Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hungary27
beszarás
Palinko
méghozzá az ocsmány fajtából.
Különc

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

hungary27
Ha elmondanád milyen árban és mekkora kiszerelésben gondolkodsz, tudnánk ajánlani a lehetõ legjobbat.
Vaxi
biotech és scitec környékén nézz magadnak egyet, mindkettõ kiváló gyártó, és nagyon finomak a termékeik 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Sziasztok! Elszántam magam, benevezek arra a fehérjére! 😊 Ebben tudnátok nekem segíteni, milyet érdemes választeni? Nézelõdtem kicsit, de annyi gyártó és annyi féle-fajta van, hogy fogalmam sincs, merre induljak 😊
hungary27
humorariból 😄

MEdievil
2. videót láttátok? Nem kicsit baleset veszélyes de sebaj 😊 Fõleg az a rész a kedvencem amikor fél lábbal ugrál a lépcsõn és közben hátra van gumi-pókozva az egyik lába.

Ez se rossz 😄

F

Palinko
oh my god mekkora néphülyítés 😄DD jót nevettem. ja 200 dolcsiért legyen is tele csatokkal 😄
Tyler1
Azt nem értem, miért kell erre 600 millió csat? Hogy komolyabb eszköznek tûnjön? 😊
Anno suliban nálunk volt a bordásfalra felkötve 2 egyszerû fonott kötél, a végükön 1 gyûrû, és ugyanezeket a gyakorlatokat lehetett vagy kellett csinálni vele. De hogy manapság 60 rugóért árulják ezt a változatát, az egy merõ vicc.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Lazarus
Na ezt már nevezem profi marketingnek 😄 Így kell eladni 2db kötelet 200 dolcsiért
Breki33
Azért a TRX kicsit komolyabb

TRX

A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára. Randi Hatrick tengerészgyalogos elit katona társaival együtt a hajóra beszorulva élte mindennapjait, de fittnek kellett maradniuk, így edzéseik hatékonnyá tételére kifejlesztették a TRX Suspension Trainer-t. Az eszköz használata rövid idõn belül elterjedt az amerikai fitnesz szakemberek körében is, 2009-ben elnyerte az év fitnesz innovációs díját.

Kezdõlap
Mi az a TRX?
TRX videók
Mi az a Kettlebell?
Híreink
Kapcsolat

A TRX története

TRX: Hordozható edzõterem, felpörgetett anyagcsere

Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életbõl vett mozdulatokból építkeznek. Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvõtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. De most itt van még egy õrült és új eszköz, a TRX!

A TRX egy hordozható, felfüggeszthetõ funkcionális tréning eszköz, mellyel erõdet, egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat, valamint az úgynevezett core izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod. A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!

A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára, akik minden lehetõséget és pillanatot megragadtak, hogy testük és fittségi állapotuk csúcsformában tartsák. Hol tengeralattjárókban, hol hajókon, kikötõkben, raktárakban kellett megfelelõ körülményeket keresniük és találniuk a testedzésre. Ehhez, edzéseik hatékonnyá tételéhez fejlesztették ki a TRX-et. Természetesen a tesztelést is katonákon végezték, de rövid idõn belül elterjedt az eszköz használata az amerikai fintesz szakemberek körében is.

Neked miért jó?

Mert lényegében egy hordozható fitnesztermet kapsz, mellyel az elvégezhetõ gyakorlatok száma több százra tehetõ. Bárhol lehet edzeni vele, legyen az a szabad levegõ egy kiadós futás után, vagy egy tornaterem, ahol a bordásfalra rögzítheted. A TRX az összeállított edzéstõl függõen az erõdet és az állóképességedet is egyaránt fejleszti. Használatával stabilizáló izmaid folyamatosan dolgoznak. Ezt fõként akkor érzed, amikor a hagyományos fekvõtámaszt a „lengõ madzagokon” próbálod kivitelezni. (Nem egyszerû, de nagyon mulatságos, hidd el.)

A TRX-et férfiak és nõk egyaránt használhatják, fittségi szinttõl függetlenül. Ezért akár a pároddal együtt is edzhettek. Mivel a gyakorlatok számtalan szögben végezhetõk, az izolált mozdulatokkal szemben sokkal több izomrostot stimulálnak – így hatékonyabb lesz az edzésed. A szerkezet ráadásul kis helyen elfér, bárhová magaddal viheted, ezért ezentúl egy tengerparti nyaralás sem lehet kifogás a mozgás nélküli életmódra. A szerkentyû ráadásul az intenzív edzésnek köszönhetõen felpörgeti az anyagcserét, ezáltal szép esztétikus izmokat fejleszt.

Az edzések végén mint tudod, sosem szabad elfeledkezni a megfelelõ nyújtásról. Ez nem csak az izomláz elkerülése, de az egészséged szempontjából is fontos – nos, a TRX erre is kiválóan alkalmas.

Milan! Egy idöben én is fuvaroztam, én úgy oldottam meg a kaját, hogy vettem teljeskiörlésü kenyeret, tonhalkonzervet meg zöldségeket. Nemtudom, te merre jársz, de én Ausztriában szoktam bevásárolni, választék is van és elfogadható az ár is. Igy nem kellett fözni. Persze pár turmixot be lehet tolni szerintem.
Sztem attól függ mennyi idõre vagy így berendezkedve. Pár hetes kiegen "élés"tõl úgymond csak nem lehet gond. De a táplálék több mint fele általában jobb ha szilárd formában történik.

Ha más nincs, praktikus megoldás lehet a gumikötél. Egyébként is vannak gyakorlatok, melyekhez kifejezetten ajánlott(vállra rotációs gyakorlatok). Látatlanban nyilván nem tudom veled mi a helyzet e téren, de általában elhanyagolt izmok ezek. Szal ha jól csinálod, még profitálhatsz is a dolgon, megerõsítve 1 gyenge pontodat.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Palinko
na most 9 órát pihizel? és 15 meló? akkor 7 et alszol 1 et edzel egyet kaját csinálsz. de edzés elejében sokszor még fél óra se lesz meglátod...

amit még ajánlok és a parkolóban is csinálni tudok az a HIIT futással pl mehet. googlezz utána jobban úgy se tudom leírni, de ezt pl indulás elõtt csináld mert jól felpörget, jobban odafigyelsz majd az útra is azon kívül hogy zsírt éget és odavág az állóképességnek is. de sérülésveszélyes cserébe és edzettséget kíván!

én a gumit másra használom, ajánlom neked is 😉
rizs az nem gond az megy ja,hust is probálom,csak sokszor van ugy hogy 9óra van pihire.megálástol indullásig,szal piheni is kéne meg ha kondizok nincs olyan sok idöm a sütögetésre sajna:/ jöhet a link érdekel,halotam már róla dicsérték! köszi

errõl a resistance bandrõl véleményetek van? http://centerforreconstructiveurology.org/peyronies-disease/resistance-band-exercises-chart-45.png
Palinko
mint mondták, olvasd el a 2 Fegyencedzést, ha kell privátban adok linket, nagyon jó könyvek.

kamionos miért nem tudná kivitelezni? láttam én már motornál sütöttek alufóliába halat a kamionosok, szal ne add fel azért a kaját 😄 rizst meg elõzõ nap is megfõzheted.
Guren
én a helyedben utánaolvasnék a calisthenic-nek (saját testsúlyos edzés)

Breki33
két dolog jut eszembe

egyik TRX a Hordozható edzõterem

másik a fegyencedzés saját testsúllyal végzett gyakorlatokból
Breki33
az a mássá az aminosav

a fehérje pedig altalában a sejtek építõanyaga, köztük az izomsejteké is
ja és táplálék kiegészitöt van értelme hasznlni? mert egy kamionos alapból nem tudja kivitelezni a csirke meg az ilen alap kajákat minden helyzetben,szal fehérje meg ilyeneknek lenne értelme?vagy hanyagolos?
üdv mindenkinek.melot váltottam így most kamionozni fogok egy ideig.viszont már most hiányzik a kondizás,de kamionban ugye nincs sok hely és lehetöség erre.nézegetem a lehetõségeket hogy mit és hogy lehetne kivitelezni.van valami jó ötletetek hogy milyen eszközt tudnék esetleg venni?vagy használni ami nem tul helyigényes és mégsem hülyeség. nézegetem ezeket az elastic band-eket,az jó? van értelme? használt/használt már valaki ilyet? köszi a segitséget!
Palinko
lehet hogy mássá bontja, de felbontja. fél kg izomban 80 gram a fehérje, a többi nagy része víz, érdemes ezen elgondolkodnod, 100 kg testépítõ megeszik naponta 200 gram fehérjét, tehát valamennyi elmegy ebbõl, de így is 1kg tiszta izmot kéne nyerjen minden egyes nap! és meg is csinálják igaz? 😊 ha nem akkor mondd meg nekem hová megy a fehérje?
1 kis motiváció, ha már a másik topikból törölve lett(franc tudja milyen indokból):
www.musclemag.com/blog/musclemags-list-of-top-10-training-montages/

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Egyrészt fõleg 25 év alatt jobban beépül, akkor van értelme többet nyomatni. Amúgy elég 1,5-2g/tskg. A másik meg h minél nagyobb szintre jut vki, annál nehezebb fenntartani a fejlõdést. Csúnya kifejezéssel élve 1 idõ után ez is olyan, mint a drog. Egyre több kell, minél nagyobb a vázizomzat tömege, annál több. De ez a része nyilván elsõsorban tényleg a versenyszintûeket érinti.

Breki33
szóval a fehérjét lebontja a szervezet szénhidrátra, világos :-)
Palinko
persze hogy nincs mert a kiegészítõ gyártók bérenceit olvassuk, persze hogy húszmillió gram fehérje vagy máskell kg onként. aztán meg ugyanúgy lebontja a szervezeted szénhidrátra ha nem tudja felhasználni 😄 ha annyit nõne az izom amennyi fehérjét beviszel néhány testépítõ kinõtte volna a házát 😄 szerinted mégis hová lesz az a fehérje ami nem épül be? (válasz fent)
Lazarus
szép <#eljen>
Tyler1
Miért? Hát evéssel kezdjük a napot 😊 Alvás után egybõl edzés?
De thx 😊

DarkHorSe
train eat sleep szerintem, de amugy jo lett! 😊

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Tyler1
Na készítettem ide is egy bannert a régi helyett, ha van rá igény 😊

Hú, köszönöm mindenkinek a tanácsokat 😊 Azt hiszem, akkor a kreatinnal várok még picit, viszont a fehérje nagyon csábít. Az étrendemmel szerintem nincs nagy baj, igyekszem egészségesen és változatosan táplálkozni, vitamint is szoktam szedni, fõleg ilyenkor, õsszel-télen. Igazából ezekre mindig is figyeltem,szerencsére erre anyuék nagyon adtak kicsi korom óta. Mi ilyen sportos család vagyunk 😊 csak a kondizás új dolog számomra. Ez a lány tényleg nagyon jól néz ki a videón, bár én azért idáig nem szeretnék eljutni, csak picit formásodni 😄
Klemice
Mindenki beszervezi a csaját?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Breki33
De hogy Scitec is legyen :-)

szintén ajánlott

http://www.facebook.com/Scitec.Hu?ref=ts&fref=ts

Breki33
nem tudom ismered-e a testcsere programot

énis jelentkeztem rá, de most ezt nem ezért írom

ott meg lehet nézni a jelentkezõket akiknek profik állították össze az étrendjét és hogy miket szedjenek

http://www.testcsere.hu/r%C3%A9sztvev%C5%91k/

gondolom te pl. õhozzá vagy hasonló itt megnézheted miket szed és mi az edzésprogramja

http://www.testcsere.hu/r%C3%A9sztvev%C5%91k/Makovinszky_Nikolett/

Most ugye ez nem azt jelenti, hogy neked pont ezeket kéne szedned, de kezdetnek támpontot adhat.

Fehérjét multivitamint, c-vitamint, omega 3-at mindenképpen ajánlanám

Én jobban nem szólnék bele egy hölgynek az edzésébe és étkezésébe férfiként, de ajánlom ezt a facebook oldalt itt sok infót szerezhetsz és tanácsot is kérhetsz

http://www.facebook.com/PinkFitOfficial

Breki33
ez azért egyáltalán nincs így
Vaxi
a többiekkel ellentétben én mégis javasolnék neked valami finom fehérjét, edzés utánra.
természetesen pontosan, ahogy a többiek írják, ameddig a kajálás nincs rendben, addig picit pénzkidobás lehet.
viszont. gondolom Te is szereted az édességet 😊 mivel ezek a fehérjék simán felérnek egy-egy csokival, ha úgy érzed, hogy keményen edzettél, akkor megiszol egy finom turmixot belõle, jutalom gyanánt. Ez még jót is tesz majd 😊

viszont, mielõtt megvennéd a méregdrága fehérjét, menj el pár edzésre, és próbáld ki magad, és picit alakítsd át az étrendedet.

hosszútávon pedig, az én véleményem szerint, vitaminon és fehérjén kívül nem lesz másra szükséged.

Vaxi
Párom is edz velem egy bõ fél éve, és decemberben ott lesz a brutal challange nevû versenyen, amire sajnos én sérülés miatt nem tudtam felkészülni. 😊
véletlenül sem pasis dolog, sok sikert hozzá!

Palinko
ja kajálást muszáj rendbe rakni, meg a multivitamin is kell mert az edzés miatt kiürül sok vitamin és ez nem jó így télen mert egy megfázás nagyon hátráltathatja az edzést. de én még mindég nem ajánlok neki ezen kívül semmi kiegészítõt, max késõbb ha úgy érzi.
Tyler1
Helyes táplálkozás fontosabb, mint a kiegészítõk, ha az még nincs rendben, arra érdemes inkább pénzt költeni. Aztán ami mindenképp fontos az a multivitamin, ezek után mehet a fehérje, tömegnövelõ, stb...
Más igazából nem is kell egy kezdõnek.

Köszönöm az infókat, nagyon hasznosak ezek a cikkek 😊 Viszont írtad, hogy kezdésnek nem ajánlod. Tudnál valamit ajánlani amit nyugodtan használhatok?
Klemice
sziasztok, tömegeltek még?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Palinko
hülyeség bármi kiegészítõt is venni ha csak nem akarsz profi lenni.
Breki33
Szia

Nem csak pasis dolog bár ha még csak most kezdtél edzeni én még nem ajánlanám, de olvasd el ezeket.

http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=825

http://www.fitbuilder.hu/cikk/Kreatin_uj_arcai_1.html
Sziasztok! Új vagyok még itt,tudna nekem valaki segíteni? Nemrég kezdtem el kondizni, mindig is sportoltam, de szeretnék kicsit izmosodni, kerekedni itt-ott, mert elég vékonynak érzem magam. Olvastam a kreatinról, ezt lányok is használhatják, úgy mint a fehérjét, vagy ez kimondottan pasis dolog?
Na lehet félreérthetõ voltam. Úgy értettem, a 3 napon kívül(tehát kedd-csütörtök) lenne a kardio, felhúzás+dinamikus edzés. Ami így is terhelés szó se róla, de azért nem annyira mintha a fõ edzéseimmel 1 napon csinálnám. És ezen belül kellene szétosztani rendesen h ne legyen belõle túledzés, meg bírja az idegrendszer(ballisztikus edzés azért odavág neki).

Roger6
3 nap ehhez kevés lesz. Illetve értelmetlennek tartom 3 napba belezsúfolni az osztott edzést + kardiót + még felhúzást is.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vki tudna segíteni? A másik topikban is feltettem a kérdésem, de nem kaptam választ... Bemásolom ide:

Srácok, durván szoros a beosztásom, heti 6 napot meg azért nem kéne edzeni😊 Szóval a "fõ" edzések hétfõ-szerda-péntek elosztásban vannak. Eddig rendben is volna. Csakhogy 1. Az 1ik edzésrõl külön napra tettem a felhúzást, mást nem nagyon tudnék utána érdemben csinálni. 2. Kardio és dinamikus edzést szintén külön napokra gondoltam. De hogy lenne érdemes, pl. 1ik nap brutálabb lenne, és akkor mondjuk reggel kardio, délután dinamikus aztán pár óra múlva(este) felhúzás? Csak mert a robbanékonysági edzést nem akarom közvetlen semmivel 1be rakni, hogy bírja az idegrendszer. Elõre is köszönöm!

DarkHorSe
Ja rajuk gondoltam, angliaban 5 kilo 16200forint kb 3ezer a szallitasi koltseg. Naluk megvehetem szerintuk UGYAN azt csupan 15790 forintert, biztos ugyan azt aruljak...

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Tyler1
muscleteam.hu árulja a termékeiket.