Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Panzermeyer
Érdekes... ilyennel még nem találkoztam. Orvos lenne a legjobb megoldás, valóban.

mov ah,4ch int 21h end

Szerintem menj el orvoshoz mert mélyvénás trombózis is lehet! Kollégámnak ilyen problémája volt, illetve így kezdõdött aztán elkezdett fájni egyre jobban és csak aztán ment el. 1 hónapig kórházban volt. <#szomoru1>
jazzy
Volt már valakinek olyan, hogy bedagadt a vádlija? Múltkor havat kellett hányni órákon át és lehet megerõltettem, vagy nem tudom, de be van dagadva a lábam a vádlim alatt valamivel kívül. Csak a jobb lábamon. Igazából nem fáj, nem meleg, nem színezõdött el, csak be van dagadva már vagy 2 hete. Az utóbbi pár napban kenem izomlazító / gyulladáscsökkentõvel de nem sokat segít. Valakinek volt már hasonló?
Na, ha hétfõ akkor nálam karedzés. Ma bicepszre a Gironda-féle súrlódó bicepsz volt az 1. gyaki. Igencsak jól lehet érezni tõle az izmot, szerintem 1 próbát mindenkinek megér. 2kezes tricepsznyújtás kézisúllyal volt tricepszre, szintén meg voltam vele elégedve. Viszont: mindig rajongója voltam a kalapács bicepsznek, úgyhogy azt csináltam ferdepadon. Ezen vacillálok hogy jó-e ez 1fajta kompromisszumos megoldásnak hogy kapjon a brachialis és a hosszú fej is. Vagy ha már ferdepad, jobb lenne forgatós bicepsz?

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

The Protector
Jó a banner.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

hungary27
szerintem vicces
shaba23
ezért 8 perces videót csinálni...
hungary27
Azoknak akik otthon edzenek:
Panzermeyer
Azt hiszem a pénztárcámat terhelné meg legjobban 😄

mov ah,4ch int 21h end

Tyler1
Ismertebb nevén ketogén diéta, elég népszerû a testépítõk körében(nem csak állítólag), mert nem használ el annyi izmot, mint a klasszikus diéta, és ezzel viszonylag gyorsan sikerül befogyni ha valamit elszámolnának a versenyzõk, viszont hobbi szinten nem javasolt mert elég megterhelõ a szervezet számára, és jóval drágább mulatság, mint szimplán arányos szénhidrát szegény diétát csinálni, pont azért mert nem zsírszalonnával érik el a ketózist.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

hungary27
ez a pink lemonos scitec BCAA nagyon finom

hungary27
azt hiszem ilyesmi lehet a Holdon 😄
csuszi
bárnelyik makronutrienst vonjuk meg a szervezettõl fogyást idézünk elõ. a szervezetet terheljük, amíg átváltja ami kell neki. mindenbõl tud mindent elõállítani, kivétel ugye a vitaminok egy része, ásványok, illetve az esszenciális fehérjék és zsírok. de azok nélkül is el van - lásd vegák.
minden ilyen diéta egészségkárosító és a szervezet leterhelésén alaõpszik.
ha a kalóriaegyensúly mínuszos, ehetsz naponta 3-4 tábla csokit is, fogyás lesz. megvonhatsz fehérjét, zsírt, ch-at, ez egy háromlábú szék. kirúgjuk az egyik lábat oszt a szervezet elkezd éhezni. de az egészséges diéta nem ezen arányok felborításával játszik, hanem a kalóriaegyensúllyal. lehet hatásos csupa zsírdiéta is, csak ugye nem egészséges. divat mindenféle diétákat kitalálni, amiket addig senki nem csinált, még lehetnek hatásosak is, de az igazán jó és egészséges diétát már pár évtized óta ismerik és azon változtatni nem lehet - csak ebben ugye ninc s biznic. 40-40-20 nagyjából, kicsi játékkal sok vitaminnal és ásványi anyaggal rosttal. lehet ezen mûvészkedni, de ez már csak az iparág faszkodása.

MJ rulz Pink Team The Only One

Panzermeyer
Van olyan diéta módszer is, és állítólag testépítõk is alkalmazzák, amely pontosan ezt a módszert követi. A hét öt napján csak fehérjét és zsírt esznek, aztán a hétvégén töltenek be szénhidráttal. Úgy hívják, hogy "anabolic diet", könyvet is írtak róla, egyik BB.TV-ben Vörös Zoli fõzõcskézik, és a konyhában az asztalon ott van ez a könyv. Sõt, mintha nekem is meglenne valahol az e-bookok között.

Mondjuk ki nem hiszem, hogy próbálnám, mert amikor kemény diétában nagyon alacson CH-n vagyok, akkor elég hamar elgurul a gyógyszerem, illetve az agyam ist le van lassulva. Ezt az állandósult állapotot nem szívesen élném át hosszan egy tartó perióduson keresztül.

Azt viszont 100%-osan ki lehet jelenteni, hogy nem szalonnával kell fedezni a zsírszükségletet, hanem normális zsírokkal, olajos magvak, halolaj, stb bevitelével. Valamint testmozgás nélkül tuti lóf*szt se ér az egész.

mov ah,4ch int 21h end

edzés utáni szénhidrátnak ti mit használtok? Dextróz így utólag elgondolva lehet annyira nem buli, de abba az esetleg "kidobott" 1100Ft-ba nem halok bele. Megéri a CarboX vagy Carb-F/Carb-S a pénzt?

Roger6
Ja, és ha provokáció, ismét idézlek téged: "nagyon jól kiemelted a lényeget, ügyes gyerek vagy te (amúgy nem). " <#zavart1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Téged idézlek: "Nem a szénhidrát ad energiát az izomnak..."

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

a provokációnak rendkívül buta formáját választottad, nem is értem, miért néztem be ide
de aki azt mondta neked, hogy a szénhidrát NEM AD ENERGIÁT, azt nyugodtan röhögd szemen és hagyd ott
bár lehetségesnek tartom egyébként, hogy csak a havarjaid elõtt torzítod azt, amit mástól hallottál, hogy okos gyerek legyél.
Roger6
Na, már azt is megtudtam, hogy a szénhidrát NEM ad energiát az izomnak, szóval ti itt mind hazudoztok a rizzsel meg mindennel.

És íme, a legeslegeslegszebb: "Az energiaigény fedezése pusztán zsírból és fehérjébõl abszolút lehetséges. Különösen beválhat sokaknál a megemelt zsírbevitel. Ha sokat szalonnázol, felpörög a ketolízis." Szalonnát a népnek!

Harcolj az igazságért Boromir!
Na igen. Nyilván sokan még mindig ilyenekkel magyarázzák, hogy nincs rá idejük stb. Bevallom, én se mindig tudok rendesen beszerezni dolgokat. Nálunk amúgy is egyre rosszabb a helyzet minõségi kajákra nézve(pl. teljes kiõrlésû kenyér, barnarizs) a "nagy"boltban. Az meg hogy mindennap, vagy akár 2naponta utazgassak 12 kmre lévõ kisvárosba, hát nem pálya. Oda-vissza 680 a jegy, és akkor még nem vettem semmit. Dehát majd lesz vmilyen megoldás erre is elõbb-utóbb, most ez van.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Roger6
Szavazótopic-ból kérdés + eddigi eredmény.

Mennyire figyelsz az étrendedre?

57.5% (65 szavazat)
Nem szoktam rá figyelni. Amit szeretek, azt eszem, függetlenül attól, hogy egészséges-e.

23.9% (27 szavazat)
Változó. Valamikor jobban odafigyelek, mit eszem, máskor kevésbé.

15.9% (18 szavazat)
Igen, igyekszem betartani az étrendet, bár néha becsúszik egy-két egészségtelenebb étel is.

2.7% (3 szavazat)
Igen, természetesen. Az egészség megõrzéséhez ez hozzátartozik.

Azért elszomorító az eredmény, hogy 57,5% abszolút szarik bele, mit eszik, és további 27% az, aki néha figyel csak oda. És persze megtudtam, hogy a rizs is egészségtelen, a húsok is, és a zöldségek is.

csuszi
az brutal jó ár.

Roger6
Na. Utánakérdeztem. Egy nagy gasztronómiai cégnél dolgozom, és az egyik partnerünk gyárt lúgos vizet, emlékeztem én, hogy csináltuk lúgos címkét nekik. Disztribútori áron amúgy 233 Ft a másfél literes. Még a 19 literes palackra várok, lehet otthonra az lesz inkább.

csuszi
helyben futás

hungary27
Vagy vízszintes törzshajlítás.
Nyújtózkodás hátgéppel kurva széles fogással rángatva.
csuszi
😄

Roger6
Úristen! Ezmiez? <#vigyor>

Tyler1
Szép, bár ez a 1,5 év nekem erõsen gyanús.

DaemoonHunter
Én is ilyet vettem most, vaníliásat... 3 deci vízzel még mellesleg finom is, bár nálam szinte mindegyik. Nem vagyok túl válogatós 😊

jazzy
hungary27
azért elõtte is volt rajta egy "kis" izom
Breki33
Sem plasztikai beavatkozás, sem különleges fogyiszer: Szkíta Zoltán másfél év alatt teljes átalakuláson ment keresztül. A korábban 128 kg-os fiú jogosan lehet büszke a testére, hiszen ma már 90 kiló színtiszta izom.

http://twice.hu/bulvar/hihetetlen-ducibol-adonisz
Panzermeyer
Szintes is jó.

mov ah,4ch int 21h end

aha, hát majd kitapasztalom ezt az MHN fehérjét. púpos adagolókanál a tuti adag? 😊

oliwwer
Nekem ez fehérjétõl függõ, de én inkább sûrûbben szeretem. Mondjuk olyan 3,5 -4 dl-be (nálam ez frankó)
az mindegy, sokkal én pl nem is tudom, egy adagtól teleleszek :250ml kb
egyél dextrózt azért most
egyébként szerintetek hány ml vízbe rakjam bele a fehérjét (+dextróz ugye...) ?

megérkezett a csomag, nagyon tuti <#eljen><#vigyor3>

Roger6
A kell szót erõsnek tartom. Vagy pisztolyt nyomnak a fejedhez, hogy beletedd a turmixba? Na zúztam edzeni. <#eljen>

Panzermeyer
Hülyeség... Az edzés utáni turmixba kell az 1x-û szénhidrát, hogy a megemelkedett inzulinszint a megfelelõ helyre transzportálja a tápanyagokat. A dextróz visszatölti a glikogénraktárakat, és az inzulin beépíti a fehérjét az izomzatba. Nézzetek meg egy tömegnövelõt. Javallott fogyasztás: reggel elsõ étkezésnek, és edzés után. Mi van benne? Lehet benne összetett szénhidrát, de az biztos, hogy van benne egyszerû cukor.

Mindemellett az érvek mellett nem ítélem el azt, aki nem vesz magához semmikor egyszerû cukrot, ez az õ saját döntése. Egy versenyzõ a felkészülés egy bizonyos szakaszától biztos nem vesz magához dextrózt. Továbbá egy cukorbetegnek sem biztos hogy célszerû volna 😊 Vagy valaki csak simán ragaszkodik az elveihez.

mov ah,4ch int 21h end

Roger6
Jó, hát én egy ilyen szart sem iszom. <#nemtudom> Mint írtam, mindenki maga dönti el, hogy és mit szeretne.

"...ingadozás kevésbé káros" - ebben benne van minden. <#eljen>

Tyler1
Elvileg a fokozott fizikai igénybevétel után az inzulin ingadozás kevésbé káros, illetve csak abban az esetben tolerálja a hasnyálmirigy a cukorbevitelt.

Egyébként aki napközben elkortyolgat egy palackücsit, az 2-3x több cukrot visz be indokolatlanul, ami azért jóval egészségtelenebb. Arról nem is beszélve, hogy manapság mindent telenyomnak cukorral, az átlag meg nem is tudja, vagy akarja kiszûrni.

Breki33
Ha már sütésfõzés és egészség akkor ide is belinkelem

Kókuszolaj-at érdemes elsõsorban használni

http://prohardver.hu/tema/gyurosok_ide_kezdoknek_info_az_1_hsz-ban/hsz_9538-9538.html

Az olivaolajaban viszont az, hogy káros anyagok szabadulnának fel sütéskor szintén nem igaz.

" Az extra szûz olívaolajjal is lehet sütni-fõzni, de több dolgot érdemes észben tartani. Az extra szûz olívaolaj aromái melegítés hatására megváltoznak, adott esetben fokozódnak, és egészen új ízek-illatok jöhetnek elõ, mint ha csak hidegen használnánk õket. Ha azonban túl sokáig, vagy túl magas hõfokra hevítjük, nemcsak az ízét, de az értékes tápanyagait is elveszíti. Ilyen használatra tehát érdemes az olcsóbb, finomított változatot választani, az értékesebb és ízletesebb extra szüzet pedig amolyan fûszerként alkalmazni, és vagy rövid ideig hevíteni, vagy csak tálalás elõtt meglocsolni vele az ételt."

"Minden sütõzsiradékra érvényes, hogy nem szabad füstpontig hevíteni. De vajon az olívaolajnak mennyi füstpontja? A The Olive Oil Source 185–204°C közé teszi az extra szûz olívaolaj füstpontját, az International Olive Oil Council pedig 210°C-ban határozza meg a (finomított) olívaolaj füstpontját, és hozzáteszik, hogy ez egyébként jóval magasabb a bõ olajban sütéshez javasolt 180°C-os sütési hõmérsékletnél. A nagy víztartalmú ételek (burgonya, más zöldségek, gyümölcsök) sütéséhez bõven elegendõ a 130–150°C-os hõmérséklet is – vagyis ezeket bátran süthetjük akár extra szûz olívaolajon is, pláne ha ilyen olajhoz nagy kiszerelésben, kedvezõ áron sikerül hozzájutni. Annyit kell szem elõtt tartani: az extra szûz olívaolajat lehet sütéshez, pároláshoz használni, de ne hevítsük se túl sokáig, se túl magas hõfokra. Például ne grillezzünk rajta marhahúst (mert a grillezés jellemzõen nagyon forróra hevített serpenyõben történik, vagyis elérnénk az olaj füstpontját), hanem csak a már megsütött steaket ízesítsük tálalás elõtt extra szûz olívaolajjal, ha pedig a sütni való húst extra szûz olívaolajjal pácoltuk, sütés elõtt töröljük le róla az olajat (megint csak a füstpont miatt). Ha olyan egytálételt készítünk, amelyet sokáig kell fõzni, nem érdemes extra szûz olívaolajjal dolgozni, mert a fõzés végére nem sok marad az olaj értékes anyagaiból. Ha viszont halat, szelet húst vagy zöldséget sütünk serpenyõben, rövid ideig, nyugodtan vehetünk hozzá extra szûz olívaolajat – olyan ízvilágút, amilyet az adott étel megkíván. De például egy zöldborsófõzeléket is kiválóan meg lehet csinálni extra szûz olívaolajjal, lisztes leszórás vagy habarás nélkül, a zöldséget önmagával sûrtíve – és nem agyonfõzve"
Roger6
Edzés után fehérjeturmix, utána kb. 1 órával kaja. Mint mondtam, mindenkinek a saját választása, de én nem szórakozok a cukorral, amúgy is teljesen kiiktattam az étrendembõl.