Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oliwwer
Nem is szoktál amúgy cht bevinni edzés után? Csak mert írtad hogy a fehérjével ülsz le újságot olvasni edzés után
oliwwer
Edzés után van helye a kiürült glikogén miatt, máskor nem
nem akarok sok dextrózt használni. helyette egyébként esetleg tudsz valamit ajánlani?

Roger6
Hát nem tudom, én nem szórakoznék dextrózzal. Tudom, edzés után 20-30 perccel visszatöltésnek megfelel a fehérjébe. De az inzulinszintet is emeli, baszogatja. Mindenki maga dönti el. Bár általában pont szarnak az ilyen dolgokba észrevételem szerint. <#rolleyes>

Ha igazi ínyenc lennél, akkor edzés és fürdés után az elõtérben leülve szépen, kortyonként fogyasztanád a fincsi fehérjét, közben valami újságot lapozgatva. Én véteknek tartom lehúzni pár mp alatt. <#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

a fehércsoki-eper turmixnak magában is jó íze van (volt szerencsém megkóstolni nem egyszer), dextrózzal gondolom még jobb lesz. igazából az az érdekes, hogy edzés közben elfogyasztok kb fél liter vizet (lábazásnál van hogy elfogy a 1,5 liter), de edzés után 1 perc alatt leküldöm a majdnem fél liter turmixot :D

oliwwer
A dextróz+fehérjének jó íze lesz az fix, én úgy várom minden edzés után mint a megváltást
Rendben, köszi a választ!

Tyler1
Elsõre keverd ki külön mindkettõt, aztán próbálj meg egy keveset együtt, ha nem vészes akkor utána tudod hányadán állsz, de szerintem bûnkeservesen eltudja rontani a bcaa a fincsi turmixot.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

BCAA-t külön keverjem 250ml vízben? mert hát a leírásban azt írják, hogy valami turmixhoz csapjam hozzá, de lehet ebben az esetben inkább külön fogom tolni...

Tyler1
A BCAA-t ne azzal keverd, annak az ízesítés ellenére elég sajátos íze lesz, ami nem biztos hogy jót tenne a turmixnak. Meg hát a pink lemon sem passzol nagyon a fehércsokihoz(aminek valószínû vanília az alapja).
Fehérje+dextróz mehet együtt, ha nagyon édes használj több vizet.

hungary27
edzés után bármilyen az íze a turmixnak könnyen lemegy
Hmm... holnap érkeznek a megrendelt termékek, de csak most futott át az agyamon: a turmixom íze mennyire lesz undorító 1-10 skálán? Fehércsoki-epres a fehérje, ebbe a turmixba kéne elkevernem 1 kanál BCAA-t (pink lemon ízû...), illetve valamennyi szénhidrátot (szõlõcukor). Szerintetek nem lesz túl édes?

Prince of Máté
Oké, sejtettem, hogy néha-néha egy égett hús nem vág földhöz, csak hipochonder vagyok :)
Egyébként olíva olajjal sütni sem jó, (ha csak nem külön sütésre való!) mert a melegítés miatt káros anyagok szabadulnak fel benne.

amit nem tud lebontani a szervezet az a rákkeltõ, meg néha beékelõdhet a gyomorfalba, bélrendszerbe és az a rákkeltés

amúgy meg pl a teflonnal is vigyázni kell, ha pattogzik le a serpenyõ aljáról az a serpenyõ kuka, mert az tud igazán gáz dolgokat okozni, fõleg, ha valaki gyomorfekélyre hajlamos
hungary27
ennyitõl nincs
Az hogy egyszer-egyszer elõfordul, szerintem nem olyan nagy gond. Nyilván azért nem kell rendszert csinálni belõle.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Prince of Máté
Ez igaz, hogy az égett hús rákkeltõ? :S
Amit most sütöttem pillanatok alatt odaégett (mézes mustáros hús), az egyik fele teljesen fekete lett, de megettem mivel éhes vagyok... Szerintetek van okom félni? :/

Effe88
A Breki nincs rajta a banneron!:D:D
Lehetne a jele egy bioteches vödör?!:D
Vagy szmeagol mert már csak az maradt:D
Ja meg Renjike sincs rajta

Roger6
<#taps> Jó az, agyban is teljesen ráálltál az edzésre. Baj nem lehet belõle.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Halljátok, én meg már álmomba is edzek :D Vmi olyan volt h kint a fövenyen csináltam "padlónyomást", +volt vki kb. versenyzõi szintû fizikumú, aki magyarázta h ezt így meg úgy kell csinálni. Mi ez az álom?

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

csuszi
:))

MJ rulz Pink Team The Only One

Panzermeyer
Tegyél rá is viseld férfiként <#nyes>

mov ah,4ch int 21h end

Breki33
énmiattam beszélhetünk, de lehet vkit zavar én meg nem szeretnék itt sokminuszos lenni :)
Roger6
Tényleg jogos amit írsz. Elnézést. Amúgy szerintem nem gond, ha ilyen témákat is megbeszélünk itt. Egészséggel kapcsolatos véleményem szerint.

Breki33
na megpróbálom még szájbarágósabban

arról volt szó, hogy szerinted, lúgosító kúra során gyorsan kell lenyelni
mert károsítja a fogakat, mert lebontja

Na ez oltári nagy baromság :-)
A vele való rendszeres fogmosás esetén mondják azt hogy nem tesz jót a zománcnak, mert felérdesíti.
De erre is sokan mondják azt hogy egy két hetente nyugodtan lehet.

Mindeneset az biztos hogy az ivás során a fogat nem bontja :-)
De ez már elég off itt
Roger6
Elnézést, amit lekarcol, azt bontja, nem? Vagy az érdesség miért is alakul ki? Nem azért, mert a zománcot ledörzsölöd? Tehát bontod?

Nagyon jó, hogy említetted, hogy régen még a fogporba is beletették. Na és ma már miért is nincs benne? Köszönöm. Nem tesz jót a fognak, hidd el.

Breki33
ezzel pont azt kerested meg amit leírtam lol

tehát nem bontja le hanem mechanikusan karcolja ahogy írtam
Breki33
attól hogy dörzsölöd a szemcséivel
Roger6
"Természetes módszerek

...A másik elterjedt módszer a szódabikarbónás fogmosás. Érdekes, hogy miközben rengetegen félnek a fogfehérítés káros hatásaitól addig a szódabikarbónás módszert sokan kipróbálják. Pedig ez az, ami egyértelmûen károsítja a fogzománcot, hiszen a szódabikarbóna szemcséi össze-vissza karcolják azt."

Welcome to the internet :)

Roger6
Már nem azért, de mitõl lesz érdes a felszíne mégis? "A fogfehérítés során a szódabikarbóna felérdesítette a fogfelszínt"- na akkor mit csinál a zománccal?

Breki33
Látom vannak itt még tévhitek

A szódabikarbóna a fogat egyáltalán nem bonja le a tisztítás mechanikusan történik.
Inkább azzal van probléma, hogy a vele való fogmosás felérdesíti a felszínt
és utána nincs polírozás mint fogorvosnál.

"A leggyakrabban használt otthoni fogfehérítés módszer a szódabikarbónás dörzsölés volt. Néhány évtizeddel ezelõtt még a fogporba is beletették adalékanyagként, a fogfehérítés elõsegítéseként. A szódabikarbóna valójában sikeresnek volt mondható, a fogfehérítés valóban megtörtént, ám milyen áron. A fogfehérítés során a szódabikarbóna felérdesítette a fogfelszínt, fõként, ha valaki nagyon gyakran használta, így az érdes felszínen késõbb sokkal könnyebben megtapadtak a szennyezõdések, az elszínezõdés sokkal nagyobb méreteket öltött, mint a fogfehérítés elõtt. Talán innen ered az a tévhit, hogy fogfehérítés után sokkal erõteljesebb lesz az elszínezõdés és egyre gyakrabban lesz szükség fogfehérítés eljárásra."

Szódabikarbóna enyhén lúgos, vízben jól oldódó só.
Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel
A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

És hogy mennyi mindenre használható:

http://antalvali.com/hirek/szodabikarbona-felhasznalasa.html

http://egeszsegtaplalkozas.shp.hu/hpc/web.php?a=egeszsegtaplalkozas&o=fuben_fabanszodabikarbona_kADl
Panzermeyer
Szerintem az a probléma, hogy a szódabikarbóna egy lúgos anyag. Fehérítésre, hús puhítására, sütemények sütésére és túlzott gyomorsav lekötésre szokták használni. Nem hinném, hogy okos dolog "lúggal" szórakozni, ha a szervezetünk besavasodott. Inkább a magas zöldtartalmú növényeket fogyasszuk. Ez a savasodás megszüntetésének természetes és kíméletes módja.

mov ah,4ch int 21h end

Roger6
Azért sem árt gyorsan lenyelni, mert (bár fogfehérítésre használják mint házi praktika) a fogat konkrétan lebontja a szódabikarbóna.

Az íze nem kellemes, de gyorsan le kell nyelni és kész. :D
Effe88
mekkora trinyóXD

UltraZord
Ez de dúrva! :D

Simán túl megy az egészségesség határán

Breki33
A legolcsóbb és legjobb házilag is megoldható a lúgosítás gyógyszertári szódabikarbónával és a citromlével.

"A szódabikarbónából 1-5 g azonnal ható savlekötõ szer, a sav közömbösítésekor felszabaduló széndioxid feszítõ és gyenge érzéstelenítõ hatása reflektorikusan (reflexesen) oldja a görcsöt, gyorsítja a gyomor kiürülését és enyhíti a gyomor fájdalmát.

A szódabikarbóna vízben oldékony, felszívódva általános lúgosító hatást fejt ki (a NaHCO3 a bélnedv bikarbonátja helyett közömbösíti a sósavat, és az ily módon "megtakarított" bikarbonát a bélbõl felszívódva a vér pH-ját is lúgos irányba tolja el). A szervezet lúgosítása, méregtelenítése szempontjából célszerû idõnként egy 2 hetes kúrát végezni, melynek során naponta 2* (reggel-este) egy kávéskanál szódabikarbónát feloldva vízben elfogyasztunk."
Breki33

gabo91
hali.

Bõ másfél éve kezdtem az edzést, 60kg-ról 82-84 re mentem fel, ezzel nincs is gond. A gond az hogy nagymértékben nõtt a kajaigényem, ill felgyorsult az anyagcsere, van hogy este 10-11 felé kénytelen vagyok enni mivel akkora mértékû az éhségérzet/gyomorsav.

Alap probléma hogy kaja nélkül nehéz edzeni ugye, valamibõl fent kell tartani a szervezetet. Viszont mivel a nap nagy részét ülõ munkával töltöm így szépen rakodik combra hasra, seggre, oldalra.

Mivel tudnám ezt leküzdeni? Milyen feladatokat és hogy kellene, esetleg rendszeres futás? Alapból is erõs a lábam, nem igazán kell hogy növekedjen csak szálkásodjon a comb. Csináltam hogy kicsit kevesebb súly 8*30 lábtolás végére fájt, de semmi izomláz nem lett belõle.
Futásnál mondják hogy ott mindenrõl menne le, kéz, hát, mell stb.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Hát annak sok, akinek kevés a fizetése. :) Szerintem nem vészes.
Vannak itt is hatalmas lehúzások. Lúgosító kúrák több tízezer forintért, na az a lehúzás. :)
Tyler1
Elég soknak tûnik. Én is csináltam tavaly nyáron ilyen lúgosító "kurát" egy teljesen egyszerû, hétköznapi növénybõl, amit hazánkban takarmánynövényként ismernek, ez pedig a lucerna. Kiváló lúgosító, méregtelenítõ, magas a klorofill tartalma, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, valamint esszenciális növényi aminokat.
Manapság már nálunk is kezdik elismerni a hasznosságát, lehet kapni kapszula és por formában is, de mivel még mindig elsõ számú takarmánynövény, szinten bárhol fellelhetõ, illetve termeszthetõ(semmi gondozást nem igényel). És hát ugye kurva olcsón beszerezhetõ dolog.

Sok finomított cukort ettem, és az savasít mint a szûzisten.
Finomított cukort ajánlott xilittel helyettesíteni, a xilit is lúgosít. Nem tudom itt ki mit csinál a cukorral, de mióta kivettem az életembõl azóta ha kérek egy krémest a cukrászdában, egy darabot megenni alig bírok mert csak a cukrot érzem benne szinte. Annyi cukor van benne, annyira édes hogy egy darabtól jól lakok, fiatalon meg zabáltam.
csuszi
úgy értettem a semlegesítést, hogy semlegesítette a feles savakat a testben.
szerintem itt a fórumon aki nem operál ilyennel, mind savas, a hús kurvára borogatja a dógokat. :)

Nem semlegesítette hanem helyreállította a sav bázis egyensúlyt. Azaz a savasodást megszüntette. Naponta 3-szor szedtem 1 csapolt teáskanállal étkezés elõtt egy két pohár vízzel. Nem lett zöld a kulám és nem rókáztam tõle csak a kollégáim furán néztek mikor letoltam egy ilyen zöld algát vízzel keverve de az emberi tudatlanság határtalan. Vérembõl vettek és egybõl mikroszkóp alá tették ami számítógépre rá volt kötve így nagy felbontásban láthattam a vérképemet. Mint mondtam, hatalmas volt a különbség. Még azt is kimutatta hogy dohányzom vagy dohányos levegõt szívtam be. A saját véred nem hazudik. :-) Érdekes dolgok ezek.

Amúgy régen már leírtam egyszer csak rövidebben, mikor fehérjepor kérdés áll fent és ennek az algának magas a fehérjetartalma.
csuszi
és ez kajak semlegesítette a savbázis egyensúlyod? fullra?

Panzermeyer
Cedric 6. helye

Cedric még nem akkora név ennyi pro között, hogy az elsõ nagy versenyén rögtön top 3 legyen, vagy épp csak lecsússzon a dobogóról. Egyébként meg állítólag szar barnítót használt, amitõl fakó volt, ennél fogva nem látszottak eléggé az izmai a reflektorfényben. Egyébként a hátpózban teljesen rendben van, de egyetlen pózzal nem lehet versenyt nyerni. Elnézve a többieket, Dexter Jackson nem hiába lett elsõ. A legarányosabb a testalkata az összes közül, kombinálva a megfelelõ izomtömeggel és szárazsággal.

mov ah,4ch int 21h end

köszönöm ;)

majd június környékén - ha túl lettem az érettségin meg a többin - lehet dobok képet, hogy mit értem el pár hónap alatt. addig is nyomom ahogy csak tudom

Smithie
<#worship>

"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)

Olyan 7k forint körül van és 2+ hónapra elég volt.
Szaga az van mivel alga, viszont az íze semleges.
Nem lesz büdös a szád nem kell aggódni. Ráadásul ez nem sima édesvízi alga, ne felejtsük el hogy elég nagy csoportjai vannak az algának. Speciel én hawaii spirulina algát szedtem, szóval nem mind1 mit veszel mert több fajta algából készítenek tápl. kiegészítõt.