Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na és mennyi ez a mennyiség?
1 szõlõcukor kb 3-4 gramm ez lófütty....nagyobb mennyiség gondolom vagy 40-50 grammnál kezdõdik, tehát kb olyan 12-13 db-nál...tehát egyszerre ennyit ne egyél :D
Most ha valaki egész edzésen megeszik 5 db-ot avgy 7-et az 1, 1.5 óra alatt semmi baja nem lesz...sõt
a lényeg
"A leg tökéletesebb szénhidrátot a szõlõcukor tartalmazza, a testépítõk gyakran fogyasztanak akár edzés közben is szõlõcukrot. Ez pont azért van, mert rengeteg energiát tud adni hirtelen, nem hizlal, nincsenek benne olyan anyagok, amiket a szervezeted nem tudna hasznosítani. Viszont a hirtelen bevitt túl nagy mennyiségû szõlõcukorral szemben a szervezet inzulintermeléssel védekezik. Aminek a következménye fáradtságérzet, szédülés. Szõlõcukrot csak akkor érdemes enni, mikor hirtelen megnövekszik az energiaszükségleted. "
testépítõknek lehet pl, hosszú edzés közben szõlõcukros vizet iszogatni de nem szabad azt sem meghúzni csak kortyolgatni. más sportokban úszás (pl balatonátúszásnál is azt adnak), kerékpár (plusz szõlõcukor, banán, még csoki is :), futás teljesen ok hosszú verseny vagy edzés közben
kondis edzésnél viszont jobb elõtte lassú felszívódású ch ami edzés végéig energiát biztosít, és csak utána a gyors szerintem
http://www.tesztoszteron.hu/szakerto_valaszol.php?id=2395
http://www.tesztoszteron.hu/szakerto_valaszol.php?id=316
De lehet hogy tényleg túlzásba lett víve a dolog. Végülis ez csak szõlõcukor, nem valami komoly cucc.
hacsak nem 1-2 teljes zacskót eszel meg edzés közbe nem lesz semmi bajod...
Én futás közben szoktam 1-2 szemet eszegetni ha már fáradok és néha segít, bár a futás más fajta sporttevékenység.
Az edzés közbeni szõlõcukrot egyébként miért szeded? (csak azért kérdem, mert én nem tartom a legjobb ötletnek, az inzulinszint ugrálása miatt)
Egyébként pont ma hátaztam és megpróbáltam minél jobban csak a hátamra koncentrálni.Piramisba mentem föl súlyt emelve és ismétlésszámot csökkentve de amikor már csak 6-ot 4-et tudtam nem ment teljesen csak háttal, már ott kegyetlenül éreztem a bicepszemet.Így úgy döntöttem húzóckodok inkább bukásig :D
Edzés közben ügyeljünk a hidratáltságra, de csak kortyolgassunk az italból- vízbõl, hogy elkerüljük a puffadt has okozta baleseteket.
A fáradtságküszöb kitolására alkalmazhatunk aminosavakat, fõként glutamint, kevés mennyiségû szénhidrátot izotóniás formában, valamint direkt erre a célra tervezett edzés közbeni táplálékkiegészítõket.
" A kérdés ezek után az lehet, hogy pontosan mit is kortyolgassunk a szériák közben. Elsõ nekifutásra három olyan elemet kell kiemelnünk, aminek edzés közben hasznát vehetjük:
Folyadék és elektrolit pótlás alapvetõ jelentõségû és megelõz minden mást!
Szénhidrát utánpótlás
Aminosav bevitel
Ami a mennyiségeket illeti egy optimális edzés közbeni keverék a következõképp nézhet ki, ebben a fontossági sorrendben:
elektrolit keverék, amennyiben lehetséges az nyomelemek citrát-sók formájában legyenek!
5-15 g BCAA, a felsõ határ kb 20 gramm lehet (az EAA és az intakt fehérjék is tartalmaznak BCAA-t ezt számoljuk bele). A kapcsolódó kutatások szerint a leucin elvileg 0,05/ttskg mennyiség mellett megtesz mindent, amit tud, így a 2/1/1 a „szokásos" leucin/izoleucin/valin arány mellett ez 10g BCAA-t jelent egy 100kg-os súlyú testépítõnek edzés közben.
5-10 g glutamin
10-15 g szabad aminosav keverék vagy intakt fehérje
30-60 gramm/óra szénhidrát, ha épp zsírvesztésért küzdünk, akkor ez a rész egy picit kérdõjeles.
A fenti lista egyfajta sorrend is! Ha valaki eddig semmit nem fogyasztott, és gazdaságilag korlátozott helyzetben van, akkor is a minimum, amit tegyen meg magáért az a folyadék és elktrolit pótlás! Ha tovább mehetünk, akkor BCAA és glutamin kerüljön még bele. Ha pedig még tovább mehetünk, akkor esszenciális aminosavak vagy intkat fehérje (tejsavó), és végül szénhidrát is kerülhet bele! És ügyeljünk arra, hogy az egész NE legyen 8 %-os koncentrációnál töményebb! "
Csak nekem tûnt fel? :D
Vagy az alapismeretek táplálékkiegészítés cikkében van róla egy hosszabb cikk is. (apropó az alapismeretek visszakerülhetne bannerba, vagy nem?)
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"edzés lényege hogy kimerítsük a glikogén raktárakat majd edzés végén vissza töltjük és ezzel minél több tápanyag fogadására serkentjük az izomsejtjeinket. "
ha közben felnyomod a vércukrot, de utána hirtelen leis esik a seggem alá akkor az nem túl jó edzés elõtt és közben, lehet pont ez okozta a tüneteid
"Ugyanígy nem javaslom szõlõcukor tabletták eszegetését edzés közben: pár percig van energiád tõle aztán megint be kell venni egyet. Ez se nem normális, se nem egészséges játék! "
"ki kell ürülnie a ch raktáraknak, hogy utána az edzés utáni turmixban legyen helye a ch-nak. Az edzés utáni gyors ch mintegy pumpaként húzza az aminosavakat az izomsejtekbe. Ehhez viszont üres glikogénraktárak kellenek.
Másik ok, hogy hirtelen felviszi edzés közben a vércukorszintet, majd hamar leejti, ami szédülést, energiahiányt okozhat. "
részletesen
http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=17&c=1&more=1&pb=1&tb=1&title=dextrasz_acs_maltodextrin_mainia_dedasci
Darkhorse - látod?, mégiscsak a fórumon mondták el, hogy mitõl voltam szarul...
A másik legjobb az volt,hogy amikor fekve nyomtak a haverjaim,nem lehetett semmit sem csinálni mert még a 2kk-os súlyokat is feltették.Na meg kiadásban segíteni az kész rémálom volt.Mikor 120kilót kellett kiadnom egyedül ott megszakadtam de rendesen.
Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
MJ rulz Pink Team The Only One
de emlékszem hogy remegett mindenem mikor elõször fekve nyomtam vagy 25-30 kilóval<#idiota>#idiota>
De nem érdekelt ki mosolyog meg, célom volt, így hát nem adtam fel...Most se hú de sokkal nyomok így jó pár hónap után(70-75 kg)de a 0 mellizomból sikerült már domborulatot csinálni.Azért ez jelent valamit :P
mégis hogy a faszba adjunk el paleo kókuszolajat meg pálmacukrot ha nem paleozzuk meg? :)

Én akkor még csak annyi bibit találtam benne, hogy oké, de az õsember lehet, hogy napokig se evett, vagy volt olyan napja, hogy csak egy maroknyi magot tudott összeszedni, és az volt a betevõje.
Erre tessék... Egyél kókusztejet, paleoolajat (WTF???), meg hajdina és mandulalisztet, de ne egyél paradicsomot, meg paprikát. Mégis azok a nyomorék kontinensek hány millió éve is vannak szétválva, hogy kókuszt lehet enni, paradicsomot meg nem? Wáááááááá... A paleo édesanyátok b*dös p*csáját.
mov ah,4ch int 21h end
Anno dagadt koromban futással fogytam le 40kilót és az izmaim is elröppentek így mint vmi ovis nyomi kellett nekiállnom és bicepsznél sem volt nehéz súly a kezemben.:)
Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
mostmár viszont elértem, hogy fekvenyomáskor végre csak a mellemet érzem meg a vállamat, eleinte a karom durrant be tõle mindig rettentõ módon. ja és a 35kilóval ferdepadon szenvedtem, nem tudom mennyit számít ez :D
Ha hamarabb tudom hogy a nyírfacukor meg a kókusztej az igazi egész máshol tarthatnék.
(amúgy meg 5 hónap alatt -19 kiló mindenféle megerõltetés nélkül, nem tudom miért nem tudja a sok birka végig csinálni a © not$$ diétát ©.
Lassan végzek vele de most már úgy vagyok vele hogy legyen már tényleg nagyon szálkás ha idáig eljutottam :)
F
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.