadásul tönkre is fogják vágni az ízületeket. ) Az eddig megszokott 90 kg-ról kapott egy 110-es terhelést, azért az majdnem 25% plussz!
Továbbá egyik bunny videóban felhozzák a "túl" szabályos fekvenyomást, mint hátrányt. Tehát a kisebb és közepes súlyoknál nem kell teljesen kinyomni a súlyt, nem kell megállni a felsõ ponton, hanem egybõl ereszteni vissza. Lassú negatív, dinamikus pozitív szakasz.
És a saját faszságom: amikor elkezdtem rendesen guggolni, 10 kilóval nõtt meg a széria utolsó sorozata fekvenyomásban 3 hét alatt. Ez valószínûleg inkább pszichikai dolog, de használt, és elhittem hogy képes vagyok rá --> az voltam.
Megcsináltam a szokásos sorozatot (75-80-85-90) majd 110.be akartam nyomni. Hát... 1-et sikerült, azt is kis segítséggel😊
Ma váll-kar lesz, de holnap majd 100-ba próbálok nyomni, talán több sikerrel😊
De ma majd belenyomok 100-ba, 2-õt, 3at. Azt majd emglátjuk 1 hónap múlva.
Én mondjuk néha szélesebben, néha szûkebben csinálom a fekvõtámaszt. Néha magasan vabn a két lábam, néha nem, tehát elég változó.
De lehet egyebek mellett a segédizmok gyengesége is az ok, hogy erõben nem fejlõdsz, mivel nem bírják a nagyobb terhelést.
Tolódzkodás segíthet ebben, mivel komplexen igénybe veszi a fõ-, és segédizmokat is a végrehajtás során.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Fekvõtámaszt én is imádom csinálni, és én is úgy hogy sokszor csinálok keveset.
Neked a kezed vállszélességben van, vagy inkább szélesebben?
Nekem a gyengém a karom azaz a bicepsz, tricepsz. Egyenlõtlen a testem, széles vállam van, van hátam hasam minden de a karjaim látszik hogy nem megfelelõek, sok mindent kipróbáltam de most újabb tippet miszerint azt az izmot eddzük meg elõször amelyik gyenge. Eddig mell-bicepsz ment de mostantól cserélni fogom, mint ahogy a hát tricepszet is. Így több erõvel tudom beleadni magam. Valaki csinálta/csinálja így?
Amibõl az egész kiindult, hogy nekem úgy tûnik, hogy lassan fejlõdök fekvenyomás terén. Nem tudok 90 felé menni.
A lenti kolegák azt tanácsolták, hogy néha, nyomjak nagyobb súlyba (100 körül) 2-3-at, hogy szokjam a nagyobb súlyt.
Nektek mi a véleményetek, csináljam, vagy nagy hülyeség?
Mert, ha nem akkor feleslegesen léptél be az oldalra, és nyilvánultál meg.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szia Bandi! Érdeklõdni szeretnék, hogy ezeket a tömegnövelõ készítményeket esetleg seggbe is be lehet adni intravénásan?
krisztian_e04b66
Válasz 2012-11-16 00:05:01
Ha a seggedben találsz vénát, köcsög, nyugodtan.
Bunny
Érdemes megvenni, nagyon profi munka az egész könyv, pont olyan profi mint amilyen Arnold is volt.
3X Mr. Olympia, Sergio Oliva also known as "The Myth" has passed away."
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Felõlem lehetsz fényevõ is, attól is fogsz fogyni. Vagy vega testépítõ is akár. Egész nap ellátni folyamatosan tápanyaggal a testet meg az izmot tényleg hülyeség, nem is értem ezt a sok hülyét, minek erõltetik...
Mint ahogy a vázolt "harcosok étrendjérõl" is ez elmondható...
www.smart-bus.hu
mert a csecsemõ nem is emészti meg a táplálékot, bocsi hülye példa volt. nem is a kiegészítõ gyártók akarják elhitetni velünk hogy nem bírunk úgy kajálni hogy elég legyen a protein csak a szarjaikkal.