Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csuszi
ja és már kétszer levezettem itt, a turmix drágább mint a csirkecsöcs grammra lebontva.
a legolcsóbb fehérjeforrás grammonként a cici a hentesbácsinál.
most 1300ért vettem 1kg csirkét. abban van 220-250g fehérje. az grammonként kb 5-6ft.
turmixban veszel valami közepeset, akkor nem tudom most az árakat de olyan 25rugóper 5kg. és akkor rendes voltam, mert
1. egyben perkálsz nem 2000et hagysz a hentesnél.
2. nem 35000premium cuccot hoztam példának
na szal 25rugóért kapsz 5kg port. abban van 5000x0.73 ha jó fej vagyok és van benne annyi fehérje. az 3650g fehérje. az grammonként majdnem 7 ft.
cserébe többet költesz egyszerre, nem olyan finom mint a szilárd étel, nem olyan hasznos, nem olyan tartalmas éhség szempontjából, és az se biztos hogy az van benne amit mondanak.

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
- nem értem baszki. milyen hat adag?
6 turmixot tolsz?

- barna 400ft 1kg a sparban. nem hiszem hogy drága lenne

- ok

- ok

- kevés. c min. 3g. multivitmin nem mindegy milyen. gyógyszertári felejtõs. tápkieges kell. lenkei vagy scitec vagy biuo amelyik szimpatikus.

edzés nap vs pihenõnap. nem kell ennyire specializálni. btw az életben nem mozogsz 1000kcal. amúgy a jó edzéssel utánégetést csinálsz és nem lesz pihenõ vagy sima nap. 1600per nap oszt csõ. ha kevés, emelsz. ha lassan fogysz tovább csökkentesz.
láttam válaszoltál olivernek. de emlékezetbõl tolom, valami úszást meg aerobot láttam. hát az pont nem jó edzés. unalmas hosszú és nincs utánégetés.
súlyzós edzés kell meg hiit azaz high intervallum tréning.
1perc sprint 2perc pihi 1perc sprint 2 perc pihi. pulzust feldobjuk, leejtjük, feldobjuk, leejtjük. stb, ameddig el nem hányod magad. sokkal keményebb, de cserébe nem uncsi, rövid, és 72 órán át hat. az aerob meg csak amíg tolod.
persze ezt úszással bármivel lehet csinálni. kurva gyors egy hossz, utána koca úszás, kurva gyors stb. 1perc sprint bringa 2 perc majdnem elesel olyan lassan mész. aztáén megint spirnt. általában 10-12 perc elég, úgysem bírja tovább senki.

De kreatív vki 😄 Nálam 1elõre mégis az a best of best kretén, aki nemrég 1 videón vmi csigán lerántásokat csinált, közben ugrálással meg kitörésekkel.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

A tervem 2 nap súlyzós edzés és kardio fél -3/4 óra nem nagy intezintással, majd egy pihenõnap amikor elmegyek úszni, de nem megterhelõen.
A célom pedig, az, hogy a kb 19-20 kg zsíromat leadjam és emellett, a meglévõ izmaimból semmit se fogyjak, sõt fejlõdjenek.
köszi a választ!

-A fehérje 260-grammra jön ki, hiszen: 6 adagom van= 6*20 fehérje az kapásból 120+zabpehely 200g ( 28 fehérje)+csirke 300 g (75 g fehérje) ez már itt eleve 220 felett van és az apróságot bele sem számoltam most.
-Rizsbõl én is a barnát szerettem volna, de tandíjas vagyok, koleszes vagyok, így anyagilag nem bírnám, szintén ezért próbáltam meg a csirkét lecsökkenteni 0,3-ra és ezért emeltem 6 adagra a turmixot.
-A vizet ki is felejtettem, természetesen az is min 3 liter
-Puffasztott rizst ha láttad, csak bent maradt a táblázatban, nincs mellette semmilyen érték, az nincs is benne az étrendemben.
-Vitamin: 1x1000mg C-vitamin és egy multivitamin

Az edzés napokon vigyek akkor lejjebb a 2600 kcal-ból és a pihenõnapon meg 1600-ról feljebb?

Roger6

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

csuszi
sót nullát használok.
van a szokásos fûszercuccokban minimális.
káros az érrendszerre, és olyan sok sóval dolgoznak midnenfelé, hogy rengeteg jut be amúgy is.
kocc felesleges, és pillanatok alatt leszokik róla az ember, és már zavaró is lesz ha véletlen bekerül a kajába.
meg asszem a vitaminokban is van elég, hogy ne kelljen pluszba fõzéshez. de szerintem ha nem lenne is, túl sok van a többi cuccban.

csuszi
ha szálkásítani akarsz, miért mész a 2100-as kcal felé?
szerintem az 1600 kevés, inkább olyan 1800körül. aztán ha HETENTE mérve túl gyorsan fogysz, még több kcal, ha lassan, akkor kevesebb. heti 0.5 az ideális, max 1/hét.
nem számolgatom át a táblázatodat, de kapásból a hétfõben a fehérje a büdös életben nincs 260g fehérje. (ami amúgy nem is kell).
cickó kevés. olyan 0.5re lõném be.
nem fehér rizs, hanem barna. vagy durum tészta. és amúgy kevés. 150 körül kéne.
se a cickó se a rizst nem számolgatom ki neked, csak tapasztalatból mondom, nekem 150kell köretbõl min., de inkább 200-250, meg hús napi 0.5.
nem 2l hanem 3l víz.
diéta, tél, vitamin kötelezõ.
felesleges heti lebontás kcal meg fehérje stb. az napi.
súlyvesztés heti. pénz havi.
puffasztott rizs kuka. minek? köretnek jó? nem. ott a barna jázmin vad stb rizs meg a durum cuccok, meg a zöldségek.
arányokban 40 feh. 40 szénh. 20 zsír.

dicséretes a lelkes táblázatosdi, ezért javítom. de a számolgatással már gondok vannak.

Palinko
jó az egyszerû konyhasó sztem is, bár én tengerit használok. meg kéne kérdezni a többieket nekem soha nem volt célom vízbõl veszíteni, de fogyás kell, és olvastam szálkásító dolgokat. ott már végén mennek a brutál szintre, azt most nem is emlegetem, de már elõtte sem használnak sót és a vízbõl is kiszûrnek valamilyen ásványi anyagot ami elvizesítésben segítene. tényleg elég halvány az emlékezetem, jobb volna többiek is segítenének neked. bár én sem aggódnék a helyedben, vízt simán kiizzadod majd, zsírt leadni az érdekes 😊
oliwwer
Nem tudom mi a célod, súlyzós edzést szeretnél-e végezni (én ajánlom).

Egyébként meg mindenki azt fogja itt mondani, hogy ne diétának ess neki rögtön, hanem kezdj el edzeni rendszeresen, és ami tiszta kaját megkövetel az edzés, nagyrészt úgyis helyrehozza az alakod, mert nem annyi szutykot fogsz bevinni mint eddig és ez rögtön látszani fog, pláne ha még pakolod magadra az izmot ezerrel. Ha van rajtad némi izom (2év), akkor mehet a diéta.
Sziasztok!

Rengeteget olvastam a témában, és igyekeztem összeállítani egy megfelelõ étrendet szálkásításhoz.
21 éves vagyok 93 kg, 185 cm. Másfél éve sérültem le egy fociedzésen, és azóta sikeresen felszedtem 15 kg-ot,sajnos elhagytam magam, de itt az ideje újra formába hozni magamat.
Készítettem egy táblázatot excelben, ami tartalmaz szinte mindent ( remélem nem hagytam ki semmit se) Testsúly,kalória igény,testzsírszázalék, árak, napi tápérték igények, ételenként szintén.

Ha valakinek van ideje tudna vetni rá egy pillantást?
http://data.hu/get/6173019/Szalkasitas.xlsx Fõleg az étrend tábláról alkotott véleményetekre lennék kíváncsi Ha vannak, akkor milyen hibák vannak benne? mit lenne érdemes növelni, vagcs csökkenteni?

Köszönöm a segítségeteket!

Sziasztok!
sóval? asztali sót használok, nem is olyan sokat, bár azért érezni a kaján, lehet visszaveszek belõle

Palinko
talán a sóval rontottad el, én is valamiért elkezdtem zabálni a sót mostanában, és megköti a vizet, ez van.
oliwwer
http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=1116

Nem olvastam végig, de biztos vannak benne okosságok. Egy átfutást megér
Roger6
Egyetértek. Nem kell semmilyen extrém magas ismétlésszám hasazásnál, inkább pakoljunk súlyt a mellre.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Ne aggódj, majd ha diétás idõszak jön(amit még szerintem nem muszáj sürgetni) le fog az menni. Addig is, ha adhatok 1 jótanácsot, nem csak nneked de mindenkinek: neúg y fogjátok fel h hasra 100akat kell csinálni d etényleg... keményen,mint más izomcsoportot, persze ha lookra megy vki akkor nem. De ha IGAZÁN erõs törzset és hasat akar vki, 1 idõ után mindenképpen ott is növelni kell at erhelést,és ez súlyokat jelent. Sokkal sérülésmentesebb leszel töle,mint a kockahashajszoló napi 200 hasgyakorlatot végzõ emberkék.

UI: Bocs a gépelési hibákért, kicsit most megemeltem az antioxidánsbevitelem kékfrankossal<#idiota>

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

188cm magas vagyok. tudom hogy elvileg nem sok, de a pocakon kezd meglátszódni a dolog, engem csak ez zavar. rengeteg küzdöttem anno azért, hogy lemenjen és zavar hogy jön vissza.

Tyler1
Hát most abban versenyzik, abból indultam ki 😊

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Nem akarok indiszkrét lenni, de hány centi vagy? Mert az h 80ról 82re felmentél, szerintem nem ok a parára. Félreértés ne essék, nem vagyok az a fajta aki azt mondja h 100 kiló alatt lófaszjancsi az ember, de egyelõre szerintem még szedhetsz tömeget.

1 hónapja visszaemeltem 500g-re a napi csirkemell adagot, a rizs adagot is emeltem egy picit. 300g-ról álltam át erre, de vészesen gyorsan nõ a súlyom (december végén még 80kg voltam, most 82-t mérek), bár nem igazi tömeg, legalábbis ismerõs szerint csak bevizesedek. miután elmegyek bulizni és fogyasztok alkoholt, másnap lemegy a súlyom 79.5kg köré, úgyhogy valószínûleg tényleg bevizesedek. mitõl lehet? napi 4l vizet mindig megiszom, szénhidrátból pedig most elkezdtem visszavenni.

csuszi
nem hiszem hogy erõsember lesz.
inkább erõemelõ. már ha van esze, és belátja, hogy az a pálya.

Szerintem nem is strongmanre van/lesz berendezkedve. Ugye sokan mondják h a felhúzás az erõ igazi fokmérõje. Asszem aki ilyet állít, nem csinált egyetlen strongman gyakorlatot sem... Ettõl függetlenül szép eredmény, még ha köhh... úgy is, na. Piszkosul jó a gyerek szó szerint<#vigyor>

Tyler1
Na igen, csak a strongman gyakorlatoknál, mint pl. a kõgolyó emelésnél, cipelésnél(páros cipelésnél fõleg), hajításoknál hátrányos az alacsony termet.

csuszi
pont a magassága miatt ilyen erõs és halmozott fel ennyi izmot.
a kicsik "szeretnek" izmosodni. a magasak kevésbé.

Tyler1
Hát igen, nagy jövõje lehet, talán nem is csak a határokon belül, bár a magassága nem valami elõnyös ebben a sportban 😊

Vaxi
nem mondtam, de azért sikerült megfogni a lényegét a dolognak <#nyes>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

De nem mondhatod hogy nem fogalmaztam szépen. <#nezze><#nezze><#nezze><#nezze>
Vaxi
szinte már vártam egy hasonló kérdést <#nevetes1>

Oszt genetika miatt ilyen?
Vaxi
tavaly már indult a brutalon, 15. helyen végzett. most ugyebár megnyerte, 9800 kilós összteljesítménnyel. láttam videón 300-as felhúzását. beszarás 😄
szerintem nagy jövõje van a magyar erõsportban 😊

Tyler1
Odabasz az tuti, tv-ben láttam még valami nyári versenyen, hát komoly a fizikum is, meg a póver is. És "nevetségesen" fiatal, elõször azt hittem rosszul hallottam mikor mondták a korát. Kíváncsi lennék mikor kezdhette.

DaemoonHunter
Köszönöm a válaszokat! Hasznosnak.

Vaxi
róla szól a poszt 😄

Effe88
de pici a középsõ😄
1,60?

Vaxi
*17 éves

Vaxi

"Tegnap a Martfû Városi Fitness Klub megnyitója alkalmából egy szuper edzést nyomattunk Tamás Hajnal, Sándor Bíró, a 2012-es BRUTAL gyõztes Bíró László, és az egyik legnagyobb hazai fiatal testépítõ tehetség, István Polyák részvételével! Karból nyomás 120/4 ismétlés, utána az idei év elsõ 300-as felhúzása, majd levezetésnek az egy kis fekvenyomás..., nagyon jó hangulatú program volt! Köszönöm a meghívást és gratulálok a teremhez!"

nem semmi a srác, volt szerencsém személyesen látni a brutalon. 😊

ok kösz
http://www.youtube.com/watch?v=1ZNELZKigUk

gyakorolni kell (nem kell rögtön teljesen a fal elé állni, lehet fokozatosan csinálni)
ezt a fal elé állást nem teljesen értem, hogyan pontosan? mert akkor hátraesek D:
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=4187
+
helyes kivitelezés / mozgásforma
engem kettlebellesek úgy tanítottak guggolni, hogy a fal elé kell állnod teljesen, és úgy leguggolni (ezt gyakorolni), ilyenkor a térded nem mozdul elõre, és az valamiért jó, de utánanézhetsz másfajta technikáknak is, esetleg keresel egy szakembert
+
ízületerõsítõ
+
saját súlyos guggolások (ez megerõsíti az ízületeket) (saját súlyos = súly nélkül)
Effe88
térdbandázst tegyél fel
hátha jobb lesz

DaemoonHunter
Tudnátok mondani valami megoldást térdfájás ellen guggoláshoz? A szabályosság megvan, de már saját testsúllyal sem tudok megcsinálni 10 nél többet egyhuzamban, mert olyan mintha szétcsavarodna a térdem, szúr. Sosem volt semmi sérülésem, ezek szerint csak szimpán gyenge a térdem?
Persze lehet hülye kérdés volt és orvoshoz kéne fordulnom, de alapból semmi baj sincs csak ennél a mozgásnál. <#nemtudom>

csuszi
"Barna a Gergõt, rajta is bosszút állhatott volna mielõtt végez magával. "
állítólag tervezte.
az a steve namat német istván dolog tényleg kibaszott tré.
amúgy véletlen pont ma láttam meg egy interjút némettel, amit b gergõ csinált.
beszéltek bunnyról meg barnáról is.
nem linkelem, aki akarja megtalálja, talán már sok volt a témából itt.

más téma a riportból, hogy német istván se kell a szomszédba menjen arroganciáért és arcért.
mindezt azzal tálalja és védi, hogy aki ezt felemlegeti, az mind kishitû, kisstílû és nem hagyja szárnyalni a kurva nagy tehetségét. érdekes szemszög, talán nem ártana utánanézni, hogy amire Õ gondol, az nem egészen így zajlik.
amire õ gondol, az nem az, hogy a géniuszokat visszarántják azzal hogy szerénységre intik, meg figyelmeztetik hogy talán kevesebb arc kellene, hanem keresztbetesznek a tehetségnek, nem engedik kibontakozni és ártanak ahol tudnak. a kettõ nem ugyanaz. õt nem visszarántják, hanem esetleg egy kurva nagy emberi hibára hívják fel a figyelmet. de a kurva nagy ego eltakarja a napot, oszt aki ellenkezik vele, az csak a hatalmas tehetségre irigy.
de ha ezt személyesen mondanám neki, tudom mi lenne a rekació az interjú alapján.
noname ne dumáljon.
ez a profi vagy félprofi vagy akár amatör testépítés ahogy egyre több dolgot látok, egyre hányingerkeltõbb.
egoista, önelégült, arrogáns, hisztis kurvák jó része. akinek nem inge...ott van kathy béla. hát az aztán sportember. nem is hallottam még ilyen balerinás történetet róla egyszer se.

Szerintem nincs olyan elismertsége, mint más sportoknak, és hát vmibõl állni kell a cehhet... Amúgy rohadt érdekes h nemrég db mennyire ellene volt steve namatnak is, ezért a külföldi stílusú névhasználatért is fikázta. Most meg ebben az ügyben nyilatkozza h a hazai testépítésbõl "aki számít", kiáll Gergõék mellett, többek közt Németh is. Nem azért, de ha ennyire utálta volna Barna a Gergõt, rajta is bosszút állhatott volna mielõtt végez magával. Vagy álszentségbõl nem tette volna? Vannak itt jó kérdések.

csuszi
De mortuis nil nisi bene

halottról igazat vagy semmit.
így van helyesen, csak tévese rögzült a magyar nyelvben (vagyis a régi fordítás úgy volt, hogy halottról jól vagy sehogy, csak szép lassan jó lett belõle.) - de az eredeti filozófus idézete, az hogy igazat, akár rossz, akár jó.
ezzel értek egyet amúgy, erre írtam az elején, hogy a faszomba már, mit érezhet b gergõ meg a teremtulaj, hogy mindenki elküldi õket a faszba, meg szemét gyilkosok, meg kussoljanak, mert meghalt a másik. kurva szar lehet, valszeg befognám én is, de tré a dolog az szent.
ezzel nem azt mondom hogy db-nek vagy b gergõnek van igaza, hanem hogy nem tudjuk, igazságot nem módosít az öngyilkosság.

de abban kurvára igazad van, már lényegtelen.
ami nem, hogy miért nem hallok soha ilyet más sportokban, vagy elvétve, itt meg pár havonta jön a hisztérikázás. hol némethi aki steve namat lett baszdmeg beszarok, hol x, hol y, hol zs köpköd. persze szigorúan blikk meg fókusz (van még?).

shaba23
az a gond, hogy derékfájós vagyok, és az a tapasztalatom, hogy a paddal való edzéstõl nem lesz gond, míg a jó reggelt gyakorlattól fájdult már meg. Csinálom olyan szabályosan, mint a videókon, de ha csak rúd van a nyakamban, akkor is problémás.
Szerintem felesleges kiadni olyanra, ami lényegében csak 1 gyakorlatot, ill. annak változatait teszi lehetõvé. Csináld inkább a jó reggelt gyakorlatot, ha kell az extra munka alsóhátra.

shaba23
Nem tud valaki linkelni, vagy valami módon megadni egy hiperhajlító pad rajzot, amin vannak méretek? Kellene egy itthonra, de azért az egy szál vasért meg 1 óra munkáért nem adnék ki 40e forintot.
Vaxi

egyébként meg, hogy mi az igazság, szerintem már kurvára lényegtelen. nem tudom mi történhetett, de a bulvárlapok igazságtartalmát ismerjük, ez alapján meghurcolni több embert, szerintem baromság. a másik oldalról pedig, halottról jót, vagy semmit.