Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Továbbá egyszer arról írtok, hogy kezdõnek jó a teljes testes edzés. Aztán akkor is jó, ha megakad az ember, aki nem lehet kezdõ, hiszen egy kezdõ attól is fejlõdik, ha ránéz a súlyokra (megfelelõ étrend mellett persze), tehát nem akadhat meg. Nem tudom ti hogyan edzetek, de nekem fekvenyomás után 4-5 napig mindig izomlázam van, így kizártnak tartanám, hogy az adott héten még egyszer rádolgozzak bármit a mellre. Ez lehet saját probléma, és szar a regenerálódásom. Tegnap fekvenyomás + tárogatás szuperszettben, ajánlom mindenkinek, akit szeretné, hogy hordágyon vigyék haza.
Kokszolni az fog, aki fogékony (gyakorlatilag elég hülye) rá.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
174 centi vagyok és 80 kiló 26 éves.Korábbról van egy kis kondis alapom 2-3 éve gyúrtam 2-szer fél évig elõtte pedig sokat sportoltam.Lényegében abbahagytam 2 éve mindent az eredménye hogy nõtt egy jó nagy pocakom de a váll kar hát bicepszembõl azért maradt valami.Amint elkezdek fekvõzni egybõl szépen bedurranak.2 hete megint vettem egy bérletet a kondiba, ugyanolyan kedvel megyek újra mint régen.Tömegnövelni szeretnék elsõsorban tehát szép nagy vállakat nagy bicepszet és nagy combot amelett hogy a hasam egy kicsit laposodna (nem kockás!!! csak picit laposabb!).Erre kellene egy jó edzésterv hetekre lebontva.Nem tudom hogy kellene csinálni a legjobban.Heti hány edzés hány pihenõ.Egy nap mire és arra egy héten hányszor kéne edzeni stb...Jelenleg úgy csinálom hogy 1 nap mikor edzek mindig 2 izomra megyek rá azt is úgy hogy ne üssék egymást..Mondjuk Hát-Has, Váll-Láb , Mell-Bicepsz vagy hasonlók még most kombinálva össze-vissza edzek persze mindíg csak 2 izomcsoportra.Nem tudom hogy ez így helyes-e?
Most hogy alig vagyok túl az elsõ izomlázon minden testrészemen kb ilyesmi súlyokkal szériázok:Mell-fekve : 65 kiló 4x8 (simán) 70 - 75kg döcögve 3x vagy 4x 5-6-7.Ferde padon 5kg-al kevesebbel de ugyanígy.A hátrafelé döntött padon +5 kilóval ugyanígy.Lábra:Taposó:120kiló 4x8 simán A nõi gépeket is bevonom 2 térddel kifelé nyomás teljes súllyal asszem 80 kiló ez 4x8 erõlködve (ez seggre nagyon jó) , illetve ugyanaz térdel befelé ez pedig a két golyóm melletti két csontot illetve belsõ külsõ izmot is nagyon feszíti ezt is teljes súllyal.Hátra és vállra különféle gyakorlatokat csinálok különféle súlyokkal nem tudom mi a nevük de vállra elég fontos lenne egy jó gyakorlatsor vagy inkább 2.Hasra lábfelhúzás felülés illetve az az egyszerû kis primitív szerkezet amire ráálsz és jobbra balra mozogsz körkörösen.Arra összesen 40-50 kilót is rá.aszok és a mozdulatsor végén a "fékezõ" hatás amit te fejtesz ki az edzi a hasam.Én úgy vettem észre hogy hatásos.Bicepsznél ha egykezes súlyzót veszünk 10kilóssal 2x8 , 1x7 és végül 1x6 kb ahogy bírom és ahogy fáradok.12.5 be is bepróbálkozok ott kb 4-5-6 megy egy kétszer ismételve.Nagyjábó most ilyen a formám szerintem 1-2 hónap és kicsit azért emelkednek majd a súlyok tényleg nem akarok szálkásodni (mert nem tetszik a szálkás izomzat) csúnyának tartom a másodlagos izmokat sõt szerintem a testépítés haladó és profi szintem egy picit ciki is.Bocsi tényleg tudom hogy ezt nem jó helyre írom de ez csak az én véleményem, annyit mondtam hogy én milyen akarok és milyen nem akarok lenni.Szóval aki tud segíteni az frankó gyerek megköszönöm ha tudnátok ajánlani egy jó kis edzéstervet az igényeimnek megfelelõen!
Köszi
Adam
Az, hogy ki, mennyi idõközönként vált edzéstervet, egyénfüggõ. Egy idõ után, egy ÁTLAG embernél, szinte elkerülhetetlen, hogy megakad egy szinten. Ekkor szokott elõfordulni, hogy valaki kikacsingat a koksz felé. Ilyenkor érdemes váltani egy nagyot az edzésterven, hogy valami teljesen új behatás érje az izmokat, és valami, olyan sokk érje õket, amihez nincsenek hozzászokva.
Roger, szerintem 1 ideig nincs kõbe vésve h mindenképpen 2havonta változtatni kell a terven. Lehet vannak akik azt mondják h azért nincs fejlõdés, mert nem elég változatosan eddz az illetõ. Ha variálod 1 kicsit közben a széria-és ism.számot, valójában akár évekig is fejlõdhet vki 1 programmal. Hogy nem elég változatos? Tegye mindenki a szívére a kezét, és mondja meg h fokozatosan emeli-e a terhelést... ez önmagában változás. Attól hogy vki egyik programról a másikra ugrál, de közben ugyanolyan intenzitással edz, ugyanolyan súlyokat használ, nem igazán fog fejlõdni. Ami bevált azon minek változtatni?
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
<#eljen>#eljen>
MJ rulz Pink Team The Only One
Ezekben a dolgokban teljesen egyetértünk. A kaja és a pihenés a lényeg. Illetve én sem szeretem túlmisztifikálni a dolgokat, ezért is preferálom az alapgyakorlatokat.
Viszont egy ÁTLAG ember, nem fogja tudni betartani ezeket az alapfeltételeket, és meg kell vizsgálni, hogy az adott körülmények között, mi a számára megfelelõ.
Lehet én vagyok hülye, de ahogy fejlõdik a világ, egyre inkább túl akarják misztifikálni ezt a sportágat, és egyre több szemét lát napvilágot könyvek, cikkek formájában. Ne 45 fokos padot használj, hanem 47,57 fokosat, mert húha... <#boxer>#boxer> Miért kell ezt túlbonyolítani? Aludj, egyél, eddzél keményen, egyél, aludj. Ez nem nagy mûvészet, bár elég fura, hogy valaki egy kajálással akarja bevinni a napi szénhidrát és fehérje szükségletet, és meg van gyõzõdve arról, hogy az egész napi éheztetés aztán marha kedvezõ az izom számára...
Dezinformációval van tele a net, és hihetetlen mennyien bekajálják az egyszerû logikának ellentmondó állításokat. Gondolkodjunk kicsit. <#whatever>#whatever>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Az esetemben pl, adottságaimat tekintve ( 2m+, ectomorph, gyors anyagcsere ) csak a Hard Gainer edzések, amik eredményre vezetnek. Csináltam én évekig volumen edzést, és még most is csinálok, mert az izolációs gyakorlatok is fontosak. De számomra mindig a nagy súlyos, alacsony ismétlés számmal végzet, szabad súlyos, ALAP gyakorlatok ( felhúzás, guggolás, merevlábú felhúzás, húzodszkodás, fekve nyomás, vállrol nyomás ) voltak azok, amikkel jelentõs mennyiségben tudtam felpakolni.
Alapvetõ hibának látom sokaknál, hogy nem hajlandóak váltogatni az edzésmódszereket. Pedig, mindig az a jó edzés, amit éppen nem csinálsz. Az átlagemberek 90% lemegy, nyomja a jólbevált Mell/hát/váll/bic+tric edzéseket, egy ketten a lábat is beveszik, de a többség inkább elhagyja, merthogy úgyis lejár focizni. Lejárnak heti 4-5 napot, minden testrészre csinálnak 4-5-6 gyakorlatot 0 intenzitással, és 1.5-2 órát keringenek a teremben, mint gólyafos a levegõben. Nyilván egy szintre így is el lehet jutni még az elején, de egy idõ után megáll a folyamat. Ilyenkor jönnek elõ a "csakegykisstanazolaznemárt", meg az "ez csak szemes" beszólások.
Aztán ott a másik fele, aki baszik a pihenésre, és a kajára, csak nyomja orrba-szájjba az edzéseket, mert azt hiszi, minél többet edz, annál nagyobb lesz.
Nem akarok megsérteni senkit, félre értés ne essék, nyilván vannak kivételek, én csak azt látom, hogy az átlag emberek közül ez a többség.
Én sem készülök testépítõnek, de ha már valamit csinálok, azt szeretem jól csinálni.
A gyakorlatokat koncentráltan, és lassan kell kivitelezni. Tehát nem a "jólbevált" jurotréning-es dobálózás.
Ez kicsit extrémnek hangzik tudom.
Én mondjuk azt preferálom, hogy HIT szétbontva 3 napra. Leg/Push/Pull
Így egy normál embernek, aki doglozik, nõje van, stb, is van elég ideje regenerálódni.
Heti 4x-i volumen edzéssel is simán túl tudja magát edzeni az ember, hiába van neki bontott edzésterve. A túledzettség nem izomcsoportra bontva jön elõ.
Nincs nagy izomtömegem, csak 66-67 kiló vagyok, s néhány éve edzek kisebb nagyobb megszakításokkal...
Egyébként meg a wm 35 meg ezek is maltodextrint, dextrózt tartalmaznak, esetenként zabpelyhet, mint pl a jumbo, és ezeket is megtudod csinálni otthon, csak nagyon apróra kell darálni a zabpelyhet.
Egy adag fehérje shékerbe, plusz rá 40gramm dextróz, edzés után mehet belõle 60 is, és kész. Vitaminod úgyis van, és a fehérje is tartalmaz, a tömegnövelõkben meg nagyrészt az van, néha kreatin, meg felszívódást segítõ cuccok, de az szintén megtalálható a fehérjében. Legolcsóbb kombó
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
The Protector: A nyak mögül nyomás tényleg egyénfüggõ, van akinek fekszik, de a többségnek nem. Személy szerint az 1kezes nyomást kedvelem, azt is 1szerre 1 kézzel, de mindenkinek szíve joga hogy végzi. A légzés: mindig a kinyomáskor/pozitív fázisban fújd ki a levegõt. Vannak kivételes, vitatott esetek, pl. oldalemelés, ahol vannak akik azt mondják emeléskor vegyük a levegõt, mert úgy tágul a mellkas. Nem értem a logikát, h 1 váll-izolációs gyakorlatnál miért a mellkastágulás a fontos, de biztos meg tudják magyarázni.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
1 éve csinálom, problémát nem tapasztaltam még kis mértékben sem.
Pl tolózkodást meg nem csinálok, mert nyírja a könyök ízületeimet.
Ember tudja saját magáról hogy mit csinálhat és mi nem, erre kell az 1-1.5 év kezdet a testépítésben és kiderülnek a dolgok.
A felhúzástól nekem rettenetesen szokott fájni a hátam ezért nem erõltetem túlságosan,de azért 80kg-al szoktam belõle szériázni ha azon vagyok.Meg anno konditeremben sokat csináltuk azt is,hogy felfelé haladunk a felhúzással.
Még egy nagyon fontos kérdésem lenne.
LÉGZÉS.
Mikor hogyan vegyem a levegõt?Kinyomás-eresztés és súlyemelés-engedés folyamán.
Mellesleg most otthon edzek,egyedül anno pedig társaságban teremben.A kõkemény lábazásokat nem tudom megcsinálni azon kívül majdnem minden van ami az alap gyakorlatokhoz kell.Míg nem volt semmi cuccom addig székekkel meg megtöltött vizes palackokkal nyomtam.Most már van haspadom,fekvepadom és súlyzóim.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
a nyakmögül nyomás
jól kikészíti az izületeidet...
alapgyakorlat a fekvenyomás,gugolás,felhúzás
nem ez a gyilok
Nyak mögül nyomás állva gyakorlat.
Az én válledzéseimben mindig benne van, és ezzel kezdem. Úgy veszem mint a lábnál a guggolást, mellnél a fekvenyomást. Alap gyakorlatnak kellene venni.
Én állig húzást,egykezes váll vonogatást,ugyan ebbõl kétkezeset és egy olyat, hogy a nagy rudat a hátam mögé veszem és úgy vonogatom a vállaimat.
Visszatérve a témára, Arnold az enciklopédiájában 1 nagyon durva, szinte pihenõnap nélküli edzést ír elõ még a kezdõknek is. Közben ecseteli, h volt mikor Sergio Oliva meg õ hentesként melóztak keményen, aztán edzettek. Öhö. Csak azt kéne figyelembe venni, h az átlagembernek ez a hozzáállás egyenes út a túledzéshez, vagy még rosszabbakhoz. Nem azt mondom, h aki fizikai melós az felejtse el az edzést, de mindenképpen kisebb volumennel és intenzitással kell nyomnia.
Most berendeltem egy adagot az ON PLATINUM HYDROWHEY -bõl. Megmondom õszintén, igen kényes a gyomrom, és eddig egyedül az ON 100% Whey volt az, amitõl, tényleg az ég világon semmi problémám nem volt.
Én itt veszem: http://www.profigym.hu/feherje-1500g-felett/musclepharm-combat-adag-assault-23g-s175088623
MHN-es tejsavópor rendben van, én használom, használtam. Nagy ízkavalkádra viszont ne számíts. De az íz miatt úgyis csak a rinyapicsák szoktak nyervogni. Érdemes utánajárni, hogy hol kapod meg kedvezõ áron, mert némelyik bolttal igen-igen elszaladt a ló.
Power Protein ár/érték arányban oké, viszont nem edzés utánra való, inkább csak a napi kaját kiegészíteni 2-3 shake-kel.
mov ah,4ch int 21h end