Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oliwwer
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
http://www.bodybuilding.hu/supersite/index.php?option=com_content&task=view&id=146

de még ebbõl is kimaradt kettõ

egyik

Másikat körbeírni tudom, fekvenyomorúd egy saroktartóba másik felére 25-45 kiló tetszés szerint, terpeszállásba felvenni a súlyos végét és kicsit elõredõlve testtel egyik vállról kinyomni majd át a másik vállra át onnan kinyomni vissza ezt kb 10-15* és kész az elsõ :P
egyik kedvencem ez a gyakorlat

Tyler1
A hát gyakorlatainál inkább az alsó részek kapják a terhelést, a váll gyakorlatoknál meg a felsõ része, így célszerû ketté osztani az edzését.
A képhez meg: szerintem a melle sem sokkal nagyobb, csak jól van bevilágítva <#nemtudom>

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

LocalPatriot
Köszi szépen! <#worship>
Közvetlenül ott van pl.rudas vállvonogatás hát mögött, állighúzás. Közvetetten jelentõs terhelést kap pl.felhúzásnál, evezéseknél, archoz húzásnál.

Tyler: a balos kép<#ijedt> Tényleg így nézett ki, vagy csak elõnytelen beállítás? A válla, karja cseppet kicsi a melléhez képest.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

Tyler1
Nyomorúttakba se vót olyan gány, Rozsomákra rászedett némi tömeget.

LocalPatriot
Nekem egybõl a csuklyás izma tûnt fel.
Ám, milyen gyakorlat van rá, a két egykezes súlyzós, nyújtott karú, emelgetésen kívül?
Jó formában van az nem vitás. Csak írnak ilyen cikkeket hogy hú de kigyúrta magát, közben meg már 2009ben is közel ilyen szinten volt :) Remélem azért rövidgatyás jelenetek nem nagyon lesznek, valljuk be a láb hagy némi kívánnivalót maga után.

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

LocalPatriot
Szimpatkus gyerekek :) Hihetetlen ahogy kinéznek, mennyi munka lehet benne...?

Breki33 - csak nem Hugh Jackman, a hacker? :)
Breki33
hungary27
http://www.youtube.com/v/8jyV7Bvq1sc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Edzés utáni fehérjével nyugodtan ihatod. :D
vsly
Ahh vörösborban is...hmmm akkor abban oldom fel<#worship><#crazya>

Gázkészülék szervíz: gazdoki.hu

Roger6
Jól van na, nem kell mindent komolyan vanni, fõleg nem Szalacsi papát. <#zavart1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Breki33
igen a patikában drága olcsóbban is beszerezhetõ
ugyanis ezt írtam
"Korábban itt is volt róla szó hol lehet a patikai ár kb feléért beszerezni."

A másik nem tudom, hogy jön ide, de talán így érthetõ lesz
másik fórumon még jobb árak voltak.

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=983474819&no=26192

#28253 szó se volt arról, hogy bajod lesz belõle, de ha valaki a nap folyamán folyamatosan issza gondolod, hogy mellette mindig eszik narancsot hozzá? :)

"Bioflavonoidok (P-vitamin) az alábbi táplálékokban található:

Citrusfélék (citrom, narancs fehér héja)
Zöldpaprika
Fekete ribizli
Hajdina
Dió
Fehérrépa
Spenót
Zeller
Lencsefajták
Szeder
Csipkebogyó
Eukaliptusz
Bodza
Kökény
Alma
Rutafû
Hagyma
Áfonya
Brokkoli
Paradicsom
Sárgabarack
Cseresznye
Szõlõ
Szilva
Vörösbor
Tea

Amennyiben természetes C-vitamin készítményt fogyasztunk, tehát a fent felsoroltak valamelyike meg van jelölve forrásként, akkor nincs szükség külön flavonoid pótlásra.

Mesterséges, avagy tiszta C-vitamin plusz fogyasztása esetén minden bevitt 1000 mg C-vitamint célszerû kiegészíteni 200 mg bioflavonoiddal, tehát az ideális arány az 5:1."
Panzermeyer
A C-vitamin hasznosulásához igen csekély bioflavonoid is elég. Gyakran látni tablettákat, amelyek 25 vagy 50mg bioflavonoiddal, vagy csipkebogyó kivonattal operálnak. 50mg bioflavonoid szinte semmi. Megeszik az ember egy pár gerezd narancsot, vagy 1 fél almát és máris hasznosul a színtisztán bevitt aszkorbinsav.

Nem mellesleg én évek óta fogyasztok por alakú c-vitamint, semmi bajom tõle. Inkább akkor van baj, ha elhanyaglom a fogyasztását.

mov ah,4ch int 21h end

Effe88
csak vicc volt
nem kell mindent komolyan venni;)

vsly
Látom kiragadtad a lényeget...Elírtam,sry,sajnos nem tudok szerkeszteni...

vsly
drága?
a linkelt oldaladról akkor egy ár összehasonlítás.
Pl.ez a termék+ Highland PR325 Super Citrus C-vitamin magas bioflavonoid tartalommal 1000mg,90tabletta = 90g - 6.665Ft / 90 = 74Ft/1g
patikában aszkorbinsav 50g - 500Ft / 50 = 10Ft/1g

Persze én is annak a híve vagyok,hogy amennyit lehet azt zöldségbõl/gyümölcsbõl fogyasszunk,de a sportolás melletti c-vitaminigényt nem lehet ezekbõl fedezni (+3kgpaprikát,vagy 4kg citromot naponta)a bioflavonoidokat meg bevisszük a napi zöldség/gyümölcs adaggal...szerintem...

Na nem vitázni akartam... :)

Effe88
a malvin

Effe88
3 vagy 30 ezer liter...

Namost szerintem a legfontosabb az alapanyag, tehát a"C-vitamin" tényleg aszkorbinsav legyen. Pl. 1 bizonyos gyógyszergyár "C-vitaminja" 500 mgos kiszerelésû rágótabletta. Nagybetûvel ráírják hogy 500 mg... aztán kisbetûvel ott van hogy 220mg aszkorbinsav és 371,25mg! nátrium-aszkorbát. Értitek,még csak a számok se stimmelnek. Aztán ugye ott vannak még a vivõanyagok, amiket inkább nem sorolok fel. De erõs a gyanúm, h nagyobb mennyiségben az ilyen tényleg okozhat akár vesekövet is aztán mondhatják "ezért nem jó a sok C"...

vsly
50g,50000mg...nahh

vsly
5000mg=500Ft,sry

Breki33
Ehhez csak két dolgot.

1. Az aszkorbinsavat a patikákban elég drágán adják és sok helyen nem is adnak nagyobb mennyiséget. Korábban itt is volt róla szó hol lehet a patikai ár kb feléért beszerezni. Keresõbe beírva könnyen megtalálható.

2. "Ha zöldség vagy gyümölcs formájában kerül a szervezetbe a vitamin, akkor nem csupán az aszkorbinsavat juttatjuk ne, hanem mellette számos egyéb faktort is, például: bioflavonoidokat, K-, P-, J-faktort, aszkorbinogént, stb. is.

Ennek ismeretében már egyszerûen megérthetõ az, hogy szintetikus C-vitamin fogyasztásakor a szervezet a hasznosulás érdekében a többi komponenst a testszövetekbõl vonja el. A felhasználásra nem kerülõ aszkorbinsav a vizelettel távozik. A C-vitaminhoz hasonlóan a többi vitamin hasznosulásához is egyéb faktorok szükségesek."

"A bioflavonoidok lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történõ feldolgozásában, a tiszta formában elõállított aszkorbinsav kevésbé hatásos a mellette található „kísérõanyagok” nélkül.
Tehát célszerû a c vitamint úgymond P-vitaminnal (antipermeabilitás-vitamin)
fogyasztani ahogy Szent-Györgyi Albert meg is állapította."

Errõl részletesen itt lehet pl olvasni
http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=2161

jazzy
Ha 500mg 500 ft akkor az elég húzós lenne.
vsly
C-vitamin kapcsán:ha a patikában nem C-vitaminként,hanem aszkorbinsavként kéred,máris minimum fele annyiba fáj, mint tabletta formában...
3000mg = csapott teáskanál(nem kávés,ez a nagyobbik "kiskanál") tessék utánaszámolni - 500mg aszkorbinsav = 500Ft.
Én a napi 3000mg-ot 1,5 - 2 liter vízben feloldva fogyasztom egész nap iszogatva, így a feloldódás egyenletes, ízre emlékeztet a klasszikus citrompótlóra.
Ha a vízbe facsarsz még 1 citromot,akkor ki sem érzed.
Sokkal olcsóbb, egyenletes a felszívódás, +nincsenek benne a ragacsok:stabilizátor, szinezék stb...

csuszi
húzódzkodás kivételével szinte mindenre jó.

MJ rulz Pink Team The Only One

shaba23
El is felejtettem, amiért benéztem a topikba...
Ismét költözöm, természetesen még mindig isten háta mögött maradok, így nincs lehetõség edzõteremre.
Van viszont egy fekpad (olyan tesco minõség) tud ferde padot, meg van rajta "lehetõség" lábazni is (bár azt ezen nem erõltetném), valamint van 2x15kg, 2x2,5kg, 2x1,25kg, 8x1kg, 4x2kg tárcsa, 1x rúd, ami 10kg valamint 2 egykezes rúd.
Ezekre kellene valami edzésterv. Nyilván nem lehet testépítésre használni, de egy formában tartós edzés azért úgy-ahogy összehozható vele.
Roger6
Gyanítom valami helyi speciális kifejezésrõl lehet szó.<#zavart1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

shaba23
mit jelent a laggolós tricepsz?
Effe88
<#eljen>

Jó kis karedzésen vagyok túl. A változatosság kedvéért 1. gyakorlatnak szûknyomás fordított fogással...igen jól éreztem tõle az izmot, úgy tûnik 1elõre bírni fogja a csuklóm is, abszolút nem fáj.Úgyhogy párhétig-vagy hónapig szerintem megtartom. Akinek laggol a tricepsze, szerintem mindenképen megér 1 próbát.

http://www.youtube.com/v/Pdh351Y7wxQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Roger6
Tibi atya!<#eljen>Legjobb <#hehe>

jazzy
:)

csuszi
50%...süket vagyok :)

csuszi
fort lauderdale, még 15 % kedvezményt is kapnál a bérlet árából, plusz a csaj lenne a sz.edzõd :)
gl hf :)

Á, azt nem is bírnám még tüdõvel. Ugyanígy van pihenõ rendesen, tehát nem kardió. Ugyanakkor pl.ez 1 olyan gyakorlat, ami még viszonylag alacsony ismétlésekkel is elég szépen égeti a kalóriákat.
http://www.youtube.com/v/1GzXkHGiMmY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Na, vele el tudnék képzelni pár edzést :)

csuszi
ez ilyen cross fit cucc?

Visszatérve a múltkorira, nem hinném hogy gond lesz ebbõl a power cleanbõl. A combom ugyan eléggé megérezte, dehát így van ez, hiába mostanában én is hanyagoltam a lábazást. Szvsz attól még h nem kimondottan testépítõ gyakorlat, sokat lehet profitálni belõle.Amúgy nem akarok meggyõzni senkit a módszereim hatásosságáról, de ne feledjétek: az osztott edzés nem feltétlen kell hogy testrészenként osztott is legyen 1ben. A gyakorlatonkénti osztás nagyon jó pl. ha idõhiány van, meg szerintem normál, hosszabb edzésre is.

Tyler1
Ha rendes, védett helyen van tartva akkor nem lesz vele baj. Normális körülmények között az 1 év a mérvadó, utána is max a zselatinkapszulák kezdenék megadni magukat, de amíg azok rendbe vannak, nincs gond.

De 12 dobozzal úgysem fogsz venni(vagy igen?) :)

csuszi
tehát 2-4-6 szóban nem lehet kötekedni?
értem :)

abban viszont igazad van, kár felülni neki. ez az én baromságom.
volt, többet nem is lesz.

Roger6
Fél év.

poruljartal
Ez nyilvánvaló, pont ezért kérdezem, hogy ok, hogy egy év van ráírva, de azok a kapszulák amik benne vannak folyadékot tartalmaznak, és kis tasak persze össze tartja a dolgot, de nem fog képlékennyé válni egy idõ után?
A por az ugye egyértelmû, más kategória, amit írtál az nem válaszolja meg azt, hogy van e valaki, aki bespájzolt már elõre több dobozzal és nem volt vele semmi gond?!

MEdievil
Van egy mágikus jelölés a dobozokon ami megválaszolja a kérdésed.
(lejárati dátum esetleg?)

F

poruljartal
Erre tudnátok válaszolni légyszi? Akinek van valami tapasztalata pl.
Vagy ez már teljesen a csuszi topikja? Jár a mínusz, Alexnek igaza van teljesen.