Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Ez se rossz 😄
F
Anno suliban nálunk volt a bordásfalra felkötve 2 egyszerû fonott kötél, a végükön 1 gyûrû, és ugyanezeket a gyakorlatokat lehetett vagy kellett csinálni vele. De hogy manapság 60 rugóért árulják ezt a változatát, az egy merõ vicc.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
TRX
A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára. Randi Hatrick tengerészgyalogos elit katona társaival együtt a hajóra beszorulva élte mindennapjait, de fittnek kellett maradniuk, így edzéseik hatékonnyá tételére kifejlesztették a TRX Suspension Trainer-t. Az eszköz használata rövid idõn belül elterjedt az amerikai fitnesz szakemberek körében is, 2009-ben elnyerte az év fitnesz innovációs díját.
Kezdõlap
Mi az a TRX?
TRX videók
Mi az a Kettlebell?
Híreink
Kapcsolat
A TRX története
TRX: Hordozható edzõterem, felpörgetett anyagcsere
Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életbõl vett mozdulatokból építkeznek. Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvõtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. De most itt van még egy õrült és új eszköz, a TRX!
A TRX egy hordozható, felfüggeszthetõ funkcionális tréning eszköz, mellyel erõdet, egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat, valamint az úgynevezett core izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod. A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!
A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára, akik minden lehetõséget és pillanatot megragadtak, hogy testük és fittségi állapotuk csúcsformában tartsák. Hol tengeralattjárókban, hol hajókon, kikötõkben, raktárakban kellett megfelelõ körülményeket keresniük és találniuk a testedzésre. Ehhez, edzéseik hatékonnyá tételéhez fejlesztették ki a TRX-et. Természetesen a tesztelést is katonákon végezték, de rövid idõn belül elterjedt az eszköz használata az amerikai fintesz szakemberek körében is.
Neked miért jó?
Mert lényegében egy hordozható fitnesztermet kapsz, mellyel az elvégezhetõ gyakorlatok száma több százra tehetõ. Bárhol lehet edzeni vele, legyen az a szabad levegõ egy kiadós futás után, vagy egy tornaterem, ahol a bordásfalra rögzítheted. A TRX az összeállított edzéstõl függõen az erõdet és az állóképességedet is egyaránt fejleszti. Használatával stabilizáló izmaid folyamatosan dolgoznak. Ezt fõként akkor érzed, amikor a hagyományos fekvõtámaszt a „lengõ madzagokon” próbálod kivitelezni. (Nem egyszerû, de nagyon mulatságos, hidd el.)
A TRX-et férfiak és nõk egyaránt használhatják, fittségi szinttõl függetlenül. Ezért akár a pároddal együtt is edzhettek. Mivel a gyakorlatok számtalan szögben végezhetõk, az izolált mozdulatokkal szemben sokkal több izomrostot stimulálnak – így hatékonyabb lesz az edzésed. A szerkezet ráadásul kis helyen elfér, bárhová magaddal viheted, ezért ezentúl egy tengerparti nyaralás sem lehet kifogás a mozgás nélküli életmódra. A szerkentyû ráadásul az intenzív edzésnek köszönhetõen felpörgeti az anyagcserét, ezáltal szép esztétikus izmokat fejleszt.
Az edzések végén mint tudod, sosem szabad elfeledkezni a megfelelõ nyújtásról. Ez nem csak az izomláz elkerülése, de az egészséged szempontjából is fontos – nos, a TRX erre is kiválóan alkalmas.
Ha más nincs, praktikus megoldás lehet a gumikötél. Egyébként is vannak gyakorlatok, melyekhez kifejezetten ajánlott(vállra rotációs gyakorlatok). Látatlanban nyilván nem tudom veled mi a helyzet e téren, de általában elhanyagolt izmok ezek. Szal ha jól csinálod, még profitálhatsz is a dolgon, megerõsítve 1 gyenge pontodat.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
amit még ajánlok és a parkolóban is csinálni tudok az a HIIT futással pl mehet. googlezz utána jobban úgy se tudom leírni, de ezt pl indulás elõtt csináld mert jól felpörget, jobban odafigyelsz majd az útra is azon kívül hogy zsírt éget és odavág az állóképességnek is. de sérülésveszélyes cserébe és edzettséget kíván!
én a gumit másra használom, ajánlom neked is 😉
errõl a resistance bandrõl véleményetek van? http://centerforreconstructiveurology.org/peyronies-disease/resistance-band-exercises-chart-45.png
kamionos miért nem tudná kivitelezni? láttam én már motornál sütöttek alufóliába halat a kamionosok, szal ne add fel azért a kaját 😄 rizst meg elõzõ nap is megfõzheted.
egyik TRX a Hordozható edzõterem
másik a fegyencedzés saját testsúllyal végzett gyakorlatokból
a fehérje pedig altalában a sejtek építõanyaga, köztük az izomsejteké is
www.musclemag.com/blog/musclemags-list-of-top-10-training-montages/
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
De thx 😊

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
énis jelentkeztem rá, de most ezt nem ezért írom
ott meg lehet nézni a jelentkezõket akiknek profik állították össze az étrendjét és hogy miket szedjenek
http://www.testcsere.hu/r%C3%A9sztvev%C5%91k/
gondolom te pl. õhozzá vagy hasonló itt megnézheted miket szed és mi az edzésprogramja
http://www.testcsere.hu/r%C3%A9sztvev%C5%91k/Makovinszky_Nikolett/
Most ugye ez nem azt jelenti, hogy neked pont ezeket kéne szedned, de kezdetnek támpontot adhat.
Fehérjét multivitamint, c-vitamint, omega 3-at mindenképpen ajánlanám
Én jobban nem szólnék bele egy hölgynek az edzésébe és étkezésébe férfiként, de ajánlom ezt a facebook oldalt itt sok infót szerezhetsz és tanácsot is kérhetsz
http://www.facebook.com/PinkFitOfficial
természetesen pontosan, ahogy a többiek írják, ameddig a kajálás nincs rendben, addig picit pénzkidobás lehet.
viszont. gondolom Te is szereted az édességet 😊 mivel ezek a fehérjék simán felérnek egy-egy csokival, ha úgy érzed, hogy keményen edzettél, akkor megiszol egy finom turmixot belõle, jutalom gyanánt. Ez még jót is tesz majd 😊
viszont, mielõtt megvennéd a méregdrága fehérjét, menj el pár edzésre, és próbáld ki magad, és picit alakítsd át az étrendedet.
hosszútávon pedig, az én véleményem szerint, vitaminon és fehérjén kívül nem lesz másra szükséged.
véletlenül sem pasis dolog, sok sikert hozzá!
Más igazából nem is kell egy kezdõnek.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Nem csak pasis dolog bár ha még csak most kezdtél edzeni én még nem ajánlanám, de olvasd el ezeket.
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=825
http://www.fitbuilder.hu/cikk/Kreatin_uj_arcai_1.html
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Srácok, durván szoros a beosztásom, heti 6 napot meg azért nem kéne edzeni😊 Szóval a "fõ" edzések hétfõ-szerda-péntek elosztásban vannak. Eddig rendben is volna. Csakhogy 1. Az 1ik edzésrõl külön napra tettem a felhúzást, mást nem nagyon tudnék utána érdemben csinálni. 2. Kardio és dinamikus edzést szintén külön napokra gondoltam. De hogy lenne érdemes, pl. 1ik nap brutálabb lenne, és akkor mondjuk reggel kardio, délután dinamikus aztán pár óra múlva(este) felhúzás? Csak mert a robbanékonysági edzést nem akarom közvetlen semmivel 1be rakni, hogy bírja az idegrendszer. Elõre is köszönöm!
Swedish people are albino monkeys